İnfaz Düzenlemesi

İnfaz Düzenlemesi

Son dakika infaz düzenlemesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan infaz düzenlemesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını infaz düzenlemesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnfaz Düzenlemesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan infaz düzenlemesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 131 infaz düzenlemesi haberi bulunmuştur. Tüm infaz düzenlemesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ad yasası 8. yargı paketiyle çıkacak mı? Mahkumlara af var mı 2024, 8. yargı paketinde ceza indirimi olacak mı?
Ad yasası 8. yargı paketiyle çıkacak mı? Mahkumlara af var mı 2024, 8. yargı paketinde ceza indirimi olacak mı? 8. Yargı Paketi ve af yasasına dair araştırmalar devam ediyor. Yeni yargı paketinde infaz düzenlemesinin taslak metinde yer alıp almayacağı merakla bekleniyor. 8. Yargı paketinde denetimli serbestlik ve infaz düzenlemesi için beklentiler arttı. Af çıkacak mı, sorusunun yanıtı Bakan Tunç'tan geldi. Bakan Tunç, "70 maddelik teklif Meclis'e sunulacak. 7 tane yargı paketi Meclis'imizde yasalaştı. Şimdi 8'incisi yapıyoruz." dedi. Peki, 8. Yargı Paketi'nde ceza indirimi ve denetimli serbestlik var mı? Mahkumlara af çıkacak mı? İşte Af yasası 2024 son dakika haberleri…
17.02.2024 Gündem
8. Yargı paketinde son durum: Af var mı, yeni yargı paketinde neler var? 8.yargı paketiyle ceza indirimi ve af yasası çıkacak mı?
8. Yargı paketinde son durum: Af var mı, yeni yargı paketinde neler var? 8.yargı paketiyle ceza indirimi ve af yasası çıkacak mı? 8. Yargı Paketi’ni bu hafta Meclis’e sunması bekleniyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un “Meclis ara vermeden, Şubat sonu gibi Meclis’te görüşülür” dediği 8. Yargı Paketi için yapılan araştırmalar devam ediyor. Yargı paketinin 60’ın üzerinde maddeden oluşması kapsaması bekleniyor. Paketin genel af yasanını kapsayıp kapsamadığı merak konusu oldu. Yeni düzenlemeyle 0-6 yaş çocuğu olan kadınlar ya da engeli olan kişilerin denetimli serbestlikten yararlanabilmesi; anneye baba ile çocuğun arasındaki soy bağının reddi davası gibi birçok imkân tanınacak. Peki, af çıkacak mı 2024, mahkumlara af yasası var mı, 8. Yargı paketi içeriğinde neler var? 8. yargı paketi infaz düzenlemesi ne zaman yapılacak? İşte 8. yargı paketi maddeleri ve içeriğine dair merak edilenler…
13.02.2024 Gündem
80 maddelik torba yasada neler var (içeriği), 2. torba yasanın maddeleri nelerdir? Torba yasanın içinde neler var 2023? İşte torba yasa maddeleri …
80 maddelik torba yasada neler var (içeriği), 2. torba yasanın maddeleri nelerdir? Torba yasanın içinde neler var 2023? İşte torba yasa maddeleri … 80 maddelik yeni torbada neler var? 80 maddelik torba yasa teklifi Meclis'e sunuldu. AK Parti'nin hazırladığı 80 maddelik yeni torba kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte birçok yeni düzenleme getiriliyor. torba yasada bankalar ve finans kuruluşlarının enflasyon muhasebesi kapsamı dışında tutulması, KKM'nin süresinin uzatılması, deprem bölgesinde fahiş fiyatla satış yapanlara katlamalı ceza gibi birçok önemli madde bulunuyor. Peki, 80 maddelik torba yasada ? Kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge, infaz düzenlemesi, taşerona kadro, ehliyet affı var mı? İşte 80 maddelik torba yasadaki maddeler…
25.11.2023 Gündem
Gülistan Doku soruşturmasında dikkat çeken detaylar! Şok eden kamera açıklaması
Gülistan Doku soruşturmasında dikkat çeken detaylar! Şok eden kamera açıklaması Tunceli'de, 5 Ocak 2020'den beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun ailesinin avukatı Ali Çimen, "Gülistan'ın akıbetinin anlaşılacağına ilişkin noktalarda ya kamera kayıtlarının bozuk olduğu, ya o an için orayı görmediği ya da kayıtlı olmadığı, ses kayıtlarının bozuk olduğu söyleniyor. Hep bir aksilikle karşılaşmışız. Gülistan'ın baş şüphelinin evine 1 gün önce girdiğine dair güvelik kameraları var ve kayıtta. Bu dosyada var ama 1 gün sonra baş şüphelinin hareketlerini tespit etmemize yarayacak o kameralar o gün orayı görmüyor. Tutanakların birbirine çelişmesinden kaynaklı, Gülistan'ın akıbetinden bir şey anlayamadık" ifadelerini kullandı.
25.11.2023 Gündem
29 Ekim 2023 af çıkacak mı? 29 Ekim’de af var mı, 29 Ekim af yasası (genel af) 2023 kimleri kapsıyor?
29 Ekim 2023 af çıkacak mı? 29 Ekim’de af var mı, 29 Ekim af yasası (genel af) 2023 kimleri kapsıyor? 29 Ekim af çıkacak mı, 29 Ekim’de genel af var mı? Cumhuriyet'in 100. yılında cezaevindeki hükümlüler için genel af çağrısı sosyal medyada birçok mahkum yakını tarafından yapılıyor. Resmi rakamlara göre Temmuz 2023 itibariyle Türkiye'de 278 kapalı, 93 açık, 11 kadın kapalı, 8 kadın açık, 9 çocuk kapalı ve 4 çocuk eğitim evi olmak üzere toplam 413 adet ceza infaz kurumu var. Peki, 29 Ekim’de af var mı, 29 Ekim 2023 genel af çıkacak mı?
23.08.2023 Gündem
Adalet Bakanı Bozdağ: Hem başı açık hem de örtülü olan herkes için anayasal teminat getiriyoruz
Adalet Bakanı Bozdağ: Hem başı açık hem de örtülü olan herkes için anayasal teminat getiriyoruz Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, anayasa değişikliği çalışmasının nihayete erdiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımıza sunum yapıldı. Cumhurbaşkanımız muhtemelen grupta açıklayabilir. Hem başı açık olan hem başı örtülü olan herkes için anayasal teminat getireceğiz” dedi.
25.10.2022 Siyaset
Meclis ne zaman açılacak? Meclis tatili ne zaman bitiyor? Yeni yasama yılı ne zaman başlıyor?
Meclis ne zaman açılacak? Meclis tatili ne zaman bitiyor? Yeni yasama yılı ne zaman başlıyor? Meclis ne zaman açılacak sorusu, yeni yasama yılında görüşülecek önemli değişiklikler nedeniyle pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. EYT başta olmak üzere pek çok önemli konu 2022/2023 yeni yasama döneminde dikkatle takip edilecek. Peki, Meclis ne zaman açılacak? Meclis tatili ne zaman bitiyor? Yeni yasama yılı ne zaman başlıyor? İşte detaylar
16.08.2022 Gündem
Senarist Emrah Serbes’in olay yaratan icra talebi hakkında açıklama: Haberi yoktu, ben yaptım…
Senarist Emrah Serbes’in olay yaratan icra talebi hakkında açıklama: Haberi yoktu, ben yaptım… Gelen son dakika haberine göre; Senarist Emrah Serbes’in avukatı, üç kişinin yaşamını yitirdiği kazada ailenin hayatta kalan tek üyesine karşı 83 bin liralık icra takibi başlattı. Takibin gerekçesini, anne-babası ile kardeşini kazada kaybeden Ahmet Mert Özçelik’in açtığı tazminat davasında kendisine çıkan vekalet ücreti oluşturdu. Serbes’in avukatı yaptığı açıklamada “Müvekkilimin bu takipten haberi yoktu. Takibi ben yaptım” dedi.
13.11.2020 Yaşam
Alaattin Çakıcı 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
Alaattin Çakıcı 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı! Alaattin Çakıcı, üç yıl önce silahlı saldırıya uğrayan yeğeniyle ilgili davada, "tasarlayarak öldürmeye azmettirmeye teşebbüs" suçundan 17 yıl hapis cezasında çarptırıldı.
10.10.2020 Gündem
Enis Berberoğlu'na corona virüs tahliyesi
Enis Berberoğlu'na corona virüs tahliyesi MİT TIR'ları davasından aldığı 5 yıl 10 aylık hapis cezası onandıktan sonra dün milletvekilliği düşürülen, ardından tutuklanan Enis Berberoğlu, 14 Nisan tarihinde kabul edilen infaz düzenlemesi kapsamında yeniden salıverildi.
5.06.2020 Gündem
İnfaz yasasından yararlananlar memur olabilir mi?
İnfaz yasasından yararlananlar memur olabilir mi? Af yasası olarak bilinen ceza infaz düzenlemesi kapsamında yaklaşık 90 bin mahkum tahliye oldu. Tahliye olan mahkumların merak ettiği konulardan biri de memur olarak atanıp atanmadığı. Hapis cezası alan mahkumların memur olması ile ilgili konu 657 sayılı kanunun 48. Maddesinde açıklanmıştır. Peki, İnfaz yasasından yararlananlar memur olabilir mi?
14.05.2020 Çalışma Hayatı
Yeni infaz düzenlemesi Anayasa Mahkemesi'nde
Yeni infaz düzenlemesi Anayasa Mahkemesi'nde Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, CHP'nin yeni infaz yasasının şekil yönünden iptali ve yürürlüğünün durdurulması isteminin ilk incelemesini tamamladı. Başvuruda bir eksiklik tespit etmeyen Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, iptal istemini daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşerek karara bağlayacak. Yürürlüğün durdurulması talebi de esas inceleme aşamasında karara bağlanacak
6.05.2020 Gündem
Coronafobi haritası çıkarıldı! Salgından ölmekten en çok korkan bölgeler...
Coronafobi haritası çıkarıldı! Salgından ölmekten en çok korkan bölgeler... 81 ilde, 6 bin 318 kişinin katılımıyla “Türkiye Coronafobi ve Salgınla İlişkili Duygu Çalışması” başlıklı araştırma gerçekleştirdi. Buna göre, salgından en fazla korkan bölgelerimiz Ege ve Doğu Anadolu oldu. Karadeniz ise corona virüsten korkmayanların oranının en fazla olduğu bölgemiz.
29.04.2020 Corona Virüsü
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 2 çocuğunu rehin alan kişi hakkında açıklama
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 2 çocuğunu rehin alan kişi hakkında açıklama Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eşiyle kavga ettikten sonra 2 çocuğunu rehin alan F.S.'nin infaz düzenlemesi kapsamında tahliye edildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
25.04.2020 Gündem
CZN Burak'ın annesinin de yargılandığı davada flaş gelişme!
CZN Burak'ın annesinin de yargılandığı davada flaş gelişme! İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde rüşvet aldıkları iddiasıyla CZN Burak'ın annesi Didem Bozbura'nın da arasında bulunduğu üç sanıklı davada yeni bir gelişme yaşandı. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle dosya üzerinden görülen davada, tutuklu sanıklar Prof. Dr. Mazhar Alp Bozbura ve yardımcısı Yasin Şimşek'in, infaz düzenlemesi dikkate alınarak tahliyelerine karar verildi.
22.04.2020 Gündem
Af yasası ne oldu, son durum ne? (CHP 90 bin mahkuma tahliye yolu açan af yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürdü)
Af yasası ne oldu, son durum ne? (CHP 90 bin mahkuma tahliye yolu açan af yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürdü) Ceza İnfaz düzenlemesi TBMM'de kabul edildi. KORONAVİRÜS ile mücadele kapsamında hızlandırılan ve binlerce mahkumu ilgilendiren Ceza İnfaz düzenlemesine ilişkin yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tartışmalar eşliğinde kabul edilen af yasasının son durumu merak edilirken, CHP’den Af yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğü haberi geldi. CHP, kamuoyunda 'af yasası' olarak bilinen ve 90 bin mahkumun cezaevlerinden tahliye olmasına neden olan ceza infaz düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne götürdü...
22.04.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Flaş sokağa çıkma yasağı kararı
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Flaş sokağa çıkma yasağı kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma yasağıyla ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında ise günlük hayata etkisini en az düzeyde tutacak şekilde yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırması yapmayı özellikle planlıyoruz. 22 Nisan akşamı 00.00'dan itibaren, 23 Nisan zaten tatil, 24-25 ve 26 Nisan 00.00'a kadar bu devam edecek. " dedi.
20.04.2020 Gündem
Bahçeli: Türkiye, ramazan sonunda bu badireyi atlatacak
Bahçeli: Türkiye, ramazan sonunda bu badireyi atlatacak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye virüs krizini akıl, sabır ve soğukkanlılıkla yönetmeyi başarmıştır. İnanıyorum ki Türkiye bu badireyi en geç ramazan ayının sonuna kadar atlatacak, önümüzdeki bayram günleri kucaklaşmalarla, sevinç ve heyecan sağanağıyla bezenip billurlaşacaktır" dedi.
20.04.2020 Siyaset
Sosyal medyadaki 'tahliye' iddialarına yalanlama! Emrah Serbes'e virüs izni
Sosyal medyadaki 'tahliye' iddialarına yalanlama! Emrah Serbes'e virüs izni TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen infaz düzenlemesinin ardından tahliye edildiği ya da edileceği yönünde paylaşımlar yapılan Ceren Özdemir, Ceren Damar Şenel ve Emine Bulut'un katil zanlılarının suçlarının bu düzenleme kapsamında olmadığı, hüküm giymeleri halinde düzenlemeden yararlanamayacakları belirtildi. 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan senarist Emrah Serbes’in ise 'Covid-19' kapsamında izne çıkarıldığı, izin sonrası kalan cezasının infazı için tekrar ceza infaz kurumuna döneceği belirtildi.
19.04.2020 Gündem
Jandarma’dan açıklama geldi: ‘Çakıcı’nın değil mesaisi biten memurların araçları’
Jandarma’dan açıklama geldi: ‘Çakıcı’nın değil mesaisi biten memurların araçları’ Ankara İl Jandarma Komutanlığı, infaz düzenlemesi kapsamında organize suç örgütü elebaşı hükümlüsü Alaaddin Çakıcı’nın Sincan F Tipi Cezaevi’nden tahliyesi sırasındaki araç konvoyuyla ilgili açıklama yaptı.
18.04.2020 Gündem
Son düzenlemeyle cezaevinden çıkan kişi trafik kazasında öldü
Son düzenlemeyle cezaevinden çıkan kişi trafik kazasında öldü Kayseri'de tahliye olduğu cezaevine ait araçtan bagajını almak isteyen kişi, yeni tahliye olan başka bir kişinin kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.
17.04.2020 Gündem
Binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Resmen yürürlüğe girdi
Binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Resmen yürürlüğe girdi TBMM Genel Kurulunda dün kabul edilen, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı.
14.04.2020 Gündem
Tahliyeler başladı mı 2020 son dakika: Tahliye kimleri kapsıyor? Hangi illerde tahliyeler başladı? Af yasası son gelişmeler...
Tahliyeler başladı mı 2020 son dakika: Tahliye kimleri kapsıyor? Hangi illerde tahliyeler başladı? Af yasası son gelişmeler... İnfaz düzenlemesiyle yaklaşık 90 bin kişinin tahliyesi öngörülüyor. TBMM Genel Kurulunda kabul edilen infaz düzenlemesine ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından cezaevindeki yaklaşık 90 bin kişinin tahliye edilmesi öngörülüyor. Peki, Cezaevlerinden tahliyeler ne zaman yapılacak? İnfaz yasasının ayrıntıları…
15.04.2020 Gündem
İnfaz düzenlemesiyle yaklaşık 90 bin kişinin tahliyesi öngörülüyor
İnfaz düzenlemesiyle yaklaşık 90 bin kişinin tahliyesi öngörülüyor TBMM Genel Kurulunda kabul edilen infaz düzenlemesine ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından cezaevindeki yaklaşık 90 bin kişinin tahliye edilmesi bekleniyor.
14.04.2020 Gündem
Cezaevlerinde tahliyeler başladı mı? Tahliyeler ne zaman başlayacak?
Cezaevlerinde tahliyeler başladı mı? Tahliyeler ne zaman başlayacak? İnfaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Bu haberin ardından mahkum yakınlarının gözü tahliyelerin yapılacağı tarihte. Peki, Cezaevlerinde tahliyeler başladı mı? Tahliyeler ne zaman başlayacak? İşte hazırlıklar ve infaz düzenlemesi maddeleri hakkında merak edilenler...
14.04.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnfaz Düzenlemesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki infaz düzenlemesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.