Besinler

Besinler

Son dakika besinler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan besinler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını besinler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Besinler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan besinler gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.509 besinler haberi bulunmuştur. Tüm besinler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Küflenince yenen besinler hangileri? Bir nokta bile olsa çöpe atın!
Küflenince yenen besinler hangileri? Bir nokta bile olsa çöpe atın! Her yıl dünya genelinde milyonlarca ton yiyecek çöpe atılmaktadır. Evde küflenmiş ya da rengi değişmiş yiyecekleri çöpe attığımız için kaynaklanıyor. Küflü besin konusunda hassas olanlara, " Küflenmeiş hangi besin yenir?" sorusuna yanıt aradık.
25.04.2024 Yaşam
Tek bir kırışık bırakmıyor - 2 tanesini zerdeçalla karıştırıp direkt sürün; gençliği 10 yıl geri çağırıyor
Tek bir kırışık bırakmıyor - 2 tanesini zerdeçalla karıştırıp direkt sürün; gençliği 10 yıl geri çağırıyor Yumurtanın harika bir güzellik malzemesi olabileceğini düşündünüz mü? Protein ve besinler açısından zengin olan ve diyetinize dahil ettiğiniz yumurta tüm sistem için yararlı. Ancak sadece bu değil, aynı zamanda cilt için paha biçilmez faydaları var.
24.04.2024 Yaşam
Dökülen saçlara, uykusuz gözlere 1 günde müdahale ediyor - Bardak bardak içince faydası artıyor
Dökülen saçlara, uykusuz gözlere 1 günde müdahale ediyor - Bardak bardak içince faydası artıyor İnsan sağlığına iyi geldiği su götürmez bir gerçek olan sağlıklı besinler bir araya geldiklerinde faydaları kat kat artıyor. İlaç ya da takviye gıda almaya bile gerek bırakmıyor.
22.04.2024 Yaşam
Bu yiyeceklerden uzak durun, 10 kat daha hızlı yaşlandırıyor! İşte yaşlandıran 6 gıda
Bu yiyeceklerden uzak durun, 10 kat daha hızlı yaşlandırıyor! İşte yaşlandıran 6 gıda Bol su içmek, uyku düzenine özen göstermek ve düzenli spor yapmak, sağlıklı bir cildi desteklemenin yanı sıra genel sağlığımızı da güçlendirir. Ancak sağlıklı bir cilt için sadece bu adımlar yeterli değil. Cilt sağlığını korumak için dikkat etmemiz gereken bir diğer önemli nokta da beslenmedir. Yağlı ve işlenmiş gıdalardan, şekerli atıştırmalıklardan ve aşırı kafein içeren içeceklerden kaçınmak, cildinize olumlu etkiler sağlar. Cildinizi destekleyen antioksidanlar, vitaminler ve mineraller bakımından zengin besinleri tercih etmek önemli. Dr. Mehmet Öz yaşlandıran 7 besini açıkladı.
19.04.2024 Yaşam
100 yaş bölgesine bu yiyecekle giriliyor - Uzun ömürlü insanların sofrasında yer alıyor
100 yaş bölgesine bu yiyecekle giriliyor - Uzun ömürlü insanların sofrasında yer alıyor İnsanların uzun yaşama merakı gün geçtikçe artıyor. 100 yaşına kadar yaşamak eskiden daha zor olsa da şimdilerde bu daha olası... İnsanların 100 yaşına ulaşma oranı yüksek olan bölgelere mavi bölge deniyor. İşte bu bölgelerde uzun ömürlü yaşayanların sofralarında eksik etmediği besinler...
15.04.2024 Yaşam
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları Ramazan ayında insanların yaygın şikâyetlerinden birinin sindirim sisteminin düzenli çalışmaması sebebiyle oluşan hazımsızlık problemleri olduğunu söyleyen Diyetisyen Cansu Özçelik, “Hurma, mide asidini dengeleyerek midede oluşabilecek sorunları önlemektedir. Aşırıya kaçmamakla birlikte tüketilen hurma, mide problemlerini olumlu yönde etkileyebilir” dedi.
13.03.2024 Sağlık
Ramazanda sahursuz oruç tutmayın uyarısı
Ramazanda sahursuz oruç tutmayın uyarısı Hatay'da Beslenme ve Diyet Uzmanı İray Şen, sağlıklı bir Ramazan geçirebilmek için mutlaka sahur yapılması gerektiğini söyledi.
13.03.2024 Gündem
Ne karın guruldatır ne mideyi kazıtır: Sahurda 1 tane yiyen açlığı unutuyor!
Ne karın guruldatır ne mideyi kazıtır: Sahurda 1 tane yiyen açlığı unutuyor! Ramazan ayıyla birlikte sağlıklı beslenmenin de önemi arttı. Sahur sofralarında olması gereken besinler de gün boyu acıktırmayan cinsten olmalı. Karnınızı açlıktan guruldatmayan midenizi kazıtmayan yiyecekleri derledik.
11.03.2024 Yaşam
İftara çorba ile başlamak sindirimi kolaylaştırıyor! İşte tok tutan besinler
İftara çorba ile başlamak sindirimi kolaylaştırıyor! İşte tok tutan besinler İftarda bir bardak su ile oruç açıldıktan sonra çorba ile devam edilmesi önerisinde bulunan Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Çorba, iftarda mideyi yormadan besin alımını sağlarken sindirimi de kolaylaştırır. Çorba sonrasında, 10-15 dakikalık bir moladan sonra kompleks karbonhidrat, protein ve sebzelerden oluşan bir ana öğün tercih edilmelidir” dedi.
11.03.2024 Ramazan
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, uyku kalitesinin metabolizmaya sağladığı katkıya dikkat çekerek, "Her gün mutlaka 6 ila 8 saat uyuyun. Uyku probleminiz var ise yatmadan 1-2 saat öncesinde yemek yemeyi sonlandırmış olun. Çay, kahve yerine melisa ve papatya çayı için" dedi
6.03.2024 Adana
İranlı doktor yüksek kolestrolünü normale çekti: Üç yiyeceği her sabah yedim, dedi! Sağlıklı yaşam sırrıdır diye paylaştı
İranlı doktor yüksek kolestrolünü normale çekti: Üç yiyeceği her sabah yedim, dedi! Sağlıklı yaşam sırrıdır diye paylaştı İranlı doktor Dr. Zain Hasan, her sabah yediği üç yiyecekle yüksek kolestrolü normal seviyeye çektiği müjdesini paylaştı. Genellikle sinsice ilerleyen ancak büyük riskleri olarna bu rahatsızlık atardamalar için büyük önem taşıyor. Kalp krizi gibi ciddi olaylara sebep oluyor. Ancak bunun çözümü de doğru beslenmekten geçiyor.
26.02.2024 Yaşam
Kolajeni üretimini iki kat artırıyor! Öğünlere mutlaka ekleyin
Kolajeni üretimini iki kat artırıyor! Öğünlere mutlaka ekleyin Cilt bakımı söz konusu olduğunda kolajene mutlaka rastlamışsınızıdr. Yaşlandıkça azalır ve cilt sarkmaya başlar. Kırışıklığı artırmak için de kolejeni destekleyen besinler alınmalıdır. İşte kolajeni nasıl artıracağınız ile ilgili detaylar...
25.02.2024 Yaşam
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları Güzelliği keşfetmek, özgüveni artırmanın, dış görünümü daha fazla vurgulamanın ve her gün kendimizi daha iyi hissetmenin bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Bu yolculuk, daha güzel görünme arayışında atılan adımlarla başlıyor. İlk adım ise cilt ve cilt güzelliği olarak karşımıza çıkıyor.
25.02.2024 Yaşam
Soğuk algınlığıyla başlayan göğüs ağrısına bire bir! Günde 1 kaşığı dertlere şifa olacak
Soğuk algınlığıyla başlayan göğüs ağrısına bire bir! Günde 1 kaşığı dertlere şifa olacak Soğuk algınlığıyla başlayan göğüs ağrısı, çoğu zaman kalp rahatsızlığı ile karıştırılır. Ancak bu eskilerin deyimiyle "Yel girmesi'nden başka bir şey değildir. Yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklığı güçlendiren kuşburnu, kalbi de cildi de koruyan bir etkiye sahiptir. Hücre hasarına neden olan serbest radikallere karşı kalkan olan kuşburnu, flavonoidler, karotenoidler gibi bileşiklere sahiptir. Genel sağlığı destekleyen bu mucize besinin faydaları şöyle sıralanabilir:
24.02.2024 Sağlık
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
A, C, E vitaminleriyle yaşlanmaya karşı tek başına savaşıyor! Her yemeğe bir çimdik dökün: 25 farklı antioksidan içeriyor!
A, C, E vitaminleriyle yaşlanmaya karşı tek başına savaşıyor! Her yemeğe bir çimdik dökün: 25 farklı antioksidan içeriyor! Sağlığınızı tepeden tırnağa değiştiren vitamin ve besinler vardır. Her gün tüketildiğinde vücudunuzda belirgin değişimler yaşatan bu besinler arasında birisi var ki içeriğinde 25 farklı antioksidan barındırıyor. İşte yaşlanmayı geciktiren ve hücre hasarını en aza indiren o besin...
13.02.2024 Yaşam
Glutatyon deposu besinler: Bağışıklığı çelik gibi yapıyor, yaşlanmayı geciktiriyor!
Glutatyon deposu besinler: Bağışıklığı çelik gibi yapıyor, yaşlanmayı geciktiriyor! Hastalıklardan korunmanın anahtarı glutatyondur. Sağlıklı bir yaşam için beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Birçok eczacı ve uzman, "Gündelik hayatta glutatyon seviyesini artırmanın vücudun detoksifikasyon sürecini artırdığını" ifade etmiştir. İşte glutatyon deposu besinler...
12.02.2024 Yaşam
Yedikçe B7, B1, B3 vitamini depoluyor! Saç dökülmesini durdurmada 10 kat daha etkili: Çünkü folat ve A vitamini ihtiyacınızı karşılıyor
Yedikçe B7, B1, B3 vitamini depoluyor! Saç dökülmesini durdurmada 10 kat daha etkili: Çünkü folat ve A vitamini ihtiyacınızı karşılıyor Saç dökülmesi hele bir de yoğun olunca endişeyi de beraberinde getirir. Şampuan seçimi, saç stillerindeki yanlış uygulamalar gibi faktörler bu süreci daha da hızlandırır. Ama iyi beslenmek dökülmeyi yavaşlatabilir. Cildi etkilediği gibi saç sağlığını da etkileyen vitamin deposu yiyecekler şunlardır:
10.02.2024 Yaşam
Lektin ne demek? Lektin hangi besinlerde bulunur, lektin içermeyen besinler neler? İşte Çağla Şıkel’in beslenme programında öne çıkan lektin içeren besinler
Lektin ne demek? Lektin hangi besinlerde bulunur, lektin içermeyen besinler neler? İşte Çağla Şıkel’in beslenme programında öne çıkan lektin içeren besinler Sağlığı için beslenme alışkanlıklarını değiştirdi. Şıkel, “Sıfır gluten, sıfır lektin, sıfır kuruyemiş, sıfır meyve ve süt ürünü. Abur cuburu da bıraktım. 2 aydır böyle. Hiç zorlanmadım. Şişkinlik kalmadı. Kendimi daha iyi hissediyorum.” dedi. Söz konusu açıklamanın ardından lektinin ne olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, lektin nedir, zararlı mı, hangi besinlerde bulunur? Lektin nelerde var?
7.02.2024 Yaşam
Sodyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sodyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Sodyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sodyum Barındıran Gıdalar Listesi... Sodyum klorür olarak bilinen sofra tuzu %40 oranında sodyumdan oluşmaktadır. Paketli gıdalarda, çorbalarda, karides ve çökelekte yüksek oranda sodyum bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi...
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi... Mineral, vücudun aldığı besinlerin yakılmasından sonra vücutta kalan inorganik maddelerdir. Vücutta kalan mineraller besinlerin içerisinde kendiliğinden de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi...
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudumuzun aşırı serbest radikallerle savaşmak, hücrelerinizi ve dokularınızı hasara karşı korumak ve yaşlanmayı yavaşlatmak için antioksidanlar ürettiğini biliyor muydunuz? Glutatyon da vücuttaki hücreler tarafından üretilen güçlü bir antioksidandır.
1.02.2024 Yaşam
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi...
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi... Folat, sekiz B vitamininden biri olan B9'un diğer bir adıdır. Folot birçok gıdada doğal olarak bulunur. Güçlendirilmiş gıdalarda folik asit formunda da bulunabilir. Yumurtalar, baklagiller, turunçgiller ve güçlendirilmiş tahıllar folat içeren gıdalardandır.
1.02.2024 Yaşam
Östrojen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Östrojen Barındıran Gıdalar Listesi...
Östrojen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Östrojen Barındıran Gıdalar Listesi... Östrojen vücutta bulunan bir hormon olarak bilinmektedir. Temel cinsiyet hormonlarından birisi olarak bilinen östrojen aynı zamanda kadınlık hormonu olarak da bilinmektedir. Ancak hem erkek vücudunda hem de kadın vücudunda östrojen üretimi bulunmaktadır. Ancak kadın vücudunda erkek vücudunda olduğundan daha yüksek oranda östrojen üretildiği ifade edilebilir. 
30.01.2024 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Besinler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki besinler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.