Vergi

Vergi

Son dakika vergi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vergi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vergi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi gelişmeleri de dahil olmak üzere 18.426 vergi haberi bulunmuştur. Tüm vergi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Büyüme potansiyelimizi artıracağız
Bakan Şimşek: Büyüme potansiyelimizi artıracağızHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Brezilya'daki G20 zirvesini değerlendirdi.
26.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Bırakın katliamı durdurmayı elinde 150 bin Gazzeli'nin kanı olan bir kasabı, kongresinde ağırlayan bu caniye kürsü veren, bununla yetinmeyip hezeyanlarla dolu konuşmasını büyük bir şevkle 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız. 7 Ekim'den beri insanlar sinema filmi izler gibi bebeklerin öldürülmesini uzaktan seyrediyor. Bunların katili Netanyahu ABD'de alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi, hani özgürlük, hani insan hakları. Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi verenler, çağımızın Hitlerini baş tacı ederken zerre miskal utanmıyor” dedi.
26.07.2024Gündem
EYT'lilere yeni düzenleme geliyor, artık destek yapılmayacak
EYT'lilere yeni düzenleme geliyor, artık destek yapılmayacakEmeklilikte Yaşa Takılanları (EYT) yakından ilgilendiriyor. EYT’liye destek kalkıyor, prim oranı artıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmeye devam eden Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi emekli aylıklarının en düşük 12.500 TL olarak ödenmesine dair düzenlemeyi içeriyor. Diğer yandan teklifte işverenleri yakından ilgilendiren iki düzenleme daha var. İşte detaylar...
Paris 2024 Olimpiyatları, tarihin en fazla bilet satılan oyunları oldu!
Paris 2024 Olimpiyatları, tarihin en fazla bilet satılan oyunları oldu!Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ülkenin ekonomik büyümesine olumlu katkı sağlaması bekleniyor.
25.07.2024Dünya
AOSB Başkanı Sütcü: “Uluslararası rekabette zorlanılan bir dönemde yeni pazarlar yeni fırsatlar sunuyor”
AOSB Başkanı Sütcü: “Uluslararası rekabette zorlanılan bir dönemde yeni pazarlar yeni fırsatlar sunuyor”Adana Hacı Sabancı OSB'nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Afrika'ya İhracat Fırsatları' etkinliğine iş dünyası yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte yıllık 700 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiren kıtaya daha fazla ihracatın yolları anlatıldı.
25.07.2024Adana
EYT’liler için flaş karar: Prim desteği kalkıyor, prim oranı yükseliyor!
EYT’liler için flaş karar: Prim desteği kalkıyor, prim oranı yükseliyor!Meclis'te devam eden vergi kanun teklifi görüşmeleri, sosyal güvenlik sisteminde köklü değişiklikler getiriyor. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından, EYT'lilere sağlanan %5'lik sigorta prim desteği kaldırılıyor. Ayrıca, kısa vadeli sigorta kolları prim oranı %2.25’e yükseltiliyor. Bu düzenlemeler, EYT’li çalışanlar ve işverenler için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. İşte emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
AK Parti ile DEM Parti milletvekilleri arasında arbede!
AK Parti ile DEM Parti milletvekilleri arasında arbede!TBMM Genel Kurulu'nda, 'Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşmeleri sırasında AK Parti ile DEM Parti milletvekilleri arasında arbede yaşandı. Gerginlik üzerine birleşime ara verildi.
24.07.2024Gündem
Kenya Devlet Başkanı William Ruto Nairobi'de protesto edildi
Kenya Devlet Başkanı William Ruto Nairobi'de protesto edildiKenya'nın başkenti Nairobi'de toplanan göstericiler, hükümetin ekonomik politikalarını ve vergi düzenlemesini öngören '2024 Finans Tasarısı'na tepki göstererek, Kenya Devlet Başkanı William Ruto'yu protesto etti.
23.07.2024Dünya
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladıPiyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını merakla bekliyordu. Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.
23.07.2024Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi! Kalıcı refah ve fiyat istikrarı vurgusu yapıldı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi! Kalıcı refah ve fiyat istikrarı vurgusu yapıldıCumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı. Toplantısı sonrası yapılan açıklamada "Programımızın nihai amacı sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeye ulaşmak, fiyat istikrarının tesisi ile kalıcı refah artışını sağlamaktır. Bu süreçte, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerini kapsayan kalkınma odaklı politikalarımızla istihdam sağlamaya devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.
23.07.2024Ekonomi
Mustafa Elitaş CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı! Erdoğan ve Özel 29 Ekim'de görüşebilir
Mustafa Elitaş CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı! Erdoğan ve Özel 29 Ekim'de görüşebilirAK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CNN TÜRK'te gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel'in 29 Ekim'de Külliye'de düzenlenecek resepsiyonda görüşebileceklerini söyledi.
22.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazımCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyareti dönüşünde uçakta gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunan Savunma Bakanının açıklamalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ne yazık ki; farklı bir havada, belli ki Miçotakis ile yaptığımız görüşmeden haberi yoktu, ileri geri açıklamalar yaptı. Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. " ifadelerini kullandı.
21.07.2024Gündem
Yumurtalık Belediyesi çalışanları maaşlarını eksiksiz aldı
Yumurtalık Belediyesi çalışanları maaşlarını eksiksiz aldıYumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, geçmiş yönetimden kalan borçlara rağmen işçi alacaklarını odağına aldı. Aylık ortalama geliri 5 milyon TL olan Yumurtalık Belediyesi’ni geçmişten kalan 205 milyon lira, yani gelirine oranla yüksek bir borçla devralan Başkan Altıok, borç yüküne rağmen işçi ve emekçilerin maaşlarını eksiksiz bir şekilde yatırdı.
21.07.2024Adana
En düşük emekli maaşında zam farkı müjdesi! Banka hesaplarına yatacak, tarih belli oldu
En düşük emekli maaşında zam farkı müjdesi! Banka hesaplarına yatacak, tarih belli olduMilyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını da içeren vergi teklifi kabul edildi. Bütçeye 33.2 milyar liralık ilave maliyet getirecek olan bu düzenlemenin önümüzdeki hafta Genel Kurul’da yasalaşması bekleniyor. Öte yandan emekliler için zam farkının hesaplara yatırılma tarihi belli oldu.
20.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: KKM stoku TL bazında 1,5 trilyon lira azaldı
Bakan Şimşek: KKM stoku TL bazında 1,5 trilyon lira azaldıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kur korumalı mevduat hesaplarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şimşek, "KKM stoku TL bazında zirvesi olan geçen yıl ağustos ayına kıyasla 47 haftadır kesintisiz gerileyerek 1,5 trilyon TL azaldı." ifadelerini kullandı.
19.07.2024Ekonomi
En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren vergi paketi komisyonda
En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren vergi paketi komisyondaEn düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören 'Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.
18.07.2024Ekonomi
Kamuda tasarruf tedbirleri teklifi Meclis'ten geçti
Kamuda tasarruf tedbirleri teklifi Meclis'ten geçtiKamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi ve kanunlaştı. Yasa, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek.
18.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek duyurdu: Net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde
Bakan Şimşek duyurdu: Net rezervler son 4,5 yılın zirvesindeHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Swap hariç net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde." diyerek verileri paylaştı.
18.07.2024Ekonomi
Bakanlık harekete geçti! Fatura kesmeyene büyük ceza geliyor
Bakanlık harekete geçti! Fatura kesmeyene büyük ceza geliyorHazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Fatura düzenlemeyenlere katmerli ceza kesmeye hazırlanıyor. Detaylar belli oldu.
18.07.2024Ekonomi
İBB'nin gündemine ilk kez taşındı! Paylaşımlı yolculuk yol haritası çizilecek
İBB'nin gündemine ilk kez taşındı! Paylaşımlı yolculuk yol haritası çizilecekİstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) yarın yapacağı toplantıda 'Paylaşımlı Yolculuk' (Uygulama Bazlı Ulaşım Sistemi) konusu ilk kez gündem maddesi yapıldı. Konu toplantıda görüşülerek yol haritası belirlenecek.
17.07.2024Gündem
En düşük emekli maaşı 12.500 TL’ye yükseliyor! Emekli milyonlara müjde işte yeni maaş hesabı
En düşük emekli maaşı 12.500 TL’ye yükseliyor! Emekli milyonlara müjde işte yeni maaş hesabıEmekli maaşlarına yapılacak artışla ilgili düzenleme, vergi yasa tasarısıyla birlikte Meclis’e sunuldu. Tasarının yasalaşmasıyla en düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak. Bu düzenleme, yaklaşık 3.7 milyon emeklinin gelirini artıracak. 2019 yılından bu yana sekiz kez artırılan en düşük emekli maaşı, Temmuz 2024’ten itibaren 12.500 TL’ye yükseltilerek emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın karşılayacağı bu artış, emeklilere rahat bir nefes aldıracak.
Yurt dışı çıkış harcı neden var, yurt dışı çıkış harcı nedir? Diğer ülkelerde yurtdışı çıkış harcı var mı?
Yurt dışı çıkış harcı neden var, yurt dışı çıkış harcı nedir? Diğer ülkelerde yurtdışı çıkış harcı var mı?Yurt dışına çıkış harcına zam geldi. Yurtdışına çıkış harcı 500 TL oldu. Yurt dışı çıkış harcı yeniden değerleme oranında her yıl zamlanacak. Peki, Yurt dışı çıkış harcı neden var, yurt dışı çıkış harcı nedir? Diğer ülkelerde yurt dışı çıkış harcı var mı?
16.07.2024Gündem
Bakan Şimşek'ten vergi paketi açıklaması: Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyor
Bakan Şimşek'ten vergi paketi açıklaması: Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yeni vergi paketini 'çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması' ilkesiyle hazırladık. Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyor" dedi.
16.07.2024Ekonomi
Yurt dışı çıkış harcına zam geldi! Yeni rakam belli oldu
Yurt dışı çıkış harcına zam geldi! Yeni rakam belli olduAK Parti'den yurt dışı çıkış harcına ilişkin yeni bir açıklama geldi. Ödenecek yeni ücret belli oldu.
16.07.2024Ekonomi
En düşük emekli maaşı kaç lira oldu? Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?
En düşük emekli maaşı kaç lira oldu? Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?Milyonlarca emekli bekliyordu. En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı belli oldu. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
16.07.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vergi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.