İbranice

İbranice

Son dakika ibranice haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ibranice ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ibranice haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İbranice

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ibranice gelişmeleri de dahil olmak üzere 275 ibranice haberi bulunmuştur. Tüm ibranice haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hamas, 3 İsrailli rehinenin görüntüsünü paylaştı
Hamas, 3 İsrailli rehinenin görüntüsünü paylaştı Hamas ellerinde bulundurduğu rehinelerden 3 İsrailli genç kadının görüntülerini paylaşarak “Gazze Şeridi'nde El Kassam Tugayları tarafından esir alınan bazı kadın düşman askerlerinden mesaj” ifadesiyle paylaştı.
27.01.2024 Dünya
İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda patlama: Çok sayıda ölü var
İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda patlama: Çok sayıda ölü var İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda patlamalar meydana geldi. İlk belirlemelere göre, 20 kişi hayatını kaybetti
3.01.2024 Dünya
Barış Manço'nun Cumhuriyet'in 100. yılı için söyledikleri gündem oldu
Barış Manço'nun Cumhuriyet'in 100. yılı için söyledikleri gündem oldu Usta sanatçı Barış Manço, 1 Şubat 1999 tarihinde yaşamını yitirmişti. Barış Manço'nun seneler önce Osaka'da verdiği konserde Türkiye ve 2023 yılı için söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada gündem olan video ile ilgili “Oğlu yerine getirmeli” yorumları geldi.
29.10.2023 Magazin
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu Gaziantep'te Şehit Ferhat Gözen İlkokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Enis Tataroğlu (45), 10 yaşında okuduğu Almanca masal kitabından etkilenerek, dil öğrenmeye başladı. 35 yılda 44 dil öğrenen Tataroğlu, ''Şu anda bildiğim dillerin bazılarını sayacak olursam İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, eski Yugoslavya'nın dilleri, Hırvatça, Sırpça, Boşnakça, Rusça, Yunanca, Latince, Japonca, Ermenice, Farsça, İbranice gibi diller yer alıyor. Bana inanmayanlar gelip çeviri programları ile test edebilirler'' dedi.
24.10.2023 Yaşam
Ankara'da kaçakçılık operasyonu! Gözaltılar var
Ankara'da kaçakçılık operasyonu! Gözaltılar var Ankara'da, kaçakçılık operasyonlarında 6 şüpheli gözaltına alındı, toplam 33 milyon 100 bin lira değerinde kaçak ürün ve tarihi eser ele geçirildi.
10.10.2023 Yaşam
İsrail Bayrağı Anlamı Nedir? İsrail Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
İsrail Bayrağı Anlamı Nedir? İsrail Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Batı Asya'da yer alan yer alan İsrail ülkesinin bayrağı da merak edilmektedir. Ürdün, Lübnan, Suriye ve Filistin İsrail'in komşularıdır. Ülkede farklı coğrafi çeşitlilikler söz konusu olmasına rağmen, yüz ölçüsü bakımından küçük bir ülkedir. Özellikle bazı ülkeler İsrail gibi kendileri için önemli sembolleri de bayraklarda yansıtmak isterler. Birçok bayrak aynı zamanda mesaj ve kavram da içermektedir.
10.09.2023 Eğitim
İncil ve Tevrat ile çok sayıda sikke ele geçirildi! Tarihi eser operasyonu
İncil ve Tevrat ile çok sayıda sikke ele geçirildi! Tarihi eser operasyonu İstanbul'da dikkat çeken operasyon. Tarihi eser kaçakçılığı yapan 5 kişi yakalandı. Operasyonlarda üzerlerinde Hz. İsa ve Hz. Meryem figürleri bulunan İncil ve İbranice yazılar olan Tevrat'ın da bulunduğu çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Ele geçirilen eserler İstanbul Emniyet Müdürlüğü bahçesinde sergilendi.
14.07.2023 Gündem
Tüm sayfaları altın! Erzincan'da ele geçirildi
Tüm sayfaları altın! Erzincan'da ele geçirildi Erzincan'da tarihi eser niteliğindeki Musevi dinine ait motifler ve İbranice yazılar içeren, 24 ayar saf altından yapılmış, toplam 165 gram ağırlığında ve 14 yapraktan oluşan 1 kitap ele geçirildi, 4 şüpheli hakkında işlem başlatıldı. 
26.05.2023 Yaşam
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı  Sotheby's Müzayede Evi, dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'inin 38,1 milyon dolarlık fiyata satıldığını duyurdu.
18.05.2023 Kültür Sanat
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı Sotheby's Müzayede Evi, dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'inin 38,1 milyon dolarlık fiyata satıldığını duyurdu.
18.05.2023 Dünya
40 yabancı dilde adli sicil belgesi alınabilecek: Bakanlık duyurdu
40 yabancı dilde adli sicil belgesi alınabilecek: Bakanlık duyurdu Adalet Bakanlığı'nın yeni 'Adli Sicil Bilgi Sistemi' (ASBS) ile 28 yabancı dilde tercüme edilmiş adli sicil belgesi verilmesi hizmetine 12 yeni yabancı dil daha eklendi. Böylelikle 40 dilde adli sicil belgesi alınabiliyor.
5.05.2023 Gündem
Dünya liderlerinden Ramazan mesajları
Dünya liderlerinden Ramazan mesajları İslam aleminin bugün mukaddes ramazanın ilk gününe başlamasıyla dünya liderleri ramazan mesajları paylaştı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ramazanın anlayış ve merhamet ruhuyla bir araya gelme zamanı olduğunu belirtirken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya’nın işgaline vurgu yapıp bir sonraki ramazanda Ukrayna’ya barış dileğinde bulundu.
23.03.2023 Dünya
İsrailli havayolu şirketinden 16 yıl sonra Türkiye'ye ilk tarifeli uçuş
İsrailli havayolu şirketinden 16 yıl sonra Türkiye'ye ilk tarifeli uçuş İsrailli havayolu şirketi ISRAİR,  Tel Aviv-İstanbul tarifeli uçuşlarına başladı. İsrailli El-Al şirketinin 2007'de İstanbul uçuşlarını durdurmasının ardından 16 yıl sonra ilk kez bir başka bir İsrail merkezli havayolu şirketi olan ISRAİR Tel Aviv'den İstanbul'a  tarifeli uçuş gerçekleştirdi.
16.02.2023 Ekonomi
Barış Manço'nun 2023 yılı için söyledikleri gündem oldu!
Barış Manço'nun 2023 yılı için söyledikleri gündem oldu! Usta sanatçı Barış Manço, 1 Şubat 1999 tarihinde yaşamını yitirmişti. Barış Manço'nun seneler önce Osaka'da verdiği konserde Türkiye ve 2023 yılı için söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu. 1995 yılında çekilen videoda Manço "Osaka'da tekrar bu şarkıyı çalmak istiyorum" cümlesiyle herkesi duygulandırdı.
8.01.2023 Magazin
Hanuka Bayramı nedir, nasıl kutlanır? Hanuka Bayramı neden kutlanır?
Hanuka Bayramı nedir, nasıl kutlanır? Hanuka Bayramı neden kutlanır? Hannukah ya da Hanuka Bayramı Musevilik inancına mesup kişilerin aralık ayında kutladığı bayramdır. Hanuka Bayramı Işıklar Bayramı olarak da bilinir. Siyasileri Hanuka mesajlarının ardından pek çok kişi Hanuka Bayramı ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Hanuka ne demek? Hanuka Bayramı nedir, nasıl kutlanır? Hanuka Bayramı neden kutlanır? Hanuka Bayramı kimler tarafından kutlanır? İşte detaylar…
19.12.2022 Gündem
Herkes bunu konuşuyor! Çoban köpeği sürüye saldıran 8 çakalı öldürdü
Herkes bunu konuşuyor! Çoban köpeği sürüye saldıran 8 çakalı öldürdü Kimse bu kadarını beklemiyordu. Herkes bu kahraman çoban köpeğini konuşuyor. Her şey sadece 30 dakika sürdü. Çiftçi çoban köpeğini ve manzarayı görünce gözlerine inanamadı. İşte haberin detayları...
7.12.2022 Dünya
Hz. Yusuf kimdir? Hz. Yusuf'un kuyudaki kıssası ve hayatı...
Hz. Yusuf kimdir? Hz. Yusuf'un kuyudaki kıssası ve hayatı... Yûsuf kelimesinin aslı İbrânîce Yosef’tir. Yûsuf kıssası Tevrat’ta ve Kur’an’da ayrıntılı biçimde anlatılmakta, bu iki anlatım arasında büyük ölçüde benzerlik bulunmaktadır. Kur’ân-ı Kerîm’de diğer peygamberlere ait kıssalar farklı sûrelerde yer aldığı halde Yûsuf kıssası “ahsenü’l-kasas” nitelemesiyle tek bir sûrede nakledilmektedir. Peki, Hz. Yusuf kimdir? Hz. Yusuf'un kuyudaki kıssası ve hayatı hakkında merak edilenler…
17.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Sare kimdir? Hz. Sare kaç yaşında anne olmuştur?
Hz. Sare kimdir? Hz. Sare kaç yaşında anne olmuştur? Hz. Sare, Hz. İbrahim'in eşidir. Sare, İbranice bir isim olmakla beraber Sarah isminden gelir. Peki, Hz. Sare kimdir? Hz. Sare kaç yaşında anne olmuştur? İşte Hz. Sare hakkında bilgiler…
14.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Mikail kimdir? Hz. Mikail'in görevleri nelerdir?
Hz. Mikail kimdir? Hz. Mikail'in görevleri nelerdir? Hz. Mikail, 4 büyük melekten biridir. Dünyadaki doğa olaylarıyla, mevsimler ve kainatın düzeniyle ilgilenmektedir. Peki, Hz. Mikail kimdir? Hz. Mikail'in görevleri nelerdir? Hz. Mikail ile ilgili ayet ve hadisler nelerdir? Hz. Mikail hakkında bilgiler…
13.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. İshak kimdir? Hz İshak ne zaman, kaç yıl yaşamıştır?
Hz. İshak kimdir? Hz İshak ne zaman, kaç yıl yaşamıştır? Hz. İshak, Hz. İbrahim'in oğludur. Babasının ölümünden sonra Şam bölgesinde Hz. İshak peygamberlik yapmıştır. Hz. İshak kimdir? Hz İshak ne zaman, kaç yıl yaşamıştır? Hz İshak hayatı ve kıssası ne? İşte Hz. İshak mucizeleri ve ilgili ayetler…
13.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Davut kimdir? Hz. Davud'un mesleği ve özellikleri nelerdir?
Hz. Davut kimdir? Hz. Davud'un mesleği ve özellikleri nelerdir? Hz. Davud, Kudüs'te doğmuş bir peygamberdir. Hz. Davud'a indirilen kitap İbranice dilinde olan Zebur kitabıdır. Peki, Hz. Davut kimdir? Hz. Davud'un mesleği ve özellikleri nelerdir? Hz. Davud'un mucizeleri nelerdir? Hz. Davud kaç yıl yaşamıştır? İşte Hz. Davud hakkındaki bilgiler…
12.09.2022 Dini Bilgiler
Bandırma'da İbranice yazılı dini kitap ele geçirildi
Bandırma'da İbranice yazılı dini kitap ele geçirildi Balıkesir’in Bandırma ilçesinde tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyonda çok sayıda İbranice yazılı dini kitap ile sikke ve yüzük ele geçirildi.
2.09.2022 Yaşam
Aşure günü ile ilgili hadisler! Aşure günü nasıl ortaya çıkmıştır?
Aşure günü ile ilgili hadisler! Aşure günü nasıl ortaya çıkmıştır? Peygamberlerin hayatında önemli hadiselerin yaşandığı Muharrem ayının 10. Günü Aşure Günü olarak kabul ediliyor. Pek çok evde de bereket, paylaşma birlik ve beraberliğin simgesi aşure yapılarak dağıtılıyor. Hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk gelen aşure gününün fazileti, hükmü, hadislerin olup olmadığı ve nasıl ortaya çıktığı ise pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Aşure günü nasıl ortaya çıkmıştır? Aşure gününün fazileti nedir? İşte aşure günü ile ilgili hadisler…
8.08.2022 Dini Bilgiler
Muharrem ayı (hicri yılbaşı) ne zaman başlıyor ve bitiyor? Aşure günü hangi ayda, günde ve kaç gün kaldı?
Muharrem ayı (hicri yılbaşı) ne zaman başlıyor ve bitiyor? Aşure günü hangi ayda, günde ve kaç gün kaldı? Aşure günün olduğu Muharrem ayı ile ilgili sorgulamalar başladı. Ramazan ayını geride bırakırken, gözler Muharrem ayı hazırlıklarına çevrildi. Peki, Muharrem ayı ne zaman başlıyor, aşure günü muharrem ayının kaçında? Muharrem ayı orucu…
6.05.2022 Gündem
Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya yortusu ne demek? Paskalya Bayramı nasıl kutlanır? Paskalya Bayramı kutlama mesajları!
Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya yortusu ne demek? Paskalya Bayramı nasıl kutlanır? Paskalya Bayramı kutlama mesajları! Hristiyanlıktaki en eski ve önemli bayramlardan olan Paskalya bugün kutlanıyor. Hıristiyan geleneğinde, baharın başlangıcı olan ilkbahar ekinoksunda veya sonrasında meydana gelen ilk dolunaydan sonraki ilk Pazar günü Paskalya olarak kutlanır. Peki, Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya yortusu ne demek? Paskalya Bayramı nasıl kutlanır? Paskalya Bayramı kutlama mesajları!
17.04.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

İbranice ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ibranice haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.