Eğirdir

Eğirdir

Son dakika eğirdir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eğirdir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eğirdir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eğirdir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eğirdir gelişmeleri de dahil olmak üzere 325 eğirdir haberi bulunmuştur. Tüm eğirdir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eğirdir Gölü için kırmız alarm! Tedbir alınmazsa geri dönüşü yok
Eğirdir Gölü için kırmız alarm! Tedbir alınmazsa geri dönüşü yok Eğirdir Gölü için tedbir alınmazsa su seviyesinin 913 metreye gerileyeceği ve gölün ikiye ayrılacağını söyleyen Devlet Su İşleri (DSİ) Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan, "Mutlaka yüzde 50 sınırlı sulamayla başlamamız gerekiyor. Daha sonra ise sulamaların rehabilitasyonu ve damlama sulamaya geçmemiz gerekiyor" dedi.
3.04.2024 Gündem
Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık
Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 100 milyon metrekare yeşil alan ve millet bahçesi yapılması için zamanında bakanlığımızda proje başlattık. Şu anda 213'ü tamamlandı, 280'den fazlası da devam ediyor” dedi.
25.12.2023 Ekonomi
Türkiye'nin yedi renkli gölünde su seviyesi kritik seviyede! Yarı yarıya azaldı
Türkiye'nin yedi renkli gölünde su seviyesi kritik seviyede! Yarı yarıya azaldı Günün değişik zamanlarında farklı renkler alan, etrafı elma ve şeftali bahçeleriyle çevrili, berrak plajlarıyla ünlü, Türkiye’nin dördüncü büyük doğa harikası Eğirdir Gölü'ndeki su seviyesi kritik seviyelere yaklaşıyor. Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji bölümü öğretim üyesi aynı zamanda Su Enstitüsü müdürlüğünü yürüten Doç. Dr. Şehnaz Şener, 1969 yılı Haziran ayından itibaren bugüne kadar göl hacminin yarı yarıya azaldığını belirterek “Göl yüzey alanının ise 55 kilometre kare daha küçüldüğünü söyleyebiliriz” dedi.
22.09.2023 Yaşam
Acı bekleyiş mutlu sonla bitti
Acı bekleyiş mutlu sonla bitti Isparta’da Eğirdir Gölü'nde boğulduğu düşünülen 14 yaşındaki çocuk polis ekiplerinin çalışmaları sonrasında başka bir sahilde bulunup babasına teslim edildi. Oğlunun hayatını kaybettiğini düşünürken bir anda karşısında gören baba ise gözyaşlarına boğuldu.
21.08.2023 Haber
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
4 aracın karıştığı zincirleme kazada çok sayıda kişi yaralandı
4 aracın karıştığı zincirleme kazada çok sayıda kişi yaralandı Isparta'nın Eğirdir ilçesinde, 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 2'si çocuk 9 kişi yaralandı.
4.08.2023 Yaşam
Isparta'da feci kaza! İki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Isparta'da feci kaza! İki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı Isparta'nın Eğirdir ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2'si ağır, 7 kişi yaralandı.
29.06.2023 Yaşam
Tüfekle oynarken arkadaşlarını vurdu; 1 ölü, 2 yaralı
Tüfekle oynarken arkadaşlarını vurdu; 1 ölü, 2 yaralı Isparta'nın Eğirdir ilçesinde mantarhanede çalışan R.C.A.'nın (17) oynadığı av tüfeği ateş aldı. Saçmaların isabet ettiği R.C.A.'nın mesai arkadaşlarından Emirhan Kahraman (17) öldü, B.Y. (18) ve M.Ö. (16) ise yaralandı.
22.05.2023 Gündem
Her satırı dehşet! Birlikte alkol alıp 112'yi aradı: Eşimle intihar edeceğiz
Her satırı dehşet! Birlikte alkol alıp 112'yi aradı: Eşimle intihar edeceğiz Isparta'da hemşire eşi Selver Bulut'u (49) öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Mustafa Bulut (67), savcılıktaki ifadesinde, eşiyle olay sırasında alkol alıp, intihar etmeyi konuştuklarını öne sürdü. Tüfekle öldürdüğü eşini öptüğünü söyleyen Bulut, alkolün etkisiyle intihar edemeden çekyatın üzerinde sızdığını, eve gelen polislerin kendisini uyandırdığını kaydetti. İşte haberin detayları...
30.03.2023 Yaşam
Isparta'da hatalı sollama kazası: 1 ölü, 3 yaralı
Isparta'da hatalı sollama kazası: 1 ölü, 3 yaralı Isparta’nın Eğirdir ilçesinde hatalı sollama yapan minibüs ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 1 kişi ölürken, 3 kişi yaralandı.
16.01.2023 Gündem
Sağanak yağış ve fırtına Antalya'da hayatı durma noktasına getirdi! Narenciye bahçelerini su bastı yollar kapandı
Sağanak yağış ve fırtına Antalya'da hayatı durma noktasına getirdi! Narenciye bahçelerini su bastı yollar kapandı Sağanak yağış ve fırtına Antalya'da hayatı olumsuz etkilmeye devam ediyor. Son 24 saatte Kumluca'da metrekareye 145 kilogram yağış düşerken, fırtınanın hızı ise Kemer'de 122 kilometre ölçüldü. Lara bölgesinde çok sayıda iş yerinin camı kırıldı, yollarda kalan araçlar nedeniyle şehir trafiği kilitlendi. Zemin katlardaki evlerde su baskınları yaşandı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz ve çevresine fırtına uyarısında bulundu.
12.01.2023 Yaşam
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması...
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması... Türkiye genelinde doğal ve yapay öller bulunuyor. Konumuna bakıldığında diğer ülkelere oranla Türkiye'deki göl sayısı ortalamanın altında kalıyor. Türkiye'de pek çok türde göl bulunurken 100'ün üstünde doğal göl bulunuyor. Peki, Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması…
1.12.2022 Eğitim
Ekimde, Antalya'da 41,2 derece ile sıcaklık rekoru
Ekimde, Antalya'da 41,2 derece ile sıcaklık rekoru Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sıcaklık raporuna göre, Türkiye'de son 52 yılın en sıcak 12'nci ekim ayı yaşanırken, Antalya ise 41,2 dereceyle en yüksek sıcaklığın görüldüğü il oldu. Antalya ile birlikte 18 noktada ekstrem sıcaklık gerçekleşti.
28.11.2022 Yaşam
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak arsaların hangi illerde olacağı belli oldu. Peki, TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? İşte TOKİ arsa listesi…
11.10.2022 Ekonomi
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında duyurulan 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesindeki yerlerin hangi illerde yapılacağı belli oldu.
10.10.2022 Ekonomi
Kız husumetinden çıkan kavgada bıçakla ağır yaralandı
Kız husumetinden çıkan kavgada bıçakla ağır yaralandı Isparta'nın Eğirdir ilçesinde iddiaya göre kız meselesi yüzünden çıkan kavgada bıçaklanan İsmail K. (23), ağır yaralandı. İsmail K.'nin, hastanede tedavisi sürerken, kendisini bıçaklayan S.Ü. (21) ise gözaltına alındı.
2.09.2022 Yaşam
Kalp krizinden korkup 60 kilo vermişti... Görevi başında kalp krizinden hayatını kaybetti
Kalp krizinden korkup 60 kilo vermişti... Görevi başında kalp krizinden hayatını kaybetti Isparta Yalvaç Devlet Hastanesi'nde ambulans şoförü olarak çalışan İsa Özcan (56), dün görevi başında kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi. İsa Özcan, 6 yıl önce kalp krizinden korktuğu için diyetle 60 kilo verip, 136 kilodan 76 kiloya düşmüştü.
8.07.2022 Yaşam
Dar gelirliler için konut müjdesi! Bakan Kurum teslim tarihini açıkladı
Dar gelirliler için konut müjdesi! Bakan Kurum teslim tarihini açıkladı Dar gelirliler için konut müjdesi geldi. Teslim tarihi belli oldu. Isparta'da temel atma ve açılış törenlerine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Isparta’dan milletimize bir kez daha söz veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; dar gelirli olup da ev sahibi olmayan tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar; konutlar inşa etmeye, yeni yuvalar kurmaya, yavrularımızı mutlu etmeye; aşkla, şevkle, azimle devam edeceğiz" dedi.
24.06.2022 Siyaset
Süt ürünlerine yüzde 30 zam yolda!
Süt ürünlerine yüzde 30 zam yolda! Yeni zam geliyor! Süt ve süt ürünlerinin fiyatı artacak. Ulusal Süt Konseyi (USK) çiğ süt fiyatını 15 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere 7,50 TL/Litre olarak belirledi. USK Başkanı Harun Çallı, bu zamla süt üreticisinin şu anki yem fiyatlarıyla az da olsa para kazanabileceği bir ortamın oluştuğunu kaydetti.
9.05.2022 Ekonomi
TOKİ Isparta Eğirdir kura sonuçları ve Isparta Eğirdir 2+1-3+1 isim listesi!
TOKİ Isparta Eğirdir kura sonuçları ve Isparta Eğirdir 2+1-3+1 isim listesi! Isparta Eğirdir TOKİ kura sonuçları isim listesi yayınlandı. TOKİ Isparta Eğirdir konutları için hak sahipleri araştırmalarını arttırdı. Isparta Eğirdir TOKİ konut kurası için 2+1 ve 3+1 kura çekilişi yapıldı. 2+1 konutlarda 88 konut, 3+1 54 konutun hak sahipleri noter huzurda çekilen kura sonucuyla belli oldu. İşte TOKİ Isparta Eğirdir kura sonuçları ve Isparta Eğirdir 2+1-3+1 isim listesi…
9.05.2022 Ekonomi
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul için süre daralıyor! Deprem Eskişehir, İzmir, Ankara dahil onlarca ili vuracak...
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul için süre daralıyor! Deprem Eskişehir, İzmir, Ankara dahil onlarca ili vuracak... Deprem ile ilgili son dakika açıklamaları art arda geliyor. Büyük Marmara depremi ile ilgili korkutan uyarı! Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de neredeyse bütün kentlerde küçük ya da nispeten büyük depremler meydana geliyor. Son olarak Karadeniz’de yaşanan 4.4 büyüklüğündeki depremin, İstanbul’dan da hissedilmesi endişeleri artırdı. Bu deprem ‘İstanbul depremi ne zaman olacak?’ sorusunu yeniden akıllara getirdi. Marmara’da meydana gelecek büyük bir deprem İstanbul gibi bir metropolü derinden etkileyeceği gibi, çevredeki birçok ilde de yıkıcı etki yaratacak. 1999’da meydana gelen depremin ardından başlayan kentsel dönüşüm sürecine rağmen, İstanbul’da eski ve depremde yıkım tehlikesi taşıyan birçok yapıda ise hala oturum devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada İstanbul için sürenin daraldığının altını çizerek, "İstanbul 7'nin üzerinde bir deprem ile sınanacak." ifadelerini kullandı. Peki İstanbul depremi en çok hangi ilçeleri etkileyecek? İstanbul'da depreme dayanıklı ilçeler hangileri? Tek tek açıklandı. İşte İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamaları ve ilçelere göre depremin yıkıcı etkileri...
14.04.2022 Gündem
Buzları erimeye başlayan Eğirdir Gölü'nde büyük tehlike! Kimse aldırış etmedi
Buzları erimeye başlayan Eğirdir Gölü'nde büyük tehlike! Kimse aldırış etmedi Isparta'da buz tutan Eğirdir Gölü üzerinde yürüyen, köpeğini gezdirenler ve masa sandalye atarak çay kahve içenler, buz tabakasının yüzde 90 erimiş olmasına ve uyarılara aldırmadı. 
13.02.2022 Yaşam
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu geçici olarak görevden alındı
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu geçici olarak görevden alındı Covid 19'a yakalanan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu geçici olarak görevden alındı. Seymenoğlu'nun yerine Merkez Valisi Osman Kaymak görevlendirildi.
7.02.2022 Siyaset
Eğirdir’de 3.2 büyüklüğünde deprem
Eğirdir’de 3.2 büyüklüğünde deprem Son dakika haberi... Isparta’nın Eğirdir ilçesinde 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
27.01.2022 Gündem
Pandemi ödemesi mesajı hayatını kararttı! Tüm parası gitti
Pandemi ödemesi mesajı hayatını kararttı! Tüm parası gitti Isparta'nın Eğirdir ilçesinde telefonuna gelen '3591 lira pandemi ödemesi hesabınıza yatırıldı' bildirimindeki linki tıkladıktan sonra kişisel bilgileri çalınan Belya Selçuk'un (23) hesabındaki 400 lirasını çeken dolandırıcılar oluşturdukları ek hesaptan da 3 bin 200 lirayı başkasına havale etti.
16.11.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Eğirdir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eğirdir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.