Boğaz

Boğaz

Son dakika boğaz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan boğaz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını boğaz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Boğaz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan boğaz gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.412 boğaz haberi bulunmuştur. Tüm boğaz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Demirören Yayınları'ndan 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' çıktı
Demirören Yayınları'ndan 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' çıktı Demirören Yayınları'ndan çıkan Antoine Ignace Melling'in 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' adlı eserinin çok özenle hazırlandığını söyleyen Zero Kitap'ın sahibi Ahmet Boratav, "Demirören Yayınları'nın çıkartmaya başladığı prestij yayınları gerçekten çok önemli. Baskı kaliteleri çok iyi ve satışında kitapçılar ile sahafları desteklemesi de önemli. Çünkü satış kanalları bunlar. Yani Demirören Yayınları piyasayı olumlu yönde destekliyor. Örneğin Antoine Ignance Melling'in A Picture Voyage to Constantinople kitabı yeniden basıldı. Bu çok kaliteli bir baskı ve çok kaliteli bir cilt. Bugüne kadar alamamış olan kitap meraklıları için çok önemli bir yayın. Eski bir matbaacı olarak söylüyorum Melling'in kitabının baskısı gerçekten çok iyi. Seçilen kağıt, baskı kalitesi orijinal, arşivlerden alınıp renk ayrımı düzgün yapılmış. Mükemmel bir cilt ile gerçek bir koleksiyon kitabı" diye konuştu.
19.04.2024 Vitrin
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz"
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz" Suriye'nin Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye'ye giriş yapan toz fırtınası Adana'da etkili oldu.
19.04.2024 Adana
Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı: 11.2 milyon araç geçti
Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı: 11.2 milyon araç geçti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili boyunca otoyolları 11,2 milyonun üzerinde aracın kullandığını belirterek, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ise 2 milyon 94 bin 924 araç, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü de 1 milyon 772 bin 112 araç kullandı” dedi. Uraloğlu, 9 gün süren bayram tatili süresince 3 milyon 284 bin kişinin otobüslerle yolculuğu tercih ettiğini, demiryolları ile seyahat eden kişi sayısının ise 820 bini bulduğunu bildirdi.
15.04.2024 Gündem
Tatilciler bu kez feribot kuyruğuna girmedi
Tatilciler bu kez feribot kuyruğuna girmedi Çanakkale'deki Kilitbahir Feribot İskelesi'nde her yıl yaşanan araç kuyruğu, bu kez 1915 Çanakkale Köprüsü'nü kullananlar ve artırılan arabalı vapur seferleri nedeniyle oluşmadı.
6.04.2024 Gündem
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya! Ölüsü kıyıya vurdu
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya! Ölüsü kıyıya vurdu Antalya'nın Manavgat ilçesinde yeşil deniz kaplumbağası ölüsü kıyıya vurdu.Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve (DEKAFOK) Danışmanı Prof. Dr. Cengiz Deval, boynundan aldığı yara nedeniyle öldüğünü vurguladı.
3.04.2024 Gündem
Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum: Saha '31 Mart'ta Murat Kurum geliyor'
Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum: Saha '31 Mart'ta Murat Kurum geliyor' Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum yerel seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimlere 2 gün kaldı. İBB adayı Kurum A Haber'de canlı yayında soruları cevapladı.
28.03.2024 Gündem
Murat Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Rakibimiz villa yapmakla meşgulmüş!
Murat Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Rakibimiz villa yapmakla meşgulmüş! Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini anlattı. Kurum mevcut belediye yönetimini eleştirerek 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. Kurum, İmamoğlu'nun mal varlığıyla ilgili iddialara da değindi.
26.03.2024 Gündem
Stüdyoda duygusal anlar! Murat Kurum'un gözleri doldu
Stüdyoda duygusal anlar! Murat Kurum'un gözleri doldu Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında Hürriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Deprem bölgesinde yapılan çalışmalara değindikten sonra Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde evleri yıkılan depremzedelerle ilgili röportajı izleyen Murat Kurum'un gözleri doldu.
26.03.2024 Gündem
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Kurum 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. İstanbul'un trafik sorununa çözüm planını anlatan Kurum, "650 km'ye çıkararak toplu ulaşımda metro oranını artıracağız. Bununla birlikte tüneller yapacağız. İstanbul'un trafik çilesi bitecek. İstanbul'un her ilçesinden metroya binip toplu ulaşımı kullanabileceğiz. 2 yakaya 122 km tünel yapacağız. Alternatif bir yol güzergahı koymanız lazım. Mevcuttaki tüneller 22 km." ifadelerini kullandı.
25.03.2024 Gündem
Mehmet Ali Erbil Boğaz manzaralı villasının kapılarını ilk kez açtı
Mehmet Ali Erbil Boğaz manzaralı villasının kapılarını ilk kez açtı Başarılı şovmen Mehmet Ali Erbil, sevgilisi Gülseren Ceylan ile birlikte yaşadığı Boğaz manzaralı villasının kapılarını ilk kez Kanal D ekranlarında yayınlanan Evrim Akın İle Ev Gezmesi’ne açtı.
25.03.2024 Magazin
Bakan Fidan ve Murat Kurum gençlerin sorularını yanıtladı
Bakan Fidan ve Murat Kurum gençlerin sorularını yanıtladı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Rami Kütüphanesi’nde gerçekleşen Türkiye Gençlik STK’ları Platformu sahur programında, gençlerin sorularını yanıtladı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Eğer İstanbul depremine millet olarak sahici bir hazırlık yapmak istiyorsak, devlet olarak refleksimizi önceden var gücümüzle göstermek istiyorsak, şu ana kadar yaşadığımız tüm felaketlerden ders aldığımızı göstermek istiyorsak, Murat Kurum'un Büyükşehir Belediye Başkanı olması gerekiyor" ifadelerini kullandı
23.03.2024 Gündem
Yeni Zelanda Boğazı'nı 7 saatte yüzerek geçti!
Yeni Zelanda Boğazı'nı 7 saatte yüzerek geçti! Bodrumlu yüzücü Aysu Türkoğlu, 27 kilometrelik Cook Boğazı geçişini 7 saat 21 dakikada tamamladı.
21.03.2024 Vatan TV
Atatürk'ün gezi teknesi, 'M/G Acar' Çanakkale Deniz Müzesinde, müze olarak sergileniyor
Atatürk'ün gezi teknesi, 'M/G Acar' Çanakkale Deniz Müzesinde, müze olarak sergileniyor Çanakkale Boğaz Komutanlığı'na bağlı Deniz Müzesi Komutanlığı'nın bahçesine deniz yoluyla getirilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün gezi teknesi olarak kullandığı 'M/G Acar', müze olarak sergileniyor. Müze gemi de, yemek yediği salon ile kamarası yer alıyor.
15.03.2024 Vatan TV
Atatürk'ün gezi teknesi, Çanakkale Deniz Müzesinde sergileniyor
Atatürk'ün gezi teknesi, Çanakkale Deniz Müzesinde sergileniyor Çanakkale Boğaz Komutanlığı'na bağlı Deniz Müzesi Komutanlığı'nın bahçesine deniz yoluyla getirilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün gezi teknesi olarak kullandığı 'M/G Acar', müze olarak sergileniyor. Müze gemi de, yemek yediği salon ile kamarası yer alıyor.
15.03.2024 Gündem
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı 2008 yılından bu yana hеr yıl Mart ayının üçüncü cuma günü kutlanan Dünya Uyku Günü yaklaşırken uzmanlar kaliteli uykunun önemine dikkat çekti.
14.03.2024 Sağlık
Dışarıda iftar yapmanın maliyeti ne kadar? Boğaz manzaralı restoranda fix menü 4 bin TL
Dışarıda iftar yapmanın maliyeti ne kadar? Boğaz manzaralı restoranda fix menü 4 bin TL Ramazan ayının gelmesiyle birçok kişi dışarıda iftar yapmanın maliyetini merak etmeye başladı. Oteller, restoranlar ve lokantaların iftar mönülerine bakıldığında oldukça geniş bir fiyat makası olduğu görülüyor. Geçen yıla göre iftar mönüsü fiyatları yüzde 100 ila 150 arasında artmış durumda. En uygun iftar yemeğini 249 TL’ye veren lokanta da var, kişi başı 4 bin TL’yi aşan fiks mönüsü olan Boğaz manzaralı restoran da...
12.03.2024 Gündem
AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel projelerini anlattı
AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel projelerini anlattı AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel, düzenlediği basın toplantısıyla Şişli için gerçekleştireceği 37 projenin detaylarını anlattı. Yüksel, göreve geldiklerinde en fazla bütçeyi otopark yapımına ayıracaklarını belirterek, "Senelerdir Şişli'ye bütün aday olan arkadaşlarımız, seçilen ve aday olanların her birinin ortak söylemi 'otopark konusunu çözeceğim'. Fakat çivi çakılmadı. Ben bu konuda çok iddialıyım. Diyorum ki 5 yıl içerisinde İstanbul'un Şişli ilçesi en fazla zemin altı otoparkına sahip ilçemiz olacak" ifadelerini kullandı.
6.03.2024 Gündem
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor!
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor! Türk kültürünün en önemli ve bilindik bitkilerinden birisini aslında Evliya Çelebi vaktiyle tarif etmiştir. Boğaz ağrısı, mide ülseri ve öksürük gibi problemlere iyi gelen meyan bu bitkinin söylenene göre 70 çeşit faydası yer alıyor.
29.02.2024 Yaşam
İstanbul'da yoğun sis! Gemi trafiği durduruldu, seferler iptal edildi
İstanbul'da yoğun sis! Gemi trafiği durduruldu, seferler iptal edildi İstanbul'da gece saatlerinde etkili olmaya başlayan sis, sabah saatlerinde yoğunluğunu artırırken bazı vapur seferleri de iptal edildi.
29.02.2024 Gündem
İstanbul Boğazı’nda sis etkili oluyor
İstanbul Boğazı’nda sis etkili oluyor İstanbul’da boğaz çevresinde sis etkili oluyor. Gece saatlerinde başlayan sis, İstanbul Boğazı’nda sabah saatlerinde etkisini artırdı. Sis nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çevresinde görüş mesafesi azaldı.
22.02.2024 Gündem
Reval Görüşmeleri Nedir, Özellikleri Nelerdir? Reval Görüşmelerinin Önemi Ve Özellikleri...
Reval Görüşmeleri Nedir, Özellikleri Nelerdir? Reval Görüşmelerinin Önemi Ve Özellikleri... Reval görüşmeleri 9 Haziran 1908 tarihinde Estonya'nın Tallinn kentinde Rus Çarı ile İngiltere Kralı arasında gerçekleştirilmiş olan bir görüşmedir. Reval görüşmelerinin Rusya ve İngiltere açısından birçok farklı nedeni vardır.
10.02.2024 Yaşam
Malakit Taşı Özellikleri Nelerdir? Malakit Taşının En Bilinen Faydaları...
Malakit Taşı Özellikleri Nelerdir? Malakit Taşının En Bilinen Faydaları... Malakit taşı adını İngilizce bir kelime olan Malachite sözcüğünden alır. Genelde malahit olarak da bilinir fakat gerçekte taşın ismi malakit olmaktadır.
9.02.2024 Yaşam
Kalsedon Taşı Özellikleri Nelerdir? Kalsedon Taşının En Bilinen Faydaları...
Kalsedon Taşı Özellikleri Nelerdir? Kalsedon Taşının En Bilinen Faydaları... Kalsedon, kuvars ailesinin bir taşıdır ve geçmişi de Hitit dönemine kadar uzanır. Kalsedon taşı genelde beyaz renkte ve mumsu bir parlaklığa sahiptir.
8.02.2024 Yaşam
Kristal Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kristal Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Kristal Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kristal Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları... Kristal kuvars taşı, katı ve sert halde bulunan bir mineral grubudur. Yer kabuğunun ortalama %10'luk bir bölümünden fazlası da kristal kuvarstan oluşmaktadır.
7.02.2024 Yaşam
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Boğaz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki boğaz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.