Gazete Vatan Logo
Magazin Barış Manço'nun Cumhuriyet'in 100. yılı için söyledikleri gündem oldu

Barış Manço'nun Cumhuriyet'in 100. yılı için söyledikleri gündem oldu

Usta sanatçı Barış Manço, 1 Şubat 1999 tarihinde yaşamını yitirmişti. Barış Manço'nun seneler önce Osaka'da verdiği konserde Türkiye ve 2023 yılı için söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada gündem olan video ile ilgili “Oğlu yerine getirmeli” yorumları geldi.

Barış Manço'nun Cumhuriyet'in 100. yılı için söyledikleri gündem oldu

Tüm Türkiye’de bugün Cumhuriyet’in 100. yılı coşkusu yaşanıyor. Birçok başarılı şarkıya imza atan ve söylemleri ile unutulmaz isimler arasına giren Barış Manço Cumhuriyet’in 100. yılında gündem oldu.

"2023'TE CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINA BASACAK"

Japonya'da sahneye çıkan Barış Manço, 2023 şarkısından bahsederek bu yılla ilgili dileklerini sıralamıştı. Konser esnasında Türk Bayrağı sallayarak şarkısından bahseden Barış Manço, "O yıl benim ülkem, Türkiye 100. yaşına basacak. Parçamızın adı 2023. Cumhuriyetimiz 2023'te 100 yaşına basacak. O yıl ben de 80 yaşına basacağım. 2023 yılında tekrar buraya gelmek istiyorum. Osaka'da tekrar bu şarkıyı çalmak istiyorum" diyor.

Türkiye'nin unutulmaz sanatçısı Barış Manço 1999 yılında hayatını kaybetti.

BARIŞ MANÇO KİMDİR?

Mehmet Barış Manço (2 Ocak 1943; Üsküdar, İstanbul - 1 Şubat 1999; Kadıköy, İstanbul), Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı ve TV programı yapımcısı. Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu Rock türünün kurucuları arasında sayılır. Müziğe başlangıcı Galatasaray Lisesi'nde oldu. Yüksek öğrenimini Belçika Kraliyet Akademisi'nde tamamladı. Bestelediği 200’ün üzerindeki şarkısı, kendisine 12 altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı.

Haberin Devamı

Bu şarkıların bir bölümü daha sonra Arapça, Bulgarca,Flemenkçe, Almanca , Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı. Hazırladığı televizyon programıyla dünyanın pek çok ülkesine gitmiş, bu nedenle "Barış Çelebi" olarak adlandırılmıştır. Barış Manço 1991 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı Unvanı'na layık görüldü. Devlet konservatuarı klasik Türk sanat müziği hocası, sanatçısı ve yazar Rikkat Uyanık ve Hakkı Manço çiftinin ikinci çocuğu olan Mehmet Barış Manço 2 Ocak 1943 tarihinde Üsküdar Zeynep Kâmil Hastanesi'nde doğdu. II. Dünya Savaşı yıllarında doğduğu için ailesi Mehmet Barış adını verdi.