Azak Denizi

Azak Denizi

Son dakika azak denizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan azak denizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını azak denizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Azak Denizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan azak denizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 100 azak denizi haberi bulunmuştur. Tüm azak denizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rus uçağı füzeyle vuruldu! Rusya resmi olarak duyurdu
Rus uçağı füzeyle vuruldu! Rusya resmi olarak duyurdu Karadeniz kıyısındaki Kanevskoy'da akşam karanlığını aydınlatan füzeleri patlama sesi izledi, yerel halkın paylaştığı videolarda "Vuruldu, vuruldu" çığlıkları açık şekilde duyuldu. 330 milyon dolarlık uçan radar A-50'nin Rus ordusunun elinde birkaç adet olduğu biliniyor.
24.02.2024 Dünya
Rusya kendi filosunun en önemli uçağını yanlışlıkla vurdu! Çarpıcı iddia
Rusya kendi filosunun en önemli uçağını yanlışlıkla vurdu! Çarpıcı iddia Sovyet döneminden kalan Rusya'nın en önemli uçaklarından A-50 Azak Denizi üzerinde kayboldu. Rus Telegram sayfaları uçağın bizzat Rusya tarafından düşürüldüğünü öne sürerken Ukrayna kanadı ise hava kuvvetlerinin A-50'yi düşürdüğünü iddia ediyor.
15.01.2024 Gündem
Karadeniz'de tehlikeli gerilim! Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması krizin büyümesini önlüyor
Karadeniz'de tehlikeli gerilim! Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması krizin büyümesini önlüyor Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaş Karadeniz'de tansiyonun yükselmesine neden oldu. Rusya bölgedeki deniz filosunu 2014 yılından itibaren giderek güçlendirdi. NATO 2021’de Sea Breeze tatbikatı ile güç gösterisi yaptı. ABD ve Ukrayna’nın ev sahipliğini yaptığı tatbikata Rusya sert tepki gösterdi. 1936’da imzalanan Montrö Sözleşmesi ile Türk boğazlarının kontrolü ve savaş gemilerinin geçiş izni Türkiye’ye verildi. Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması, Karadeniz’de krizin daha da büyümesini engelledi.
10.08.2023 Gündem
Tayfun füzesinden rahatsız olan Rus siyasetçiden Türkiye için skandal sözler: Ayasofya'ya haçımızı dikelim
Tayfun füzesinden rahatsız olan Rus siyasetçiden Türkiye için skandal sözler: Ayasofya'ya haçımızı dikelim Kahramanmaraşlı depremler sonrası dünya Türkiye için seferber olurken Rus siyasetçiden skandal açıklamalar geldi. Rusya Devlet Duması üyesi olan Semyon Bagdasarov, katıldığı bir TV programında söylediği sözlerle skandala imza attı.
20.03.2023 Dünya
Putin'den flaş açıklama: Nükleer savaş riski büyüyor
Putin'den flaş açıklama: Nükleer savaş riski büyüyor Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyada "nükleer savaş" riskinin büyüdüğünü söylerken, "Rusya yalnızca düşman saldırısına yanıt vermek için nükleer silah kullanır" dedi.
7.12.2022 Dünya
Kırım nerede, nereye bağlı? Kırım Rusya'ya mı, Ukrayna’ya mı bağlı?
Kırım nerede, nereye bağlı? Kırım Rusya'ya mı, Ukrayna’ya mı bağlı? Rusya-Ukrayna Savaşı sürerken, bugün erken saatlerde Kırım'da Kerç Köprüsü üzerinde bir patlama meydana geldi. Kırım köprüsünde gerçekleşen patlamanın petrol yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu gerçekleştiği ifade edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Kırım nerede, nereye bağlı? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
8.10.2022 Dünya
‘Rusya’nın nükleer silah kullanması dünyayı belirsiz bir geleceğe sürükler’
‘Rusya’nın nükleer silah kullanması dünyayı belirsiz bir geleceğe sürükler’ Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili son gelişmeleri değerlendiren Emekli Tuğgeneral Dr. Öğr. Üyesi Suat Dönmez, "Kısmi bir seferberlik ilanı stabil bir hal almış olan Ukrayna’daki savaşın şiddetinin artabileceği ihtimalini da ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca Rusya’nın nükleer silah kullanması dünyayı belirsiz bir geleceğe sürükler” dedi.
21.09.2022 Dünya
Ukrayna son dakika duyurdu: Rusya kenti tamamen işgal etti
Ukrayna son dakika duyurdu: Rusya kenti tamamen işgal etti Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatı çerçevesinde, Donbas bölgesindeki kısmi ilerleyişi de sürüyor. Özellikle Rusların, Severodonetsk’te büyük oranda kontrolü sağlaması nedeniyle, Ukrayna güçlerine, bu kentten çıkma emri verildiği ifade ediliyor.
25.06.2022 Dünya
Zelenski'den dünyaya korkutan açıklama: Birçok ülke felaketin büyüklüğünü anlayacak!
Zelenski'den dünyaya korkutan açıklama: Birçok ülke felaketin büyüklüğünü anlayacak! Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Karadeniz ve Azak Denizi üzerindeki ana ihracat yollarını kapatmaya devam etmesi nedeniyle Ukrayna'nın tahıl ihracat arzının neredeyse yarısının şu anda durdurulduğunu belirterek, “22 milyon ton tahıl depolarda bekletiliyor” dedi.
27.05.2022 Dünya
Rusya uzun menzilli füzelerle ABD ve Avrupa'nın Ukrayna'ya gönderdiği silahları vurdu!
Rusya uzun menzilli füzelerle ABD ve Avrupa'nın Ukrayna'ya gönderdiği silahları vurdu! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş ülkenin doğusunda tüm şiddetiyle sürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı Batı'nın Kiev'e gönderdiği büyük bir silah sevkiyatının Ukrayna'nın kuzeybatısında uzun menzilli füzelerle imha edildiğini duyurdu. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov ise Mariupol'de Rusya'ya karşı direnişi sürdüren Azovstal çelik fabrikasındaki Ukrayna askerlerinin son grubunun da teslim alındığını, fabrikanın tamamen boşaltıldığını açıkladı.
21.05.2022 Dünya
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski duyurmuştu: Tanesi 100 dolara satılıyor!
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski duyurmuştu: Tanesi 100 dolara satılıyor! Ukrayna-Rusya savaşının ilk günlerinde Yılan Adası'nda yaşanan olaylar adeta savaşın simgelerinden biri haline gelmişti. Kahramanca adayı savunan askerlerin bir kısmı ölmüş bir kısmı da esir düşmüştü. Ukrayna hükümeti bu kritik anın hatırasını özel pullar bastırarak yaşatmak istedi. İşte bu ilginç karar ve devamında yaşananlar...
21.04.2022 Dünya
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm dengeleri bozdu! Korkutan uyarı: Gıda fiyatları uçacak, dünyayı kıtlık esir alacak
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm dengeleri bozdu! Korkutan uyarı: Gıda fiyatları uçacak, dünyayı kıtlık esir alacak Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile ilgili tüm dünyayı tedirgin eden bir açıklama geldi. Her geçen gün büyüyen gıda krizinin felaket boyutlarına doğru ilerlediği ortaya çıktı. Dünya Bankası Başkanı David Malpass, savaş nedeniyle oluşan krizin devam etmesi durumunda gıda fiyatlarının rekor düzeyde artacağını ve yüz milyonlarca insanı yoksulluğa ve yetersiz beslenmeye iteceği konusunda uyardı.
21.04.2022 Ekonomi
Mariupol nerede, haritadaki konumu? Mariupol düştü mü, Rusya Mariupol’u aldı mı? Mariupol kuşatmasında son durum!
Mariupol nerede, haritadaki konumu? Mariupol düştü mü, Rusya Mariupol’u aldı mı? Mariupol kuşatmasında son durum! UKRAYNA'nın Rus işgaline karşı direniş sembolü olan Mairupol kenti Rusların eline geçti. Peki, Mariupol nerede, haritadaki konumu? Mariupol kuşatmasında son durum…
21.04.2022 Dünya
Rusya son dakika duyurdu: Mariupol ele geçirildi
Rusya son dakika duyurdu: Mariupol ele geçirildi Ukrayna'nın stratejik noktalarından olan Mariupol kenti Rus güçlerince ele geçirildi. Mariupol'ün Rusya'nın eline geçtiği Savunma Bakanı Şoygu tarafından rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e iletildi.
21.04.2022 Dünya
Rus donanmasının amiral gemisi Azak Denizi'nde batarken ABD uçağı menzildeydi! 'En büyük darbe' ortaya çıktı
Rus donanmasının amiral gemisi Azak Denizi'nde batarken ABD uçağı menzildeydi! 'En büyük darbe' ortaya çıktı Ukrayna savaşında 'Moskova' gemisinin batırılması Rusya'da şok etkisi yarattı. Moskova'nın Ukrayna füzeleri tarafından vurulmasından birkaç saat önce bir ABD uçağının Karadeniz'de devriye gezdiği ortaya çıktı. İngiliz The Times gazetesinin haberine göre Rus kruvazörünün feci hasar gördüğü gün, bir Boeing P8 Poseidon uçağı Moskova'nın 150 kilometre yakınındaydı.
21.04.2022 Dünya
Rusya'nın sır gibi sakladığı görüntüler sızdı! İşte Moskova'nın batmadan önceki son fotoğrafı...
Rusya'nın sır gibi sakladığı görüntüler sızdı! İşte Moskova'nın batmadan önceki son fotoğrafı... Azak Denizi'nde 40 Rus denizciye mezar olan ve onlarcasının kaybolduğu Rus savaş gemisi Moskova'nın vurulmasının yankıları sürüyor. Rusya geminin battığını kabul ederken Moskova'nın son anlarına ait görüntüler sosyal medyaya sızdı. Gemiye ait olduğu iddia edilen görüntüler kısa sürede gündemin bir numaralı maddesi haline geldi. İşte dünyanın konuştuğu o kareler...
18.04.2022 Dünya
Bakan Karaismailoğlu: Sürekli teyakkuz halindeyiz, gemileri oradan almamız gerekiyor
Bakan Karaismailoğlu: Sürekli teyakkuz halindeyiz, gemileri oradan almamız gerekiyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna’nın Karadeniz’deki sahilinde 22 Türk gemisinin beklediğini söyledi. Karaismailoğlu, "O gemileri oradan almamız gerekiyor. Başlarda 200’ün üzerinde mürettebat vardı. Bunların bir kısmını tahliye ettik. Şimdi 90 tane daha mürettebat var; ama onlar tahliye talebinde bulunmadılar. Hem Rusya tarafı hem de Ukrayna tarafıyla görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.
15.04.2022 Gündem
Ayçiçek yağı almak için hücum ettiler! Şok eden görüntü, yakınlarına telefon bile açtılar...
Ayçiçek yağı almak için hücum ettiler! Şok eden görüntü, yakınlarına telefon bile açtılar... Ayçiçek yağı kuyruğu görüntüsü şaşkına çevirdi! Türkiye Tarım Kredi Kooperatif marketlerine ayçiçeği yağının geldiğini gören vatandaşlar, yağ almak için uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı kişiler bilinçsiz vatandaşların ortada bir stok sıkıntısı yokken ayçiçeği yağına bu kadar çok talep göstertmesinin yine yağ fiyatlarını arttıracağını belirterek tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise birbirleriyle yarışırcasına satın almaya devam edip, yakınlarına telefon açarak 'gelin alın' dedi.
14.04.2022 Ekonomi
Ukrayna-Rusya savaşında son dakika gelişmesi! Çok konuşulacak itiraf: 22 Şubat’ta savaş başlıyor diyemezdik, Zelenski'ye suikast...
Ukrayna-Rusya savaşında son dakika gelişmesi! Çok konuşulacak itiraf: 22 Şubat’ta savaş başlıyor diyemezdik, Zelenski'ye suikast... 24 Şubat'ta başlayan Rus işgali Ukrayna topraklarında şiddetli çatışmalar ve bombalamalarla devam ediyor. Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasının Rusya'nın düşmanlarında birkaç artışa neden olacağını belirten Medvedev, Baltık bölgesine nükleer silah konuşlandırma sinyali verdi. Azak Denizi'ndeki Berdyansk limanında demirli Rus gemilerini Mart ayında hedef alan Ukrayna ordusu, bu kez Karadeniz Filosu'nun amiral gemisi Moskva'ya (Moskova) Neptün füzeleri fırlattı. Rusya Savunma Bakanlığı, geminin ağır hasar aldığını ve mürettebatın tahliye edildiğini kabul eden bir açıklama yaptı. Gün içinde ise taraflardan farklı açıklamalar geldi. Moskova geminin halen su üstünde olduğunu belirtiyor, Ukrayna ise batmaya başladığını kaydediyor. Öte yandan Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, Rusya’nın Ukrayna’ya saldıracağına dair istihbarata 22 Şubat’ta sahip olduklarını ifade ederek, “22 Şubat’ta savaş başlıyor diyemezdik” dedi.
14.04.2022 Dünya
Ukrayna'dan sıcak görüntüler! Çeçen lider Kadirov'dan flaş Mariupol paylaşımı
Ukrayna'dan sıcak görüntüler! Çeçen lider Kadirov'dan flaş Mariupol paylaşımı Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ilk gününden beri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e desteğini ifade eden Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'dan flaş bir Mariupol paylaşımı geldi. Kadirov, savaşın en sıcak bölgesi olan kentteki çatışmalara ait görüntüleri Telegram hesabından paylaştı.
27.03.2022 Dünya
Ukrayna ve Rusya’nın müzakere ettiği 6 başlık! Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek duyurdu…
Ukrayna ve Rusya’nın müzakere ettiği 6 başlık! Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek duyurdu…  NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi dönüşünde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Rusya ile Ukrayna arasında müzakere edilen 6 başlık var. Ama bu 6 başlığın 6’sını da her iki taraf kabullenmiyor. Özellikle 4 başlık üzerinde bir mutabakat varmış gibi bir durum söz konusu” dedi. Sıkıntı yaşanan iki başlığa da vurgu yapan Erdoğan, “Ukrayna Kırım ve Donbas konularında rahat değil” ifadelerini kullandı. Asgari ücrete zam ve emeklilere bayram ikramiyeleri ile ilgili de değerlendirmede bulunan Erdoğan, yılın ortasını işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kanunun da hızlıca yasallaşacağını söyledi.  
25.03.2022 Siyaset
Rus ordusu Mariupol’u cehenneme çevirdi! 300 bin kişinin rehin kaldığı şehir 'Stalingrad’a benzedi'
Rus ordusu Mariupol’u cehenneme çevirdi! 300 bin kişinin rehin kaldığı şehir 'Stalingrad’a benzedi' Ukrayna - Rusya savaşı 28. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Taraflar bir yandan müzakereler yürütüp barış fırsatı ararken bir yandan da cephede çatışmaya devam ediyor. Rusya’nın en çok ele geçirmek istediği yerlerin başında gelen Mariupol’de ise yıkım çok büyük. Peki Mariupol neden bu kadar önemli? İşte detaylı bir analiz…
23.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Hepsini havaya uçurdular... Ve savaşı kazanacak tarafı açıkladı!
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Hepsini havaya uçurdular... Ve savaşı kazanacak tarafı açıkladı! Rusya-Ukrayna savaşı 25'inci gününde... Bölgeden kritik haberler gelmeye devam ederken, New York Times Rusların Mykolaiv'deki bir deniz üssüne düzenlediği saldırıda 40'tan fazla Ukrayna askerin öldüğünü duyurdu. Ukrayna başbakan yardımcısı Iryna Vereshchuk, ellerinde bulunan Rus savaş esiri sayısını açıklarken Ukrayna savaşın başından beri Rus saldırılarında 115 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu. Zelenski ise 'Bu savaşı durdurmak için sadece yüzde 1 şansımız varsa, bu şansı kullanmamız gerekiyor, bunu yapmalıyız' dedi. Ukrayna istihbaratı tarafından Rusya sınırına yakın bir bölgede bulunan ve Rus ordusunun Ukrayna’daki birliklerine ikmal yaptığı demiryolu hattındaki köprü havaya uçuruldu. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı Mihaylo Podolyak, “Bu savaşı yüzde 93 Ukrayna kazanacak” dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
20.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 25. güne girildi. Savaş bölgesinde yaşananlar tüm dünya tarafından korku ve endişe ile takip ediliyor. Rusya'nın Ukrayna'nın deniz üssüne saldırısı dünyada şok etkisi yarattı. ABD'nin Ukrayna'ya yardım miktarı 1 milyar dolara ulaştı. Kiev'e gönderilecek askeri destek paketinin içinde İHA'lar, Stinger füzeler ve daha pek çok mühimmat ve silah bulunuyor. Rusya Ukrayna savaşında Kinjal füzelerini ilk kez kullandığını duyurdu. Ukrayna, Azak Denizi’ne bağlantısını kaybetti.
20.03.2022 Dünya
Rusya’dan ayçiçeği yağları gelmeye devam ediyor
Rusya’dan ayçiçeği yağları gelmeye devam ediyor Rusya’dan yola çıkan üçüncü ayçiçeği yağı yüklü gemi, İstanbul Boğazı’ndan geçerek Mersin Limanı’na doğru yol aldı.
14.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Azak Denizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki azak denizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.