Munzur

Munzur

Son dakika Munzur haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Munzur ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Munzur haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Munzur

haberleri sayfasında son dakika yaşanan munzur gelişmeleri de dahil olmak üzere 504 munzur haberi bulunmuştur. Tüm munzur haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yedisu fayı nerede, nereden geçiyor, kaç km? Yedisu fayı en son ne zaman kırıldı?
Yedisu fayı nerede, nereden geçiyor, kaç km? Yedisu fayı en son ne zaman kırıldı? Prof. Dr. Süleyman Pampal “Bu bölge hassas bir bölge, depremin olduğu bölgenin batısında Malatya fayı olarak bildiğimiz bir fay var, kırılmamış ve aktif faylar bunlar. Yedisu fayı daha önemli, bu fay 7,4 civarında deprem üretmiş bir fay. Zaten biz bu fayı gündeme getiriyorduk, demek ki bu bölgede kırılabilecek ve 7-7,5 arası deprem üretebilecek faylar var.” Açıklamasının ardından Yedisu fayı nerede, kaç km, hangi illerden geçiyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
26.01.2024 Gündem
Tunceli’de kar yarım metreyi geçti; 303 köy yolu ulaşıma açıldı
Tunceli’de kar yarım metreyi geçti; 303 köy yolu ulaşıma açıldı Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 2 günlük yağışla kar kalınlığı 50 santimetreyi geçerken; Ovacık, Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçelerinde kapanan 303 köy yolu, ekiplerin 3 gün süren çalışmalarıyla ulaşıma açıldı. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, “Tunceli’de kış kendini göstermeye başladı. Kar yağışıyla kapanan 303 köyümüzün yolunu, İl Özel İdare’ye bağlı 59 aracımız ve 100’ün üzerinde personelimizle mesai gözetmeksizin açtık. Tunceli karla mücadeleye hazır” dedi.
27.12.2023 Gündem
Tunceli’de kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı; 96 köy yolu kapalı
Tunceli’de kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı; 96 köy yolu kapalı Tunceli'de iki gündür etkili olan sağanak yüksek kesimdeki ilçelerde yerini kar yağışına bıraktı. Kar kalınlığının 35 santimetreye ulaştığı Ovacık, Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçelerindeki 96 köy yolu ulaşıma kapandı.
23.12.2023 Gündem
Gülistan Doku soruşturmasında dikkat çeken detaylar! Şok eden kamera açıklaması
Gülistan Doku soruşturmasında dikkat çeken detaylar! Şok eden kamera açıklaması Tunceli'de, 5 Ocak 2020'den beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun ailesinin avukatı Ali Çimen, "Gülistan'ın akıbetinin anlaşılacağına ilişkin noktalarda ya kamera kayıtlarının bozuk olduğu, ya o an için orayı görmediği ya da kayıtlı olmadığı, ses kayıtlarının bozuk olduğu söyleniyor. Hep bir aksilikle karşılaşmışız. Gülistan'ın baş şüphelinin evine 1 gün önce girdiğine dair güvelik kameraları var ve kayıtta. Bu dosyada var ama 1 gün sonra baş şüphelinin hareketlerini tespit etmemize yarayacak o kameralar o gün orayı görmüyor. Tutanakların birbirine çelişmesinden kaynaklı, Gülistan'ın akıbetinden bir şey anlayamadık" ifadelerini kullandı.
25.11.2023 Gündem
Gülistan Doku dosyasında flaş gelişme! Araç detayı ortaya çıktı
Gülistan Doku dosyasında flaş gelişme! Araç detayı ortaya çıktı Tunceli'de 5 Ocak 2020’de kaybolan ve bir daha haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku dosyasında baş şüpheli Zeinal A.’nın, polislikten ihraç edilen babası E.Y.’ye ait olan ve polis tutanağında olaydan bir gün önce Gülistan’ın zorla bindirilmeye çalışıldığı belirtilen otomobilin, soruşturmanın açıldığı 7 Ocak’ta il dışına çıkarıldığı ve yaklaşık bir hafta sonra tekrar kente getirildiği ortaya çıktı. Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, “Bu aracın içerisinde DNA incelemesi yapın dedik, PTS’sini takip edelim dedik. Yani Elazığ’a gitmişse, buradan da başka yere gitmişse onu da takip edelim dedik. Dosyada bunların hepsini istedik ama taleplerimizin hiçbiri kabul edilmedi” dedi.
17.11.2023 Gündem
İsviçre Alperi değil, Munzur Dağı’ndaki Merg Yaylası
İsviçre Alperi değil, Munzur Dağı’ndaki Merg Yaylası Ankara’dan Erzincan’a gelen iki gezgin, sosyal medyadan gördükleri fotoğraf için kilometrelerce yol katettiler. Doğaseverler, yaklaşık 5 saatlik yürüyüşün ardından ulaştıkları Merg Yaylası’nı İsviçre Alpleri’ne benzettiler.
8.07.2023 Yaşam
13 üniversiteye yeni rektör atandı
13 üniversiteye yeni rektör atandı  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 üniversiteye yaptığı rektör atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı.
6.06.2023 Gündem
Tunceli'de kayıp 3 genç için baraj gölünden 35 milyon metreküp su boşaltılacak
Tunceli'de kayıp 3 genç için baraj gölünden 35 milyon metreküp su boşaltılacak Tunceli'de, Munzur Çayı'na uçan otomobildeki kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları kapsamında Uzunçayır Baraj Gölü'nün kapakları açıldı. 3 gün sürecek tahliyede, 35 milyon metreküp suyun boşaltılacağı öğrenilirken, 14'üncü gündeki çalışmalarda suyun 1 metre düştüğü gözlendi.
4.05.2023 Gündem
Kayıp 3 kişi aranırken sudan başka araç çıktı
Kayıp 3 kişi aranırken sudan başka araç çıktı Tunceli'de Munzur Çayı'na uçan otomobildeki kayıp 3 kişi, 1073 kişilik ekip ile aranıyor. 7'nci günde de süren çalışmalar sırasında Pülümür Çayı'na düşen başka bir araç bulundu. Bulunan aracın, geçen ay kazada hayatını kaybeden Yusuf ile Öykü Yılmaz çiftine ait olduğu belirlendi.
27.04.2023 Yaşam
Yedisu fayı nereden geçiyor, hangi iller etkiler? Yedisu fay hattı nerede, kaç km, en zon ne zaman kırıldı? Fay hattı haritası!
Yedisu fayı nereden geçiyor, hangi iller etkiler? Yedisu fay hattı nerede, kaç km, en zon ne zaman kırıldı? Fay hattı haritası! 200 km'lik deprem hattını gezen Munzur Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Taylan Sançar, “Malatya fayı hala aktif, Yedisu fayı Erzincan ve Tunceli'yi etkileyecek” dedi. Sançar; deprem bölgesindeki izlenimlerini paylaştı ve Yedisu fayı ile Malatya fayına dikkat çekti. Dikkat çeken açıklamanın ardından Yedisu fay hattı için yapılan aramalar arttı. Peki, Yedisu fayı nereden geçiyor, hangi iller etkiler? Yedisu fay hattı nerede, kaç km, en zon ne zaman kırıldı?
25.02.2023 Gündem
Dünyada sadece Tunceli’de var! Türk bilim insanı keşfetti
Dünyada sadece Tunceli’de var! Türk bilim insanı keşfetti Dünyada sadece Tunceli'de var. Türk bilim insanı ilk kez keşfetti. Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümünden Doç. Dr. Mehmet Yavuz Paksoy, yaptığı alan araştırmasında dünya üzerinde sadece Tunceli’de bulunan yeni bir türü keşfetti. İşte haberin detayları...
1.02.2023 Gündem
25 yıldır mum satarak evini geçindiriyor
25 yıldır mum satarak evini geçindiriyor Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki Birgül Ağdoğan, 25 yıldır Munzur Gözelerinde çıra ismini verdikleri doğal mumları satarak geçimini sağlıyor.
22.11.2022 Yaşam
Ailesi, bin gündür Gülistan Doku’ya hasret
Ailesi, bin gündür Gülistan Doku’ya hasret Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi (21), bin gündür kızlarına hasret. Gülistan’ın annesi Bedriye Doku, “Benim kızım bin gündür ortada yok. Allah için elinizi vicdanınıza koyun. Sizin çocuklarınız 2 saat okuldan gelmese ne yaparsınız. Kendinizi benim yerime koyun. Yetkililer bize bir türlü cevap veremiyor. Allah için bize cevap versinler. Ben bir anneyim, bin gündür kızıma hasretim” dedi.
30.09.2022 Yaşam
Tunceli'de mayınlı bölgede orman yangını! Valilikten açıklama
Tunceli'de mayınlı bölgede orman yangını! Valilikten açıklama Tunceli'de Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Aşağıtorunoba köyü yakınında orman yangını çıktı. Bölgenin sarp ve mayınlı olması nedeniyle, yangının büyümesini önlemek amacıyla iş makineleriyle çevresi sarılarak alevler kontrol altına alındı.
5.09.2022 Gündem
Erzincan ve Tunceli’nin ortak güzelliği: Munzur Dağları Türkiye'nin saklı cennetine dönüştü!
Erzincan ve Tunceli’nin ortak güzelliği: Munzur Dağları Türkiye'nin saklı cennetine dönüştü! Munzur Dağları Türkiye'nin saklı cennetine dönüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından İnsansız Hava Araçları (İHA) ile havadan çekilmiş görüntülerini paylaştığı, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla terörden arındırılarak huzur ve güvenin tesis edildiği Erzincan ve Tunceli’nin ortasında bulunan 3300 rakımlı Munzur Dağları, bugünlerde adeta saklı cennete döndü.
3.09.2022 Yaşam
Binali Yıldırım: İkinci yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır
Binali Yıldırım: İkinci yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Erzincan'ın Tercan ilçesinde düzenlenen 2’nci Bal Festivali’nde toplu açılış yaptı. 2023’ün sıradan bir yıl olmadığını belirten Yıldırım, "Bir yüzyılı geride bırakıp ikinci yüzyıla 2023'te başlayacağız. İkinci yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır” dedi.
27.08.2022 Siyaset
Bakan Soylu: Bu topraklarda artık her mevsim bahar
Bakan Soylu: Bu topraklarda artık her mevsim bahar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörden temizlenen Tunceli Munzur Dağı'nın insansız hava aracı ile çekilen görüntülerini paylaşıp, "Bu topraklarda artık her mevsim bahar, her mevsim huzur hüküm sürüyor" dedi.
17.08.2022 Siyaset
Bayramda milli parklara 4 milyon ziyaret
Bayramda milli parklara 4 milyon ziyaret Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan 48 milli park ve 262 tabiat parkını, 4 günlük Kurban Bayramı'nı da içine alan 9- 17 Temmuz arasında 4 milyon 90 bin 498 kişi ziyaret etti.
26.07.2022 Yaşam
Girlevik Şelalesi bayramda da vatandaşların uğrak yeri oldu
Girlevik Şelalesi bayramda da vatandaşların uğrak yeri oldu Dünyanın en görkemli şelalelerinden biri olan Erzincan'ın Çağlayan beldesindeki Girlevik Şelalesi, Kurban Bayramında da yerli turistler ile yurtdışından gelen gurbetçilerin durak noktası oldu.
12.07.2022 Yaşam
Tunceli’de köylüler dışında ormanlara giriş yasaklandı
Tunceli’de köylüler dışında ormanlara giriş yasaklandı Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, kent sınırları içerisindeki ormanlarda ateş yakılmasının yasak olduğu belirtilerek, 15 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında Pülümür ve Munzur vadilerindeki ormanlık bölgelere, oralarda yaşayan köylüler dışında giriş çıkışın yasaklandığı duyuruldu.
21.06.2022 Gündem
Anneleri ölen yavru sincaplar, biberonla besleniyor
Anneleri ölen yavru sincaplar, biberonla besleniyor Tunceli’de araç çarpması sonucu ölen sincabın iki yavrusu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Tunceli Şubesi’nde korumaya alındı. 'Munzur' ve 'Pülümür' isimleri verilen sincaplar, fındıkla ve biberonla süt verilerek besleniyor.
19.05.2022 Yaşam
Binali Yıldırım: Karadeniz dünyanın ihtiyacını 45 yıl boyunca karşılayacak enerji stokuna sahip
Binali Yıldırım: Karadeniz dünyanın ihtiyacını 45 yıl boyunca karşılayacak enerji stokuna sahip AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Karadeniz dünyanın ihtiyacını 45 yıl boyunca karşılayacak enerji stokuna sahip. Büyük bir servetin üzerindeyiz. Bunun adı nedir, hidrojen sülfürdür. Hidrojen de geleceğin en temiz gazıdır" dedi.
6.05.2022 Siyaset
Munzur Çayı, 10 yılın en yüksek debisine ulaştı, 'uzak durun' uyarısı geldi
Munzur Çayı, 10 yılın en yüksek debisine ulaştı, 'uzak durun' uyarısı geldi Tunceli'de sert geçen kışın ardından Munzur Çayı'nın debisi, ani kar erimeleriyle Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü verilerine göre son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Arama Kurtarma Uzmanı Mehmet Bidav da Munzur Çayı'nın hiç bu kadar şiddetli akmadığını belirterek, "Lütfen vatandaşlarımız sudan uzak dursun. Çünkü azgın su baş dönmesi yaratıyor. Fotoğraf çekeyim derken suya düşüp yaşamlarını yitirebilirler. Yine piknik yapan arkadaşların vadi tabanlarından uzak durması lazım. Çünkü ani bir sel baskınıyla karşı karşıya gelebilirler" dedi.
17.04.2022 Yaşam
Bakan Kasapoğlu yurtta yemek sırasına girdi, öğrencilerle iftar açtı
Bakan Kasapoğlu yurtta yemek sırasına girdi, öğrencilerle iftar açtı Tunceli'ye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, öğrenci yurdunda kalan öğrencilerle yemek sırasına girip iftarını açtı. Tuncelinin tüm ilçelerinde gençlik merkezi olacağını belirten Kasapoğlu, "Tuncelide kent sahalarıyla, basketbolu, tenis kortu gibi her alanda yatırımlarımız oldu. Tuncelide gençlik merkezimin olmadığı ilçe kalmayacak. Onun taahhüdünü veriyoruz. Gençler bizim umudumuz. Sadece bizim değil, insanlığın umudu" dedi.
15.04.2022 Siyaset
Damacana su fiyatları ne kadar oldu? 19 LT su fiyatı kaç lira? Arıtma avantajlı mı?
Damacana su fiyatları ne kadar oldu? 19 LT su fiyatı kaç lira? Arıtma avantajlı mı? Gıda, doğalgaz, toplu ulaşım derken hayatın pek çok alanına gelen zamların ardından su fiyatlarına yapılan zamlar da pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Su fiyatları son 1 ayda yüzde 15 ila 20 arasında zamlandı. Damacana su fiyatlarına yapılan zamların ardından pek çok kişi de arıtma cihazlarına yönelirken piayadaki damacana su fiyatları da gündem oldu. Vatandaş, en ucuz damacana su fiyatını araştırıyor. Peki, Damacana fiyatları arttı mı? Damacana su fiyatları ne kadar oldu? 19 LT su fiyatı kaç lira? En ucuz damacana su fiyatı ne kadar? İşte damacana su 2022 fiyatları…
12.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Munzur ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki munzur haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.