Boğaz Ağrısı

Boğaz Ağrısı

Son dakika Boğaz ağrısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Boğaz ağrısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Boğaz ağrısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Boğaz Ağrısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan boğaz ağrısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 719 boğaz ağrısı haberi bulunmuştur. Tüm boğaz ağrısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor!
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor! Türk kültürünün en önemli ve bilindik bitkilerinden birisini aslında Evliya Çelebi vaktiyle tarif etmiştir. Boğaz ağrısı, mide ülseri ve öksürük gibi problemlere iyi gelen meyan bu bitkinin söylenene göre 70 çeşit faydası yer alıyor.
29.02.2024 Yaşam
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu Kış aylarında vatandaşlar soğuk havalara karşı zencefil tüketerek önlem alıyor.
12.01.2024 Yaşam
Nezle Nasıl Geçer? Nezle Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nezle Nasıl Geçer? Nezle Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Nezle olan kişilerin bol bol dinlenmesi, sıvı alımını artırması ve C vitamini bakımından zengin gıdaları tüketmesi önerilir. Dengeli beslenme ve ağrı kesicilerle de vücudu rahatlatmak mümkündür. 
8.01.2024 Sağlık
Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günümüzde en sık karşılaşılan hastalıklar içerisinde grip önemli bir yerde bulunmaktadır. Özellikle kış aylarında çok fazla insanın bu hastalıktan şikayetçi olduğu görülmektedir. Tabi grip olanların en büyük amaçları bir an önce bu durumdan kurtulmaktır. Bunun yanında gribe karşı tavuk çorbası, portakal, zencefil ve bal gibi ürünler işe yarayabilir. Ayrıca grip olunduğu zaman bolca sıvı alınıp dengeli beslenmek gerekir. 
2.01.2024 Sağlık
Prof. Dr. Şener'den 'mikoplazma enfeksiyonu' uyarısı
Prof. Dr. Şener'den 'mikoplazma enfeksiyonu' uyarısı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de 7 yaş üstündeki çocuklardaki solunum yolu enfeksiyonunda bir artış olduğuna dikkat çekip, "Bu mevsimsel bir artış. Bunların ciddi bir kesimi 'mikoplazma' olabilir" dedi.
2.01.2024 Gündem
Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Boğaz Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Boğaz Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Boğaz ağrısı boğazın belirli nedenlere bağlı olarak ağrıması durumudur. Herkes hayatında farklı sebeplere bağlı olarak boğaz ağrısı yaşamış olabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bademcik iltihabının tanısı için boğaza bakılır ve sonrasında da burun ve kulak bölgesi kontrol edilir. Bademcik şişmesinin nedeni bulunduğunda tedaviye başlanabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı kutlamalarında hem koronavirüs hem de diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. Vedat Turhan, “Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmak bulaş riskini artırmaktadır. Bu nedenle yeni yıl gecesi tüm bu hastalıklar göz önünde bulundurularak davranılması, aşırı kalabalığa girilmeden mümkünse çekirdek aile ile yeni yıl gecesinin geçirilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.
28.12.2023 Sağlık
Yerken üzerine bir de limon sıkın: Kışın yiyeni ne grip yakalıyor, ne boğaz ağrısı!
Yerken üzerine bir de limon sıkın: Kışın yiyeni ne grip yakalıyor, ne boğaz ağrısı! Kış geldiğine göre bu meyveyi tüketmenin zamanı geldi. En eski uygarlıklardan bu yana tüketiliyor. Ancak lezzeti bir yana kendine özgü yapısıyla ağızda buruk bir tat bırakıyor. Yüksek lifli içeriğiyle sindirim sistemine de iyi geliyor. Şifası bir yana nasıl yenileceği de merak konusu olan bu meyveyi sizler için araştırdık.
21.12.2023 Yaşam
Akciğer Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...akciğer Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Akciğer Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...akciğer Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Akciğer temizleme işlemleri solunum yolları için oldukça faydalıdır. Sosyal hayatta pek çok toz ya da zararlı dumana maruz kalabiliriz. Akciğerin dolması solunum yollarını da kötü etkilemektedir. Kekik çayı ve kekik suyu tüketimi en faydalı kürlerden biridir. Kekik çayı hem nefesi açmakta hem de akciğerleri temizlemektedir.
14.12.2023 Sağlık
Uzman isimden HIV uyarısı
Uzman isimden HIV uyarısı HIV virüsü nedeniyle 2022 yılında dünya genelinde 630 bin kişi hayatını kaybettiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, “Ülkemizde HIV pozitif birey sayısı giderek artıyor. Şimdiye kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 39 bin 437. Sadece son 10 ayda bin 728 yeni vaka tespit edildi" dedi.
1.12.2023 Sağlık
Grip nedeniyle komaya girdi kol ve bacakları olmadan uyandı! İşte ölüme götüren gizli katilin belirtileri
Grip nedeniyle komaya girdi kol ve bacakları olmadan uyandı! İşte ölüme götüren gizli katilin belirtileri Grip nedeniyle hastaneye giden 42 yaşındaki Kristin Fox teşhis konulduktan 24 saat sonra komaya girdi. Kol ve bacaklarını kaybederek komadan uyanan kadının rahatsızlığına gizli katilin neden olduğu ortaya çıktı.
16.11.2023 Dünya
Soğuk havalar geliyor, viral enfeksiyonlar artıyor! Bir etkisi daha ortaya çıktı
Soğuk havalar geliyor, viral enfeksiyonlar artıyor! Bir etkisi daha ortaya çıktı Sğuk havalarla birlikte artan viral enfeksiyonların göz sağlığını da etkilediğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gamze Öztürk Karabulut, “Havaların soğumaya başladığı son günlerde salgın hastalıkların görülme sıklığı da arttı. Özellikle boğaz ağrısı, ateş, öksürük ve burun akıntısı ile kendini gösteren Adenovirüsler gözlerde ise akıntıya ve kırmızı göz olarak bilinen konjonktivit’e sebep olabiliyor. Bu belirtileri taşıyanların göz hekimine muayene olmaları göz sağlığı açısından önem arz ediyor” dedi.
5.10.2023 Sağlık
Bakan Koca: Türkiye'de Eris varyantı 9 kişide görüldü
Bakan Koca: Türkiye'de Eris varyantı 9 kişide görüldü Eris varyantı Türkiye'de... Sağlık Bakanı Koca 'Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme' diyerek sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
15.09.2023 Gündem
Koronavirüsün yeni varyantı 'Eris' 51 ülkede ortaya çıktı
Koronavirüsün yeni varyantı 'Eris' 51 ülkede ortaya çıktı Koronavirüsün gündemdeki yeni adı ‘Eris’ olurken Dünya Sağlık Örgütü de ‘bu varyantı izlemeye aldığını’ duyurdu. 51 ülkede görülen Eris varyantı en hızlı hastalık artışına yol açsa da ağır hastalık ve ölüm riski açısından korkutmuyor.
19.08.2023 Yaşam
Eris virüsü nedir, belirtileri neler? Eris varyantı tehlikeli mi, Covid 19 yeni varyantı (EG.5.1) bulaşıcı mı, Eris virüsü Türkiye’de var mı?
Eris virüsü nedir, belirtileri neler? Eris varyantı tehlikeli mi, Covid 19 yeni varyantı (EG.5.1) bulaşıcı mı, Eris virüsü Türkiye’de var mı? EG.5.1 olarak da bilinen Omicron'un alt varyantı olan eris virüsü için İngiltere alarma geçti. Covid virüs vaka sayısında artışa neden olan virüs burun akması, baş ağrısı, tükenmişlik, hapşırma ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Peki, Eris virüsü nedir, belirtileri neler? Eris varyantı tehlikeli mi, Covid 19 yeni varyantı (EG.5.1) bulaşıcı mı, Eris virüsü Türkiye’de var mı?
8.08.2023 Sağlık
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor Elektronik sigara satışı 2008’den beri yasak. Ama yasağa uyulmuyor. Zararlı kimyasal maddeler içeren aromatik e-sigaralar internette ve piyasada satılıyor. ‘Ölüm tacirleri’, liseli öğrenciler de dahil insanları zehirliyor.
31.07.2023 Sağlık
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir?
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir? Hurf ya da habbürreşad isimleriyle de bilinen tere otunun birçok faydası vardır. Keskin bir aroması olan tere otunun yaprakları ve tohumları tüketime uygundur. 
20.06.2023 Sağlık
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor!
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor! Aşılamayla başarılı bir şekilde kontrol altına alınan eski ve oldukça bulaşıcı bir hastalık olan kızamık, çocuklar arasında yeniden ortaya çıktı. Virüs 5 yaşından küçük çocuklar arasında yayılıyor. 1980’de yaygın aşılama başlamadan önce, dünya çapında her yıl tahmini 2.6 milyon ölüme neden olan kızamıkta ölüm oranları hızlandırılmış küresel aşılama programlarıyla yılda 100-150 bine kadar gerilese de artan vakalar salgın endişesi yaratıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. C. Elif Öztürk, vakalardaki artışı pandemide 23 milyon çocuğa temel çocukluk çağı aşılarının yapılmamasına bağlarken, bağışık olmayan herkesin enfekte olabileceğinin altını çiziyor.
18.06.2023 Sağlık
Uzmanı uyardı: “Kapı ve pencereler kapalı tutun”
Uzmanı uyardı: “Kapı ve pencereler kapalı tutun” Kulak Burun Boğaz Uzmanı Emel Peru, mevsimsel alerjik rinit nedeniyle polenlerin uçuştuğu mevsimlerde kapı ve pencerelerin kapalı tutulması gerektiğini belirtti.
15.05.2023 Sağlık
Korkunç kazada hayatını kaybetmişti! Kahreden detay ortaya çıktı
Korkunç kazada hayatını kaybetmişti! Kahreden detay ortaya çıktı Diyarbakır'da yolun karşısına geçerken otomobilin çarpmasıyla yaşamını yitiren 2 çocuk annesi Nihal Alçin (33), otopsinin ardından defnedildi. Gözaltına alınan sürücü M.Y.’nin işlemleri sürerken Alçin’in bayram alışverişi yaptığı çocuklarını eve bıraktıktan sonra, aile sağlığı merkezine gittiği ve dönerken kazanın yaşandığı ortaya çıktı.
20.04.2023 Yaşam
Strep A ile ilgili son dakika uyarısı! Geç kalınırsa ölüme sebep oluyor
Strep A ile ilgili son dakika uyarısı! Geç kalınırsa ölüme sebep oluyor Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eğer erken dönemde tedavi yapılmazsa Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlarda yüzde 20 ile yüzde 40’a kadar kayıplar olabiliyor. Yani her 10 vakanın 2 ila 4’ünün kaybedilme riski var" dedi.
3.02.2023 Gündem
Akdeniz'in şifalı baharatı öksürüğü 1 günde kesiyor! Koyu kırmızı rengi iştah açıyor
Akdeniz'in şifalı baharatı öksürüğü 1 günde kesiyor! Koyu kırmızı rengi iştah açıyor Koyu kırmızı rengiyle iştah açan şifalı baharat sumaktan söz ediyoruz. Metabolizmayı hızlandıran ve boğaz ağrısı için doktora gerek bırakmayan şifalı baharat sumak, vücuttaki toksinleri de atmaya yardımcı oluyor. En çok aç karnına tüketildiğinde etkisini gösteren sumak nasıl yenilir? SUmak tozu nasıl kullanılır? Sumak günde kaç kez alınmalıdır? İşte Sumakın faydaları...
2.02.2023 Sağlık
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin Sağlık Bakanlığı, halk arasında "beta" olarak bilinen Strep-A bakterisinin neden olduğu enfeksiyona ilgili kamuoyundaki soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla yeni bir duyuru yayımladı. Duyuruda, hastaların antibiyotik tedavisinin 24'üncü saatine kadar dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi. Öte yandan SMA Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bakan Koca SMA hastaları ve aileleri için gerçekçi beklentilere dayalı sağlık hizmeti ve bakımını, standart bakım kurallarına uyarak en üst düzeyde sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, 'umudun suistimaline şimdiye kadar izin vermediğimiz gibi bundan sonra da izin vermeyeceğiz' dedi. İşte haberin detayları...
1.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Boğaz Ağrısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki boğaz ağrısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.