Bilişim Teknolojileri

Bilişim Teknolojileri

Son dakika bilişim teknolojileri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bilişim teknolojileri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bilişim teknolojileri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilişim Teknolojileri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilişim teknolojileri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.187 bilişim teknolojileri haberi bulunmuştur. Tüm bilişim teknolojileri haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB'den ortaokul ve liseler için yeni karar! Sınıflar tamamen değişiyor
MEB'den ortaokul ve liseler için yeni karar! Sınıflar tamamen değişiyor Milli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm illerin ortaokul-lise kademelerinde 3 bin 500 okulda yenilikçi sınıfların kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı. Sınıflarda 3 boyutlu yazıcılar ile kodlama eğitimine destek amaçlı 10'ar adet robotik kodlama kitleri de yer alacak.
25.03.2024 Gündem
Lise öğrencileri ve polis iş birliği yaptı! "Dolandırıcılığa geçit vermeyeceğiz"
Lise öğrencileri ve polis iş birliği yaptı! "Dolandırıcılığa geçit vermeyeceğiz" Bolu'da 20 lise öğrencisi ve polis ekipleri tarafından şehrin en işlek caddesinde 7’den 70’e herkese sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık konularında bilgilendirme yapıldı.
7.03.2024 Gündem
Adana'da Türkiye'nin 6. 'Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu' kuruldu
Adana'da Türkiye'nin 6. 'Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu' kuruldu Adana’da Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu kuruldu. İstasyon çalışanları Alper Gezeravcı’nın da içerisinde olduğu Uluslararası Uzay İstasyonu’nu ve bütün uyduları 24 saat izleyip bilimsel çalışmalar gerçekleştiriyor. Bilim adamları Alper Gezeravcı'ya uluşmaya çalışıyor.
30.01.2024 Adana
Fahiş fiyat ve stokçuluk ile ilgili harekete geçildi! 602 milyon lira ceza kesildi
Fahiş fiyat ve stokçuluk ile ilgili harekete geçildi! 602 milyon lira ceza kesildi Ticaret Bakanlığı, otomotiv, emlak ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri kapsamında 18 bin 780 denetim gerçekleştirerek, 602 milyon 225 bin 881 lira idari para cezası uyguladı.
8.01.2024 Ekonomi
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi?
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi? Dolandırıcıların hedefinde banka ATM'leri var. Bankacılık işlemlerinin birçoğunu yapabildiğimiz ATM'ler gündelik hayatı kolaylaştırsa da bazı riskleri de beraberinde getirdi. Özellikle pandemi sonrası dolandırıcıların ATM’lere yönelik saldırıları daha da arttı. Hem sosyal medyada hem de çözüm platformlarında ATM dolandırıcılıklarıyla ilgili onlarca şikâyet bulunuyor. Peki dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor? Kullanıcılar nelere dikkat etmeli? QR kod ile işlem yapılması güvenilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
12.12.2023 Gündem
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle açıkladı! 10,4 milyar TL ceza kesildi
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle açıkladı! 10,4 milyar TL ceza kesildi Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle son dönemdeki çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
11.10.2023 Ekonomi
100 milyon dolarlık lojistik merkezi törenle açıldı
100 milyon dolarlık lojistik merkezi törenle açıldı Alışveriş platformu Amazon’un İstanbul Tuzla’daki lojistik merkezi düzenlenen resmi törenle açıldı.
5.10.2023 Ekonomi
İnternet kullanan gençlerin oranında rekor artış
İnternet kullanan gençlerin oranında rekor artış Hanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarına göre 16-24 yaş grubundaki genç nüfusun internet kullanım oranı, 2021 yılında yüzde 97,1 iken 2022 yılında yüzde 96,9 oldu. İnternet kullanım oranı, genç erkeklerde 2021 yılında yüzde 98,4 iken 2022 yılında yüzde 97,6, genç kadınlarda ise 2021 yılında yüzde 95,6 iken 2022 yılında yüzde 96,1 oldu.
5.06.2023 Gündem
Bakan Varank’tan, "Amasya’nın Togg"una imza
Bakan Varank’tan, "Amasya’nın Togg"una imza Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Amasya'nın Taşova ilçesinde meslek lisesi öğrencilerinin tasarladığı ‘Alpaslan’ adlı elektrikli aracın ekibini TEKNOFEST’te alanında ziyaret edip, emeği geçenleri tebrik ederek, yaptıkları aracı imzaladı.
27.04.2023 Gündem
Meslek liselerinden ülke ekonomisine 2 milyar liralık katkı
Meslek liselerinden ülke ekonomisine 2 milyar liralık katkı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin döner sermaye işletmesi kapsamında, 2022 yılının ilk on bir aylık döneminde gelirini bir önceki yıla göre yüzde 176 oranında artırarak 707 milyon 709 bin liradan 1 milyar 955 milyon liraya yükselterek yeni bir rekor kırdığını kaydetti. Özer, döner sermaye kapsamında elde edilen bu gelirden öğrencilerin de 94 milyon 332 lira pay aldığını söyledi. 1
18.12.2022 Eğitim
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı en az lise mezunu personel alacak! İşte başvuru şartları!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı en az lise mezunu personel alacak! İşte başvuru şartları! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 145 sözleşmeli personel alacak. İlan Resmi Gazete’de ve Kariyer Kapısı kamu iş ilanları sayfasından yayınlandı. İlana göre, mühendis, şehir plancısı, mimar, diyetisyen, kütüphaneci, tekniker, teknisyen, büro personeli, destek personeli ile koruma ve güvenlik personeli alınacak. Başvurular 5 Aralık’ta başlıyor. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları ne? İşte kadro dağılımı ve Kariyer Kapısı başvuru ekranı!
4.12.2022 Personel Alımı
İşletmelerin yatırım alması kolaylaşacak
İşletmelerin yatırım alması kolaylaşacak Bilişim Vadisi’nde yer alan 50 start-up, marka değerleme hizmeti alacak. Değerleme çalışmasıyla firmaların yatırım alması kolaylaşacak, satın alma ve birleşme gibi süreçlerde işletmelere büyük avantajlar sağlanacak.
21.10.2022 Ekonomi
9 ayda 47 milyon lira kazanç elde ettiler! 'İleride atölye açmayı planlıyorum'
9 ayda 47 milyon lira kazanç elde ettiler! 'İleride atölye açmayı planlıyorum' Antalya'da, 'fabrika' gibi çalışılan meslek liselerinde öğrencilerin mobilya, metal, matbaa, kimya, bilişim teknolojileri, güzellik, çocuk gelişimi, denizcilik, moda tasarım, yiyecek içecek, konaklama ve seyahat sektörüne yönelik üretim ve hizmetinden 9 ayda 47 milyon 61 bin 425 lira ciro elde edildi.
7.10.2022 Ekonomi
Milli Eğitim Bakanı Özer'den meslek liseleri açıklaması! Yeni rekor
Milli Eğitim Bakanı Özer'den meslek liseleri açıklaması! Yeni rekor Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının, döner sermaye işletmesi kapsamında 2022 yılının ilk 8 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 243 gelir artışı sağlayıp, 1 milyar 75 milyon TL gelir elde ettiğini söyledi.
22.09.2022 Ekonomi
Öğretmen atama tercihleri nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri başları mı, ne zaman saat kaçta başlayacak? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru ekranı!
Öğretmen atama tercihleri nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri başları mı, ne zaman saat kaçta başlayacak? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru ekranı! Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri başladı mı, ne zaman, saat kaçta başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri bugün yapılacak. 20 bin öğretmen atama tercihleri merakla bekleniyor. Atama tercihleri ise 1 Eylül’de açıklanacak. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman başlıyor? Öğretmen arama tercihleri nasıl yapılır? MEB Sözleşmeli öğretmenlik başvuru ekranı ve tercih tarihleri 2022…
27.08.2022 Çalışma Hayatı
Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS’den en az 70 puanla sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS’den en az 70 puanla sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Kültür ve Turizm Bakanlığı duyurdu! Sözleşmeli personel alınacak! İlan Resmi Gazete’de yayınlandı. Yayımlanan ilana göre, Bakanlığın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere tekniker ve teknisyen pozisyonlarında 14 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvurular 22-28 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Peki, Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru şartları!
9.08.2022 Personel Alımı
IBAN şartı getirildi! TBB'den onay alınacak, yapmayana ceza...
IBAN şartı getirildi! TBB'den onay alınacak, yapmayana ceza... Gelir İdaresi Başkanlığı harekete geçti. IBAN şartı getirildi. Cezai yaptımı bulunuyor. YouTuber, Blogger, TikToker'lar için geçerli. Sosyal medyadan gelir sağlayan kişilerin yüzde 15'lik vergi istisnasından yararlanabilmeleri için Türkiye’de kurulu bankalarda hesap açması ve istisna belgesi alması gerekiyor. Eğer Türkiye’de kurulu bankalarda hesap açılmadığı, elde edilen gelirin tamamının açılan banka hesabına yatırılmadığı veya eksik yatırıldığı tespit edilirse, kişi vergi cezası ile karşı karşıya kalabilir.
8.08.2022 Ekonomi
Bakan Yanık: Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı kadar yıkıcı etkisi olabilen risk
Bakan Yanık: Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı kadar yıkıcı etkisi olabilen risk Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı kadar çocuk ve gençler üzerinde yıkıcı etkisi olabilen bir risk. Ciddi anlamda, bugünden sonra dijital bağımlılığı da gündemimize alıyoruz" dedi.
1.06.2022 Siyaset
Gençlere iş fırsatı! Flaş hamle geldi
Gençlere iş fırsatı! Flaş hamle geldi Gençlere yeni iş fırsatı yaratacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) işbirliği ile hazırlanan, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) akademik katkı sunduğu Eğitim ve İstihdam Programı’nın tanıtımı geçen hafta gerçekleştirildi. Programa amacı üniversitelerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik bölümlerinden mezun olmuş ya da üniversite son sınıfta olan ve mezun olacak gençlere, bilişim ve yazılım konularında Türkiye ve dünyadan önde gelen kurumlarla yapılan iş birlikleri ve MEXT uzmanlığı ile ücretsiz eğitim programı sunmak, mezun olan gençlere, MESS üyelerinde ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde uzun dönemli staj ve çalışma imkânı sunmak.
23.05.2022 Ekonomi
Türkiye nüfusunun yüzde 15,3'ünü gençler oluşturuyor
Türkiye nüfusunun yüzde 15,3'ünü gençler oluşturuyor Genç nüfus, Türkiye’nin toplam nüfusunun yüzde 15,3'ünü oluşturdu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İstatistiklerle Gençlik 2021 araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, 2021 yılı sonu itibarıyla Türkiye'nin toplam nüfusu 84 milyon 680 bin 273 kişi iken 15-24 yaş grubundaki genç nüfus 12 milyon 971 bin 289 kişi oldu. Genç nüfus, toplam nüfusun yüzde 15,3'ünü oluşturdu. Genç nüfusun yüzde 51,3'ünü erkek nüfus, yüzde 48,7'sini ise kadın nüfus oluşturdu. Nüfus projeksiyonlarına göre genç nüfusun toplam nüfus içindeki oranının 2025 yılında yüzde 14,3, 2030 yılında yüzde 14,0, 2040 yılında yüzde 13,4, 2060 yılında yüzde 11,8 ve 2080 yılında yüzde 11,1'e düşeceği öngörüldü.
17.05.2022 Gündem
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alacak! İşte başvuru şartları!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alacak! İşte başvuru şartları! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) duyurdu! Türkiye İstatistik Kurumu Dijital Dönüşüm ve Projeler Daire Başkanlığı Bilişim Teknolojileri Daire Başkanlığı ve Yazılım Daire Başkanlığı’nda istihdam edilmek üzere sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Peki, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte TÜİK personel alımı başvurusu detayları!
17.05.2022 Personel Alımı
Ortalama hanehalkı büyüklüğü 3,23 oldu
Ortalama hanehalkı büyüklüğü 3,23 oldu Türkiye'de 2008 yılında 4 kişi olan ortalama hanehalkı büyüklüğünün, azalma eğilimi göstererek 2021 yılında 3,23 kişiye düştüğü görüldü.
12.05.2022 Ekonomi
Kazakistan ile 15 anlaşma imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 10 milyar dolar hedefine ulaşacağız
Kazakistan ile 15 anlaşma imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 10 milyar dolar hedefine ulaşacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile başbaşa görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası iki ülke arasında 15 yeni anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tokayev ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "5 milyar olarak belirlediğimiz hedefimizi geride bıraktık. İnşallah birlikte atacağımız adımlarla 10 milyar dolar hedefine ulaşacağız" dedi. Tokayev ise açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman bize destek çıktığını biliyoruz. Erdoğan vizyon sahibi bir lider" ifadelerini kullandı.
10.05.2022 Siyaset
Ortaokul öğrencileri tasarladıkları akıllı bastonla görme engellileri rahatlatacak
Ortaokul öğrencileri tasarladıkları akıllı bastonla görme engellileri rahatlatacak Erzincan’da 3 ortaokul öğrencisi görme engelliler için akıllı baston tasarladı. Sarı yürüyüş yollarının altına konulacak RFİD kartlarını okuyacak akıllı baston, cep telefonuna yönlendireceği mesajla görme engelli vatandaşın nerede olduğunu bildirecek.
29.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Borsa İstanbul MTAL 9 yıl sonra TÜBİTAK’ta
Borsa İstanbul MTAL 9 yıl sonra TÜBİTAK’ta Bu yıl 53’üncüsü düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Borsa İstanbul Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi 9 yıl sonra bölge finallerine kalmayı hak kazandı.
25.03.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Bilişim Teknolojileri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilişim teknolojileri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.