Erzincan ve Tunceli’nin ortak güzelliği: Munzur Dağları Türkiye'nin saklı cennetine dönüştü!
Erzincan ve Tunceli’nin ortak güzelliği: Munzur Dağları Türkiye'nin saklı cennetine dönüştü! Munzur Dağları Türkiye'nin saklı cennetine dönüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından İnsansız Hava Araçları (İHA) ile havadan çekilmiş görüntülerini paylaştığı, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla terörden arındırılarak huzur ve güvenin tesis edildiği Erzincan ve Tunceli’nin ortasında bulunan 3300 rakımlı Munzur Dağları, bugünlerde adeta saklı cennete döndü.
3.09.2022 Yaşam
Dünyada çok nadir görülen dağ keçisi türü 'şamua'lar, Tunceli’de görüntülendi
Dünyada çok nadir görülen dağ keçisi türü 'şamua'lar, Tunceli’de görüntülendi Dünyada görüntülenmesi en zor olan dağ keçileri familyasında yer alan ve Dünya Doğa Koruma Birliği'nin (IUCN) yayınladığı Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde olan şamua, sürü halinde Tunceli'de objektiflere takıldı. Şamuaları görüntülemeyi başaran Akın Gedik, "İlimizin her bölgesinde dağ keçileriyle karşılaşmak çok kolay fakat şamualar öyle değil. Görülmesi neredeyse imkansızdır. Yıllardır bölgede yaban hayatını ve doğal güzellikleri fotoğraflarım. Şamuaların sadece Munzur Dağları'nda ve Pülümür'ün Hel Yaylası'nda var olduğunu biliyorum" dedi.
6.03.2022 Gündem
Munzur Dağları'nda PKK operasyonu
Munzur Dağları'nda PKK operasyonu Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Munzur Dağları'nda terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon yaptı.
29.09.2021 Gündem