Gazete Vatan Logo

Putin'in hastalığı hakkında flaş iddia: Hayattayken kendini mumyalamaya çalışıyor...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumu hakkında savaş başladığından bu yana birçok haber yapıldı. Kimi zaman kanser olduğu söylenen liderin kimi zaman da farklı hastalıklardan muzdarip olduğu iddia edildi. Ancak bazı uzmanlar gerçeğin çok daha farklı olduğunu söylüyor.

Putin'in hastalığı hakkında flaş iddia: Hayattayken kendini mumyalamaya çalışıyor...

Rus lider Vladimir Putin göreve geldiğinden bu yana istihbaratçı geçmişinde izlediği politikalar ve ilginç hobilerinden aile hayatına kadar birçok yönüyle dikkatleri üzerine çekti. Liderlik basamaklarını hızlı adımlarla tırmanan ve 2000 yılından bu yana ülke yönetiminde söz sahibi olan Putin’in hayatına ilişkin pek çok detay ise sır gibi saklanıyor. Basın ile paylaşılan bilgiler de sadece Kremlin'in istediği şekilde ve ölçüde veriliyor. Hal böyle olunca Rus lider hakkında bu zamana kadar onlarca doğrulanamamış iddia ortaya atıldı. Özellikle Rusya liderinin sağlık durumu hakkında büyük bir bilinmezlik söz konusu. Batı basınında zaman zaman Putin’in ciddi hastalıklar boğuştuğu konusunda haberler yayınlanıyor olsa da Rusya lideri kendine has tavrıyla kimi zaman judo yaparak kimi zaman ise ayıya binerek adeta bu iddialara "Ben gayet sağlıklıyım" mesajı veriyor. Basında yer alan hastalık iddiaları bazı uzmanlara göre de abartı ve kesin delillere dayanmıyor.


'SIK SIK BOTOKS YAPTIRIYOR'
Savaş alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Profesör Michael Clarke da Putin’in sağlık durumu hakkındaki iddialar için yeterli kanıt olmadığını söyleyenlerden. Clarke, “Basında yer alan en ciddi iddialardan bazıları Putin’in Parkinson veya kanser hastası olduğu. Bu konuda birkaç uzmanla görüştüm. Bana Parkinson hastalığının yürüyüş şekliyle tespit edilemeyeceğini söylediler. Ayrıca konuştuğum diğer uzmanlar da kanser belirtilerinin sadece fotoğraflarla belirlenemeyeceğini söyledi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Putin’in sağlık durumu hakkında birçok farklı iddia olduğunu belirten Clarke, sözlerine şöyle devam etti:
"Dürüst olmak gerekirse ben Putin’in 'hastalık hastası' olduğunu düşünenlerdenim. Yanında sürekli doktorlarla geziyor ve bildiğimiz kadarıyla sağlığı söz konusu olduğunda toplantıları yarıda kesip bu doktorlara danıştığı bile oluyor. Ekim ayında 70 yaşına girecek olan Vladimir Putin’in sık sık botoks operasyonları yaptırdığını da biliyoruz. Hatta bu o kadar sık yapılıyor ki Putin adeta hayattayken kendini mumyalamaya çalışıyor."

Haberin Devamı


HASTALIK İDDİASI BİR ÇIKIŞ YOLU MU?
Profesör Michael Clarke, Vladimir Putin’in sağlık durumu hakkında çıkan iddiaların altında farklı ihtimaller olabileceğini de vurguladı. Clarke, “Eğer Ukrayna savaşı Rusya için kötü bir şekilde sonuçlanırsa başkanın sağlık şartlarından dolayı görevi bırakması Rusya için iyi bir çıkış yolu olabilir. Eğer böyle bir senaryo yaşanırsa Putin’in yerine en az onun kadar güçlü olan Nikolai Patrushev gelebilir. Tabii bunlar sadece bir varsayım" diye de ekledi.

Vladimir Putin’in sağlık durumuna ilişkin iddiaların önemli bir kısmı General SVR isimli Telegram kanalından paylaşılıyor. Kremlin içinde kaynağı olduğunu iddia eden kanal, en son geçtiğimiz haftalarda bu konu hakkında yeni bir iddia daha yayınladı. Kanalda Rus liderin danışmanlar ve askeri liderlerle yakın zamanda yaptığı bir video konferansın ardından masasından kalkarken halsizlik ve baş dönmesi hissettiği ve bu sebeple doktorlara başvurduğu iddia edildi. Ayrıca iddiaya göre Putin baş dönmesi yaşadığı için geçtiğimiz hafta gerçekleştireceği basın toplantısını da süresiz olarak erteledi.

Haberin Devamı