Gazete Vatan Logo

Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Günümüzde en sık karşılaşılan hastalıklar içerisinde grip önemli bir yerde bulunmaktadır. Özellikle kış aylarında çok fazla insanın bu hastalıktan şikayetçi olduğu görülmektedir. Tabi grip olanların en büyük amaçları bir an önce bu durumdan kurtulmaktır. Bunun yanında gribe karşı tavuk çorbası, portakal, zencefil ve bal gibi ürünler işe yarayabilir. Ayrıca grip olunduğu zaman bolca sıvı alınıp dengeli beslenmek gerekir. 

Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Grip Nedir? 

Grip, influenza adı da verilen bir mevsim hastalığı olarak tanımlanır. Özellikle halsizlik, baş ağrısı ve eklem ağrıları grip olunduğu zaman sıkça görülür. 

Grip Belirtileri Nelerdir? 

Grip benzeri birçok hastalık olduğu için insanlar bunu bazen doğru olarak anlamayabilirler. Özellikle gribi soğuk algınlığı ile karıştırmak mümkündür. Kesin tanı ise yapılan uzman muayenesi ile ortaya çıkar. Grip belirtileri şöyledir;

- Baş ağrısı. 

- 38-39 derece ateş. 

- Boğaz ağrısı. 

-  Tekrar eden öksürük.

- Genel eklem ağrıları. 

- Uzun süreli halsizlik ve yorgunluk. 

- Burun tıkanıklığı. 

Grip olan kişinin muhakkak önlem alarak hareket etmesi gerekir. Özellikle grip geçiren birçok yöntem olduğu bilinir. Buna göre doğru adımları atarak gripten kurtulmak mümkündür.

Grip Nasıl Geçer? 

Öncelikle grip olan kişinin birkaç gün istirahat etmesi şarttır. Çünkü grip istirahat edilmediği zaman çok zor geçmektedir. Bunun yanında yorucu ve yıpratıcı hareketlerden uzak durulması tavsiye edilir. Ağır hareketler veya egzersiz yapmak hastaya iyi gelmez. 

Haberin Devamı

Gribin geçmesi için yeterli derece uyumak önem arz eder. Özellikle günde ortalama 7-8 uyumak kesinlikle gerekiyor. Sıvı tüketimi ise bu dönemde bol olmalıdır. 

Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Grip olan kişiler genelde ilaç kullanıp iyileşmek isterler. Tabi buda bir çözüm yoludur. Ancak grip geçiren birçok yöntem olduğu da bilinir. Bu sayede gripten korkmaya gerek yoktur.

- İyi Beslenmeye Gayret Edin

Gripten kurtulmak için iyi beslenme önemli bir şarttır. Özellikle C vitamini almaya özen gösterin. Ayrıca meyve ve koyu yeşil yapraklı olan taze sebzeler tüketin.

- Sıvı Tüketimine Özen Gösterin

Grip olunduğunda bolca sıvı almak çok önemlidir. Su, ıhlamur, kuşburnu ve papatya çayı doğru tercihler olabilir.

- Tedavinizi Aksatmamaya Dikkat Edin

Grip için tedavi almaya başladıysanız eğer bunu aksatmadan uygulayın. Ayrıca istirahat etmeye kesinlikle özen göstermeyi ihmal etmeyin.