Mantar

Mantar

Son dakika mantar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mantar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mantar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mantar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mantar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.558 mantar haberi bulunmuştur. Tüm mantar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hibe desteği ile kurdu, şimdi talebe yetişemiyor, paraya para demiyor!
Hibe desteği ile kurdu, şimdi talebe yetişemiyor, paraya para demiyor! Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi Saadet Seray, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor. Yoğun talep ve siparişlere yetişemediğini belirten kadın girişimci, çevre il ve ilçelere mantar satışı yaptığını belirtti.
18.04.2024 Gündem
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar Online ilan siteleri üzerinden ikinci el eşya, kullanılmış kıyafet satışı derken son zamanlarda makyaj ürünleri satışı da dikkat çekmeye başladı. Kullanıcılar tarafından online platformlarda pek çok makyaj ürünü ilanı verilmeye başlandı. Konuyla ilgili Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman’dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor Uyku, vücudun yenilenmesi ve iyileşmesi için hayati öneme sahip bir süreçtir. Ancak, birçok insanın uyku kalitesi, burunda solunum zorluğu gibi sağlık sorunları nedeniyle olumsuz etkilenebilir. Burunda solunum zorluğu, genellikle burun tıkanıklığı, alerjik reaksiyonlar veya sinüzit gibi durumlarla ilişkilendirilir. Bu durumlar, kişinin uyku sırasında rahatça nefes almasını engelleyebilir ve dolayısıyla uyku kalitesini düşürebilir.
26.03.2024 Yaşam
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
Tırnak Mantarı Nasıl Geçer? Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Tırnak Mantarı Nasıl Geçer? Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Onikomikoz olarak bilinen halk arasında tırnak mantarı olarak geçen bu cilt hastalığı özellikle tedavi edilmezse yayılma, bulaşma ve çoğalma göstermektedir. Ancak bu rahatsızlık sadece oje ya da kremler ile geçmemektedir. Sürekli yayılma eğilimi olduğundan dolayı, sıklıkla bireyler doğal tedavi yöntemlerini uygulamaktadır.
17.01.2024 Sağlık
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... D vitamini insan vücudu için vazgeçilmez olan vitaminlerden biridir ve sağlıklı bir yaşam için gerekir. D vitamini içeren besinler arasında ton balığı, somon, tatlı patates, uskumru, mantar, ayran, yoğurt ve peynir bulunur.
16.01.2024 Sağlık
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi...
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi... Biotin, B vitamini ailesinden bir vitamindir ve H vitamini ya da B7 vitamini olarak da bilinir. Suda çözündüğünden vücutta depolanmaz bu nedenle besinler ya da takviye yolu ile vücuda alınması gerekir.
16.01.2024 Sağlık
Çinko Kullanım Alanları Nelerdir? Çinkonun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Çinko Kullanım Alanları Nelerdir? Çinkonun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Geçiş elementleri arasında yer alan çinko madeni çok sert ve kırılgan yapısıyla dikkat çekmektedir. Renk olarak maviye çalan bir gridir ve düşük sıcaklıklarda kaynayan bir yapısının olmasıyla da oldukça ilgi çekicidir. Periyodik tablo içerisinde atam numarası 30 olan çinkonun sembolü ise '' Zn '' şeklinde gösterilmektedir. Günlük kullanımda demir, alüminyum ve diğer metallerle birlikte kullanılmaktadır. Doğada katı bir halde bulunmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
Sitikolin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sitikolin Barındıran Gıdalar Listesi...
Sitikolin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sitikolin Barındıran Gıdalar Listesi... Sitikolin, protein içeren gıdalarda bulunan bir maddedir. Yumurta sarısı, karaciğer, soya fasulyesi, et, sakatatlarda bulunmaktadır. Vücudun ürettiği amino asidi ve metionin maddelerinden oluşan sitikolin suda çözülmektedir. Yapılan araştırma sonuçlarına göre sitikolinden zengin beslenmenin önemi ifade edilmektedir.
12.01.2024 Sağlık
Bu ormana bilim adamı olmayan giremez
Bu ormana bilim adamı olmayan giremez Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan ve 'doğal sit ormanı' olarak koruma altında olan 'Hacıosman Ormanı'na sadece bilim adamları girebiliyor. İçerisinde pek çok hayvan türü ve endemik bitkinin bulunduğu orman, Avrupa çapında önemli bir alana sahip olarak dikkat çekiyor.
7.01.2024 Gündem
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B vitaminleri suda çözünen vitaminlerdir ve vücutta depolanmaz. Bu nedenle gıdalardan düzenli olarak vücuda alınması gereken bir vitamin grubudur.
5.01.2024 Sağlık
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi... Nitrat, nitrik asit tuzu iyonu olarak bilinmektedir. Sebzelerin gelişimi açısından oldukça önemli olan nitrat, birçok sebzede de doğal olarak bulunmaktadır. İçeriğinde nitrat bulunan sebzelerin tüketilmesi de vücutta bulunan eksikliği karşılamak için yardımcı olmaktadır. Genel olarak içeriğindeki nitrat oranı yüksek olan besinler; marul, dereotu, ıspanak, brokoli, lahana ve kırmızı pancar olarak ifade edilebilir. 
3.01.2024 Sağlık
Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Boğaz Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Boğaz Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Boğaz ağrısı boğazın belirli nedenlere bağlı olarak ağrıması durumudur. Herkes hayatında farklı sebeplere bağlı olarak boğaz ağrısı yaşamış olabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bit kan emen parazit bir böcektir ve bulaşıcı olduğundan insandan insana bulaşabilir. Genellikle saç ve kafa bölgesinde olan bit kaşıntıya neden olur. 
28.12.2023 Sağlık
Ayak Mantarı Nasıl Geçer? Ayak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ayak Mantarı Nasıl Geçer? Ayak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ayak mantarı bir deri hastalığıdır. Bulaşıcı olma özelliğinden dolayı son derece tehlikelidir. Nemli ve sıcak dönemlerde daha çok görülmektedir. Ayakta kabarcık, kaşıntı gibi kendini gösterir. Eğer müdahale edilmezse zamanla vücudun diğer bölgelerine yayılabilir. Ancak doğru tedavi ve yöntemler ile ayak mantarı kısa süre içerisinde geçebilir.
28.12.2023 Sağlık
Mevsiminde topladığı mantarları satarak ayda yaklaşık 90 bin lira kazanıyor
Mevsiminde topladığı mantarları satarak ayda yaklaşık 90 bin lira kazanıyor Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde tarım ve hayvancılıkla geçimini sürdüren Halit Kaya, orman sahalarında yetişen mantarları toplayıp satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Topladığı mantarların kilosunu 100 TL’den satan Kaya, günlük 3 bin TL ile 5 bin TL arasında kazanç elde ediyor.
27.12.2023 Gündem
Flora Nedir? Türkiye Flora Bölgeleri Özellikleri Nelerdir?
Flora Nedir? Türkiye Flora Bölgeleri Özellikleri Nelerdir? Özellikle biyoloji açısından ele alındığında Flora kelimesi ile çok sık karşı karşıya kalınır. Genelde ise Türkiye'nin ya da herhangi bir şehrin Flora alanı veya bölgesi gibi cümleler dile getirilir. Bu durum o bölgeye özgü olan farklı canlı çeşitlerini ele alan bir yapı olarak değerlendirilebilir. Özellikle de farklı familyalara ait bitkilerin ve o bölgeye özgü olarak alana yayılmış hali şeklinde anlatmak mümkün olur. Bu sebepten dolayı böylesi bölgelerim büyük bir kısmı koruma alanı olarak da ele alınır.
16.12.2023 Eğitim
İstanbul'da 'mantar' alarmı! Belediye uyarı yaptı
İstanbul'da 'mantar' alarmı! Belediye uyarı yaptı Sarıyer'de de 'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi. Sarıyer Belediyesi uyarıda bulundu.
12.12.2023 Gündem
'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi
'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi Sarıyer'de bilinçsiz toplanan mantarlar zehirlenme ve ölümlere neden oluyor. Sarıyer'de de 'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi. Sarıyer Belediyesi uyarıda bulundu. Uyarıda, "İlçemizde mevsimsel olarak toplanan mantarlarla ilgili vakaları bildirilmiştir. Özellikle bazı türlerin 'Kanlıca' mantarına benzediği bilinmektedir. Halkımını bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz" denildi. Mikolog Jilber Barutçuyan ise "Kanlıca dediğimiz mantarlar Türkiye'de en çok tüketilen mantar türlerinden. Bu mantarlara uzaktan benzeyen, sindirim sorunları yaratan mantarlar var. Bilmediğiniz mantarları lütfen yemeyin" uyarısında bulundu.
12.12.2023 Gündem
Kilotlu çorap ile cinayet işlemişti! Polislere oynadığı oyun ortaya çıktı
Kilotlu çorap ile cinayet işlemişti! Polislere oynadığı oyun ortaya çıktı İstanbul Şişli'de, eski erkek arkadaşı Semih Sevim'i öldüren ve cesedi babasıyla birlikte Sancaktepe'de ormanlık alana atan şarkıcı Seçil Çiftçi davasında Semih Sevim’in annesi tanık olarak dinlendi. Anne Sevim Sevim, “Benim oğlum saplantılı değildi. Saplantılı olan sanığın kendisidir. Benim oğlum yerde çürüyor. O da orada çürüsün” dedi. Öte yandan mahkeme Adli Tıp Kurumu’na yazı yazarak ölüm anına ilişkin detaylı bir rapor hazırlanmasını istedi.
5.12.2023 Gündem
Tarlaya mantar toplamak için gitti! Gözlerine inanamadı, 20 tanesini birden buldu
Tarlaya mantar toplamak için gitti! Gözlerine inanamadı, 20 tanesini birden buldu Muş'ta çiftçilik yapan bir vatandaş, mantar toplamak için gittiği tarlada gözlerine inanamadı. 20 tanesini birden yan yana buldu. İşte detaylar...
15.11.2023 Gündem
Cins tavuklar 15 bin liraya, güvercinler ise 150 bin liraya kadar alıcı buldu! Festivale akın ettiler
Cins tavuklar 15 bin liraya, güvercinler ise 150 bin liraya kadar alıcı buldu! Festivale akın ettiler Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde düzenlenen Evcil Kanatlılar Festivali'nde, 50 liradan 150 bin liraya kadar güvercin, 1000 liradan 15 bin liraya kadar da cins tavukların satışı yapıldı.
5.11.2023 Gündem
Abla-kardeş ormanda mantar toplarken uçurumdan yuvarlandılar
Abla-kardeş ormanda mantar toplarken uçurumdan yuvarlandılar Samsun'da ormanda mantar toplarken uçurumdan yuvarlanan kadın yaralanırken, ablasının yardımına giden kardeşi de aynı yerde uçurumdan yuvarlanarak hastanelik oldu.
5.11.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Mantar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mantar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.