Toros Dağları

Toros Dağları

Son dakika Toros dağları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Toros dağları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Toros dağları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Toros Dağları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan toros dağları gelişmeleri de dahil olmak üzere 111 toros dağları haberi bulunmuştur. Tüm toros dağları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da yetişiyor, her derde deva oluyor! Bir tek ölüme çare olmuyor
Adana'da yetişiyor, her derde deva oluyor! Bir tek ölüme çare olmuyor Özellikle Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinde Toros Dağları’nın eteklerinden toplanan bir ottan yapılan ve bilinen tırşik çorbası, kış aylarında bölge halkının sofraların süsler. Ünlü Lokman hekimin kitaplarında söz ettiği ileri sürülen tırşik çorbası, büyük zahmetler verilerek hazırlanıyor.
1.05.2024 Adana
Zehirden şifaya dönüşüyor! Öyle yararları var ki... Lokman Hekimin 'Ölümden dahi koruyor' dediği bitki Adana’da yetişiyor
Zehirden şifaya dönüşüyor! Öyle yararları var ki... Lokman Hekimin 'Ölümden dahi koruyor' dediği bitki Adana’da yetişiyor Özellikle Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinde Toros Dağları’nın eteklerinden toplanan bir ottan yapılan ve bilinen tırşik çorbası, kış aylarında bölge halkının sofraların süsler. Ünlü Lokman hekimin kitaplarında söz ettiği ileri sürülen tırşik çorbası, büyük zahmetler verilerek hazırlanıyor.
10.04.2024 Adana
Adana'nın mitolojik hikayeleri birçok yaşatılmaya devam ediyor
Adana'nın mitolojik hikayeleri birçok yaşatılmaya devam ediyor Adana, sahip olduğu coğrafi konum ve kültürel yapısıyla birçok halka ev sahipliği yapan bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça zengin bir kültürel altyapıya sahip olan Adana'da birçok efsane ve mitolojik hikaye geçmişten günümüze aktarılmaya devam ediliyor.
24.03.2024 Adana
Adana'ya gidip buraları görmeden dönmeyin! İşte Adana'da gezilecek en iyi yerler
Adana'ya gidip buraları görmeden dönmeyin! İşte Adana'da gezilecek en iyi yerler Adana'da yemek kültürünün yanında eşsiz doğa ve tarihi yapılarıyla da dikkat çekiyor. Toros Dağları'nın eteklerinde Seyhan ile Ceyhan nehirleri arasında uzanan Adana'da birbirinden farklı eserler görenleri adeta büyülüyor. İşte Adana'da gezilecek en iyi yerler...
17.03.2024 Adana
Toros Dağları'nın zirvesinden gelen şifa: Bir kaşığı birçok hastalığın üstesinden geliyor
Toros Dağları'nın zirvesinden gelen şifa: Bir kaşığı birçok hastalığın üstesinden geliyor Adana'nın Aladağ ilçesinde Toros Dağları'nın zirvesinden toplanan andızın zorlu mesaisi başladı. Toplanan kozalaklardan elde edilen andız pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor.
8.03.2024 Adana
Adanalı kebapçı sokak hayvanlarını unutmuyor! 3 yıldır gece gündüz demiyor
Adanalı kebapçı sokak hayvanlarını unutmuyor! 3 yıldır gece gündüz demiyor Adanalı kebapçı, dükkanından artan ekmeklerin üzerine her gün etli kemik kaynatıp sokak köpeklerini besliyor.
29.02.2024 Adana
Orojenez Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'deki Orojenez Dağ Örnekleri Nelerdir?
Orojenez Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'deki Orojenez Dağ Örnekleri Nelerdir? Dağ oluşumu yüz yılların neticesinde oluşan fay hareketlerinin bir tür sonucu olarak karşımıza çıkar. Genel olarak oldukça büyük çaplı olarak görülen bu doğa olayları pek çok canlının da yuva tespiti edilmesinde işe yarar. Aynı zamanda pek çok canlı varlık ve değerli kayalar da dağ oluşunu yani orojenez ile meydana gelir.
19.12.2023 Eğitim
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, astım ve bronşite iyi geliyor! Toros Dağı zirvesinden Türkiye'ye yayılan şifa
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, astım ve bronşite iyi geliyor! Toros Dağı zirvesinden Türkiye'ye yayılan şifa Toros Dağı zirvesinden Türkiye'ye yayılan şifa deposu barındırdığı c vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Adana'nın Aladağ ilçesinde Toros Dağları'ndan toplanan andızın zorlu mesaisi başladı. Yapılan pekmez köylüye ekmek kapısı olurken, Türkiye'ye de şifa oluyor.
1.11.2023 Yaşam
Beyşehir Gölü’nün plajları, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor! Vatandaşlar akın etti
Beyşehir Gölü’nün plajları, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor! Vatandaşlar akın etti Vatandaşlar akın etti. Konya Ovası'ndaki Beyşehir Gölü sahili, Akdeniz ve Ege sahillerini aratmıyor. Karaburun Plajı'na gelenler, gölde yüzüp sahilde güneşleniyor. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, "Yakın illerimiz olan Afyonkarahisar’dan, Isparta’dan Burdur’dan hatta Eskişehir’den ve birçok kentten binlerce misafir geliyor. Orta Anadolu adeta burada serinliyor" dedi.
29.07.2023 Gündem
4 siyasi partiden oluşan Ata İttifakı kuruldu
4 siyasi partiden oluşan Ata İttifakı kuruldu Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'nden oluşan “Ata İttifakı” Zafer Partisi’nin Genel Merkezi’nde kuruldu.
11.03.2023 Gündem
Kilosu 80 liraya kadar çıktı! Hiçbir masrafı yok, büyük getiri sağlıyor
Kilosu 80 liraya kadar çıktı! Hiçbir masrafı yok, büyük getiri sağlıyor Kuraklığa dayanıklı, geliriyle yüz güldürüyor. Bu sezon kilosu 80 liraya kadar alıcı buluyor. Mersin'in yüksek kesimlerinde kuraklığa dayanıklı gelir getirici ürün olarak yetiştirilmeye başlandı. Üreticilere verim ve kalitenin daha da arttırılmasına yönelik teknik destek de sağlanacak.
17.11.2022 Ekonomi
Kar yağdı, beyaza büründü! Vatandaşlar sabah bu görüntüyle karşılaştı
Kar yağdı, beyaza büründü! Vatandaşlar sabah bu görüntüyle karşılaştı Toros Dağları'ın Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde bulunan bölümüne dün gece mevsimin ilk karı yağdı. Sabah uyanan vatandaşlar, Torosların doruklarında beyaz örtüyle karşılaştı.
7.10.2022 Yaşam
Andırın'da şakayıklar açtı; koparmanın cezası 109 bin TL
Andırın'da şakayıklar açtı; koparmanın cezası 109 bin TL Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesindeki kayalıklarda şakayık ismi verilen çiçekler açtı. Endemik tür olan ve koruma altındaki çiçeği koparanlara 109 bin 593 lira ceza kesiliyor.
29.05.2022 Yaşam
Yılda 10 gün açıyor, koparmanın cezası 109 bin 593 lira
Yılda 10 gün açıyor, koparmanın cezası 109 bin 593 lira Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Altınyaka Mahallesi'nin yüksek kesimleri, açtıktan 10 gün sonra kuruyan koruma altındaki şakayıklara büründü. Bu yıl soğuk hava şartları nedeniyle geç açan şakayıkları koparan ya da yerinden sökene ise 109 bin 593 lira ceza uygulanıyor.
1.05.2022 Yaşam
Kar yeniden geliyor! Meteoroloji son dakika açıkladı! Tarih belli oldu, kuvvetli olacak, İstanbul, Ankara ve birçok şehirde...
Kar yeniden geliyor! Meteoroloji son dakika açıkladı! Tarih belli oldu, kuvvetli olacak, İstanbul, Ankara ve birçok şehirde... Kar yağışı yeniden geliyor. Meteoroloji son dakika açıkladı. Çok kuvvetli olacak. Tarih belli oldu. Hava sıcaklıkları değişiyor. Kar yağışı etkisini gösterecek. Güneşli hava yerini yeniden kar ve sağanak yağışlı bir havaya bırakıyor. İller tek tek açıklandı. Tüm yurtta etkili olacak. MGM'den kar yağışı ve şiddetli yağış uyarıları geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerini paylaştı. Avrupa ve Balkanlar üzerinden bir bir soğuk hava geliyor. Birçok il için yeni uyarılar yapıldı. Vatandaşlar havanın hafta sonu nasıl olacağını merak ediyor. İstanbul'a kar yağacak mı? Hangi illerde kar yağışı var? Kar yağacak mı? Yağmur yağacak mı? Hava durumu nasıl? MGM haritayı paylaşarak duyurdu. İşte hava durumu ile ilgili yapılan son dakika açıklamaları...
25.02.2022 Gündem
Kar yağışı geliyor! Meteoroloji'den son dakika uyarısı, kuvvetli olacak! Sarı kodlu alarm verildi, İstanbul, Ankara dahil birçok şehirde...
Kar yağışı geliyor! Meteoroloji'den son dakika uyarısı, kuvvetli olacak! Sarı kodlu alarm verildi, İstanbul, Ankara dahil birçok şehirde... Meteoroloji son dakika olarak duyurdu. Kuvvetli olacak. Hava sıcaklıkları değişiyor. Kar yağışı etkisini gösterecek. Güneşli hava yerini yeniden kar ve sağanak yağışlı bir havaya bırakıyor. İller tek tek açıklandı. Çarşamba gününden itibaren geliyor. Tüm yurtta etkili olacak. MGM'den kar yağışı ve şiddetli yağış uyarıları geldi. Antalya, Burdur, İzmir, Aydın, Isparta, Muğla için sarı kodlu uyarı yayımlandı. Özellikle Akdeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde (Toros Dağları), İç Anadolu'nun güneyinde ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde'nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas'ın yüksek kesimleri), için çığ uyarısı geldi. Kar yağacak mı? Kar yağışı hangi illerde başlıyor? Bugün ve yarın hava nasıl? Kar yağışı ne kadar sürecek? İstanbul'da kar bekleniyor mu? Yağmur yağacak mı? İşte son dakika hava durumu tahmini ve açıklamaları...
22.02.2022 Gündem
Geri dönüyor! Yarın başlıyor, salı gününden itibaren şiddeti artacak, günlerce devam edecek...
Geri dönüyor! Yarın başlıyor, salı gününden itibaren şiddeti artacak, günlerce devam edecek... Meteoroloji son dakika olarak duyurdu. Kuvvetli yağış geri dönüyor. Yarın başlıyor. Günlerce devam edecek. dalga dalga tüm yurtta etkisini gösterecek. MGM'den kar yağışı ve şiddetli yağış uyarıları geldi. Çığ tehlikesine dikkat çekilen uyarıda, " Akdeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde (Toros Dağları), İç Anadolu'nun güneyinde ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde'nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas'ın yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi'nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi. Öte yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise yaptığı açıklamada, 'Yarın sabah Trakya ve Marmara ve Ege Bölgesi’nde yağmur var. Yağışlar salı gününden itibaren tüm ülkeye yayılacak ve 4-5 gün sürmesi bekleniyor.' uyarısında bulundu.
20.02.2022 Gündem
Meteoroloji'den kritik uyarı! Tehlike sürüyor...
Meteoroloji'den kritik uyarı! Tehlike sürüyor... Meteoroloji tarafından yeni uyarı yayımlandı. Yapılan uyarıda, "Akdeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde (Toros Dağları), İç Anadolu'nun güneyinde ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde'nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas'ın yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi'nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde, önümüzdeki bir haftalık periyotta çığ tehlikesi bulunmaktadır." denildi.
14.02.2022 Gündem
Konya'da, çatılarda 2 metrelik buz sarkıtları oluştu
Konya'da, çatılarda 2 metrelik buz sarkıtları oluştu Konya'da hava sıcaklığı sıfırın altında 27 dereceye kadar düşünce, binaların çatılarında yaklaşık 2 metre uzunluğunda buz sarkıtları oluştu.
28.01.2022 Yaşam
Kar ne zaman yağacak, hangi illerde kar yağışı bekleniyor? Hava durumu nasıl olacak, bu hafta kar yağışı var mı?
Kar ne zaman yağacak, hangi illerde kar yağışı bekleniyor? Hava durumu nasıl olacak, bu hafta kar yağışı var mı? Kar yağacak mı, kar yağışı var mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmini yaptı ve kuvvetli kar yağışına karşı uyardı. Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, 22 Ocak Cumartesi’den itibaren batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde etkili olacağını haber veren Meteoroloji, Karadeniz üzerinden de daha soğuk ve daha yoğun kar yağışının geleceğini aktardı. Peki, kar ne zaman yağacak, hangi illerde kar yağışı bekleniyor? Hava durumu nasıl olacak?
21.01.2022 Yaşam
Konya'da 3 ilçede okullara kar engelli
Konya'da 3 ilçede okullara kar engelli Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle kentin güneyindeki Seydişehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinde okullarda yüz yüze eğitime bugün, 1 gün ara verildi. Hamile ve engelli kamu kurumu çalışanları da bugün idari izinli sayılacak.
12.01.2022 Gündem
Depremler ile ilgili son dakika açıklaması! Bu bölgeye dikkat: Gerilim artacak...
Depremler ile ilgili son dakika açıklaması! Bu bölgeye dikkat: Gerilim artacak... Akdeniz'de art arda yaşanan depremler tedirginlik yaratıyor. Prof. Dr. Naci Görür, 5 Ocak'ta Alanya açıklarında yaşanan depremin, 6.4 büyüklüğündeki son depremle bağlantılı olabileceğini belirtti. Prof. Dr. Ahmet Ercan ise gerilimin arttığı bölgeye dikkat çekti.
12.01.2022 Gündem
Kilosu 1500 lira oldu! Kış geldi talep patladı
Kilosu 1500 lira oldu! Kış geldi talep patladı Burdur'un Bucak ilçesinde, Toros Dağları'nın yüksek kesimlerinde yetişen yabani orkide bitkisinin yumrularından elde edilen salep, lezzetiyle kış aylarının vazgeçilmez içecekleri arasında yer alıyor. Yapışkan özelliği, tadı ve aroması ile bilinen Bucak salebi, kilosu 1500 liradan satışa sunuluyor.
23.12.2021 Ekonomi
Türkiye’nin en gizemli canlısı görüntülendi! Anadolu Parsı yok olmamış...
Türkiye’nin en gizemli canlısı görüntülendi! Anadolu Parsı yok olmamış... Türkiye'nin en gizemli canlısı görüntülendi. Neslinin tükendiği düşünülen Anadolu Parsı yıllar sonra ilk kez termal kamera tarafından görüntülendi. Uzmanlar Anadolu Parsı için, "İhtişamlı bir hayvan. Kendini saklayan, güzel kamufle olan bir hayvan. Dağların SAT komandosu” diyor. Peki bu türün nesli nasıl tehlikeye girdi? Her şey 'Mantolu Hasan'ın başının altından mı çıktı? İşte heyecanlandıran gelişmenin tüm detayları...
18.12.2021 Gündem
Bakanlık 3 HES'i iptal etti
Bakanlık 3 HES'i iptal etti Antalya'nın Gündoğmuş ilçesindeki doğa harikası Uçansu Şelalesi'nin de bulunduğu Alara Çayı üzerine yapılacak 3 HES projesiyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca iptal edildi. Karar, köylüler tarafından sevinçle karşılandı.
16.09.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Toros Dağları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki toros dağları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.