Mantar Zehirlenmesi

Mantar Zehirlenmesi

Son dakika mantar zehirlenmesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mantar zehirlenmesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mantar zehirlenmesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mantar Zehirlenmesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mantar zehirlenmesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 46 mantar zehirlenmesi haberi bulunmuştur. Tüm mantar zehirlenmesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'da 'mantar' alarmı! Belediye uyarı yaptı
İstanbul'da 'mantar' alarmı! Belediye uyarı yaptı Sarıyer'de de 'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi. Sarıyer Belediyesi uyarıda bulundu.
12.12.2023 Gündem
'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi
'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi Sarıyer'de bilinçsiz toplanan mantarlar zehirlenme ve ölümlere neden oluyor. Sarıyer'de de 'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi. Sarıyer Belediyesi uyarıda bulundu. Uyarıda, "İlçemizde mevsimsel olarak toplanan mantarlarla ilgili vakaları bildirilmiştir. Özellikle bazı türlerin 'Kanlıca' mantarına benzediği bilinmektedir. Halkımını bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz" denildi. Mikolog Jilber Barutçuyan ise "Kanlıca dediğimiz mantarlar Türkiye'de en çok tüketilen mantar türlerinden. Bu mantarlara uzaktan benzeyen, sindirim sorunları yaratan mantarlar var. Bilmediğiniz mantarları lütfen yemeyin" uyarısında bulundu.
12.12.2023 Gündem
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor Mantar zehirlenmesinin sinsi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Aydın, “Hemen belirti vermeyen 16 saat sonra şiddetli ishal, kusma, mide ağrısı belirtileri gösteren mantar öldürüyor. Doğadan topladığınız mantarları tüketmeyin, pişirince zehri gider diye düşünmeyin, çünkü gitmez. Mantar çok tüketilirse zehirlenme sonrası tedavi zorlaşıyor. Hatta bazen karaciğer nakline kadar götürüyor. Ayrıca, karaciğer ve kalp hastalarının sağlıklı kişilere göre bu zehirlenmeden kurtulması daha zordur” dedi.
21.06.2023 Sağlık
Aynı aileden 6 kişi zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırıldı!
Aynı aileden 6 kişi zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırıldı! Erzincan’ın Kemah ilçesinde aynı aileden 6 kişi mantar zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
28.04.2023 Yaşam
Mantardan 29 kişi zehirlendi, 2 kişi hayatını kaybetti
Mantardan 29 kişi zehirlendi, 2 kişi hayatını kaybetti Düzce’de yağışların başlaması ve mantarların çıkmasıyla birlikte 29 kişi zehirlendi, 2 kişi ise hayatını kaybetti. Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, zehirli bir mantarın tüm aileyi zehirleyebileceğini belirterek doğa kendiliğinden yetişen mantardan uzak durulması gerektiğini söyledi.
8.11.2022 Yaşam
Mantar zehirlenmelerinde ilk 3 güne dikkat
Mantar zehirlenmelerinde ilk 3 güne dikkat Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde geçtiğimiz ay zehirlenme vakalarına hızla ve en doğru müdahale edilebilmesi amacıyla, toksikoloji yoğun bakım ünitesi açıldı. Mantar zehirlenmelerinde kritik hastalar da buraya naklediliyor. Hastanede görevli Prof. Dr. İlgin Özden, ilk üç güne dikkat çekti. İlgin Özden, "Belli bir eşik aşıldığı zaman kendini iyi sanan bir hasta 3'üncü günde çok ağır bir tabloya gidebiliyor ve acil karaciğer nakli gerekebiliyor" dedi.
8.11.2022 Gündem
Düzce'de topladıkları mantarları yiyen 1 kişi öldü, 2'si yoğun bakımda
Düzce'de topladıkları mantarları yiyen 1 kişi öldü, 2'si yoğun bakımda Düzce'nin Gümüşova ilçesinde, ormandan topladıkları mantarları yiyen 3 kişi, zehirlendi. Yusuf Yavuz (62) yaşamını yitirirken, eşi ve gelininin yoğun bakımda tedavisi sürüyor.
7.11.2022 Gündem
Mantardan 23 kişi zehirlendi, kritik uyarı geldi! 'Ben bunları biliyorum demeyin'
Mantardan 23 kişi zehirlendi, kritik uyarı geldi! 'Ben bunları biliyorum demeyin' Düzce'de, son bir ayda ormandan topladıkları mantarları yiyen 23 kişi zehirlendi. İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz mantarlarda bulunan toksin maddelerin karaciğer hasarları ya da ölümcül sonuçlara neden olduğunu belirterek, "Doğada yetişen doğal mantarları ben bunları biliyorum diyerek toplayıp tüketmek oldukça tehlikeli. Kültür mantarlarını, pakette olan mantarları tüketmek gerekiyor. Az bir miktarda bile olsa zehirli mantar yiyeceğin içine karıştığında ölümcül sonuçlarla karşılaşabiliyoruz" dedi.
28.10.2022 Yaşam
Yağışlarla birlikte mantar zehirlenmeleri de arttı
Yağışlarla birlikte mantar zehirlenmeleri de arttı Mardin’in Midyat Devlet Hastanesinde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. Hakan Özerol, mantar zehirlenme sayılarında önceki yıllara göre bu yıl artış olduğunu dile getirdi.
15.05.2022 Yaşam
Mantar zehirlenmelerine karşı dikkat
Mantar zehirlenmelerine karşı dikkat Mantar zehirlenmelerinden korunmak için doğal alanlarda yetişen mantarlar yerine bandrollü kültür mantarları tercih edilmesi gerektiği bildirildi.
7.11.2020 Sağlık
Yaşadıkları kabus 14 saat sonra mutluluğa dönüştü
Yaşadıkları kabus 14 saat sonra mutluluğa dönüştü Manisa'da, yediği mantar nedeniyle karaciğer fonksiyonları çalışmayan 8 yaşındaki Esmanur Kıldıroğlu, bilinci kapalı halde getirildiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde annesinden alınan doku sayesinde sağlığına kavuştu.
18.12.2019 Sağlık
Dünyanın en zehirli mantarını yemişler! Kızı öldü, anne 18 gündür yaşam savaşı veriyor
Dünyanın en zehirli mantarını yemişler! Kızı öldü, anne 18 gündür yaşam savaşı veriyor Muğla’da, doğadan topladıkları mantarı tüketen anne-kızdan Mükerrem Akgül (57) hayatını kaybederken, yoğun bakıma alınan annesi Fatma Koçer’in (84) ise 18 gündür tedavisi sürüyor. Kulaktan dolma bilgilerle tedavi amaçlı mantar tüketiminin yanlış olduğunu belirten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) görevli Doç Dr. Hakan Allı, anne- kızın romatizmaya iyi geldiği düşüncesiyle tükettiği mantarın dünyanın en zehirli türlerinden olduğunu belirtti.
7.11.2019 Gündem
Tekirdağ'da ıspanak alarmı!
Tekirdağ'da ıspanak alarmı! İstanbul'da 44 kişinin ıspanak yedikten sonra hastanelik olmasının ardından Tekirdağ'da da 22 kişi hastaneye kaldırıldı.
4.11.2019 Gündem
Meksika'da mantar zehirlenmesi: 5 ölü
Meksika'da mantar zehirlenmesi: 5 ölü Meksika'nın güneyinde topladıkları mantarları yiyen 5 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
16.07.2019 Dünya
Bakanlık uyardı! Kesinlikle tüketmeyin
Bakanlık uyardı! Kesinlikle tüketmeyin Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de yağışların artması ile birlikte mantar zehirlenme vakalarında artış gözlendiğini, doğal alanlarda yetişen mantarlar yerine bandrollü kültür mantarlarının tercih edilmesi gerektiğini açıkladı.
14.05.2019 Sağlık
Sağlık Bakanlığı dün uyardı, bugün haber geldi
Sağlık Bakanlığı dün uyardı, bugün haber geldi Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 3 kadın topladıkları mantarları yiyince zehirlendi. Sağlık Bakanlığı dün Türkiye genelindeki yağışlar nedeniyle doğada yetişen mantarların üremesindeki artışla zehirlenmelerin yaşanabileceğini açıklamış ve vatandaşa ambalajlı mantar tüketmeleri gerektiği belirtilmişti.
11.10.2018 Gündem
Gazinin ölümünün ardından ortaya çıkan gerçek herkesi korkuttu!
Gazinin ölümünün ardından ortaya çıkan gerçek herkesi korkuttu! Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan, tedavi altında iken hayatını kaybeden ve askeri törenle defnedilen 49 yaşındaki gazi 2 çocuk babası Orhan Şimşek'in, kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla öldüğü belirlendi. Şimşek'in oğlu Murat Şimşek ise babasının cenazesine onlarca kişinin temas ettiğini, hem kendi ailesinin, hem de cenazeye katılanların sağlıklarının tehlikeye atıldığını belirterek tepki gösterdi.
29.09.2021 Gündem
Bakan'dan korkutan açıklama
Bakan'dan korkutan açıklama SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısının 27 olduğunu belirterek, "3 vakada ise adli tıp raporunu bekliyoruz" dedi...
29.09.2021 Gündem
Halsizlik ve unutkanlık varsa karaciğere dikkat!
Halsizlik ve unutkanlık varsa karaciğere dikkat! Gaziosmanpaşa Hastanesi Genel Cerrahi ve Organ Nakli Uzmanı Prof...
22.06.2015 Sağlık
İrem öldüğüyle kaldı!
İrem öldüğüyle kaldı! Zonguldak’ta, beyin kanaması geçirdiği halde, mantar zehirlenmesi tanısı konulan 12 yaşındaki İrem Yağcı’nın yolda ölmesiyle ilgili davada, 2’si doktor 6 sağlık personelinin beraatine karar verildi.
28.04.2015 Yaşam
Mantar zehirlenmelerine dikkat!
Mantar zehirlenmelerine dikkat! KONYA’da Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof...
23.10.2014 Sağlık
Mantar faciası: 2 ölü, biri komada!
Mantar faciası: 2 ölü, biri komada! ORDU'nun Mesudiye İlçesi'nde yedikleri mantardan zehirlenen 60 yaşındaki Hüseyin Usta ile akrabası 70 yaşındaki Emine Usta öldü
21.10.2014 Yaşam
Bilirkişi muamması!
Bilirkişi muamması! Bilirkişi heyeti taban tabana zıt iki rapor hazırladı
29.09.2021 Gündem
'Bugün olsa yine yaparım'
'Bugün olsa yine yaparım' Tayfun Talipoğlu'ndan 'Gezi' çıkışı...
29.09.2021 Gündem
‘İrem’i yanlış teşhis öldürdü’
‘İrem’i yanlış teşhis öldürdü’ Beyin kanaması geçirdiği halde mantar teşhisi konulan ve ölen İrem'in raporu davaya damga vurdu
18.05.2012 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Mantar Zehirlenmesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mantar zehirlenmesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.