Anadolu Liseleri

Anadolu Liseleri

Son dakika anadolu liseleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan anadolu liseleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını anadolu liseleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Anadolu Liseleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan anadolu liseleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 553 anadolu liseleri haberi bulunmuştur. Tüm anadolu liseleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı?
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı devam ederken Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinin yayınlanıp yayınlanmadığı merak ediliyor. MEB yönetici atama yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından ortaöğretim kurumları yönetmeliği için araştırmalar hızlandı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
MEB'den flaş karar! İmzalar resmen atıldı, okullarda uygulama başlıyor
MEB'den flaş karar! İmzalar resmen atıldı, okullarda uygulama başlıyor MEB'den son dakika kararı. Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Resmen imzalar atıldı. Birçok okulda başlıyor. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nde tarım bölümlerinin açılması için, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında İstanbul’da bulunan 7 lisede tarım bölümleri açılacak. İşte son dakika haberinin detayları...
6.07.2022 Eğitim
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bekliyor
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bekliyor Zengin müfredatla dünya standartlarında çağdaş medya eğitimi verecek olan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk öğrencileriyle buluşmaya hazır. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ders başı yapacak öğrenciler, geleceğin medyasını şekillendirecek yetkin elemanlar olarak yetiştirilecek.
30.06.2022 Eğitim
Meslek liselerinde eğitim görecekler! İmzalar atıldı
Meslek liselerinde eğitim görecekler! İmzalar atıldı Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında, yabancı öğrencilerin mesleki ve teknik Anadolu liselerinde eğitim görmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. İlk etapta 6 Balkan ülkesinden 60 yabancı öğrenci, Türkiye'de 7 meslek okulunda eğitim görecek. Bakan Mahmut Özer, "Katsayı uygulamasının mesleki eğitimde yol açtığı hasar tedavi edildiği gibi artık dimdik ayakta, mesleki eğitim ülkenin geleceğine umut veren bir eğitim türüne dönüşmüştür" dedi.
2.06.2022 Eğitim
MEB'den son dakika meslek lisesi kararı! Kökünden değişecek, müfredat ve...
MEB'den son dakika meslek lisesi kararı! Kökünden değişecek, müfredat ve... MEB harekete geçti ve resmen duyurdu. Meslek liseleri ile ilgili son dakika kararı! Tamamen değişiyor. Yeni yönetim modeli devreye alınıyor. Protokol imzalandı. Çok sayıda öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Tarım alanında eğitim veren Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nin hepsinde değişiklik yapılacak. Alınan yeni karar itibarıyla bu meslek liseleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte yönetilecek. Okul yöneticileri, öğretmenler ve müfredat birlikte belirlenecek. Öğrencilerin işletmedeki beceri eğitimleri birlikte planlanacak. İşte son dakika haberinin detayları...
1.06.2022 Eğitim
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni dönemde öğrencilerini kabul etmeye başlıyor
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni dönemde öğrencilerini kabul etmeye başlıyor Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 Haziran 2022’deki LGS ile ilk öğrencilerini kabul edecek. Türkiye’nin en büyük medya grubu bünyesinde eğitim vererek bir ilki hayata geçirecek olan okulda öğrenciler medya sektörünün en tanınmış profesyonel isimlerinden günümüzün ve geleceğin medyasını şekillendirecek eğitimi alacaklar.
27.05.2022 Eğitim
3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi 6-9 Mayıs’ta
3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi 6-9 Mayıs’ta İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF), Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliği ile üçüncüsü düzenlenecek ve 4 gün sürecek olan 3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi, 6-9 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.
29.04.2022 Eğitim
Okul Ortaklığı Programı nedir? Okulların ortak çalışma yapacakları konular neler?
Okul Ortaklığı Programı nedir? Okulların ortak çalışma yapacakları konular neler? Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu! Okul Ortaklığı Programı başlıyor! MEB tarafından okullar arasındaki farklılıkların azaltılarak fırsat eşitliğinin sağlanması kapsamında okullar arasındaki iş birliği ve destekle eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek, öğrenciler arasında bilgi, kültür, sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma gibi konuları paylaşmak ve geliştirmek amacıyla "Okul Ortaklığı Programı" başlatılıyor. Peki, Okul Ortaklığı Programı nedir? Okulların ortak çalışma yapacakları konular neler? Okul ortaklığı programı çevrimiçi mi, yüz yüze mi olacak? Okul Ortaklığı Programı Uygulama Kılavuzu yayınlandı mı? İşte detaylar…
26.04.2022 Eğitim
MEB’den rekor! 2,5 ayda 6 bin 869 tasarım tescili yapıldı!
MEB’den rekor! 2,5 ayda 6 bin 869 tasarım tescili yapıldı! MEB tarafından 2022 yılında tüm birimlerden iki ay gibi kısa sürede 127 patent, 356 faydalı model, 7.702 tasarım ve 46 marka olmak üzere 8 bin 277 ürün tesciline başvuruda bulunuldu. Şu ana kadar 6 bin 869 ürünün tasarım tescili onaylandı.
20.03.2022 Eğitim
LGS ile ilgili son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu, sınav süreleri ve soru dağılımında değişiklik...
LGS ile ilgili son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu, sınav süreleri ve soru dağılımında değişiklik... LGS ile ilgili son dakika açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmen duyurdu! LGS'de değişiklik yapılacak mı? Öğrenci ve öğretmen milyonları yakından ilgilendiriyor. Bakan Özer katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Milli Eğitim Bakanı Özer, "2022'nin sonuna kadar 1 milyon genci mesleki eğitimle buluşturmayı hedefliyoruz ve mesleki eğitim merkezlerinin en büyük avantajı yaş sınırlamasının bulunmaması. Yüz yüze eğitimle 2021-2022 eğitim öğretim yılını tamamlayacağız. Yüz yüze eğitime devam etmeyle ilgili gündemi artık kaldırıyoruz, kapanma ihtimali yok." dedi ve yüz yüze eğitim, öğretmen atama takvimi, Mesleki Eğitim Kanunu, Liselere Geçiş Sistemi'nde sınav süreleri ve soru dağılımında değişiklik yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruları cevapladı. Bakan Özer'in son dakika açıklamaları...
11.03.2022 Eğitim
MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu! Flaş değişiklik, yüzde 209...
MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu! Flaş değişiklik, yüzde 209... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika olarak duyurdu. Yeni gelişmenin detayları ortaya çıktı. Geçen yıla göre yüzde 209 arttı. 2022 yılının ilk ayı için gelen güzel haber Bakan Özer tarafından duyuruldu. Meslek liselerinin ocak ayı üretim kapasitesi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 209 arttı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Döner sermaye kapsamında yapılan üretimden elde edilen gelir, 2021 yılında bir önceki yıla göre %131 artarak 1 milyar 162 milyon liraya yükselmişti. 2022 yılında hedefimiz, 1,5 milyar liralık üretim ve hizmet sunumu kapasitesine ulaşmak. 2022 yılının ilk ayı sonuçları, bu hedefe de kolay bir şekilde ulaşacağımızı gösteriyor. 2022 yılı Ocak ayı gelirler toplamı, 2021 yılının aynı ayına göre %209 artarak 101 milyon 307 bin liraya yükseldi.” diye konuştu.
18.02.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan milyonlara müjde! 81 ili kapsıyor, MEB resmen duyurdu, okul öncesinden yüksek öğretime kadar...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan milyonlara müjde! 81 ili kapsıyor, MEB resmen duyurdu, okul öncesinden yüksek öğretime kadar... Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde seferberlik başlattı. Milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Bakan Özer tek tek duyurdu. İmzalar atıldı. Sayı hızla artıyor, 2 milyona ulaştı. Milli Eğitim Bakanı Özer yaptığı açıklamada son 20 yılda Türkiye'de eğitimde çok önemli bir dönemi yaşadıklarını vurgulayarak "Okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm alanlarda ülkemizde 81 ilde tüm ilçelerde müthiş bir eğitim seferberliği gerçekleşti. Bu seferberlik kapsamında tüm illerimizde çok sayıda okul ve çok sayıda derslik eğitim sistemine kazandırıldı ve bu yapılan yatırımlar hızlı bir şekilde ülkemizin okullaşma oranlarının artmasına büyük katkı sağladı." diye konuştu. Öte yandan MEB tarafından mesleki eğitim ile ilgili önemli adımlar atılıyor. 'Aradığım elamanı bulamıyorum.' sözü artık tarih oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı iş gücü piyasasının ihtiyaç duymuş olduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmeye yönelik farklı yaklaşımlar geliştirdi. İşte mesleki eğitim ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
10.02.2022 Eğitim
2.dönem lise nakil başvuruları ne zaman, başladı mı? Nakiller ne zaman açılacak? MEB nakil işlemleri tarihleri merak ediliyor!
2.dönem lise nakil başvuruları ne zaman, başladı mı? Nakiller ne zaman açılacak? MEB nakil işlemleri tarihleri merak ediliyor! 2. dönem lise nakil işlemleri ne zaman 2022, MEB nakil işlemleri nasıl yapılır? 2. dönem nakil tarihleri 2022 sorgulaması başladı. Okuduğu okulu ya da bölümünü değiştirmek isteyenler 2. Dönemim başlamasına az bir süre kala lise nakil başvurularının başlayıp başlamadığını, nakil işlemlerinin ne zaman açılacağını sorguluyor. Peki, 2. dönem nakil başvuruları ne zaman? MEB nakil işlemleri ne zaman açılacak 2022, nasıl yapılır?
3.02.2022 Eğitim
MEB harekete geçti ve resmen değişti! 9.10.11. sınıflar...
MEB harekete geçti ve resmen değişti! 9.10.11. sınıflar... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiren düzenleme yaptı. Bakanlık kararı Resmi Gazete’de yayınlandı ve uygulanmaya bugün itibari ile başlandı. Karar ile fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulu olan Anadolu liseleri ile Anadolu liselerinin birbirleri arasında her sınıf seviyesinde nakil işlemlerine yeni düzen getirildi. Tarihler belirlendi. 9.10 ve 11. Sınıflardaki nakillerde aranacak kriterler güncellendi. Nakillerde puanlarda eşitlik halinde yaşı küçüklere öncelik verilecek. İşte nakillerle ilgili yeni şartlar…
13.10.2021 Eğitim
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Açılıyor
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Açılıyor Geleceğin medyasına çağa uygun yeni nesil gazeteciler yetiştirmeyi hedefleyen Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ilk adımı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Demirören Medya arasında imzalanan protokolle atıldı. Protokol imza törenine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ve Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay katıldı.
8.10.2021 Eğitim
Liseler ne zaman açılıyor? Okullar yüz yüze mi açılacak? Bakan Özer açıkladı!
Liseler ne zaman açılıyor? Okullar yüz yüze mi açılacak? Bakan Özer açıkladı! Yaz tatilinin bitmesine kısa bir süre kala liselerin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. LGS tercih sürecinin tamamlanmasıyla okullarda eğitimin yüz yüze mi yoksa online olarak mı devam edeceği araştırılıyor. 2021-2022 Eğitim Yılı takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmıştı. Peki, Liseler ne zaman açılıyor? 2021-2022 Eğitim Yılı ne zaman başlıyor? Okullar yüz yüze mi açılacak? İşte detaylar...
20.08.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “Tüm okullarımız yeni döneme hazır olacak”
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “Tüm okullarımız yeni döneme hazır olacak” Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, genel değerlendirme yapmak için afet bölgelerindeki tüm il ve ilçe millî eğitim müdürleriyle video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Bakan Özer, “İllerimize gerekli kaynak aktarımı tamamlandı. Eğitim öğretimin başlayacağı tarihe kadar tüm okullarımızın yeni döneme hazır olacağından kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.
17.08.2021 Eğitim
Adım adım LGS tercihinde dikkat edilmesi gerekenler!
Adım adım LGS tercihinde dikkat edilmesi gerekenler! LGS tercih süreci başladı. Adaylar 16 Temmuz’a kadar tercih yapabilecek. Uzmanlar ise öğrencileri lise tercihlerini yaparken açıkta kalmamaları konusunda uyarıyor. Doğru tercih yapmanın yollarını eğitim uzmanı Salim Ünsal ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz anlattı. Peki, LGS tercihi yaparken nelere dikkat edilmeli? LGS tercihleri nasıl yapılır? İşte LGS tercihi yapacak adaylara öneriler...
5.07.2021 Eğitim
Hangi lise kaç puan? E-okul LGS puanı öğrenme! Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu, Meslek ve İmamhatip tercih listeleri
Hangi lise kaç puan? E-okul LGS puanı öğrenme! Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu, Meslek ve İmamhatip tercih listeleri Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanları ile geçen yılki yüzdelik dilimleri "meb.gov.tr" adresinden açıklandı. Peki, Hangi lise kaç puan? E-okul LGS puanı öğrenme...
30.06.2021 Eğitim
Meslek lisesine gitmek için kaç puan gerekir 2021? LGS’de en az kaç puan alınmalı?
Meslek lisesine gitmek için kaç puan gerekir 2021? LGS’de en az kaç puan alınmalı? 2021 Lise Taban Puanları, yüzdelik dilimleri, LGS taban puanları sorgulaması başladı. 6 Haziran’da yapılan LGS sonuçları belli oldu. Sonuçların belli olmasının ardından öğrenciler puan araştırmasına başladı. Peki, LGS en az kaç puan almak gerekir?
30.06.2021 Eğitim
LGS'de yüzdelik dilim nedir? LGS yüzdelik dilim hesaplama nasıl yapılır?
LGS'de yüzdelik dilim nedir? LGS yüzdelik dilim hesaplama nasıl yapılır? Liselere Geçiş Sınavı (LGS) salgın önlemleri altında gerçekleştirildi. Yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin katıldığı sınav sonrasında adaylar uzmanların soru değerlendirmelerini takip ediyor. LGS sonuçları 30 Haziran'da açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sonuçları açıklamasının ardından lise tercih dönemi başlayacak. Puanın yanı sıra yüzdelik dilim tercihlerde etkili olacak. Peki, LGS'de yüzdelik dilim nedir? LGS yüzdelik dilim hesaplama nasıl yapılır? İşte liselerin yüzdelik dilimleri...
7.06.2021 Eğitim
LGS'ye girmeden liseye gidilir mi? LGS neden önemli?
LGS'ye girmeden liseye gidilir mi? LGS neden önemli? Yaklaşık 1,5 milyon öğrenci Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınava katılıyor. LGS'ye katılan öğrenciler sınav puanlarına göre hayalindeki liselere yerleşmek için tercihte bulunacak. LGS'ye katılım zorunlu değil. Ancak pek çok veli ve öğrencinin merak ettiği tek bir soru var: LGS'ye girmeden liseye gidilir mi? Eğitimciler öğrencilere avantaj elde edebilmek için mutlaka LGS'ye katılması tavsiyesinde bulunmuştu. Peki, LGS'ye girmeden liseye gidilir mi 2021? LGS neden önemli? İşte LGS ile ilgili merak edilenler...
6.06.2021 Eğitim
LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2021 LGS sınav sonuçları açıklama tarihi!
LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2021 LGS sınav sonuçları açıklama tarihi! LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS sonuçları, LGS sınavı öncesi merak edilen konu başlıklarından biri oldu. LGS sınavı yarın gerçekleşecek. Ortaokul 8. sınıf öğrencileri merakla MEB tarafından düzenlenecek olan LGS'ye girecek. Öğrenciler birinci oturumda Türkçe, İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 sorulara 75 dakikada yanıt verecek. Peki, LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, LGS soruları ne zaman yayınlanacak? İşte, LGS sonuçları açıklanma tarihi…
5.06.2021 Eğitim
Liselerde hangi dersler yüz yüze olacak? Liselerde sınavlar ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak?
Liselerde hangi dersler yüz yüze olacak? Liselerde sınavlar ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak? MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü okullarda haziran ayında gerçekleştirilecek uzaktan ve yüz yüze eğitim ile sınav uygulamalarına ilişkin yazı yayımladı. Peki, Liselerde hangi dersler yüz yüze olacak? Liselerde sınavlar ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak? İşte haziran ayı normalleşme takvimine göre okullarda yürütülecek eğitim faaliyetleri ile ilgili detaylar...
2.06.2021 Eğitim
Liselerde 2. sınavlar olacak mı? Lise 2. dönem sınavları ne zaman, nasıl yapılacak?
Liselerde 2. sınavlar olacak mı? Lise 2. dönem sınavları ne zaman, nasıl yapılacak? Binlerce öğrenci ortaokul ve lise sınavlarını merak ediyor. Belenen açıklamayı MEB yaptı. Uzaktan eğitim kararının alınmasının ardından lise ve ortaokul sınavlarının nasıl yapılacağı merak konusu olmuştu. Pek çok kişi sıklıkla "Liselerde 2. sınavlar olacak mı? Sınavlar iptal mi? 3 Mayıs sınavlar iptal mi? Sınavlar erteleniyor mu?" soruları pek çok öğrenci arafından araştırılıyor. Son kabine toplantısında alınan karar göre tüm resmi ve özel okulların 12'nci sınıflarında yüz yüze eğitime, diğer sınıfların ise uzaktan eğitime devam edeceği açıklandı. MEB'den yapılan açıklamada liselerin sınav tarihleri de netleşti. Peki, Hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıfların 2. dönem lise sınavları ne zaman yapılacak? Lise 2. dönem sınavları ne zaman, nasıl yapılacak? Sınavlar iptal olur mu? İşte lise 2. dönem sınavları ile ilgili detaylar...
20.04.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Anadolu Liseleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki anadolu liseleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.