Güvenli Bölge

Güvenli Bölge

Son dakika güvenli bölge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güvenli bölge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güvenli bölge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güvenli Bölge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güvenli bölge gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.409 güvenli bölge haberi bulunmuştur. Tüm güvenli bölge haberleri aşağıda listelenmiştir.
IDF'nin yaraladığı TRT ekibine Ömer Çelik'ten geçmiş olsun mesajı
IDF'nin yaraladığı TRT ekibine Ömer Çelik'ten geçmiş olsun mesajı Gazze’deki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yapan TRT Arabi ekibi aracı İsrail ordusu tarafından hava saldırısına uğradı. Bağımsız kameraman olarak çalışan Sami Şahada ağır yaralandı, ameliyata alındı. TRT Arabi muhabiri Sami Berhum olaydan yara almadan kurtuldu.
12.04.2024 Gündem
MSB açıkladı: Irak’ın kuzeyinde "Güvenli bölge" oluşturulacak
MSB açıkladı: Irak’ın kuzeyinde "Güvenli bölge" oluşturulacak Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Irak ile görüşmeler devam etmektedir. Irak tarafı da terör örgütü PKK'yı tehdit olarak görmektedir. Ortak Harekat Merkezi ve diğer terörle mücadeledeki işbirliği tekliflerimize olumlu yaklaşmaktadırlar" ifadelerine yer verdi.
21.03.2024 Gündem
Numan Kurtulmuş: Kendilerini üstün diğerlerini köle olarak görüyorlar
Numan Kurtulmuş: Kendilerini üstün diğerlerini köle olarak görüyorlar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "İslam düşmanlığı yapan ya da Avrupa'nın dünyanın herhangi bir yerinde yabancı düşmanlığı yapan faşistler, ırkçılar onlar sadece bir ideolojinin zehirlediği insanlar olarak değil, aslında kendilerini üstün diğerlerini ise aşağıda köle olarak gördüğü için bu tavırların içine giriyorlar. Bakın İsrail-Filistin arasındaki çatışma zamanında maalesef insanlık tarihinin duyduğu en ağır gayriinsani lafı söyleten zihniyeti keşfetmeden sorunları çözemeyiz. Adam ne dedi? Hem de koskoca İsrail’in Savunma Bakanı. ‘Biz insansı bazı hayvanlarla savaşıyoruz’ dedi. Çünkü beyler, kendileri üstün seçilmiş millet, dünyanın geri kalanları onlar da insan bile değil, onları hayvan olarak görüyorlar" dedi.
19.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsani ateşkesin tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsani ateşkesin tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye olarak önce insani ateşkesin, sonrasında da kalıcı istikrarın tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
18.10.2023 Gündem
İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı! Bakan Soylu: Benim seçimimle ne ilginiz var?
İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı! Bakan Soylu: Benim seçimimle ne ilginiz var? 14 Mayıs seçimleriyle ilgili konuşan Bakan Soylu, 'Oy ve Ötesi' derneğinin sandıklarda anarşizme yol açtığını belirterek İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı.
19.05.2023 Gündem
Bakan Varank'tan seçim mesajı: İkinci turda bu işi bitireceğiz
Bakan Varank'tan seçim mesajı: İkinci turda bu işi bitireceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, merak edilen soruları CNN TÜRK Tarafsız Bölge'de yanıtladı. 28 Mayıs'ta düzenlenecek ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin beklentilerini aktaran Varank, "Oran vermek bir seçim yarışında doğru olmayabilir. Sürekli tutturamayan anketçilerle aynı pozisyona düşebiliriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın zaferiyle 28 Mayıs'ı tamamlayacağız. Meclisteki çoğunluğu aldık. 49,5'la ilk turda tamamlayamadık ama ikinci turda Cumhurbaşkanımız bu işi bitirecek. 0.5'lik bir farkla ilk turda bitiremedik ama ikinci turda tamamlayacağız bu işi." ifadelerini kullandı. "Sinan Oğan ile görüşülecek mi?" sorusuna ise Bakan Varank, "Biz hiçbir zaman pazarlık siyaseti içerisine giremeyiz. Siyasette konuşulur görüşülür bunlar ayrı hususlar. Pazarlık olmaz." yanıtını verdi.
18.05.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu'nun Rusya çıkışına Çavuşoğlu'ndan yanıt: Seçime müdahale sözü doğru değil
Kılıçdaroğlu'nun Rusya çıkışına Çavuşoğlu'ndan yanıt: Seçime müdahale sözü doğru değil Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu CNN Türk 'Hafta Sonu' programında Hakan Çelik'in sorularını cevaplandırdı. Bakan Çavuşoğlu Kılıçdaroroğlu'nun Rusya iddiasına tepki göstererek, "Seçimde şaibe varmış gibi bir hava oluşturmak bu ülkeye haksızlıktır" dedi.
13.05.2023 Gündem
Tarlada çalışırken buldu! Tam 250 kilo, korumaya alındı
Tarlada çalışırken buldu! Tam 250 kilo, korumaya alındı Kayseri'nin Tomarza ilçesinde bir çiftçi, tarla sürerken traktörün pulluğuna takılan 1.5 metrelik içi boş tarihi küp buldu. Ekiplerin olay yerine gelmesiyle birlikte 250 kilogram ağırlığındaki tarihi küp koruma altına alındı.
22.04.2023 Yaşam
Bahçelievler'de boşaltılan 6 katlı bina havadan fotoğraflandı
Bahçelievler'de boşaltılan 6 katlı bina havadan fotoğraflandı Bahçelievler'de bodrum katındaki kolonlarında meydana gelen patlamalar nedeniyle 6 katlı bina boşaltıldı. 46 yıl önce yapıldığı öğrenilen binada oturanların bir bölümü yakınlarının yanına yerleşirken, bir bölümü ise Bahçelievler Belediyesi tarafından otele yerleştirildi. Binadaki son durum havadan görüntülendi.
14.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
5.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'den kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'den kritik görüşme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana'daki CICA Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. İki liderden kritik görüşmede ilk mesajlar geldi. Akkuyu'nun çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Birinci tribünün önümüzdeki yılın ilk yarısında açılması dünyada farklı bir ses getirecek. Bizim özellikle üzerinde durduğumuz konu tahıl naklinde İstanbul mutabakatını güçlendirerek devam ettirmemiz Rusya tahıl ve gübresinin Türkiye üzerinden az gelişmiş ülkelere gönderme konusunda kararlıyız'' açıklamasında bulundu. Putin, ''Türkiye üzerinden Avrupa'ya enerji kaynakları göndermeyi planlıyoruz. Gaz tedariklerinde Türkiye en güvenli bölge. Türkiye'yi dünyanın en büyük gaz merkezi yapmak istiyoruz" dedi.
13.10.2022 Siyaset
Milletvekili Dülger’de Mercidabık Zaferinin yıl dönümü mesajı
Milletvekili Dülger’de Mercidabık Zaferinin yıl dönümü mesajı AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Mercidabık Zaferinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Milletvekili Dülger, Mercidabık Zaferi, Osmanlı İmparatorluğu’nun 9. Padişahı, İlk Osmanlı Halifesi, Büyük Hükümdar Yavuz Sultan Selim Han’ın Balkanlardan Anadolu’ ya ve Ortadoğu'ya uzanan bir coğrafyada farklı ulus ve inançların barış, huzur, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasının sağlandığı adaletin ve hoşgörünün tesis edildiği bir tarihi olay olduğunu belirtti.
23.08.2022 Gündem
Dünyanın gözü Soçi'deki kritik zirvede! Kremlin'den son dakika Suriye açıklaması geldi...
Dünyanın gözü Soçi'deki kritik zirvede! Kremlin'den son dakika Suriye açıklaması geldi... Dünya basının gözü kulağı bugün Soçi'de gerçekleşecek kritik zirvede. Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan, İran'ın başkenti Tahran’da 19 Temmuz’da yapılan üçlü zirvenin ardından bugün Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Putin’le bir araya gelecek. Başta Suriye’nin kuzeyine olası operasyon olmak üzere tahıl koridoru, Ukrayna savaşı gibi konuların masaya yatırılacağı görüşme dünya basınında geniş yer buldu.
Soçi'de yapılacak zirve ile ilgili Kremlin'den açıklama geldi. Açıklamada, 'Bugünkü görüşmede Suriye konusu ele alınacak. Türkiye'nin güvenlik endişelerini dikkate alıyoruz' ifadelerine yer verildi.
5.08.2022 Dünya
Irak’ta Sadr yanlısı grup parlamentoyu bastı
Irak’ta Sadr yanlısı grup parlamentoyu bastı Irak’ta Koordinasyon Grubu’nun Muhammed Şiya el-Sudani’yi başbakan adayı göstermesine itiraz eden Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu destekçileri, Yeşil Bölge’deki parlamento binasına bastı. İlerleyen saatlerde Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu destekçileri, Sadr’ın çağırısı üzerine Yeşil Bölge ve parlamento binasından geri çekildi.
27.07.2022 Dünya
Fırat Kalkanı bölgesi neresi (haritası)? Fırat Kalkanı Harekatı ne zaman başladı, şehitlerin isimleri ne?
Fırat Kalkanı bölgesi neresi (haritası)? Fırat Kalkanı Harekatı ne zaman başladı, şehitlerin isimleri ne? Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Harekat Alanı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından üs bölgesine açılan taciz ateşi sonucunda Tnk. Söz. Er Mevlüt Yoğurtçu ve Tnk. Söz. Er Mert Otal’ın şehit olduğunu açıkladı. Peki, Fırat Kalkanı Bölgesi neresi, Fırat Kalkanı Harekatı ne zaman başladı, amacı ne, neden yapıldı?
27.07.2022 Gündem
YKS'de tercih dönemi bugün başladı! Adaylara kritik uyarı: Bunu sakın yapmayın
YKS'de tercih dönemi bugün başladı! Adaylara kritik uyarı: Bunu sakın yapmayın YKS tercihleri için heyecanla beklenen gün geldi. 2022 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından 27 Temmuz günü itibariyle öğrencilerin tercih süreci başlıyor. Üniversite adayları TYT ve AYT sınavlarından aldıkları puanlar doğrultusunda YÖK Atlas YKS tercih robotu ile tercih listelerini hazırlayacaklar. YKS tercihleri öncesi adaylara kritik uyarılar geldi. Uzmanlar adaylara, “Okumak istemediğiniz bölümü listeye asla almayın” uyarısında bulunuyor. İşte YKS'de tercih yapmadan mutlaka bilinmesi gerekenler...
27.07.2022 Eğitim
Suriye'ye operasyon! Osmanlı İmparatorluğu'dan bu yana bir ilk...
Suriye'ye operasyon! Osmanlı İmparatorluğu'dan bu yana bir ilk... Suriye'nin kuzeyine olası askeri hârekatı manşetine taşıyan Financial Times gazetesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılmasından bu yana bir Arap devletindeki en büyük Türk ayak izinin görüldüğünü yazdı.
25.07.2022 Dünya
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan 'seçim anketi' açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan 'seçim anketi' açıklaması AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. Seçim anketleriyle ilgili de konuşan Kurtulmuş önemli açıklamalara imza attı. İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamaları...
13.07.2022 Siyaset
Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu? 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı’nı kim yaptı, 1992 yılında Bosna’da neler oldu?
Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu? 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı’nı kim yaptı, 1992 yılında Bosna’da neler oldu? Balkan tarihin en acı olayı Srebrenitsa Katliamı 27. yılında anılıyor. En az 8.372 Bosnalı'nın hayatını kaybettiği Srebranitsa Katliamı Yugoslavya'nın çöküşü üzerine 1992 yılında Sırplar tarafından Bosna'da başladı. Peki, Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu? 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı’nı kim yaptı, 1992 yılında Bosna’da neler oldu?
11.07.2022 Dünya
Ukrayna son dakika duyurdu: Rusya kenti tamamen işgal etti
Ukrayna son dakika duyurdu: Rusya kenti tamamen işgal etti Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatı çerçevesinde, Donbas bölgesindeki kısmi ilerleyişi de sürüyor. Özellikle Rusların, Severodonetsk’te büyük oranda kontrolü sağlaması nedeniyle, Ukrayna güçlerine, bu kentten çıkma emri verildiği ifade ediliyor.
25.06.2022 Dünya
Bakan Soylu: 506 bin Suriyeli, güvenli hale getirilen bölgelere geri döndü
Bakan Soylu: 506 bin Suriyeli, güvenli hale getirilen bölgelere geri döndü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin sınır ötesi askeri harekatlarla terörden arındırarak güvenli hale getirdiği bölgelere 506 bin Suriyelinin gönüllü olarak geri döndüğünü, şu anda güvenli bölgeler için yeni bir proje başlatıldığını söyledi.
18.06.2022 Siyaset
Teröristlerle böyle poz verdiler! ABD askerleri Türkiye sınırında...
Teröristlerle böyle poz verdiler! ABD askerleri Türkiye sınırında... Suriye’ye sınır ötesi harekât hazırlıkları sürerken Türkiye sınırına 3 kilometre mesafede bulunan Kamışlı'daki ABD askerleri uluslararası haber ajansı AFP'nin objektifine yansıdı. Fotoğraflarda ABD askerlerinin YPG'li teröristlerle birlikte Kamışlı'ya bağlı bir köyde devriye gezdiği görüldü
12.06.2022 Dünya
Türkiye harekât için düğmeye bastı! 30 kilometre boyunca...
Türkiye harekât için düğmeye bastı! 30 kilometre boyunca... Suriye’de sınır boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma ve Tel Rıfat ile Menbic’i terörden temizleme amaçlı harekat için sevkiyat başladı. Mühimmat ve lojistik destek malzemeleri taşıyan çok sayıda TIR Suriye tarafına geçti. Tel Rıfat’ta az sayıdaki Rusya güçleri ile YPG/PKK ile birlikte hareket eden Suriye rejim güçleri bu bölgeden çekildi. ABD tarafından YPG/PKK’ya verilen güdümlü tanksavar füzeleri ile ağır silahların ise Menbic’e taşındığı belirtildi.
11.06.2022 Gündem
Türkiye'den ABD'ye Tel Rıfat ve Münbiç operasyonu mesajı: Biz giriyoruz!
Türkiye'den ABD'ye Tel Rıfat ve Münbiç operasyonu mesajı: Biz giriyoruz! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) açıklamalarıyla, Suriye’nin kuzeyinde özellikle Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik olası Operasyon mesajı, ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield’e iletildi.
4.06.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan operasyon açıklaması: Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan operasyon açıklaması: Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye'nin kuzeyine yapılacak operasyonla ilgili olarak, "Güney sınırlarımızı korumada yeni bir safhaya geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız. Türkiye'nin bu meşru güvenlik adımlarına bakalım kimler destek verecek. Türkiye'nin NATO üyeliği konusundaki yaklaşımı terörle mücadele konusunda  ilkeli bir duruştur.." dedi.
1.06.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Güvenli Bölge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güvenli bölge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.