İstanbul için kritik uyarı! Meteoroloji son dakika olarak duyurdu
İstanbul için kritik uyarı! Meteoroloji son dakika olarak duyurdu Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kritik uyarı geldi. Meteoroloji'den yapılan açıklamada İstanbul için yağmur uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada, "Pazartesi günü Marmara Bölgesi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren (03:00 TSİ) Trakya'da (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), sabah saatlerinden itibaren kuzeyinde ve doğusunda (İstanbul'un kuzey kesimleriyle Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Bursa çevreleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. " ifadeleri kullanıldı.
11.09.2022 Gündem
İstanbul’da hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İşte İstanbul için yağmur uyarısı!
İstanbul’da hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İşte İstanbul için yağmur uyarısı! İstanbul hava durumu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. AKOM’dan İstanbullulara uyarı geldi. AKOM uyarısında İstanbul’un, yeni haftaya kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında başlayacağını duyurdu. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin sabah saatlerinde etkili olması bekleniyor. Peki, İstanbul’da hava nasıl olacak? Pazartesi günü yağmur yağacak mı? İşte İstanbul hava durumu tahmini ve son uyarılar!
14.08.2022 Gündem
İstanbul'da yağmur ne zaman başlayacak? Bugün yağmur yağacak mı? AKOM’dan yağmur uyarısı!
İstanbul'da yağmur ne zaman başlayacak? Bugün yağmur yağacak mı? AKOM’dan yağmur uyarısı! İstanbul için yağmur uyarısı! AKOM duyurdu! Saat 15.00’ten sonra sağanak yağmur geliyor! İstanbul’da Lodosla birlikte, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri bekleniyor. İBB yaşanabilecek tüm olumsuzluklar için alarm durumuna geçti. Yağışın Avrupa yakası Boğaz çevresi ile Anadolu yakası genelinde etkili olması bekleniyor. İşte AKOM’dan İstanbul için yapılan yağmur uyarısı…
7.04.2022 Gündem
Çamur yağmuru ne zaman yağacak? Çamur yağmuru nedir, neden yağar?
Çamur yağmuru ne zaman yağacak? Çamur yağmuru nedir, neden yağar? Meteorolojiden çamur yağmuru uyarısı geldi. Afrika’daki toz bulutlarının Türkiye’ye yönelmesi sonucunda oluşan çamur yağmuru konusunda özellikle araç sahipleri uyarıldı. Peki, Çamur yağmuru 2024 ne zaman, hangi gün yağacak?
2.03.2024 Gündem
Hava yorumculuğu kavgası! Kerem Ökten iddiasına Mikdat Kadıoğlu'ndan açıklama
Hava yorumculuğu kavgası! Kerem Ökten iddiasına Mikdat Kadıoğlu'ndan açıklama İnternet üzerinden hava yorumculuğu popüler olunca kavga çıktı. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, ‘işletmeci’ hava tahmincisi Kerem Ökten hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayarak, “Abartılı tahmin ve uyarıları zarar veriyor” dedi. Ökten’den ise “Meteorolog olduğumu iddia etmedim” yanıtı geldi.
9.01.2024 Gündem
Bolu'da başladı, kar İstanbul'a lapa lapa geliyor! Meteoroloji 21 kent için fırtına ve kar uyarısı yaptı: 1-7 Ocak hava nasıl olacak?
Bolu'da başladı, kar İstanbul'a lapa lapa geliyor! Meteoroloji 21 kent için fırtına ve kar uyarısı yaptı: 1-7 Ocak hava nasıl olacak? Türkiye'de kış etkili olmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 25-31 Aralık 2023 haftalı hava durum tahmin raporunu yayınladı. 21 kent için fırtına ve kar yağışı uyarısı yapıldı. Dün akşam Bolu'da yağmur kendini kar yağışına bıraktı. D-100 karayolu beyaz örtüyle kaplandı. Yeşil alanlarda 5 cm'lik kar kalınlığı oluştu. Yüksek kesimlerde devam eden yağış sonrası İstanbullu vatandaşlar bu hafta İstanbul'a kar var mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Yılbaşına haftasına girilen Türkiye'de pek çok il kar yağışı almaya devam ediyor. Hava durumu uzmanları İstanbul'da kar yağışının Ocak ayında olacağını belirtiyor. İşte haftalık hava durumu tahminleri...
3.01.2024 Gündem
Kar ve kuvvetli yağışlar geliyor! Meteoroloji tarih vererek illeri tek tek açıkladı
Kar ve kuvvetli yağışlar geliyor! Meteoroloji tarih vererek illeri tek tek açıkladı Meteoroloji son hava tahmin raporunu açıkladı. Karla karışık yağmur ve şiddetli sağanak uyarısı veren Meteorolji yağışların etkili olacağı illeri tek tek açıkladı. İstanbul dahil birçok kent için Cuma gününü işaret eden yetkililer cumartesi ve pazar günü için kar, sağanak, fırtına uyarısı geldi. Meteoroloji'nin daha önce uyardığı Hakkari'yi ise beyaz örtü kapladı! Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezi kar yağışıyla beyaza büründü, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.
13.12.2023 Gündem
Kar tatili! Yarın hangi illerde okullar tatil edildi
Kar tatili! Yarın hangi illerde okullar tatil edildi Yarın okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili son gelişmeler öğrenciler tarafından merak ediliyor. Meteoroloji bugün 4 il için sarı uyarıda bulundu. Yarın sağanak yağışın olması bekleniyor. Olumsuz hava koşulları sonrasında bazı illerde okullar edilmişti. Peki yarın okullar tatil mi, kar tatili var mı? 4 Aralık'ta okullar tatil olacak mı?
3.12.2023 Gündem
Meteoroloji son dakika uyardı! İstanbul için alarm verildi, çok kuvvetli olacak
Meteoroloji son dakika uyardı! İstanbul için alarm verildi, çok kuvvetli olacak Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. MGM kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgara karşı uyarıda bulunurken hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu...
3.11.2023 Yaşam
Eğitimde özel lise furyası başladı! Beş taksitle lise diploması
Eğitimde özel lise furyası başladı! Beş taksitle lise diploması Açık liselere geçişin zorlaştırılması üzerine, okul yerine kursa gitmek isteyen 12. sınıf öğrencilerinin tercihi, devamsızlık yapmalarına göz yumarak yüksek not vadeden özel okullar oluyor. Bu okullara hiç gitmeden 25 bin TL’ye diploma satın almak mümkün.
9.10.2023 Eğitim
Arabuluculuk bürolarında ilk gün yoğunluğu! Vatandaşlar akın etti
Arabuluculuk bürolarında ilk gün yoğunluğu! Vatandaşlar akın etti Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların kısa sürede çözülmesi için bugün yürürlüğe giren arabuluculuk bürolarında yoğunluk dikkat çekti.
1.09.2023 Yaşam
Terör örgütünün finansman kaynağına büyük darbe! Orman yakmaları için para veriyordu
Terör örgütünün finansman kaynağına büyük darbe! Orman yakmaları için para veriyordu Adana merkezli 3 ilde PKK/KCK'nın eylem ve orman yangınlarındaki sabotaj faaliyetlerine yönelik çalışma kapsamında, örgüt talimatıyla finansman sağladıkları belirtilen 5 kişi gözaltına alındı.
18.08.2023 Gündem
İstanbul'da taksici yolcuyu döverek öldürdü! Kan donduran olay
İstanbul'da taksici yolcuyu döverek öldürdü! Kan donduran olay Beyoğlu'nda evine gitmek için durdurmak istediği taksinin şoförü tarafından kısa mesafe nedeniyle araca alınmayan 57 yaşındaki Fas uyruklu adam, çıkan kavgada taksici tarafından sokak ortasında tekme ve yumruklarla dövüldü. Kavga esnasında yere düşerek başını çarpan adam ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Dehşet anları kameralara yansırken, Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polislerinin yakaladığı taksici ev hapsi cezasına çarptırıldı. Beyoğlu'nda tartıştığı Fas uyruklu Jamal Doumane'yi (57) döverek ölümüne neden olan taksi şoförü Doğan G. tutuklandı.
18.08.2023 Yaşam
İstanbul'u kuvvetli yağış vuracak! Meteoroloji'den birçok ile son dakika uyarısı geldi
İstanbul'u kuvvetli yağış vuracak! Meteoroloji'den birçok ile son dakika uyarısı geldi İstanbul için yağmur alarmı verildi. Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye genelinde sıcak hava dalgasının etkili olacağını açıkladı. Bazı illerde ise sıcaklığın 46 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Uzmanlardan da hava sıcaklığıyla ilgili uyarı geldi. Uzmanlar 'dışarı çıkmayın' uyarısında bulundu. Öte yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, İstanbul için yağış ve fırtına uyarısında bulundu. İşte hava durumuyla ilgili son dakika tüm detaylar...
13.08.2023 Gündem
Disney'in 'Atatürk' dizisiyle ilgili skandal kararına tepki yağdı! Çelik: Karar düzeltilmeli, Atatürk dizisi yayınlanmalıdır
Disney'in 'Atatürk' dizisiyle ilgili skandal kararına tepki yağdı! Çelik: Karar düzeltilmeli, Atatürk dizisi yayınlanmalıdır AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CNN TÜRK canlı yayınında Disney'de yer alan Atatürk dizisinin yayınlanmayacağı iddialarıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Kararın düzeltilip, Atatürk dizisinin yayınlanması gerektiğini vurgulayan Çelik, 'Devletin kurumları bu süreci inceliyor. RTÜK muhatapları ile görüşecek, yanlış karardan dönmelerini talep edecek.' ifadelerini kullandı.
2.08.2023 Gündem
Depremlerle ilgili ezber bozan açıklama geldi: 'Fayın kırılacağını gösterir emare yok'
Depremlerle ilgili ezber bozan açıklama geldi: 'Fayın kırılacağını gösterir emare yok' Depremlerle ilgili son dakika açıklaması! Ankara Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin stres yüklediği ileri sürülen Göksun'dan Kozan'a uzanan Savrun Fayı'nda inceleme yaptı. Pampal, "Savrun Fayı kırılacak ve Adana yıkılacak" görüşüne katılmadığını belirterek, "Adanalılar, Savrun Fayı'ndan dolayı çok tedirgin. Çalışmalarımda Savrun Fayı'nın aktif olduğunu gösterecek hiçbir ipucuna rastlamadım. Kırılacağını gösterir emare yok" dedi.
2.08.2023 Yaşam
14 yıl boyunca işkence ve tecavüz! Evden kaçmayı başardı, anlattıkları tüyler ürpertti!
14 yıl boyunca işkence ve tecavüz! Evden kaçmayı başardı, anlattıkları tüyler ürpertti! Rusya'da 14 yıl önce otobüs durağında beklerken Vladimir Cheskidov tarafından kaçırılan Ekaterina isimli kadın, anlattıklarıyla herkesin kanını dondurdu. Korkunç evden kaçmayı başaran genç kadın, polislere Cheskidov'un kendisine 1000'den fazla kez tecavüz ettiğini ve evinde ölmüş insan kalıntıları olduğunu aktardı. Olayın ardından polis, sapkın adamın evine baskın düzenledi ve gördükleri karşısında şoke oldu.
2.08.2023 Dünya
Hakkari'de buzul kabusu! 12 kişilik ekip bölgeye gönderildi: Kaybolan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı
Hakkari'de buzul kabusu! 12 kişilik ekip bölgeye gönderildi: Kaybolan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı Hakkari'de önceki gün, çıktıkları 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları'nda kırılan buzulların arasına düşüp kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Aramalara AFAD, Jandarma Arama Kurtarma Timleri, UMKE, Polis Özel Harekat, dağcılar ve derneklerin yanı sıra, İstanbul, Bursa, Sakarya ve Antalya'dan buzul ve mağaralarda tecrübesi olan 12 kişilik ekip de katıldı. Kırılan buzulların arasına düşüp kaybolan 2 kişiden Hakime Koç’un cansız bedenine ulaşıldı. Adalet Bakanlığı’nda memur olarak görev yapan Koç’un cenazesi ekipler tarafından düştüğü yerden çıkarıldı.
18.07.2023 Gündem
Meteoroloji son dakika uyardı! 44 dereceyi görecek: Yağmur ihtimali var
Meteoroloji son dakika uyardı! 44 dereceyi görecek: Yağmur ihtimali var Meteoroloji hava durumu ile ilgili son dakika uyarısı yaptı. Meteoroloji kavurucu sıcaklar için vatandaşları uyardı. 44 dereceyi görecek. Yağmur yağacak mı? Hava sıcaklıkları ne zaman düşecek? Yağmur yağacak iller belli oldu mu? Uzman isimler kavurucu sıcaklar için uyarılarını sıraladı. İstanbul, Ankara, İzmir'de hava durumu belli oldu. Kavurucu sıcaklıklar ne kadar sürecek? Merak edilen sorular yanıt buldu. İşte tüm detaylar...
13.07.2023 Gündem
Meteoroloji ve AFAD'dan 30 il için alarm verildi! Sıcaklıklar düşüyor, fena vuracak
Meteoroloji ve AFAD'dan 30 il için alarm verildi! Sıcaklıklar düşüyor, fena vuracak Meteoroloji ve AFAD'dan son dakika hava durumu uyarısı geldi. 30 il için yağmur alarmı verildi. Sıcaklıklar düşecek, sağanak fena vuracak. AFAD’ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Artvin, Bartın, Bolu, Düzce, Giresun, Kastamonu, Karabük, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak olmak üzere 15 ilde “turuncu”; Amasya, Bilecik, Bursa, Erzincan, İstanbul, Tokat, Bayburt, Yozgat, Ardahan, Yalova, Sivas, Kars, Gümüşhane, Erzurum ve Çorum olmak üzere 15 il için de “sarı” kod ile yağış uyarısı verildi. Öte yandan İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; Artvin, Bartın, Bolu, Düzce Giresun Kastamonu Karabük, Ordu Rize Samsun Sinop Trabzon ve Zonguldak için şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji'den de konuyla ilgili açıklama geldi. İşte hava durumuyla ilgili son dakika tüm detaylar...
10.07.2023 Gündem
Son dakika hava durumu sürprizi! 49 il için uyarı verildi: Sel ve su taşkınına dikkat
Son dakika hava durumu sürprizi! 49 il için uyarı verildi: Sel ve su taşkınına dikkat Son dakika hava durumu sürprizi... Meteoroloji yeni haritayı yayınladı. Sağanak yağmur beklenen iller belli oldu. Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporunu açıkladı. 13 il için turuncu kodlu uyarı verildi. Meteoroloji ayrıca çok sayıda ili sel ve su taşkınına karşı uyardı. Kavurucu sıcaklıklar gidiyor yerine serin hava geliyor. 49 il için kuvvetli sağanak uyarısı verildi. İstanbul, Ankara, İzmir'de sağanak yağmur bekleniyor. İşte merak edilen tüm detaylar...
9.07.2023 Gündem
İstanbul için son dakika sel ve su baskını uyarısı! Alarm verildi, Meteoroloji ve AKOM'dan açıklamalar art arda geldi, kuvvetli geliyor
İstanbul için son dakika sel ve su baskını uyarısı! Alarm verildi, Meteoroloji ve AKOM'dan açıklamalar art arda geldi, kuvvetli geliyor Aşırı sıcakların ardından kuvvetli yağış geri dönüyor! Meteoroloji son dakika koduyla vatandaşları uyardı. Yağmur beklenen iller açıklandı, iki bölge için kritik saatler duyuruldu. İstanbul başta olmak üzere 5 il için cumartesi günü başlayan sağanak yağışta sel ve su baskını uyarısı yapıldı. AKOM İstanbul'da, bu geceden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını açıklarken, Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında etkili olması beklenen yağışa karşı vatandaşları tedbirli olmaları için uyardı. Peki hafta sonu hava durumu nasıl? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu raporu...
7.07.2023 Gündem
Kavurucu sıcaklara yağmur arası! Meteoroloji yeni harita yayınladı: İller belli oldu
Kavurucu sıcaklara yağmur arası! Meteoroloji yeni harita yayınladı: İller belli oldu Meteoroloji son dakika hava durumu detaylar... Meteoroloji yeni haritayı yayınladı. Kavurucu sıcaklıklar gidiyor. Meteoroloji illeri tek tek açıkladı. İstanbul, Ankara, İzmir yağmur etkisiyle serinleyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Buna göre yeni haftada çok sayıda ilde sağanak yağmur bekleniyor. Yayımlanan rapora göre, hava sıcaklıklarının artarak ülke genelinde mevsim normalleri üzerine yükseleceği tahmin ediliyor. Bazı bölgeler için sağanak yağış uyarısı yapıldı. İşte tüm detaylar...
2.07.2023 Gündem
İstanbul'da arsa ve ev sahiplerinin kabusu oldular! Örgüt lideri hakkında şoke eden gerçek
İstanbul'da arsa ve ev sahiplerinin kabusu oldular! Örgüt lideri hakkında şoke eden gerçek İstanbul’da özellikle Balat’ta sahipleri tarafından kullanılmayan bina ile arsaları işgal edip kullandıkları, hak sahiplerini ise silah yoluyla tehdit ederek sindirmeye çalıştıkları iddia edilen örgüte yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede örgüt hakkında detaylar ortaya çıkarken, örgüt lideri hakkındaki gerçek ise şoke etti.
16.06.2023 Yaşam
Bayraktar KIZILELMA havacılık tarihinde bir ilki gerçekleştirdi
Bayraktar KIZILELMA havacılık tarihinde bir ilki gerçekleştirdi Baykar’ın öz kaynaklarıyla milli ve özgün olarak geliştirdiği insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testini başarıyla geçti.
16.06.2023 Bilim ve Teknoloji