Google

Google

Son dakika google haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan google ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını google haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Google

haberleri sayfasında son dakika yaşanan google gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.806 google haberi bulunmuştur. Tüm google haberleri aşağıda listelenmiştir.
Threads Instagram nedir? Threads Meta nasıl indirilir, Threads özelliği nedir? (Play Store-Google Play Threads indirme)
Threads Instagram nedir? Threads Meta nasıl indirilir, Threads özelliği nedir? (Play Store-Google Play Threads indirme)Threads nedir, Instagram Threads ne demek? Elon Musk'ın Twitter'ına rakip olarak piyasaya sürdüğü Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'ün Threads uygulaması, kullanıma girdi. Uygulamada ilk 4 saat içerisinde 5 milyondan fazla kişi hesap açtı. Hesap açanlar arasında, Shakira gibi ünlü isimlerin yanı sıra; HBO, Netflix ve NPR gibi markalar da vardı. Uygulamanın arayüzü Twitter'a benzetildi. Peki, Threadas nedir? Threadas uygulamasına nasıl giriliyor, Threads'e nasıl kayıt olunur? Instagram Threads ne demek?
26.07.2024Ekonomi
Google haritalarda radar var mı? Google maps radar özelliği nasıl açılır?
Google haritalarda radar var mı? Google maps radar özelliği nasıl açılır?Google Maps "Trafik Bildirimi" özelliği Türkiye için yayınlandı.  Özellik, 2019 yılından bu yana yurtdışında kullanılıyordu. Peki, Google haritalarda radar var mı? Google maps radar özelliği nasıl açılır?
20.07.2024Gündem
TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Yayman: Google ile süreç olumlu gidiyor
TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Yayman: Google ile süreç olumlu gidiyorAK Parti Hatay milletvekili Hüseyin Yayman ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, CNN TÜRK'te açıklamalarda bulundu. Yayman, dijital telif yasasıyla ilgili "Olumlu bir noktada ilerliyoruz. Meclis Ekim döneminde açıldığında bu konu gündeme gelecek" diye konuştu. Yayman, Kayseri'de yaşanan olaylarla ilgili, "Biz Suriyelilerin ülkelerine güvenli şekilde dönmelerini savunuyoruz. Ben Kayseri'deki olayların münferit olaylar olarak kalmasını dilerim" ifadelerini kullandı.
6.07.2024Gündem
Hüseyin Yayman: Meclis'te tarihi bir adım attık
Hüseyin Yayman: Meclis'te tarihi bir adım attıkMilyonlarca içerik internete telif ödenmeden Google tarafından kullanılıyor. Türkiye'de bu emek hırsızlığının önüne geçmek için Dijital Telif Yasası'nı çıkarmaya çalışıyor. İşte bu yüzden dün Meclis'te Dijital Mecralar Komisyonu toplandı, Google yetkilileri dinlendi. Peki o görüşmede ne çıktı?
26.06.2024Vatan TV
Google dijital telife olumlu bakıyor! Hüseyin Yayman: Meclis'te tarihi bir adım attık
Google dijital telife olumlu bakıyor! Hüseyin Yayman: Meclis'te tarihi bir adım attıkMilyonlarca içerik internete telif ödenmeden Google tarafından kullanılıyor. Türkiye'de bu emek hırsızlığının önüne geçmek için Dijital Telif Yasası'nı çıkarmaya çalışıyor. İşte bu yüzden dün Meclis'te Dijital Mecralar Komisyonu toplandı, Google yetkilileri dinlendi. Peki o görüşmede ne çıktı?
26.06.2024Gündem
'Dijital telife' Google’dan yeşil ışık! 'Kapsamlı çözüm için hazırız'
'Dijital telife' Google’dan yeşil ışık! 'Kapsamlı çözüm için hazırız'Dünyanın en büyük arama motorlarından Google, “dijital telif” gündemiyle toplanan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na üst düzey geniş bir heyetle katılarak sunum gerçekleştirdi.
26.06.2024Gündem
Google’dan telife yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırız
Google’dan telife yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırızDijital Telif Yasası görüşmelerinde tarihi bir gün yaşanıyor. Google, Dijital Mecralar Komisyonu’na üst düzey bir heyetle katılarak sunum gerçekleştiriyor. Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan toplantıyı açan Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, emek hırsızlığının önüne geçilmesine vurgu yaptı, “Avrupa normlarında olduğu gibi burada da haberin telif içermesi gerekiyor.” dedi. Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Birimi Müdürü Duygu Yücesoy "Tüm paydaşlarımızla masaya oturmaya hazırız" açıklamasını yaptı.
25.06.2024Vatan TV
Meclis’te tarihi gün! Google’dan telife yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırız
Meclis’te tarihi gün! Google’dan telife yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırızDijital Telif Yasası görüşmelerinde tarihi bir gün yaşanıyor. Google, Dijital Mecralar Komisyonu’na üst düzey bir heyetle katılarak sunum gerçekleştiriyor. Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan toplantıyı açan Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, emek hırsızlığının önüne geçilmesine vurgu yaptı, “Avrupa normlarında olduğu gibi burada da haberin telif içermesi gerekiyor.” dedi. Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Birimi Müdürü Duygu Yücesoy "Tüm paydaşlarımızla masaya oturmaya hazırız" açıklamasını yaptı.
25.06.2024Gündem
Google'a ‘çifte standart uygulama’ çağrısı yapılacak
Google'a ‘çifte standart uygulama’ çağrısı yapılacakTBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda sunum yapacak olan Google’a 72 milyon internet ve 62 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunan Türkiye’de dijital telif ve bu kapsamda habere de telif ödenmesi yönündeki çalışmaları çerçevesinde “çifte standart uygulamaması” çağrısı yapılacak.
25.06.2024Ekonomi
Lübnan-Gaziantep hattında 5 milyon dolarlık ‘Fabrikatör’ oyunu! Detayları herkesi şaşkına uğrattı
Lübnan-Gaziantep hattında 5 milyon dolarlık ‘Fabrikatör’ oyunu! Detayları herkesi şaşkına uğrattıLübnanlı işinsanı, Gazintep’te yaşayan 4 Suriyeli’nin ‘fabrikatör’ oyununa inanınca 5 milyon dolarını kaptırdı. Lübnan, Türkiye’ye nota verdi, MASAK 5 milyon doların izini sürdü. Yakalanan dolandırıcılar hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık, kara para aklama ve resmi belgede sahtecilik’ suçlarından dava açıldı.
26.06.2024Gaziantep
Meclis bayram sonrası Dijital Telif Yasası mesaisine başlıyor! Google Dijital Mecralar Komisyonu karşısına çıkacak
Meclis bayram sonrası Dijital Telif Yasası mesaisine başlıyor! Google Dijital Mecralar Komisyonu karşısına çıkacakBayramın sona ermesiyle 'Dijital Telif Yasası'nın çıkarılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. TBMM Genel Kurulu'nun, 25 Haziran Salı günü haftalık çalışmasına başlamasıyla Dijital Mecralar Komisyonu da, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında "dijital telif" gündemiyle toplanacak. Komisyona Google yetkilileri bir sunum yapacak. Öte yandan "Krito Varlıklar Yasası" da TBMM'nin gündemine gelecek.
23.06.2024Gündem
21 Haziran BİM kataloğu 2024 | BİM mini buzdolabı fiyatı ne kadar, bu cuma BİM’de neler var? İşte BİM aktüel ürünler kataloğu 2024
21 Haziran BİM kataloğu 2024 | BİM mini buzdolabı fiyatı ne kadar, bu cuma BİM’de neler var? İşte BİM aktüel ürünler kataloğu 2024BİM 21 Haziran 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı. BİM market 21 Haziran 2024 cuma aktüel ürünler fiyat listesini yayımlarken, BİM markette 21 Haziran’da hangi ürünlerin indirimli olarak raflarda yerini alacağı sorgulanmaya başlandı. Peki, bu Cuma BİM’de neler var? İşte 21 Haziran BİM kataloğu 2024…
20.06.2024Ekonomi
Dijital Telif Yasası'nda sona geliniyor! İçerik üretimine koruma kalkanı
Dijital Telif Yasası'nda sona geliniyor! İçerik üretimine koruma kalkanıBaşta basın sektörü olmak üzere dijital alanda içerik üretimi yapan tüm kesimlerin dört gözle beklediği Dijital Telif Yasası'nda sona geliniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Dijital Telif Yasası genel itibarıyla içerik üreten kişi ile kurum ve kuruluşların ürettikleri içeriğe ilişkin telif haklarını koruma altına almayı amaçlıyor. Yani bir şekilde emek hırsızlığının önüne geçmek istiyor. Meclisteki çalışmalar devam ediyor ve birkaç kurumla birlikte bu çalışmalar yürütülüyor" dedi.
18.06.2024Ekonomi
Turkcell’den Bayramda Salla Kazan kampanyası ile 30 milyon GB internet hediye
Turkcell’den Bayramda Salla Kazan kampanyası ile 30 milyon GB internet hediyeTurkcell, Salla Kazan kampanyası kapsamında Kurban Bayramı’nda müşterilerine toplam 30 milyon GB internet hediye ediyor. Bayramda sevdiklerinin yanında olamayan veya tatilde internetin keyfini çıkarmak isteyen Turkcell’liler, 16-19 Haziran tarihleri arasında Turkcell’in uygulaması üzerinden, ek Salla Kazan hakkı ile bu fırsattan yararlanabilecek.
15.06.2024Ekonomi
Dijital piyasalara düzenleme geliyor: Rekabet ihlaline anında müdahale edilecek
Dijital piyasalara düzenleme geliyor: Rekabet ihlaline anında müdahale edilecekDijital piyasalara düzenleme geliyor. Piyasayı domine eden Google, META, YouTube ve birçok platformun rekabet ihlali yaratan uygulamaları 4054 sayılı kanunda yapılacak değişiklikle son bulacak. Yeni düzenleme ile dijital Pazar kuralları önceden belirlenecek, bu kurallara uymayan platformlar Rekabet Kurumu tarafından doğrudan cezalandırılacak. Dijital Piyasaların Düzenlemesi ve Değişiklik Yapılması ile ilgili kanun yürürlüğe girdiğinde, telefonlar satılırken içinde yüklü olan dijital platformlar seçenekler halinde vatandaşlara sunulmak zorunda olacak.
14.06.2024Gündem
Rekabet Kurulu'ndan Google'a 482 milyon lira para cezası
Rekabet Kurulu'ndan Google'a 482 milyon lira para cezasıYerel Arama Hizmetleri Soruşturmasında Google’ın süreli para cezası durdu. Google’a otel sorguları bakımından tedbir önerilerini yerine getirmediği süre için toplam 482 milyon TL para cezası verildi.
10.06.2024Gündem
‘Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde yapay zeka konuşuldu
‘Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde yapay zeka konuşulduTeknoloji alanında Türkiye'nin önde gelen karar vericileri ve kanaat önderleri, Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde bir araya geldi. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte global mega trendlerin şirket stratejilerine etkileri, Türkiye’de üretilen teknolojilerin global pazardaki yeri, sürdürülebilir dijital dönüşüm, yapay zekâ ve akıllı şehirler ele alındı. Zirve, ‘En Etkin 50 Teknoloji Lideri’nin ödül törenine de ev sahipliği yaptı.
4.06.2024Yaşam
İnşaat işçisi yediği meyveyi Google'da araştırdı, iki gün sonra yüzü parçalandı! Tek lokmayla ağzı alev aldı
İnşaat işçisi yediği meyveyi Google'da araştırdı, iki gün sonra yüzü parçalandı! Tek lokmayla ağzı alev aldıTatmadığınız bir meyveyi deneyimlemek sizi korkutur mu? Bu haberle artık korkabilirsiniz. İngiltereli bir turist, yediği bir meyveyle dehşet günlerinin kapısını araladı. Ağzına attığı tek lokmayla yüzü gözü alev aldı. Nasıl mı? Gelin yüz parçalayan o meyveye bakalım.
3.06.2024Yaşam
X'in Türkiye'de ofis açması ne ifade ediyor? 'Tüm faaliyetleri için vergi ödeyecek'
X'in Türkiye'de ofis açması ne ifade ediyor? 'Tüm faaliyetleri için vergi ödeyecek'Sosyal medya platformu X'i geçtiğimiz ay son kez uyarmış ve yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde bant daraltması uygulanacağını açıklamıştı. Bunun üzerine X çalışmalarını hızlandırmış ve Türkiye’ye temsilcilik açma kararı almıştı. Peki, bu durum hem hukuki hem de sosyal medya dezenformasyonu açısından Türkiye için ne ifade ediyor?
25.05.2024Gündem
Fransa 'komşu Hakkı'nı yedirmemek için X'e bastırıyor
Fransa 'komşu Hakkı'nı yedirmemek için X'e bastırıyorX'in yayınladığı içeriklerden pay almak için bastıran Fransız medyası, 'komşu hakkı' diye bilenen telif hakları için mahkemenin yolunu tutmuştu. Telif hakkı için verdiği hukuk mücadelesini kazanan Fransız medyası, şimdi haber başına kazanılan parayı öğrenecek.
25.05.2024Dünya
Erkin Yılmaz komisyonda detayları anlattı! İşte dijital telifin çerçevesi
Erkin Yılmaz komisyonda detayları anlattı! İşte dijital telifin çerçevesiKültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz, dijital telif çalışmalarının çerçevesini çizdi.
25.05.2024Gündem
Rekabet Kurumu'ndan Google ve META çıkışı: Bizi ikna edene kadar her gün ceza!
Rekabet Kurumu'ndan Google ve META çıkışı: Bizi ikna edene kadar her gün ceza!Google ve META gibi sosyal platformların Rekabet Kurumu'nun cezalarını ödeyip ihlal yapmaya devam ettiği tespit edildi. Verilen cezalardan daha fazla para kazandıkları için bunun caydırıcı olmadığını belirten Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Ferhat Topkaya "Kılcal damarlarına giriyoruz" çıkışını yaparak, "Yaptırım anlayışını değiştirdik. Cezaların yanı sıra davranışsal ve yapısal tedbirler getirdik" dedi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na sunum yapan Topkaya, Rekabet Kurumu ikna edilinceye kadar söz konusu platformların günlük ceza ödeyeceklerini ve bu cezaların tutarlarından birinin 4.7 milyon TL olduğunun bilgisini verdi.
24.05.2024Gündem
İçerik gazetede reklam dijitalde: Gelirlerin düştüğü bildirildi
İçerik gazetede reklam dijitalde: Gelirlerin düştüğü bildirildiRekabet Kurulu’nun toplantısında dijital platformların, haber yayıncılarının içeriklerini kullanarak gelir elde ederken gazetelerin içeriklerinin daha çok okunduğu ancak reklam gelirlerinin düştüğü bildirildi
24.05.2024Gündem
Doç. Dr. Cahit Suluk: Mesleğin devamı için Dijital Telif Yasası şart
Doç. Dr. Cahit Suluk: Mesleğin devamı için Dijital Telif Yasası şartDijital Telif Yasası, haberi ve habercinin fikri mülkiyetini korumak için son derece kritik rol oynuyor. Avrupa Birliği'nden sonra Kanada'da da uygulanmaya başlanan düzenleme için gözler Türkiye'ye çevrilmiş durumda. TBMM'de çalışmaları süren düzenleme ise Doç. Dr. Cahit Suluk'a göre zaman kaybetmeden yürürlüğe girmeli.
23.05.2024Gündem
Dijital Telif Yasası için tarihi gün! Meclis Komisyonu’nda çözüm önerileri 4 maddede sıralandı
Dijital Telif Yasası için tarihi gün! Meclis Komisyonu’nda çözüm önerileri 4 maddede sıralandıDijital Mecralar Komisyonu, yayıncıların talebi ile Dijital Telif Yasası çalışmalarına hız verdi. Basın-yayın kurumlarının ürettiği haberin farklı mecralarda kullanılmasının önüne geçiliyor. Dijital Mecralar Komisyonu, yayıncıların haklarını korumak için Rekabet Kurumu ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nün katılımı ile toplantı gerçekleştirdi.
23.05.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Google ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki google haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.