Gazete Vatan Logo

İçki içerken parkta yakalandı! Çantasından 600 yıllık 'sevgilisi' çıktı: Benimle uyuyor

Parkta arkadaşlarıyla içki içen adam, ülkeyi şoke etti. Polis parkta devriye gezerken tesadüf eseri ısı yalıtımlı çanta görünce harekete geçti. Çantanın yanına giden polisler şaşkına uğradı. Çanta içinden yüzlerce yıllık skandal ortaya çıktı. İşte haberin detayları...

İçki içerken parkta yakalandı! Çantasından 600 yıllık 'sevgilisi' çıktı: Benimle uyuyor

Parkta bulunan çanta ülkeyi şoke etti. Gerçek kısa süre sonra ortaya çıktı. Güney Amerika ülkesi Peru'da Cumartesi günü meydana gelen olayda polis Puno kentindeki bir parkta devriye geziyordu.

Burada arkadaşlarıyla içki içerek vakit geçiren Julio Cesar Bermejo'nun çantasından ceset çıktı. Çantanın sahibi olan eski yemek kuryesi, babasının yaklaşık 30 yıl önce cesedi evlerine getirdiğini söyledi. Çantayı da eskiden yemek dağıtırken kullandığını ifade etti. 

ARKADAŞLARINA GÖSTERDİ

Bu tarihi kalıntıyı satmaya çalışmadığını vurgulayan Bermejo, "Neden dışarıda dolaştırıyorsun?" sorusunu "Arkadaşlarım görmek istediği için" diye yanıtladı. 

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan yetkililer, 26 yaşındaki Julio Cesar Bermejo'nun bir süre gözaltında kalacağını bildirdi. 

"BENİMLE UYUYOR"

Yerel medyaya konuşan Bermejo, "Juanita" adını verdiği cesedi "manevi kız arkadaşı" gibi gördüğünü öne sürdü. Sosyal medyada viral olan videoda şu ifadeleri kullandı:

Evde odamda oluyor, benimle birlikte uyuyor. Onunla ilgileniyorum.

Haberin Devamı

Peru Kültür Bakanlığı'ysa Avrupalı sömürgecilerin Amerika'ya gelmesinden önceki dönemden kalma cesedin en az 45 yaşındaki bir erkeğe ait olduğunu belirtti. Bu kişinin de tahminen Peru Andları'ndaki Puno bölgesinde yaşadığı aktarıldı.

Bakanlık, el koyduğu kalıntıları korumayı hedeflediğini de bildirdi.

Peru, arkeolojik bölge ve nesneler açısından zengin bir ülke. 2021'de başkent Lima yakınlarındaki bir arkeolojik alanda 800 ila 1200 yaşında olduğu tahmin edilen bir mumya bulunmuştu.

Ülkenin en çok ziyaret edilen turistik bölgesiyse 15. yüzyılda inşa edilen İnka antik şehri Machu Picchu.