Gazete Vatan Logo

Mariupol nerede, haritadaki konumu? Mariupol düştü mü, Rusya Mariupol’u aldı mı? Mariupol kuşatmasında son durum!

UKRAYNA'nın Rus işgaline karşı direniş sembolü olan Mairupol kenti Rusların eline geçti. Peki, Mariupol nerede, haritadaki konumu? Mariupol kuşatmasında son durum…

Mariupol nerede, haritadaki konumu? Mariupol düştü mü, Rusya Mariupol’u aldı mı? Mariupol kuşatmasında son durum!

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgalinde 58. Gün devam ederken, Rus Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Mariupol’un alındığını iletti.

Mariupol düştü mü, Rusya Mariupol’u aldı mı?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu,  Kremlin Sarayı'nda bir araya geldiği. Şoygu, Ukrayna'daki operasyonun gidişatı hakkında Putin'e bilgi verdi. Şoygu, Putin'e Mariupol'un ele geçirildiğini iletti.

Şoygu Mariupol’den 142 binden fazla sivilin tahliye edildiği bilgisini Putin ile paylaştı. Putin Mariupol’deki başarılı operasyondan dolayı Şoygu’yu tebrik etti. Putin, Mariupol'de teslim olan herkesin can güvenliğinin korunacağını söyledi.

Kentteki gelişmeler ile ilgili 'Mariupol'de durum kötüye gidiyor ve pozitif sonuç alamıyoruz' diyen Zelenski asker takasına açık olduklarını ilan etti.

Mariupol nerede, haritadaki konumu?

Mariupol ve Sovyet döneminin bazı zamanlarında: Zhdanov / Jdanov, Ukrayna'da bir şehir. Donetsk Oblastı'nın 500.000 nüfuslu şehridir. Ukrayna'nın en büyük metalurji merkezlerinden biridir.

Haberin Devamı

Jepolitik bir önemi var. Daha önce ayrılıkçılar orayı ele geçirmişlerdi. Ama sonra Ukrayna ordusu orayı geri aldı. Coğrafi konumuna bakılırsa Azak Denizi ile tartışmalı bölgelerin tam arasında. Ateşin yaktığı coğrafyanın en yakın alanı. Rusya'nın ilhak etmiş olduğu alanlarla ilhak etmeye kalktığı alanlar arasındaki en önemli yer. Buradan bağlantı kurulması gerekiyor. Rusya'nın burayı da ele geçirmesi gerekiyor. Bunu ele geçirmekle beraber bir tampon hat oluşturulacak. Ne diyordu Rusya? 'Ukrayna NATO'ya girerse Atlantik'le Rusya arasında bir tampon bölge, güvenli bölge oluşturacağım.' Şu an yapmaya çalıştığı zaten o. Onun için Mariupol'e ihtiyacı var.