Mumya

Mumya

Son dakika mumya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mumya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mumya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mumya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mumya gelişmeleri de dahil olmak üzere 151 mumya haberi bulunmuştur. Tüm mumya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarihi keşif! İnanılmaz mumya bulundu, gizem ortaya çıktı
Tarihi keşif! İnanılmaz mumya bulundu, gizem ortaya çıktı Bir inanılmaz keşif daha. Gizem ortaya çıktı. Mısır’ın antik Sakkara bölgesinde yapılan arkeoloji çalışmaları sırasında 2 mumyalama atölyesi ve 2 lahit keşfedildi. İşte haberin detayları...
30.05.2023 Dünya
İçki içerken parkta yakalandı! Çantasından 600 yıllık 'sevgilisi' çıktı: Benimle uyuyor
İçki içerken parkta yakalandı! Çantasından 600 yıllık 'sevgilisi' çıktı: Benimle uyuyor Parkta arkadaşlarıyla içki içen adam, ülkeyi şoke etti. Polis parkta devriye gezerken tesadüf eseri ısı yalıtımlı çanta görünce harekete geçti. Çantanın yanına giden polisler şaşkına uğradı. Çanta içinden yüzlerce yıllık skandal ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
2.03.2023 Dünya
Boris Johnson'ın atasının mumyası ortaya çıktı! Bilim dünyası şokta, hiç görülmedi
Boris Johnson'ın atasının mumyası ortaya çıktı! Bilim dünyası şokta, hiç görülmedi İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson'un 18. yüzyılda yaşayan büyük annesinin mumyası üzerinde yapılan çalışmalar bilim insanlarını şaşırttı. Anna Catharina Bischoff adlı kadının cinsel yolla bulaşan bir hastalık olan frengi yerine, bilim dünyasında daha önce hiç görülmeyen bakteriyel bir enfeksiyon nedeniyle ölmüş olabileceği belirtildi.
28.02.2023 Dünya
Altın Çocuk'taki 49 muskanın sırrı! Cinsel organının yanında bulundu
Altın Çocuk'taki 49 muskanın sırrı! Cinsel organının yanında bulundu Antik Mısır'ın gizemleri keşfedilmeye devam ediyor. 2300 yılına ait genç bir erkek çocuğa ait mumya, araştırmacıları şaşkına çevirdi. Altın Çocuk adı verilen mumyanın tabutundan çıkanlar arasında altın ve değerli taşlardan daha fazlası var. İşte haberin detayları...
25.01.2023 Dünya
Görenler büyük şaşkınlık yaşıyordu! Rosalia Lombardo'nun 102 yıllık gizemi çözüldü...
Görenler büyük şaşkınlık yaşıyordu! Rosalia Lombardo'nun 102 yıllık gizemi çözüldü... İtalya'da 6 Aralık 1920 tarihinde İspanyol gribi salgınında 2 yaşındayken hayatını kaybeden küçük kızın mumyasını görenler büyük bir şaşkınlık yaşıyor. 102 yıldır neredeyse hiç bozulmadan günümüze ulaşan bu mumyanın ardındaki sır bilim camiasını da ikiye böldü. Mumyayla ilgili ortaya atılan 'gözünü açıp kapatıyor' iddiası ise gizemi başka bir boyuta taşıdı.
12.08.2022 Dünya
Putin'in hastalığı hakkında flaş iddia: Hayattayken kendini mumyalamaya çalışıyor...
Putin'in hastalığı hakkında flaş iddia: Hayattayken kendini mumyalamaya çalışıyor... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumu hakkında savaş başladığından bu yana birçok haber yapıldı. Kimi zaman kanser olduğu söylenen liderin kimi zaman da farklı hastalıklardan muzdarip olduğu iddia edildi. Ancak bazı uzmanlar gerçeğin çok daha farklı olduğunu söylüyor.
17.06.2022 Dünya
Bin yıllık mumyalar görenleri şaşırtıyor!
Bin yıllık mumyalar görenleri şaşırtıyor! Aksaray ve çevresinde yapılan kazılarda bulunan 10, 11 ve 12. yüzyıllara ait 13 mumya müzede ziyaretçilerini bekliyor.
27.03.2022 Kültür Sanat
Bin yıllık mumyalar Aksaray’da
Bin yıllık mumyalar Aksaray’da Aksaray ve çevresinde yapılan kazılarda bulunan 10, 11 ve 12. yüzyıllara ait 13 mumya müzede ziyaretçilerini bekliyor.
27.03.2022 Kültür Sanat
Kont Drakula'nın esir tutulduğu kalede restorasyon
Kont Drakula'nın esir tutulduğu kalede restorasyon Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesinde restorasyon çalışmaları kapsamında Kont Dracula’nın esir tutulduğu zindanların canlandırılarak mumya heykelinin yapılmasının planladığını kaydetti.
20.01.2022 Gündem
3 bin 500 yıl sonra bir ilk! Tarihi an: Kralın yüzü ilk kez ortaya çıktı...
3 bin 500 yıl sonra bir ilk! Tarihi an: Kralın yüzü ilk kez ortaya çıktı... Firavun Amenhotep I'in mumyası, bir asırdan fazla bir süre önce Mısır'ın Luksor şehri yakınlarındaki bir mezar alanında keşfedildi. Ancak 19. ve 20. yüzyıllarda bulunan diğer eski Mısır firavunlarının mumyaları açılıp incelenirken, Amenhotep I'in mumyasına dokunulmadı çünkü arkeologlar onun mükemmele yakın sargılarını ve zarif bir şekilde dekore edilmiş mezar başını bozmaktan çekiniyorlardı.
28.12.2021 Dünya
Yeraltında binlerce yıllık esrarengiz keşif! Görenler inanamadı, elleriyle yüzünü kapatıp...
Yeraltında binlerce yıllık esrarengiz keşif! Görenler inanamadı, elleriyle yüzünü kapatıp... Dünya şokta. Görenler inanamıyor. Peru'da 40 kişilik arkeoloji ekibi, hiç beklemedikleri bir şeyle karşılaşarak hayatlarının keşfini yaptı. CNN'e konuşan arkeolog Huamán, "Bu kadar önemli bir keşif yapmayı hiçbirimiz beklemiyorduk" dedi.
30.11.2021 Dünya
İskoçya Ulusal Müzesi doğa, tarih ve bilimi tek çatı altında topluyor
İskoçya Ulusal Müzesi doğa, tarih ve bilimi tek çatı altında topluyor Koleksiyonunda yaklaşık 12 milyon obje ve canlı örneği bulunan İskoçya Ulusal Müzesi, doğa, tarih, sanat, bilim ve teknoloji dünyasını bir arada sunuyor.
14.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Amasya Müzesi'ndeki mumyalara özel muhafaza
Amasya Müzesi'ndeki mumyalara özel muhafaza Amasya Müzesi'nde sergilenen, İlhanlılar döneminde yaşadıkları bilinen 4'ü çocuk 8 kişiye ait mumyalar, nem ve ısı ayarı yapılan özel bölümde muhafaza ediliyor. Müze Müdürü Celal Özdemir, mumyaların periyodik bakımlarının yapıldığını belirterek, "Mumya görmek için Mısır’a gitmeye gerek yok, Amasya’ya bekliyoruz" dedi.
6.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Dünyada hamile bir kadına ait ilk antik Mısır mumyası!
Dünyada hamile bir kadına ait ilk antik Mısır mumyası! Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Müze koleksiyonunda bulunan bir antik Mısır mumyası üzerinde yapılan çalışmada, mumyanın hamile bir kadına ait olduğu ortaya çıktı.
29.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Mısır'da 18 kral ile 4 kraliçenin mumyası taşınacak
Mısır'da 18 kral ile 4 kraliçenin mumyası taşınacak Büyük bir törenle gerçekleştirilecek kortejle mumyalar Kahire'deki Mısır Müzesi'nden Fustat kentindeki Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi'ne nakledilecek.
3.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Mısır'da Firavun’un laneti: Kralın huzurunu bozanlara ölüm kanat takarak ulaşacak
Mısır'da Firavun’un laneti: Kralın huzurunu bozanlara ölüm kanat takarak ulaşacak Ülkede peş peşe yaşanan felaketler, sosyal medyada ‘Firavun’un laneti’ komplo teorilerinin yayılmasına yol açtı. Kazaların, antik Mısır mumyalarının bir müzeden diğerine nakledilecek olması sebebiyle yaşandığına inanılıyor.
31.03.2021 Dünya
Mustafa Cengiz'den flaş Fatih Terim açıklaması
Mustafa Cengiz'den flaş Fatih Terim açıklaması Gençlerbirliği maçından sonra Fatih Terim'in yaptığı açıklamalara cevap veren Mustafa Cengiz "Her zaman şampiyon olamayabilirsiniz. Biz şanslıydık, 3 yılda 2 şampiyonluk kolay değil. Süper Lig kolay değil" dedi.
14.01.2021 Galatasaray
Bilgisayarlı tomografi mumyaların sırlarını ortaya çıkardı
Bilgisayarlı tomografi mumyaların sırlarını ortaya çıkardı Mısır’da 400 yıl önce gömülen mumyaların gizemi bilgisayarlı tomografi sonucu ortaya çıktı.
13.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Antik çağlardan bu yana kullanılan şifa kaynağı; kekik
Antik çağlardan bu yana kullanılan şifa kaynağı; kekik Pamukkale Üniversitesi Tavas Meslek Yüksek Okulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Görevlisi Betül Pak, Denizli'nin kekik üretiminde dünyanın başkenti durumunda olduğunu belirtti. Pak, "Corona virüs nedeniyle doğaya ve doğala yaklaştığımız bu günlerde evimizde kekik yağı ve kekik suyuyla temizlik malzemeleri yapabilir ve rahatlıkla kullanabiliriz. Doğal kokusu ve rahatlatıcı özelliğiyle başucu bitkilerimizden birisi kekik olmalıdır" dedi.
29.05.2020 Sağlık
Necati Kocabay kimdir? Nurgül Yeşilçay’ın sevgili Necati Kocabay nerelidir, kaç yaşındadır?
Necati Kocabay kimdir? Nurgül Yeşilçay’ın sevgili Necati Kocabay nerelidir, kaç yaşındadır? Oyuncu Nurgül Yeşilçay, 44. yaşını evde karantinasında kutladı. Sevgilisi Necati Kocabay’ın el yapımı doğum günü pastasıyla yeni yaşını karşılayan güzel oyuncu, sosyal medyadan evde gerçekleşen anlarını takipçileriyle paylaştı. Nurgül Yeşilçay’ın paylaşımının ardından Necati Kocabay kimdir? soruları da sorulmaya başlandı.
28.03.2020 Gündem
3 bin yıllık mumyanın sesi hayata döndürüldü!
3 bin yıllık mumyanın sesi hayata döndürüldü! Bilim insanları, 3 bin yıllık mumyalanmış Mısırlı bir rahibin ses yolunu üç boyutlu yazıcı ile kopyalayarak rahibin sesini hayata döndürmeyi başardığını duyurdu.
24.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Firavunun kedileri bulundu
Firavunun kedileri bulundu Mısır’da yapılan arkeolojik kazılarda firavunlar dönemine ait kedi heykelleri ve mumyaları bulundu.
25.11.2019 Dünya
Kalp ve damar hastalıkları sanılandan daha eskiye dayanıyor
Kalp ve damar hastalıkları sanılandan daha eskiye dayanıyor Binlerce yıllık mumyalar üzerinde yürütülen araştırmalar, kalp ve damar hastalıklarının sanılandan çok daha eskiye dayandığını gösterdi.
17.10.2019 Sağlık
Üç bin yıl öncesine ait 8 mumya bulundu
Üç bin yıl öncesine ait 8 mumya bulundu Giza kentinde, Antik Mısır'da 12'nci Hanedanlık firavunlarından Nubkaure Amenemhat II’ ye ait piramidin güneydoğusunda yapılan arkeolojik kazılarda 3 bin yıl öncesine ait 8 mumya bulundu.
27.11.2018 Dünya
ŞOK! İdam gösterisi ölümle sonuçlandı!
ŞOK! İdam gösterisi ölümle sonuçlandı! Kazakistan'da bir gece kulübünde Cadılar günü partisine katılan Kazak asıllı dublör Kassym Zhumaguzhin, idam gösterisi yaparkan can verdi. Cehennem Melekleri 2 filminde de rol aldığı öğrenilen dublörün öldüğü anlar gösteriyi izleyenler tarafından saniye saniye kayda alındı.
5.11.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mumya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mumya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.