Muafiyet

Muafiyet

Son dakika muafiyet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan muafiyet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını muafiyet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Muafiyet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan muafiyet gelişmeleri de dahil olmak üzere 933 muafiyet haberi bulunmuştur. Tüm muafiyet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışma izniyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 3 yıla çıkarıldı
Çalışma izniyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 3 yıla çıkarıldıResmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle ekonomik, sosyokültürel ve teknolojik alanlar ile eğitim konularında Türkiye'ye önemli hizmet ve katkı sağlayabilecekleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca bildirilen yabancılara verilen çalışma izni muafiyetinin azami süresi 6 aydan 3 yıla çıkarıldı.
15.10.2024Gündem
Rekabet Kurulundan, Petrol Ofisinin BP Petrolleri ve BP Turkey'i devralmasına koşullu izin
Rekabet Kurulundan, Petrol Ofisinin BP Petrolleri ve BP Turkey'i devralmasına koşullu izinRekabet Kurulu, BP Petrolleri AŞ ve BP Turkey Refining Limited Şirketi'nin tüm hisselerinin Petrol Ofisi AŞ tarafından devralınması işlemine koşullu izin verilmesini kararlaştırdı.
19.09.2024Ekonomi
Irak vatandaşlarına 'vize muafiyeti' Resmi Gazete'de
Irak vatandaşlarına 'vize muafiyeti' Resmi Gazete'deResmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Irak Cumhuriyeti’nin 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanacak.
28.08.2024Gündem
Ticaret Bakanlığı'ndan kadın kuaförlerine tatil düzenlemesi
Ticaret Bakanlığı'ndan kadın kuaförlerine tatil düzenlemesiTicaret Bakanlığı'ndan "Kadın kuaförleri ve güzellik merkezleri pazar günleri kapalı olma kararından muaf tutuldu" açıklaması yapıldı.
27.08.2024Ekonomi
Rekabet Kurulundan Haks Kimya'ya para cezası!
Rekabet Kurulundan Haks Kimya'ya para cezası!Rekabet Kurulunca, Nurse Harvey’s ve Gifrer gibi markalarla gıda takviyesi, mama, kozmetik ve tıbbi ürünlerin satışını gerçekleştiren Haks Hamzaoğlu Kimya’ya, alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlediği gerekçesiyle idari para cezası uygulandı.
14.08.2024Gündem
Aldatıcı reklama caydırıcı ceza, saadet zinciri kuranlara son verecek yasa meclisten geçiyor
Aldatıcı reklama caydırıcı ceza, saadet zinciri kuranlara son verecek yasa meclisten geçiyorTüketici ve e-ticaret kanunlarında değişiklik öngören yasa teklifi gece yarısı mesaisiyle komisyondan geçti. Teklifin yasalaşması halinde doğrudan satış şirketlerinin Dilan Polat kremlerinde olduğu gibi ‘saadet zinciri’ne dönüşmesinin önü kapanacak.
25.07.2024Ekonomi
Çin menşeli otomobil ithalatında flaş gelişme! Yatırım teşvik belgesiyle muafiyet hakkı
Çin menşeli otomobil ithalatında flaş gelişme! Yatırım teşvik belgesiyle muafiyet hakkıYatırım teşvik belgesi kapsamında gümrük muafiyetinden yararlanarak gerçekleştirilen Çin menşeli otomobil ithalatında, ek mali yükümlülük uygulanmayacak.
5.07.2024Ekonomi
Engelli vatandaşlar için ÖTV'siz araç alımında kısıtlama geliyor! Karar meclis gündeminde
Engelli vatandaşlar için ÖTV'siz araç alımında kısıtlama geliyor! Karar meclis gündemindeEngelli vatandaşlar için KDV ve ÖTV'siz araç alımında yeni dönem başlayacak. Yapılan muafiyet engellilerin değil de akrabaların yararlanmasıyla kısıtlamalar getirilecek. Bu konu önümüzdeki hafta TBMM'nin gündemine getirilecek.
22.06.2024Gündem
Bakan Şimşek duyurdu: Motokuryelere ve garsonların bahşişine KDV muafiyet geliyor
Bakan Şimşek duyurdu: Motokuryelere ve garsonların bahşişine KDV muafiyet geliyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından yeni düzenleme ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
22.06.2024Ekonomi
Rekabet Kurulu'ndan CHI Kozmetik'e idari para cezası
Rekabet Kurulu'ndan CHI Kozmetik'e idari para cezasıRekabet Kurulu, CHI Kozmetik'e 93 bin 776 TL idari para cezası verildiği açıkladı.
5.06.2024Ekonomi
Emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! Hesaplama tablosu belli oldu
Emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! Hesaplama tablosu belli olduEmekli vatandaşları ve bu yıl içerisinde emekli olacakları yakından ilgilendiriyor. Ayrıca eşi dolayısıyla ölüm aylığı alanları da kapsıyor. Emekli, ev hanımı, gazi, şehit yakını, engelliye tek konutta, evini kiraya verip kiraya çıkana da muafiyet var. Bu yıl ev alan ise vergisini 2025'te ödeyecek.
19.05.2024Ekonomi
Yurt dışından getirilen telefonlarla ilgili yeni karar!
Yurt dışından getirilen telefonlarla ilgili yeni karar!Ticaret Bakanlığı, yurt dışından getirilen cep telefonlarında vergi kayıp ve kaçağının önüne geçilmesi amacıyla uygulamada değişikliğe gitti. Yolcunun kişisel eşya statüsündeki bir adet cep telefonuna muafiyet uygulaması sürerken, yurda sokulmak istenen ikinci cep telefonlarının teslim edilmeyeceği ve 3 aylık süre boyunca gümrük ambarlarında bekleyeceği belirtildi.
17.05.2024Gündem
Miçotakis'ten Türkiye ziyareti öncesi önemli mesaj: Gerilimsiz bir dönemi iki halka borçluyuz
Miçotakis'ten Türkiye ziyareti öncesi önemli mesaj: Gerilimsiz bir dönemi iki halka borçluyuzYunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, yarın gerçekleşecek Türkiye ziyareti öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Pozitif olunması gerektiğine değinen Miçotakis; bölgesel konulardan ticarete, 'kapıda vize' uygulamasından 'Kariye Cami'si gibi stratejik birçok konuda soruları da yanıtladı.
12.05.2024Dünya
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağızHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024Ekonomi
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkün
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkünİtalya'da geçen yıl 28 Mart’ta parlamentoda onaylanan, uzaktan çalışanlar için yeni vize uygulaması yürürlüğe girdi.Dünyada tatil için tercih edilen ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan İtalya, bu vize sayesinde artık ofiste çalışmak zorunda olmayan milyonlarca “dijital göçebeyi” ağırlayacak. 4 Nisan’da yürürlüğe giren uygulamanın İtalyan ekonomisine de önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
12.04.2024Gündem
Evi olan EYT'liye vergi yok! Emeklinin vergi muafiyeti için başvuru şart mı? Çalışan emekli için geçerli mi?
Evi olan EYT'liye vergi yok! Emeklinin vergi muafiyeti için başvuru şart mı? Çalışan emekli için geçerli mi?2 milyona yakın kişi EYT ile emeklilik hakkına geçtiğimiz yıl kavuşmuştu. Bu yıl 400 bin kişi daha bu hakkı kazanacak. EYT'nin emlak vergisinden muaf tutulmasının yolu açıldı. Fırsattan yararlanmak için bazı şartlar gerekiyor. Emekliye vergi kolaylığı için başvuru yapılması şart mı? İşte detaylar...
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyorÇalışan herkesi ilgilendiriyor. Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli olmuştu. 2024 yılı günlük yemek bedeline yüzde 54.54 zam yapılmıştı. Konuyla ilgili merak edilen soruların başında 'yemek yardımı için sınır var mı?' geliyor. İşte yemek yardımıyla ilgili kritik detay...
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemezMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin rejim sorunu, müesses nizamıyla ilgili farklı bir arayışı yoktur. Olması da düşünülemez" dedi. Bahçeli, "Süper Kupa finalinin oynanması için Riyad'ın neden seçildiği ve protokole neden uyulmadığı bir muammadır. Riyad krizine dahil olan kim varsa kuru özür ile muafiyet kazanamaz" ifadelerini kullandı.
6.01.2024Gündem
Yeni kimlik, pasaport, ehliyet ücretlerine zam geliyor! Tek tek açıklandı
Yeni kimlik, pasaport, ehliyet ücretlerine zam geliyor! Tek tek açıklandıTüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Kuruşu kuruşuna; tek tek hesaplandı. yeni kimlik, pasaport, ehliyet fiyatları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği ile değerli kağıtlardaki fiyatlar yeniden belirlendi. Kimlik kartları 130 lira, sürücü belgeleri 990 lira, pasaport defteri 790 liraya yükseldi.
28.12.2023Ekonomi
Evi, iş yeri, arsası, arabası, helikopteri, uçağı olanlar dikkat! 13 gün kaldı, ödemeyince faiz işliyor
Evi, iş yeri, arsası, arabası, helikopteri, uçağı olanlar dikkat! 13 gün kaldı, ödemeyince faiz işliyorKasım ayıyla birlikte vergi ödemelerinin bir dönemi daha kapanıyor. Evi, iş yeri, dükkanı, arsası, otomobil, kamyon, minibüs, kamyonet, çekici, karavan, helikopter, uçağı olanlar hem Emlak Vergisi hem de ek MTV'yi ödemesi gerekiyor. Ödeme yapılmazsa faiz işlemeye başlıyor. Bazı durumlarda MTV ve Emlak Vergisi'nden muafiyet oluşabiliyor.
17.11.2023Ekonomi
Emekliye vergi muafiyeti müjdesi! Kritik tarih detayı açıklandı
Emekliye vergi muafiyeti müjdesi! Kritik tarih detayı açıklandıEmekli milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Yaklaşık 14 milyon vatandaşı ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitinin kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Bu yıl emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinden yararlanıp emekli olan EYT'liler Ocak 2024 itibariyle emlak vergisinden muaf olacak. İster nisanda isterse aralıkta emekliliğe hak kazanılmış olsun muafiyet aylık bağlanan tarihi izleyen yıldan itibaren geçerli olacak.
16.11.2023Emekli
AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman? AUZEF muafiyet başvuru tarihleri açıklandı mı?
AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman? AUZEF muafiyet başvuru tarihleri açıklandı mı?AUZEF 2023 – 2024 başvuru ve kayıt işlemleri tarihleri de belli oldu. Buna göre Sınavsız İkinci Üniversite başvuru ve kayıt işlemleri 7 Ağustos - 7 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak. Ayrıca kayıt yenileme sistemi 27 Eylül - 04 Ekim 2023 saat 23.59’a kadar aktif edilmiştir. Kayıt yenileyen öğrenciler, ders ekle sil ve üstten ders alma işlemini 5-6 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Söz konusu kayıt işlemleri devam ederken AUZEF muafiyet başvurusu sürecine dair de araştırmalar yoğunlaştı. Peki, AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman?
29.09.2023Eğitim
Memurlara kira yardımı şartları nelerdir? Memura kira desteği ne zaman verilecek?
Memurlara kira yardımı şartları nelerdir? Memura kira desteği ne zaman verilecek? ÖTV'siz telefon, araç yenileyeceklere muafiyet ve evleneceklere 150 bin liralık kredi desteği sonrası bir müjde de memurlar kira yardımı için geldi. Dışişleri Bakanı memura kira yardımı yapılacağını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından “Memurlara kira yardımı” araştırması başladı. Peki, Memurlara kira yardımı şartları nelerdir, memurlara kira desteği ne zaman sunulacak? Lojman desteği nedir?
19.05.2023Ekonomi
MEB duyurdu, tarih belli oldu: Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için yeni dönem
MEB duyurdu, tarih belli oldu: Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için yeni dönemMillî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılı uzman ve başöğretmen unvanları için sürecin 30 Mayıs'ta başlayacağını belirterek detayları paylaştı.
19.05.2023Eğitim
Meclis yeni vekillerini bekliyor: Hazırlıklar başladı, kayıt masaları kuruldu
Meclis yeni vekillerini bekliyor: Hazırlıklar başladı, kayıt masaları kurulduMilletvekili genel seçimlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) hazırlıklar başladı. 28. dönemde TBMM’de milletvekili olarak görev yapacak yeni parlamenterler için Şeref Holü’nde kayıt masaları kuruldu.
17.05.2023Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Muafiyet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki muafiyet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.