Muafiyet

Muafiyet

Son dakika muafiyet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan muafiyet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını muafiyet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Muafiyet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan muafiyet gelişmeleri de dahil olmak üzere 931 muafiyet haberi bulunmuştur. Tüm muafiyet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkün
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkün İtalya'da geçen yıl 28 Mart’ta parlamentoda onaylanan, uzaktan çalışanlar için yeni vize uygulaması yürürlüğe girdi.Dünyada tatil için tercih edilen ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan İtalya, bu vize sayesinde artık ofiste çalışmak zorunda olmayan milyonlarca “dijital göçebeyi” ağırlayacak. 4 Nisan’da yürürlüğe giren uygulamanın İtalyan ekonomisine de önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
12.04.2024 Gündem
Evi olan EYT'liye vergi yok! Emeklinin vergi muafiyeti için başvuru şart mı? Çalışan emekli için geçerli mi?
Evi olan EYT'liye vergi yok! Emeklinin vergi muafiyeti için başvuru şart mı? Çalışan emekli için geçerli mi? 2 milyona yakın kişi EYT ile emeklilik hakkına geçtiğimiz yıl kavuşmuştu. Bu yıl 400 bin kişi daha bu hakkı kazanacak. EYT'nin emlak vergisinden muaf tutulmasının yolu açıldı. Fırsattan yararlanmak için bazı şartlar gerekiyor. Emekliye vergi kolaylığı için başvuru yapılması şart mı? İşte detaylar...
14.02.2024 Çalışma Hayatı
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor Çalışan herkesi ilgilendiriyor. Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli olmuştu. 2024 yılı günlük yemek bedeline yüzde 54.54 zam yapılmıştı. Konuyla ilgili merak edilen soruların başında 'yemek yardımı için sınır var mı?' geliyor. İşte yemek yardımıyla ilgili kritik detay...
9.02.2024 Çalışma Hayatı
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin rejim sorunu, müesses nizamıyla ilgili farklı bir arayışı yoktur. Olması da düşünülemez" dedi. Bahçeli, "Süper Kupa finalinin oynanması için Riyad'ın neden seçildiği ve protokole neden uyulmadığı bir muammadır. Riyad krizine dahil olan kim varsa kuru özür ile muafiyet kazanamaz" ifadelerini kullandı.
6.01.2024 Gündem
Yeni kimlik, pasaport, ehliyet ücretlerine zam geliyor! Tek tek açıklandı
Yeni kimlik, pasaport, ehliyet ücretlerine zam geliyor! Tek tek açıklandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Kuruşu kuruşuna; tek tek hesaplandı. yeni kimlik, pasaport, ehliyet fiyatları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği ile değerli kağıtlardaki fiyatlar yeniden belirlendi. Kimlik kartları 130 lira, sürücü belgeleri 990 lira, pasaport defteri 790 liraya yükseldi.
28.12.2023 Ekonomi
Evi, iş yeri, arsası, arabası, helikopteri, uçağı olanlar dikkat! 13 gün kaldı, ödemeyince faiz işliyor
Evi, iş yeri, arsası, arabası, helikopteri, uçağı olanlar dikkat! 13 gün kaldı, ödemeyince faiz işliyor Kasım ayıyla birlikte vergi ödemelerinin bir dönemi daha kapanıyor. Evi, iş yeri, dükkanı, arsası, otomobil, kamyon, minibüs, kamyonet, çekici, karavan, helikopter, uçağı olanlar hem Emlak Vergisi hem de ek MTV'yi ödemesi gerekiyor. Ödeme yapılmazsa faiz işlemeye başlıyor. Bazı durumlarda MTV ve Emlak Vergisi'nden muafiyet oluşabiliyor.
17.11.2023 Ekonomi
Emekliye vergi muafiyeti müjdesi! Kritik tarih detayı açıklandı
Emekliye vergi muafiyeti müjdesi! Kritik tarih detayı açıklandı Emekli milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Yaklaşık 14 milyon vatandaşı ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitinin kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Bu yıl emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinden yararlanıp emekli olan EYT'liler Ocak 2024 itibariyle emlak vergisinden muaf olacak. İster nisanda isterse aralıkta emekliliğe hak kazanılmış olsun muafiyet aylık bağlanan tarihi izleyen yıldan itibaren geçerli olacak.
16.11.2023 Emekli
AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman? AUZEF muafiyet başvuru tarihleri açıklandı mı?
AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman? AUZEF muafiyet başvuru tarihleri açıklandı mı? AUZEF 2023 – 2024 başvuru ve kayıt işlemleri tarihleri de belli oldu. Buna göre Sınavsız İkinci Üniversite başvuru ve kayıt işlemleri 7 Ağustos - 7 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak. Ayrıca kayıt yenileme sistemi 27 Eylül - 04 Ekim 2023 saat 23.59’a kadar aktif edilmiştir. Kayıt yenileyen öğrenciler, ders ekle sil ve üstten ders alma işlemini 5-6 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Söz konusu kayıt işlemleri devam ederken AUZEF muafiyet başvurusu sürecine dair de araştırmalar yoğunlaştı. Peki, AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman?
29.09.2023 Eğitim
Memurlara kira yardımı şartları nelerdir? Memura kira desteği ne zaman verilecek?
Memurlara kira yardımı şartları nelerdir? Memura kira desteği ne zaman verilecek? ÖTV'siz telefon, araç yenileyeceklere muafiyet ve evleneceklere 150 bin liralık kredi desteği sonrası bir müjde de memurlar kira yardımı için geldi. Dışişleri Bakanı memura kira yardımı yapılacağını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından “Memurlara kira yardımı” araştırması başladı. Peki, Memurlara kira yardımı şartları nelerdir, memurlara kira desteği ne zaman sunulacak? Lojman desteği nedir?
19.05.2023 Ekonomi
MEB duyurdu, tarih belli oldu: Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için yeni dönem
MEB duyurdu, tarih belli oldu: Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için yeni dönem Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılı uzman ve başöğretmen unvanları için sürecin 30 Mayıs'ta başlayacağını belirterek detayları paylaştı.
19.05.2023 Eğitim
Meclis yeni vekillerini bekliyor: Hazırlıklar başladı, kayıt masaları kuruldu
Meclis yeni vekillerini bekliyor: Hazırlıklar başladı, kayıt masaları kuruldu Milletvekili genel seçimlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) hazırlıklar başladı. 28. dönemde TBMM’de milletvekili olarak görev yapacak yeni parlamenterler için Şeref Holü’nde kayıt masaları kuruldu.
17.05.2023 Gündem
Yaptığı ameliyatla tıp literatürüne giren profesör, hasta yakınları tarafından darbedildi
Yaptığı ameliyatla tıp literatürüne giren profesör, hasta yakınları tarafından darbedildi Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer, evine giderken hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Silahın kabzasıyla darbedilen Prof. Dr. Biçer tedaviye alınırken, 2 şüpheli gözaltına alındı. Prof. Dr. Biçer, 2020 yılında yaptığı aort damarı ameliyatıyla dünya tıp literatürüne girmişti.
4.05.2023 Yaşam
Emlak vergisinde muafiyet detayı! Yazlık sahibi olanlar dikkat, tapuda konut gerçekte işyeri
Emlak vergisinde muafiyet detayı! Yazlık sahibi olanlar dikkat, tapuda konut gerçekte işyeri Emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebilecek. Kredi kartı ile de ödeme yapılabiliyor. Bazı kişilere ise emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Vergi muafiyetinden yararlanabilmek için birtakım koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Nafaka ve yetim aylığının vergi avantajına engel teşkil edip etmediği de merak edilen konular arasında. Tapuda konut olarak kayıtlı taşınmazlar üzerinden günlük-saatlik kiralama yapılarak gelir de elde edilebiliyor. Tapuda konut olarak görünen gayrimenkul, fiilen işyeri olarak kullanılıyor bu durumda... Mülk sahiplerinin günlük-saatlik kiralama yapılan taşınmazları için; emlak vergisini düşük oranlı konut olarak değil, daha yüksek oranlı işyeri olarak ödemeleri gerekiyor. Peki tek konuta tanınan emlak vergisi avantajından nafaka ve yetim aylığı alanlar da yararlanabiliyorlar mı? Emlak vergisinden kimler muaf? Eş çalışıyorsa muafiyet ortadan kalkar mı? Yayla evi ve yazlık vergi muafiyetini engeller mi? İşte detaylar...
4.05.2023 Ekonomi
Emlak vergisinde muafiyet detayı! Onlar da ödemeyecek, başvurular belediyeye yapılıyor
Emlak vergisinde muafiyet detayı! Onlar da ödemeyecek, başvurular belediyeye yapılıyor Emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebilecek. Kredi kartı ile de ödeme yapılabiliyor. Bazı kişilere ise emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Vergi muafiyetinden yararlanabilmek için birtakım koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Nafaka ve yetim aylığının vergi avantajına engel teşkil edip etmediği de merak edilen konular arasında. Peki tek konuta tanınan emlak vergisi avantajından nafaka ve yetim aylığı alanlar da yararlanabiliyorlar mı? Emlak vergisinden kimler muaf? Eş çalışıyorsa muafiyet ortadan kalkar mı? İşte detaylar...
3.05.2023 Ekonomi
Sıfır oranlı emlak vergisi avantajı! Muaf tutuluyorlar, tek tek açıklandı
Sıfır oranlı emlak vergisi avantajı! Muaf tutuluyorlar, tek tek açıklandı Emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor, ikinci taksitin ise kasım sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Kredi kartı ile de ödeme yapılabiliyor. Bazı kişilere ise emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Vergi muafiyetinden yararlanabilmek için başka koşulların da yerine getirilmesi gerekiyor. Peki bu avantajdan kimler yararlanabiliyor? Rayiç değer nasıl hesaplanıyor? İşte detaylar
2.05.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan TL hamlesi! Muafiyet sağlanacak
Merkez Bankası'ndan TL hamlesi! Muafiyet sağlanacak Merkez Bankası harekete geçti. Yeni Türk Lirası hamlesi yapıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Buna göre menkul kıymet tesisi ve zorunlu karşılıklarda düzenlemeler yapıldı.
7.04.2023 Ekonomi
Vergi muafiyetinde detaylar belli oldu! Tamamı siliniyor, işte sınır tutarı
Vergi muafiyetinde detaylar belli oldu! Tamamı siliniyor, işte sınır tutarı Deprem bölgesinde çalışanlara, işverenleri tarafından yapılan yardımlara sağlanan vergi muafiyetinde detaylar belli oldu. Buna göre, kendisi, eşi, çocuğu veya anne ve babası depremden etkilenen işçiler için yardımda bulunulabilecek.
25.03.2023 Ekonomi
Evden çalışarak para kazanabilirsiniz! Vergi alınmıyor, 120 bin TL'ye kadar muafiyet
Evden çalışarak para kazanabilirsiniz! Vergi alınmıyor, 120 bin TL'ye kadar muafiyet Evinde, el emeği ile ürettiğini internetten satanlara 120 bin liraya kadar vergi muafiyeti sağlanıyor. Bu uygulama özellikle aile bütçesine katkı sağlamak isteyen ev kadınlarına önemli bir kolaylık sağlıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, bu kapsamda nelere dikkat edilmesi gerektiğini tek tek açıkladı. İşte üretimi teşvik eden detaylar…
24.03.2023 Ekonomi
Afet Yeniden İmar Fonu'nun Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de
Afet Yeniden İmar Fonu'nun Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de  Afet Yeniden İmar Fonu'nun Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
21.03.2023 Gündem
Sıfır engelli araç fiyatları güncellendi! ÖTV muafiyeti ne kadar? Sıfır engelli araçlarda Mart 2023 fırsatları
Sıfır engelli araç fiyatları güncellendi! ÖTV muafiyeti ne kadar? Sıfır engelli araçlarda Mart 2023 fırsatları Sıfır engelli araçlarda Mart 2023 fırsatları var. ÖTV'siz sıfır engelli araçlarda üst limit de artırıldı. Muafiyet limiti yüzde 122 arttı. 450 bin liradan 500 liraya çıkan ÖTV muafiyet üst limiti araç fiyatlarına da yansımış durumda. Engelli araçların satışının önünü açan kara sonrası otomobil markaları da sıfır engelli araç listesini yayınladı. İşte ÖTV'siz engelli araç fiyatları...
18.10.2023 Otomobil
Bankaların bağış ve yardım sınırlamasına muafiyet getirildi
Bankaların bağış ve yardım sınırlamasına muafiyet getirildi Bankaların bağış ve yardım sınırlamasına muafiyet getirildi. İlgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
17.02.2023 Ekonomi
18 ilde sahte engelli raporu operasyonu!  21 kişi tutuklandı
18 ilde sahte engelli raporu operasyonu! 21 kişi tutuklandı İzmir merkezli 18 ilde sahte engelli raporu hazırladığı tespit edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 51 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 51 şüpheliden 21'i tutuklanırken, 8'i savcılık ifadesinin ardından 22'si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. tutuklular arasında doktor olmadığı öğrenildi. Öte yandan, suç örgütü üyelerinin, göstermelik danışmanlık şirketi açtıkları ve burada sahte rapor alacak kişilerle anlaştıkları ortaya çıktı.
21.01.2023 Gündem
Sahte engelli raporu skandalı ortaya çıktı! Şoke eden ‘joker’ detayı
Sahte engelli raporu skandalı ortaya çıktı! Şoke eden ‘joker’ detayı Erken emeklilik, ÖTV indirimi ve ücretsiz ulaşım kartı imkanı sağlıyorlar, sahte engelli raporu almak için , doktorları yanlış yönlendirdiler. Kamu hastaneleri ile bazı özel hastanelerdeki kayıt sistemi üzerinden yapılan akılalmaz sahtekarlığın detayları ifşa oldu. Şüphelilerin rapor alabilmek için kullandığı 'joker'ler şoke ederken, olayla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.
20.01.2023 Yaşam
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak Ar-Ge, tasarım ve teknoloji alanında Türkiye’nin en iyileri bir araya geldi. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi, İzmir’de yapıldı. Zirvede, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri için 10 kategoride 30, Teknoparklar için de 4 kategoride 12 olmak üzere toplamda 42 ödül sahiplerini buldu.
23.12.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Muafiyet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki muafiyet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.