İstanbul Baraj

İstanbul Baraj

Son dakika istanbul baraj haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan istanbul baraj ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını istanbul baraj haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul Baraj

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul baraj gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.019 istanbul baraj haberi bulunmuştur. Tüm istanbul baraj haberleri aşağıda listelenmiştir.
İSKİ'den korkutan baraj raporu! Kavuran sıcaklar sonrası 17 Temmuz İstanbul baraj doluluk oranları
İSKİ'den korkutan baraj raporu! Kavuran sıcaklar sonrası 17 Temmuz İstanbul baraj doluluk oranlarıİstanbul baraj doluluk oranları gündeme geldi. Kavurucu sıcaklar sonrası İSKİ, 10 barajdaki son durumu paylaştı. Anlık baraj durumları da netleşti. İşte 17 Temmuz Çarşamba İSKİ güncel verileri ve İstanbul barajlarında son durum...
17.07.2024Gündem
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra İstanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumda
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra İstanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumdaRekor sıcaklıkların yaşandığı yaz aylarının yağışsız ve kurak geçmesi İstanbul'daki barajlardaki doluluk oranı yüzde 25'in altına düştü. Bugün itibariyle barajların doluluk oranı yüzde 24.69 olarak ölçüldü. Kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan biride Büyükçekmece barajı oldu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen özellikle Avrupa yakasında barajların alarm verdiğini vurgularken sonbahar ve kış aylarında beklenen yağış miktarını açıkladı. Şen ayrıca su tasarrufu konusunda önemli bir çağrıda bulundu.
20.09.2023Gündem
Sağanak yağmur barajları doldurdu mu? İşte son durum...
Sağanak yağmur barajları doldurdu mu? İşte son durum...İstanbul'da Başakşehir, Arnavutköy ve Küçükçekmece'de etkili olan, can ve mal kaybına yol açan aşırı yağışlar barajlardaki doluluk oranını olumlu yönde etkiledi. Aylardır azalmaya devam eden İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı artışa geçerek bugün yüzde 28.03 olarak ölçüldü. Yağışlardan önce doluluk oranı 27.88 olarak ölçülmüştü.
7.09.2023Yaşam
Alarm zilleri çalıyor! İstanbul'daki barajların doluluk oranı açıklandı
Alarm zilleri çalıyor! İstanbul'daki barajların doluluk oranı açıklandıDünyayı ve Türkiye'yi büyük oranda etkileyen aşırı sıcaklar ülkemizde su sorununa yol açtı. Sıcak havalar nedeniyle yağışlar azaldı barajların doluluk oranı düştü. İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan 10 barajdaki doluluk oranı son yılların en düşük seviyesine geriledi.
2.08.2023Gündem
İstanbul'da barajlar alarm veriyor! İki baraj kurudu, Son 10 yılın en düşük seviyesi
İstanbul'da barajlar alarm veriyor! İki baraj kurudu, Son 10 yılın en düşük seviyesiKışın kurak geçmesi barajlardaki su seviyesinin alarm vermesine yol açtı. İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Tarihi Çakmak Hattı'nın bazı bölümleri ortaya çıkarken Büyükçekmece Baraj gölünde eskiden suyla dolu bazı alanlar adeta çöle döndü.
21.01.2023Gündem
Aybar kar fırtınası İstanbul'a yaradı! Son bir yılın en yüksek seviyesi...
Aybar kar fırtınası İstanbul'a yaradı! Son bir yılın en yüksek seviyesi...İstanbul’da etkili olan Aybar kar fırtınası sonrası barajlardaki doluluk oranı yükselişe geçti. İstanbul barajları yüzde 84.29 oran ile son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Doluluk oranı yüzde 95 seviyelerine ulaşan Elmalı Barajı'nda ise kar yağışıyla kartpostallık görüntüler oluştu. Gün batımıyla birlikte masalsı görüntülerin oluştuğu Elmalı Barajı havadan görüntülendi.
14.03.2022Gündem
İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar? İSKİ güncel barak doluluk oranı!
İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar? İSKİ güncel barak doluluk oranı!İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar? İstanbul'daki barajlar, son yağışların ardından rekor seviyelere çıktı. Bazı barajların doluluk nedeniyle taştığını, bazılarının ise taşmak üzere olduğunu söyleyen İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, "Melen'den su transferini durdurmuş durumdayız. Bu taşkınlara yönelik olarak da tedbirlerimizi alıyoruz" dedi.
10.02.2022Yaşam
İstanbul’da barajların su seviyesi yüzde 50’ye yaklaştı
İstanbul’da barajların su seviyesi yüzde 50’ye yaklaştıİstanbul'da son günlerde etkili olan yağışlarla beraber barajlardaki doluluk oranı yüzde 50'ye yaklaştı. Mega kentte Aralık ayının başında yüzde 40 seviyelerine inen doluluk oranı yağışların ardından yüzde 48,06 olarak ölçüldü.
22.12.2021Gündem
İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranları açıklandı
İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranları açıklandıİstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre barajlardaki doluluk oranı, sonbaharla birlikte başlayan yağışlara rağmen düşmeye devam ediyor. İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı son bir haftada yüzde 1,22 düşerek yüzde 43,51 olarak ölçüldü.
12.11.2021Gündem
Barajlarda ne kadar su var? İşte barajların doluluk oranı 2021 ve açıklanan son veriler!
Barajlarda ne kadar su var? İşte barajların doluluk oranı 2021 ve açıklanan son veriler!İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yükseldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi verilerine göre kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 64,06 olarak ölçüldü. Barajlardaki doluluk oranı geçen yıl aynı tarihte ölçülen yüzde 64,17'yi geride bıraktı. Bu hafta etkili olacak yağışlı sistemin ardından doluluk oranlarındaki artışın süreceği tahmin ediliyor. Peki, Barajlarda ne kadar su var? İstanbul barajlarında ne kadar su var? İşte barajların doluluk oranı 2021 kaç oldu? İSKİ baraj doluluk oranları 2021!
22.03.2021Gündem
İstanbul'daki barajlarda son durum!
İstanbul'daki barajlarda son durum!İstanbul'da etkili olan yağmurlu ve kar yağışlı sistemler barajların doluluk oranını olumlu yönde etkiledi. İSKİ verilerine göre İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 51.33 olarak ölçüldü. Barajlarda şu anda 445 milyon metre küp su birikti. Bu su miktarı hesaplamalara göre bu su hiç yağmur yağmaması durumunda bile yaklaşık 160 gün yetiyor. Doluluk oranı yüzde 48.14'e çıkan Terkos baraj gölünde çamura saplanan sandallar yeniden yüzmeye başladı. Bölgedeki son durum havadan fotoğraflandı.
22.02.2021Gündem
İstanbul baraj doluluk oranlarında son durum!
İstanbul baraj doluluk oranlarında son durum! İstanbul'un barajlarında doluluk oranlarında artış devam ediyor. Son rakamlar açıklandı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İstanbul'da bazı barajlarda yüzde 19'lara kadar düşen su seviyesinin yüzde 40'ların üzerine çıktığını belirterek, "Türkiye ortalamaları da iyiye doğru gidişat gösteriyor. Bundan sonraki aylarda da düzenli bir yağış rejimi beklentimiz var." dedi.
8.02.2021Gündem
İstanbul baraj doluluk oranlarındaki son durum açıklandı
İstanbul baraj doluluk oranlarındaki son durum açıklandıSon yılların en kurak dönemi yaşanıyor. İstanbul'da bulunan barajlardaki doluluk oranı düştü. Özellikle yaz aylarında İstanbul'da su sıkıntısı çekilebileceği duyurulmuştu. Yağışlı havanın etkisini göstermesi ile birlikte barajlardaki su seviyesi de arttı. İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 40 seviyelerine ulaştı.
31.01.2021Gündem
İstanbul baraj doluluk oranlarında son durum!
İstanbul baraj doluluk oranlarında son durum!Son yılların en kurak dönemi yaşanıyor. İstanbul'da bulunan barajlardaki doluluk oranı düştü. Özellikle yaz aylarında İstanbul'da su sıkıntısı çekilebileceği duyurulmuştu. Yağışlı havanın etkisini göstermesi ile birlikte barajlardaki su seviyesi de arttı. İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 31'in üzerine çıktı. Yüzde 19,16'ya kadar gerileyen baraj doluluğu son dönemde 12 puana yakın artış gösterdi.
21.01.2021Gündem
İstanbul baraj doluluk oranı 2021 son durum: Yağış sonrası İBB baraj doluluk oranı arttı mı?
İstanbul baraj doluluk oranı 2021 son durum: Yağış sonrası İBB baraj doluluk oranı arttı mı?İstanbul'da hafta sonunu etkisi altına alan yağışlarda barajlardaki doluluk oranını artırdı. İstanbul'da 2 gündür süren yağmurla barajlardaki doluluk oranı yüzde 21,13'e çıktı.
11.01.2021Gündem
İstanbul için büyük tehlike! Yazın...
İstanbul için büyük tehlike! Yazın...İstanbul’da barajlardaki doluluk oranı yüzde 20’nin altına düşerken, barajları gezen Türk Coğrafya Kurumu Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ertek ve Dr. Hakan Kaya mega kenti bekleyen büyük sorunu belgeledi. Baraj göllerinde 150 metreye kadar çekilmeler tespit edilirken, Doç. Dr. Ahmet Ertek, “Su tüketimi sınırlanmazsa ve buharlaşma da bu hızla devam ederse İstanbul’u sıkıntılı günler bekliyor” dedi
4.01.2021Gündem
İstanbul alarm veriyor! Barajlarda son durum doluluk oranı…
İstanbul alarm veriyor! Barajlarda son durum doluluk oranı…İstanbul’a sur veren iki baraj kuruma noktasına geldi. İstanbul’da beklenen yağışı bir türlü gelmedi. Kuraklık giderek "çok büyük bir sorun" olma yolunda ilerledi. Doluluk oranları yüzde 20 sınırına gerilerken İstanbul'a su veren barajlardan Pabuçdere ve Kazandere kuruma noktasına geldi.
25.12.2020Gündem
İstanbul için kırmızı alarm! Su krizi...
İstanbul için kırmızı alarm! Su krizi...İstanbul’daki barajlar kuraklık nedeniyle son 10 yıllık sürecin en kötü ikinci dönemini yaşıyor. Uzmanlar önümüzdeki ayların da kurak geçeceğine dikkat çekerek su krizi uyarısında bulunuyor. Prof. Dr. Orhan Şen “Melen Barajı faaliyete geçmediği takdirde büyük sıkıntı yaşanır” dedi.
10.09.2020Gündem
Barajların doluluk oranı yüzde 69 oldu
Barajların doluluk oranı yüzde 69 olduSon günlerde etkili olan yağışlar sonrası İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 69,05’e ulaştı.
5.05.2020Gündem
İstanbul'daki barajların doluluk oranı arttı
İstanbul'daki barajların doluluk oranı arttıİstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı 64,06 olarak tespit edildi.
14.01.2017Yaşam
İstanbul'da barajlar son yağışlarla ne kadar doldu?
İstanbul'da barajlar son yağışlarla ne kadar doldu?İstanbul barajlarından sevindirici haber. Türkiye’yi etkisi altına alan yağışlı hava İstanbul’daki barajları da doldurdu. İstanbul'da uzun zamandır gündemde olan barajların doluluk oranları açıklandı. Buna göre son yağışlar barajlarda etkili bir doluluk oranı sağladı. İşte rakamlar
29.09.2021Gündem
16 Temmuz İstanbul su kesintisi: İSKİ sular ne zaman gelecek, sorgula!
16 Temmuz İstanbul su kesintisi: İSKİ sular ne zaman gelecek, sorgula!(İSKİ) 16 Temmuz Salı günü İstanbul'da su kesintisi yaşanacak ilçeleri duyurdu. İstanbul'un bazı ilçelerinde su kesintisi yaşanmaktadır. Peki, "Sular ne zaman, saat kaçta gelecek?"
16.07.2024Gündem
Göl kenarında okumanın avantajını değerlendirip kürekte şampiyon oldular! "Bize avantaj sağlıyor"
Göl kenarında okumanın avantajını değerlendirip kürekte şampiyon oldular! "Bize avantaj sağlıyor"Adana'da Seyhan Baraj Gölü'nde her gün kürek çeken liseli gençler, yoğun antrenmanların karşılığını alarak Okullararası Deniz Küreği Türkiye Şampiyonası'nda erkeklerde birinci, kızlarda ikinci oldu.
28.05.2024Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdularCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular. Bavul bavul paralar… Bu paralar nereden geliyor, nereye gidiyor. Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimizin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır." dedi. Erdoğan, Diyarbakır'ın ardından Batman'da önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Güçlü bir kadro kurduk. Ekonomi programımız işliyor. Batman'ın evladı olan Hazine ve Maliye Bakanı'mız olan Mehmet Şimşek'e itimadım tam." dedi.
27.03.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Karşımızda bir matruşka ittifakı var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Karşımızda bir matruşka ittifakı varCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Başkent Millet Bahçesi'ndeki "Büyük Ankara Mitingi"nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili, "Ortaya birde deste deste dolarlar, avrolar çıktı. Şimdi mahkemelerde hesap veriyorlar. Para kulelerinin doğru düzgün izahını yapamadılar. Türk siyaseti çok yüzsüzlük gördü ama böylesiyle ilk defa karşılaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Moskova'da gerçekleştirilen terör saldırıyla ilgili, "Terör kimden gelirse gelsin, faili kim olursa olsun kabul edilemez. Terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen bir ülke olarak Rus halkının acısını milletçe devletçe paylaşıyoruz. İnsanlığın ortak düşmanı olan teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
23.03.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Baraj ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul baraj haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.