Fahrettin Koca

Fahrettin Koca

Son dakika fahrettin koca haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fahrettin koca ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fahrettin koca haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fahrettin Koca

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fahrettin koca gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.787 fahrettin koca haberi bulunmuştur. Tüm fahrettin koca haberleri aşağıda listelenmiştir.
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır?
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? Dünyada her gün 7 kadından biri rahim ağzı kanserine yakalanıyor, her gün 3 kadın ise hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 2 bin kadın bu kanser türüyle tanışıyor. Oysa rahim ağzı kanseri, aşı ile önlenebilir tek kanser türü. Cinsel yolla bulaşan Human Papiloma Virüsün (HPV) neden olduğu rahim ağzı kanserinden korunmak için HPV aşısı yapılması gerekiyor. Pek çok kişinin sağlık hizmetlerine, taramalara ve maliyeti yüksek olan HPV aşılarına ulaşımı oldukça zordu. HPV aşısının ücretsiz olması yönünde yapılan çağrılar sonuç verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlık bütçesinin görüşmelerinde HPV aşısının bakanlık tarafından karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Yerli HPV testlerinin kullanılacağını belirten Koca, TÜSEB'i görevlendirlerini duyurdu. HPV aşısı ile ilgili gelimeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, belirtileri ve aşı ile ilgili detaylar da araştırılıyor. Peki, HPV nedir, belirtileri ne? HPV aşısı nedir? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? HPV aşısı ücretsiz mi? İşte detaylar…
25.07.2024Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye'de yaşanan provokasyonlara sert tepki: Bayrağa uzanan eli kızarız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye'de yaşanan provokasyonlara sert tepki: Bayrağa uzanan eli kızarızCumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Sona eren Kabine toplantısının ardından Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Kayseri ve Suriye'deki provokasyonlara sert tepki göstererek, "Bayrağımıza uzanan mülevves elleri kırmasını bildiğimiz gibi, ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz" ifadelerini kullandı.
2.07.2024Gündem
Bakan Kurum ve Bakan Memişoğlu TBMM'de yemin etti
Bakan Kurum ve Bakan Memişoğlu TBMM'de yemin ettiÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TBMM'de yemin etti.
2.07.2024Gündem
Yeni bakanlar kimler? Yeni bakanlar listesi 2024 ve yeni bakanlar kurulu listesi
Yeni bakanlar kimler? Yeni bakanlar listesi 2024 ve yeni bakanlar kurulu listesiYeni bakanlar kimler? Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararına göre, Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabinesinde revizyona gidildi. Sağlık Bakanlığı'na Kemal Memişoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na eski Bakan Murat Kurum atandı.
2.07.2024Gündem
Görevi devralan Memişoğlu: Koruyucu ve temel sağlık hizmetlerini önceleyeceğiz
Görevi devralan Memişoğlu: Koruyucu ve temel sağlık hizmetlerini önceleyeceğizSağlık Bakanlığı görevini Fahrettin Koca'dan devralan Kemal Memişoğlu, "Hem hasta memnuniyeti hem çalışan memnuniyeti önceliklerimizden, bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Bunun yanında özellikle hastalanmadan, koruyucu sağlık ve temel sağlık hizmetlerini de önceleyeceğimizi bilmenizi istiyorum." dedi.
2.07.2024Gündem
Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim töreni
Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim töreniCumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Sağlık Bakanı olarak atanan Kemal Memişoğlu, görevi Fahrettin Koca'dan devraldı.
2.07.2024Gündem
Kemal Memişoğlu kimdir? Yeni Sağlık Bakanı olarak atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu nereli?
Kemal Memişoğlu kimdir? Yeni Sağlık Bakanı olarak atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu nereli?Sağlık Bakanlığı görevinden istifa eden Fahrettin Koca’nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun kim olduğu, mesleki kariyeri ve hayatı merak edildi. Peki, Kemal Memişoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?
2.07.2024Gündem
Kabine'de görev değişimi! 2 yeni bakan atandı
Kabine'de görev değişimi! 2 yeni bakan atandıResmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı'na ise Kemal Memişoğlu atandı.
2.07.2024Gündem
Anız yangınında ölü sayısı 12 oldu! Mardin'de 5 noktada yangın çıktı
Anız yangınında ölü sayısı 12 oldu! Mardin'de 5 noktada yangın çıktıDiyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim yerlerine sıçradı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangın nedeniyle 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca, "Diyarbakır ve Mardin’de, iki ilimizin yakın köy ve mahallelerinde meydana gelen yangın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi. Olaydan 78 kişi etkilendi. Hastalarımızdan 5’inin tedavi ve takiplerine devam ediyoruz. 5’i de Diyarbakır’da tedavi gören hastalarımızdan 3’ü entübe durumda. Bu vesile ile bir kez daha, olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum" dedi. Mardin'in Kızıltepe, Ömerli ve Yeşilli ilçesinde 5 ayrı noktada anız yangını çıktı. Yangınlara 11 araç ve 52 personelle müdahale ediliyor.
21.06.2024Gündem
Diyarbakır ve Mardin'de anız yangını: Can kaybı 11'e yükseldi
Diyarbakır ve Mardin'de anız yangını: Can kaybı 11'e yükseldiDiyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim yerlerine sıçradı. İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Sağlık Bakanı Koca yangına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, yangın nedeniyle 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
21.06.2024Gündem
Diyarbakır ve Mardin'de anız yangını: 5 ölü, 10'u ağır 44 yaralı
Diyarbakır ve Mardin'de anız yangını: 5 ölü, 10'u ağır 44 yaralıDiyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim yerlerine sıçradı. İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Sağlık Bakanı Koca yangına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, yangın nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiğini 10’u ağır 44 kişinin ise yangından etkilendiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya ise yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Öte yandan İzmir'in Bergama ve Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki yangını kontrol altına çalışmaları devam ederken, Çanakkale'nin Ezine, İzmir'in Gaziemir ve Elazığ’ın Maden ilçesinde çıkan yangınlar ise kontrol altına alındı. İşte il il yangınlardaki son durum...
21.06.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan A Milli Takım’a tebrik telefonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan A Milli Takım’a tebrik telefonuCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EURO 2024 F Grubu ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden A Milli Futbol Takımı'nı telefonla arayarak kutladı.
18.06.2024Gündem
'Acemi kasap' bilançosunu Bakan Koca açıkladı: 16 bin kişi sağlık kuruluşlarına başvurdu
'Acemi kasap' bilançosunu Bakan Koca açıkladı: 16 bin kişi sağlık kuruluşlarına başvurduKonya'da kaçan kurbanlık boğa, önce ahırın damına, ardından bitişikteki evin çatısına çıktı. Kurban keserken kendilerini yaralayan acemi kasaplar da hastaneye koştu. Bakan Koca, kurban kesimi sırasında yaralanan acemi kasap sayısını açıklayıp uyardı.
16.06.2024Gündem
Sağlık Bakanı Koca'dan Onaylı Randevu Sistemi paylaşımı
Sağlık Bakanı Koca'dan Onaylı Randevu Sistemi paylaşımıSağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde Onaylı Randevu Sistemi'ne ilişkin ilk sonuçları paylaştı.
14.06.2024Gündem
Bakan Koca'dan sokak köpeklerine ilişkin açıklama: Gönlüm ötanaziden taraf değil
Bakan Koca'dan sokak köpeklerine ilişkin açıklama: Gönlüm ötanaziden taraf değilSağlık Bakanı Fahrettin Koca, sokak köpeklerine yönelik düzenlemeye ilişkin, "Bir tedbir alınması gerektiği, kuduz vakalarının artışından da belli. Peki tedbir ötanazi mi olmalı? Açıkçası insani olarak gönlüm ötanaziden taraf değil" dedi.
11.06.2024Gündem
Onaylı randevu sisteminde yeni uygulama
Onaylı randevu sisteminde yeni uygulamaSağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı'dan sonra muayenelerde olduğu gibi tetkiklerle ilgili de onaylı randevu sisteminin devreye gireceğini açıkladı.
11.06.2024Gündem
Sinop'ta katliam gibi kaza! 4 kişi yanarak hayatını kaybetti
Sinop'ta katliam gibi kaza! 4 kişi yanarak hayatını kaybettiSinop'ta, içinde sağlık personelinin de olduğu hafif ticari aracın çarpışması sonucu 2'si doktor 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
11.06.2024Gündem
Bakan Koca açıkladı: İstanbul'daki sorun çözüme kavuşuyor
Bakan Koca açıkladı: İstanbul'daki sorun çözüme kavuşuyorSağlık Bakanı Fahrettin Koca, onaylı randevu sistemiyle birlikte hastanelerden alınan randevular konusundaki aksaklıklarının büyük oranda giderildiğine işaret etti. Bakan Koca, “Randevu sadakat oranında çok büyük bir iyileşme var. Bu konuda öncelikle vatandaşlarımıza gösterdikleri uyum ve işbirliği için teşekkür ediyorum” dedi. Koca, “İstanbul en kritik il durumundaydı. Büyük ölçüde İstanbul için de randevu sorunu belirli branşlar dışında çözüme kavuşuyor” diye konuştu.
5.06.2024Gündem
Bakan Koca, Burdur'da diyaliz sonrası tedaviye alınan hastalara ilişkin açıklama yaptı
Bakan Koca, Burdur'da diyaliz sonrası tedaviye alınan hastalara ilişkin açıklama yaptıSağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Mayıs'ta Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz ünitesinde tedavilerinin ardından sağlık sorunu yaşayan hastaların son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
3.06.2024Gündem
İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Bakan Yerlikaya adli ve idari soruşturma yapılıyor
İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Bakan Yerlikaya adli ve idari soruşturma yapılıyorİstanbul Küçükçekmece'de 3 katlı bir bina bilinmeyen bir sebeple çöktü. Bölge yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Enkaz altından bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken 8 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Öte yandan İstanbul Valiliği çöken bina ile ilgili olarak son bilgileri paylaşırken, 'Enkazda an itibariyle kalan şahıs bulunmayıp arama kurtarma ekiplerinin enkazda dinleme çalışmaları devam etmektedir.' açıklamasında bulundu.
2.06.2024Gündem
Bakan Koca'dan BM oturumunda Gazze mesajı: Trajedilerin en büyüklerinden bir tanesi
Bakan Koca'dan BM oturumunda Gazze mesajı: Trajedilerin en büyüklerinden bir tanesiSağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Birleşmiş Milletler 77. Dünya Sağlık Asamblesi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Gazze'deki sağlık sisteminin çöküşüne ve yaşanan insani trajediye dikkat çekerek, "İnsanlık onurumuz, Gazze'deki trajedinin son bulmasına bağlıdır" dedi.
29.05.2024Gündem
Sağlık Bakanı Koca’dan Cenevre’de Gazze vurgusu
Sağlık Bakanı Koca’dan Cenevre’de Gazze vurgusuSağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen Dünya Sağlık Asamblesi'nin (DSA) 77. oturumuna katıldı. Genel Kurulda yaptığı konuşmanın tamamını Gazze’ye ayıran Koca, ülkelerin Sağlık Bakanlarına seslenerek, “Hepimizin gözleri önünde insanlık onurunun üstünde tepinirlerken bir çocuk hekimi, bir baba ve bir evlat olarak başka bir konuşma yapmayı mümkün görmüyorum” şeklinde konuştu.
28.05.2024Gündem
Sağlık Vadisi kararı Resmî Gazete’de! Bakan Koca duyurdu
Sağlık Vadisi kararı Resmî Gazete’de! Bakan Koca duyurduBakan Koca, "Sağlık Vadisi’nin kuruluşu ile ilgili karar Resmî Gazete’de. Bugün yayınlanan Resmî Gazete ile Sağlık Vadisi projesinin hayata geçirilmesi konusundaki en ileri adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla atıldı." açıklamasını yaptı.
25.05.2024Gündem
Bakan Koca'dan onaylı randevu değerlendirmesi
Bakan Koca'dan onaylı randevu değerlendirmesiSağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) 13 Mayıs'tan itibaren hayata geçirilen "onaylı randevu" uygulamasının ilk sonuçlarını değerlendirdi.
21.05.2024Gündem
Emine Erdoğan: Sağlık alanında şiddeti kabul etmemiz mümkün değil
Emine Erdoğan: Sağlık alanında şiddeti kabul etmemiz mümkün değilCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde düzenlenen programda Türkiye'nin farklı illerinde görev yapan ebe ve hemşireler ile bir araya geldi. Bakan Koca burada yaptığı konuşmada, "2024 yılı içinde 15 bini hemşire, 2 bini de ebe olmak üzere toplam 17 bin ebe ve hemşire istihdamı gerçekleştirdik. Ebe ve hemşire sayımız istikrarlı bir politikayla artacak" dedi. Emine Erdoğan ise, "Sağlık çalışanlarımızı hedef alan şiddet eylemlerinin önlenmesi için yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini çok kıymetli buluyorum" diye konuştu.
18.05.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fahrettin Koca ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fahrettin koca haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.