Zehirlenme

Zehirlenme

Son dakika zehirlenme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zehirlenme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zehirlenme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zehirlenme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zehirlenme gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.209 zehirlenme haberi bulunmuştur. Tüm zehirlenme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı Hatay’da doğum sıkıntısı yaşayan köpeğin imdadına Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ekipleri yetişti. Osmaniye’deki tedavi merkezine getirilen ve zehirlenme tehlikesi bulunan gebe köpeğe sezaryenle doğum yaptırıldı. Anne köpeğin yavrularının 5'i ölü doğarken 1 yavru canlı olarak dünyaya geldi.
15.04.2024 Vatan TV
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı Hatay’da doğum sıkıntısı yaşayan köpeğin imdadına Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ekipleri yetişti. Osmaniye’deki tedavi merkezine getirilen ve zehirlenme tehlikesi bulunan gebe köpeğe sezaryenle doğum yaptırıldı. Anne köpeğin yavrularının 5'i ölü doğarken 1 yavru canlı olarak dünyaya geldi.
15.04.2024 Gündem
Avcılar’da 5 işçi zehirlendi! Sebebi belli oldu
Avcılar’da 5 işçi zehirlendi! Sebebi belli oldu Avcılar’da, tahtakurusuna karşı ilaçlama yapılan evdeki 5 inşaat işçisi, zehirlenme belirtileri ile hastaneye kaldırıldı. Vakalar üzerine dün akşam kısmi izolasyon önlemleri alınan Murat Kölük Devlet Hastanesi acil servisi, gece yarısından sonra normale döndü.
17.03.2024 Gündem
Pirinç ve makarna muftak tezgahında kaç gün bırakılır? Zehirlenme riskine karşı bunu yapın!
Pirinç ve makarna muftak tezgahında kaç gün bırakılır? Zehirlenme riskine karşı bunu yapın! Pişmiş pirinç ve makarnanın mutfak tezgahında uzun süre kalması zehirlenme tehlikesini de beraberinde getiriyor. Bu konuda farklı görüşler olsa da pirinç ve makarna tezgahta kaç gün bırakılır?
21.02.2024 Yaşam
Jasper Taşı Özellikleri Nelerdir? Jasper Taşının En Bilinen Faydaları...
Jasper Taşı Özellikleri Nelerdir? Jasper Taşının En Bilinen Faydaları... Jasper taşı akik, kuvars ve kalsedon alt türlerinden biridir. Genelde dekoratif bir taş olarak kabul edilen jasper Antik çağdan beri kullanılır. 
23.01.2024 Yaşam
Beşiktaş'ta yangında dumandan zehirlenen şehit kızı can verdi
Beşiktaş'ta yangında dumandan zehirlenen şehit kızı can verdi Beşiktaş'ta, 5 katlı binanın giriş katındaki dairede çıkan yangında dumandan zehirlenen Nazlı Hilal Yalman (32) hayatını kaybetti. 1997 yılında görevi başında kalp krizi geçirerek şehit olan başkomiser Feyyaz Yalman'ın kızı olduğu öğrenilen Nazlı Hilal Yalman memleketi Bursa'da toprağa verildi.
15.01.2024 Gündem
Kükürt Kullanım Alanları Nelerdir? Kükürtün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Kükürt Kullanım Alanları Nelerdir? Kükürtün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Kükürt, bireysel olarak kullanılabildiği gibi endüstriyel alanlarda da tercih edilen bir elementtir. Periyodik tabloda S ile gösterilen kükürt sıvı ya da toz olarak kullanılır. 
11.01.2024 Yaşam
Balon balığının en zehirlisini yemişler! Yasak getirilmeli
Balon balığının en zehirlisini yemişler! Yasak getirilmeli Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Köşker, Hatay'ın İskenderun ilçesinde balon balığı tüketimi sonucu hastanelik olan 7 kişilik ailenin, Akdeniz'in en zehirlisi olanı benekli balon balığını yediklerini söyledi.
5.01.2024 Gündem
İshal Nasıl Geçer? İshal Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
İshal Nasıl Geçer? İshal Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İshal, insan yaşamı boyunca birçok kez karşılaştığı rahatsızlıktır. Aslında bağırsak sorunu olarak ortaya çıkan ishalin birçok sebebi olabilir. Zehirlenme ve üşütme en yaygın görülen sebebidir. Aynı zamanda kişiye özel dokunan gıdalar da ishale sebep olabilir. İshal özellikle kişilerin günlük yaşamlarında huzursuzluk veren ve rahatsız eden bir durumdur.
3.01.2024 Sağlık
Bu kestaneye dikkat! Yılbaşı öncesi ortaya çıktı, kilosu 100 TL, pişirince zehirliyor
Bu kestaneye dikkat! Yılbaşı öncesi ortaya çıktı, kilosu 100 TL, pişirince zehirliyor Yılbaşı öncesi Çin kestanesi tehlikesi ortaya çıktı. Kilosu 80-100 TL arası satılan kestaneler adeta zehir saçıyor. Ekipler birçok ilde harekete geçerek kilolarca sahte kestane ele geçirdi. Öte yandan geçen yıl kilosu 80 lira olan kestanenin fiyatı bu yıl 250 liraya kadar çıkıyor. Sokak tezgâhlarında ise kilo fiyatı 400 lira, tanesi ise 10 TL'yi buluyor.
22.12.2023 Gündem
Etkinlikte öğrenciler yiyeceklerden zehirlendi, sağlık ekipleri okula sevk edildi
Etkinlikte öğrenciler yiyeceklerden zehirlendi, sağlık ekipleri okula sevk edildi Diyarbakır’da bir okulda Yerli Malı Haftası etkinliğinde 30’un üzerinde öğrenci, yiyeceklerden zehirlendi. Öğrenciler, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.
21.12.2023 Gündem
Boşa gitmesin diye kızartmasını yapanlar dikkat! Kabuğu yeşillendiyse zehir saçıyor: Bir geldi mi bir daha gitmiyor!
Boşa gitmesin diye kızartmasını yapanlar dikkat! Kabuğu yeşillendiyse zehir saçıyor: Bir geldi mi bir daha gitmiyor! Kızartması ya da haşlaması fark etmez ülkemizde en çok tüketilen besinlerin başında patates geliyor. Ancak zamanla kabuğu yeşillenen patatesi tüketmek oldukça tehlikeli durumlara neden olabilir. Solanin içeren kabuğu kusma, ishal ve karın ağrısına yol açıyor. İşte kabuğu yeşilenen patetesi tüketmenin zararları...
20.12.2023 Yaşam
İstanbul'da 'mantar' alarmı! Belediye uyarı yaptı
İstanbul'da 'mantar' alarmı! Belediye uyarı yaptı Sarıyer'de de 'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi. Sarıyer Belediyesi uyarıda bulundu.
12.12.2023 Gündem
'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi
'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi Sarıyer'de bilinçsiz toplanan mantarlar zehirlenme ve ölümlere neden oluyor. Sarıyer'de de 'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi. Sarıyer Belediyesi uyarıda bulundu. Uyarıda, "İlçemizde mevsimsel olarak toplanan mantarlarla ilgili vakaları bildirilmiştir. Özellikle bazı türlerin 'Kanlıca' mantarına benzediği bilinmektedir. Halkımını bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz" denildi. Mikolog Jilber Barutçuyan ise "Kanlıca dediğimiz mantarlar Türkiye'de en çok tüketilen mantar türlerinden. Bu mantarlara uzaktan benzeyen, sindirim sorunları yaratan mantarlar var. Bilmediğiniz mantarları lütfen yemeyin" uyarısında bulundu.
12.12.2023 Gündem
Lapa lapa kar yağışı başladı! Hava buz kesecek, kar İstanbul'a geliyor, alarm verildi, fena vuracak
Lapa lapa kar yağışı başladı! Hava buz kesecek, kar İstanbul'a geliyor, alarm verildi, fena vuracak Lapa lapa kar yağışı başladı. Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası etkili oluyor. Meteoroloji illeri açıkladı. Kar yağışı için yeni tarih verildi. Kuvvetli bir kar yağışı dönemine giriyoruz. Uzman isim de kar yağışı ve sıcaklıklarla ilgili flaş bir açıklamada bulundu. Kar adım adım İstanbul'a geliyor. Kar yağacak iller ise değişti. Öte yandan Meteoroloji, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 3 ili "turuncu", 18 kenti de "sarı" kodla uyardı. Yetkililer, sel, su baskını, muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

İstanbul için uyarı üstüne uyarı yapılmıştı. Ancak acı haber geldi. İstanbul Valiliği, fırtınada direk devrilmesi sonucu yaralanan bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
29.11.2023 Gündem
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı “Karbonmonoksit gazı” zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emre Özgen, "Çoğunlukla insanlar zehirlendiğinin farkına bile varmadan bir daha uyanamayacakları bir uykuya dalmaktadırlar. Bu yüzden çok dikkatli olunmalıdır" dedi.
17.11.2023 Yaşam
Zehirlenmemek için mutlaka bunları yapın! Koklayarak anlamak mümkün değil
Zehirlenmemek için mutlaka bunları yapın! Koklayarak anlamak mümkün değil Yemek yapmak için buzdolabından tavuk çıkardınız. Ancak tavuğun son kullanma tarihi gelmiş. Her ihtimale karşı tavuğu yavaşça burnunuza yaklaştırıyor ve bozulup bozulmadığını anlamak için kokluyorsunuz…
9.09.2023 Sağlık
Şebeke suyundan zehirlenme iddiası: 150 kişi hastaneye başvurdu
Şebeke suyundan zehirlenme iddiası: 150 kişi hastaneye başvurdu Amasya’nın Taşova ilçesinde şebeke suyundan içen 150 kişinin bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastaneye başvurduğu bildirildi. Taşova Belediyesi 'şebeke suyu içilmemesi' uyarısında bulundu.
5.09.2023 Yaşam
Antalya'da Rus turist polislere ecel teri döktürdü
Antalya'da Rus turist polislere ecel teri döktürdü Antalya’nın Alanya ilçesinde sahte alkol ya da 'zombi' tabir edilen sentetik uyuşturucu aldığı tahmin edilen Rus turist krize girerek yaklaşık 15 polise adeta ecel teri döktürdü.
3.09.2023 Yaşam
Denize girenlere kritik uyarı yapıldı! Plajlarda 'trakonya' tehlikesi
Denize girenlere kritik uyarı yapıldı! Plajlarda 'trakonya' tehlikesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul, zehirli bir balık türü olan trakonyaya dikkat çekip, denize girenleri uyardı. Prof. Dr. Tanrıkul, "Trakonyanın sırt yüzgeci ve solungaç kapaklarının üzerindeki dikenler, plajdaki kişilerin ayaklarına batabiliyor. Özellikle yoğun olan plajlarda üzerlerine basanlar olması nedeniyle de zehirlenme vakaları yaşanıyor" dedi.
8.08.2023 Yaşam
Sıcaklıkların yükselmesiyle vakalar arttı: Uzmanlardan uyarı geldi
Sıcaklıkların yükselmesiyle vakalar arttı: Uzmanlardan uyarı geldi Yaz aylarında havaların ısınmasıyla beraber en çok karşılaşılan vakalardan biri de gıda zehirlenmesidir. Uygun ortamlarda saklanmayan besinlerin sıcak havanın da etkisiyle bakteri üretmesi ishal, bulantı, kusma, şiddetli karın ağrısı gibi semptomlarla kendini gösterir.
30.07.2023 Sağlık
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar...
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar... Bolu'nun Yuva köyünde, geçen yıl Kurban Bayramında sudan kaynaklı bir kişinin öldüğü, 148 kişinin de zehirlendiği olayla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü M.A.A. (48), İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ü.B. (60) ve köy muhtarı M.E. (60) hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla 15 yıl hapis istenirken, 2 hemşire hakkında ise 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla dava açıldı.
14.07.2023 Gündem
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor Mantar zehirlenmesinin sinsi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Aydın, “Hemen belirti vermeyen 16 saat sonra şiddetli ishal, kusma, mide ağrısı belirtileri gösteren mantar öldürüyor. Doğadan topladığınız mantarları tüketmeyin, pişirince zehri gider diye düşünmeyin, çünkü gitmez. Mantar çok tüketilirse zehirlenme sonrası tedavi zorlaşıyor. Hatta bazen karaciğer nakline kadar götürüyor. Ayrıca, karaciğer ve kalp hastalarının sağlıklı kişilere göre bu zehirlenmeden kurtulması daha zordur” dedi.
21.06.2023 Sağlık
Ankara'daki böcek ilacı faciasında kahreden detay! 'Ablam da yeğenim de şu anda yaşıyor olacaktı'
Ankara'daki böcek ilacı faciasında kahreden detay! 'Ablam da yeğenim de şu anda yaşıyor olacaktı' Ankara'nın Keçiören ilçesinde böcek ilacından zehirlenerek hayatını kaybeden Türkan Sabancılar (37) ve kızı Elif Sude Sabancılar'ın (10) bir gün önce rahatsızlanıp hastaneye başvurduğu öğrenildi. Kezban Tekindur (39), ablası ve yeğeninin mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurduğunu; ancak polikliniğe gitmeleri tavsiye edilerek gönderildiklerini söyledi. İlaçlamayı yapan 2 kişi ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
17.06.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Zehirlenme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zehirlenme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.