Okul

Okul

Son dakika okul haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan okul ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını okul haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Okul

haberleri sayfasında son dakika yaşanan okul gelişmeleri de dahil olmak üzere 25.057 okul haberi bulunmuştur. Tüm okul haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Özdemiş Göktaş: Her hanede bir aile danışmanı olacak, eylül ayında atama yapılacak
Bakan Özdemiş Göktaş: Her hanede bir aile danışmanı olacak, eylül ayında atama yapılacakAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Nasıl her ailenin bir aile hekimi varsa, biz de her hanenin bir aile danışmanı olsun istiyoruz. Bununla ilgili çalışmamızı başlattık. Bu sayede mahalle mahalle ülkemizin sosyal risk haritasını çıkaracağız." dedi.
26.07.2024Gündem
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi!
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi!Yaz ayları ile birlikte pek çok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen dondurma, besin değeri açısından oldukça zengin tatlı çeşitlerinden biri. Ancak uygun koşullarda üretilmediği ve saklanmadığı zaman dondurmada oluşan patojen bakteriler nedeniyle sağlığı tehdit edebiliyor. Dondurma tercih ederken dikkatli olunması konusunda uyaran . Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Betül Merd, dondurmanın nasıl tüketilmesi gerektiği anlattı ve evde yapılabilecek dondurma tarifini paylaştı.
26.07.2024Sağlık
Fransa'nın ardından sıra Alman okullarında: Türk öğrenci kabul etmeyecekler
Fransa'nın ardından sıra Alman okullarında: Türk öğrenci kabul etmeyeceklerİki Fransız okulunun ardından Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı eğitim kurumu Ernst-Reuter Okulu da Dışişleri Bakanlığı’ndan nota verildiğini, yeni dönemde çift uyruklular dahil Türk vatandaşlarının kabul edilmeyeceğini duyurdu...Bakan Tekin, Meclis’te gazetecilerin Fransız okullarıyla yaşanan krizle ilgili soruları üzerine okulların mevzuat içerisine girerlerse eğitimlerine devam edeceklerini, girmezlerse yok hükmünde olduğunu belirtti...
25.07.2024Gündem
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Türkiye genelinde hibe alarak desteklenmeye hak kazanan 45 projeden biri olan “KÜÇÜKÇEKMECE BİLİMİN İZİNDE ŞENLENİYOR!” projesi yaklaşık 50 bin kişilik katılımla 26-27-28 Eylül 2024 tarihinde İstanbul-Küçükçekmece ilçesi Fevzi Çakmak Etkinlik Meydanı’nda gerçekleştirilecektir. Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje kurumu olarak Küçükçekmece’de ilk kez düzenleyeceği bilimsel etkinliklerin hazırlıkları, TÜBİTAK Projeleri İlçe Koordinatörü ve Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi Coğrafya Öğretmeni Uzman Leyla ARATTAN koordinasyonunda farklı kademe ve farklı okullardan gönüllü ve bilimsel proje ile yarışmalarda tecrübe kazanmış, proje eğitimleri bulunan sadece Küçükçekmeceli öğretmenlerden oluşan uzman bir ekiple son hızla sürdürülmektedir.
23.07.2024Gündem
Lise mezunu polis alımı başvuruları ne zaman, kadın polis alımı şartları neler? PMYO polis alımı yaş sınırı var mı?
Lise mezunu polis alımı başvuruları ne zaman, kadın polis alımı şartları neler? PMYO polis alımı yaş sınırı var mı?2024-2025 eğitim-öğretim yılı için Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Polis Meslek Yüksekokulları'na (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacak. Polis Meslek Yüksekokulları'nda eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adaylar polis memuru olarak atanacak. Peki, polis alımı ne zaman, lise polis alımı şartları neler, yaş sınırı var mı? PMYO 2500 polis alımı KPSS şartı var mı?
23.07.2024Gündem
LGS 2. Tercih ne zaman, lise nakil işlemleri ne zaman açılacak 2024? Lise 2 tercihler takvimi
LGS 2. Tercih ne zaman, lise nakil işlemleri ne zaman açılacak 2024? Lise 2 tercihler takvimiLGS 2. tercih tarihleri için araştırmalar yoğunlaştı. LGS tercih sonuçlarının 22 Temmuz 2024 tarihinde açıklanmasıyla lise nakil işlemlerinin ne zaman başlayacağı sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan LGS 1. ve 2. nakil tercih takvimi ile LGS ek yerleştirme tarihleri netleşti. Peki, LGS nakil işlemleri (ek tercih) ne zaman başlıyor? e-Okul ile nakil başvurusu nasıl yapılır?
23.07.2024Gündem
Baharat sektörünün kalbi Gaziantep'te attı! 'Gastronomideki gizli lezzet sırrımız'
Baharat sektörünün kalbi Gaziantep'te attı! 'Gastronomideki gizli lezzet sırrımız'Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile Aromatik Bitkiler ve Baharat Üreticileri Derneği (ABÜDER) iş birliğinde, Gaziantep'te ‘Baharat Sektörü Değerlendirme' toplantısı düzenlendi.
22.07.2024Gaziantep
Son dakika... LGS yerleştirme sonuçları açıklandı
Son dakika... LGS yerleştirme sonuçları açıklandıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçları açıklandı.
22.07.2024Gündem
Lise Kayıt Tarihleri 2024-2025: MEB 9. sınıf lise kayıtları ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
Lise Kayıt Tarihleri 2024-2025: MEB 9. sınıf lise kayıtları ne zaman, hangi tarihte yapılacak?LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamında yerleştirme süreci yarın tamamlanıyor. Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte okul kayıtları başlayacak. Kayıtlarla ilgili olarak öğrenciler ve veliler MEB 9. sınıf lise kayıtları ne zaman başlıyor, gerekli belgeler neler sorularına cevap arıyor.
22.07.2024Gündem
MEB'den yeni adım: 6 ilde 7 tematik tarım meslek lisesi kuruluyor
MEB'den yeni adım: 6 ilde 7 tematik tarım meslek lisesi kuruluyorMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Türkiye'de tarım alanında nitelikli iş gücünün karşılanmasına destek olunması amacıyla 6 ilde 7 tematik tarım meslek lisesi açıldı.
20.07.2024Gündem
Dünyada mavi ekran kabusu! DEİK Dijital Teknoloji İş Konseyi Başkanı Erdem Erkul: Yapmamız gereken genel ulusal strateji belirlemek
Dünyada mavi ekran kabusu! DEİK Dijital Teknoloji İş Konseyi Başkanı Erdem Erkul: Yapmamız gereken genel ulusal strateji belirlemekDünyayı sarsan ve CrowdStrike şirketinin güncellemesinden dolayı bilgisayarları mavi ekrana düşüren, mağduriyetlere yol açan yazılımsal soruna ilişkin olarak DEİK Dijital Teknoloji İş Konseyi Başkanı Erdem Erkul açıklamalarda bulundu. Erkul "Yapmamız gereken genel ulusal strateji belirlemek" dedi.
19.07.2024Ekonomi
Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman 2024? Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı, başlayan ilçeler hangileri?
Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman 2024? Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı, başlayan ilçeler hangileri?Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görevlendirilecek ücretli öğretmen başvurularına yönelik detaylar sorgulanıyor. Başvuruları bekleyen adaylar resmi kurumdan gelecek açıklamayı bekliyor. Peki, ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman?
17.07.2024Gündem
LGS tercih süreci bugün sona eriyor
LGS tercih süreci bugün sona eriyorMilli Eğitim Bakanlığınca 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 2 Haziran'da gerçekleştirildi.
17.07.2024Gündem
Polislik kaç puan? 2024 TYT polislik taban puanları < 4 yıllık polislik TYT puanı 2024 açıklandı mı, polislik başvurusu TYT puanı kaç olmalı? PMYO taban puanları 2024
Polislik kaç puan? 2024 TYT polislik taban puanları < 4 yıllık polislik TYT puanı 2024 açıklandı mı, polislik başvurusu TYT puanı kaç olmalı? PMYO taban puanları 2024PMYO taban puanları, YKS sonuçlarının açıklanmasıyla sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Polislik için hangi puan türü gerekli, şartları neler, 4 yıllık polislik TYT puanı 2024 kaç sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, polislik başvurusu TYT puanı kaç olmalı, polislik kaç puan? İşte PMYO taban puanları 2024
16.07.2024Gündem
Okul Öncesi Öğretmenliği Taban Puanları 2024: YÖK Okul Öncesi Öğretmenliği üniversite taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları!
Okul Öncesi Öğretmenliği Taban Puanları 2024: YÖK Okul Öncesi Öğretmenliği üniversite taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları!Üniversiteye giriş heyecanı, Okul Öncesi Öğretmenliği adaylarını da etkisi altına aldı. Binlerce genç taban puanlarına odaklandı. İşte, YÖK Okul Öncesi Öğretmenliği üniversite taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları!
16.07.2024Gündem
Polislik bölümü için kaç puan gerekli? PMYO puanı kaç? POLİSLİK TYT mi, AYT mi?
Polislik bölümü için kaç puan gerekli? PMYO puanı kaç? POLİSLİK TYT mi, AYT mi?(PMYO) için gerekli olan puan ve hangi sınavın esas alındığı adaylar tarafından merak ediliyor. PMYO'ya başvurabilmek için TYT mi, yoksa AYT mi gerektiği araştırılmaya devam ediyor. Peki, PMYO puanı kaç? PMYO için kaç puan gerekli?
16.07.2024Gündem
Trump'ı vuran saldırgan hakkında çarpıcı detaylar! ABD'yi karıştıracak iddia ortaya atıldı
Trump'ı vuran saldırgan hakkında çarpıcı detaylar! ABD'yi karıştıracak iddia ortaya atıldıABD’nin eski Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimi bugün de ABD ve dünyanın bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ediyor. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) olayın iç terörizm kategorisinde soruşturulduğunu duyururken ABD basını saldırının ülkeyi parçalayacağını düşünüyor. Trump ise saldırı sonrası verdiği ilk özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öte yandan Thomas Matthew Crooks hayatı ile ilgili bilgi toplayan gazeteciler, suikastçinin okul arkadaşlarına ulaştı. 20 yaşındaki tetikçinin komik derecede kötü bir atıcı olduğu için okulun atış kulübüne kabul edilmediği öğrenildi. Kulübün seçmelerine katılan Crooks'un hedeften 6 metre öteye atış yaptığı ve bu durumun kulübün diğer üyeleri için tehlike yarattığı gerekçesi ile seçmeleri terk etmesinin istendiği ortaya çıktı.
15.07.2024Gündem
Bakan Yerlikaya: Firari FETÖ'cülerin yüzde 16'sı ABD, yüzde 23'ü Almanya'da
Bakan Yerlikaya: Firari FETÖ'cülerin yüzde 16'sı ABD, yüzde 23'ü Almanya'daİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) firari üyelerinin yaklaşık yüzde 16'sının ABD'de, yüzde 23'nün de Almanya'da olduğunun değerlendirildiğini açıkladı.
13.07.2024Gündem
FETÖ darbe girişiminin 8. yılı: Şehit Halil Kantarcı'nın babası: 1 tane Halil kaybettim, 100 bin tane Halil’im oldu
FETÖ darbe girişiminin 8. yılı: Şehit Halil Kantarcı'nın babası: 1 tane Halil kaybettim, 100 bin tane Halil’im oldu15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında evden çıkıp Çengelköy Polis Merkezi’ne gitmeye çalıştığı sırada vurularak şehit edilen Halil Kantarcı'nın (36) babası Ali Kantarcı (75), "İnanın Halil şehit olduktan sonra hiçbir zaman telefonlarım susmadı. Samsun’dan, Tokat’tan, İzmir’den, Çanakkale’den yurt dışından dahi arayanlar oldu. Medine’ye gittim orada dahi beni tanıdılar. ‘Bizi Halil olarak kabul et, biz de bir Halil’iz’ dediler. Dursun olan ismini bana Halil olarak tanıtanlar var. 1 tane Halil kaybettim ama 100 bin tane Halil’im oldu" dedi.
13.07.2024Gündem
Bakan Yerlikaya'dan FETÖ ile mücadele mesajı: Operasyonlar aralıksız gerçekleştiriliyor
Bakan Yerlikaya'dan FETÖ ile mücadele mesajı: Operasyonlar aralıksız gerçekleştiriliyorİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) firari üyelerinin yaklaşık yüzde 16'sının ABD'de, yüzde 23'nün de Almanya'da olduğunun değerlendirildiğini bildirdi. Bakan Yerlikaya, "FETÖ'nün ülkemizdeki faaliyetlerine devam etmeye çalıştığını biliyoruz. Kolluk kuvvetlerimiz tarafından adli mercilerle koordineli yürütülen çalışmalarla bu faaliyetler yakından takip ediliyor ve tespit edilen hedeflere yönelik operasyonlar aralıksız gerçekleştiriliyor" ifadelerini kullandı.
13.07.2024Gündem
Lise kayıt tarihleri 2024! Lise kayıtları ne zaman 2024, lise nakil işlemleri ne zaman başlıyor 2024?
Lise kayıt tarihleri 2024! Lise kayıtları ne zaman 2024, lise nakil işlemleri ne zaman başlıyor 2024?Lise kayıt sürecine yönelik detaylar sorgulanıyor. LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla lise kayıtları başlayacak. İlk yerleştirme sonrası boş kontenjanlara yönelik de nakil işlemleri yapılacak. Peki, Lise kayıtları ne zaman başlayacak? İşte, lise nakil ve kayıt 2024 tarihleri…
12.07.2024Gündem
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor! Okul müdürü Ertoğan: Veliler okulları mutlaka görüp bilgi almalı
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor! Okul müdürü Ertoğan: Veliler okulları mutlaka görüp bilgi almalıDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, 17 Temmuz tarihine kadar yapılacak tercih döneminde yeni öğrencilerini bekliyor. Tercih döneminin bitmesine sayılı günler kala bu süreçte dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, “Lise öğrencinin geleceğiyle ilgili planlarının başladığı yerdir. Doğru lise seçimi çok önemli. Bu nedenle veliler okulları mutlaka görüp eğitim programıyla ilgili bilgi almalı” dedi.
12.07.2024Gündem
Ek dersler neden yatmadı? Ek ders ücreti 2024 Temmuz ne zaman yatacak?
Ek dersler neden yatmadı? Ek ders ücreti 2024 Temmuz ne zaman yatacak? Temmuz ayının ikinci haftası geride kalırken ek ders neden yatmadı, sorusu gündeme geldi. Öğretmenler ek ders ücreti ödeme tarihini merakla takip ediyor. Ek ders ücretleri genellikle her ayın 1'inden itibaren öğretmenlerin hesaplarına aktarılıyor. Ek ders ücreti, 105 TL'den 125 TL'ye yükselirken, temmuz ayının da 3. Haftası gelirken MEB açıklamaları dikkatle dinleniyor. Peki, Öğretmenlerin ek dersi ne zaman yatacak? Ek dersler neden yatmadı?
Adana Valisi LGS'den tam puan alan öğrencileri misafir etti
Adana Valisi LGS'den tam puan alan öğrencileri misafir ettiAdana Valisi Yavuz Selim Köşger, 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tam puan alarak ilimizin gururu olan öğrencilerle bir araya geldi.
10.07.2024Adana
Milli Olimpiyat Komitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i Türkiye'nin ilk “Fair Play Annesi” seçti
Milli Olimpiyat Komitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i Türkiye'nin ilk “Fair Play Annesi” seçtiGaziantep'te örnek bir liderlik sergileyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'nin ilk "Fair Play Annesi" ünvanına layık görüldü.
4.07.2024Gaziantep

Benzer Haber Etiketleri

Okul ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki okul haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.