21 Haziran

21 Haziran

Son dakika 21 haziran haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 21 haziran ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 21 haziran haber sayfamızda bulabilirsiniz.

21 Haziran

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 21 haziran gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.587 21 haziran haberi bulunmuştur. Tüm 21 haziran haberleri aşağıda listelenmiştir.
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50 bin saatlik uçuş
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50 bin saatlik uçuş Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, 50 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın uçuş saati ile ilgili sosyal medyadan önemli bir mesaj paylaştı.
9.04.2024 Gündem
21 Mart ekinoks ritüelleri || 21 Mart'ta defne yaprağı yakmak ritüeli nasıl yapılır? İşte 21 Mart defne yaprağı ritüeli
21 Mart ekinoks ritüelleri || 21 Mart'ta defne yaprağı yakmak ritüeli nasıl yapılır? İşte 21 Mart defne yaprağı ritüeli 21 Mart defne yaprağı ritüeli, ekinoks ile birlikte sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. 21 Mart’ta gece ve gündüz eşit olur, Türkiye’nin bulunduğu kuzey yarım kürede ilkbahar başlarken güney yarımküre sonbahara girer. 21 Haziran’da (Yaz gündönümü) ise yılın en uzun gündüzü ve en kısa gecesinin yaşandığı zamandır. Bir diğer adı da Yaz gündönümüdür. 21 Mart ritüelleri kapsamında defne yaprağı yakmak ritüeli sorgulanmaya başlandı. Peki, 21 Mart'ta defne yaprağı yakmak ritüeli nasıl yapılır? İşte 21 Mart defne yaprağı ritüeli…
21.03.2024 Gündem
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili olarak "İliç'te tehlikeli bir sızıntı tespit edilmemiştir. Altın madenciliğinde kimyasallarla değerli madenlerin kazanılmasında kullanılan siyanür ve ağır metallerin olumsuz etkilerinin olduğu bilinen husustur. Tedbirlerin göz ardı edildiği çatlaklara karşı müdahalenin yapılmadığı, ikazlara karşı alanlara solisyon basılması felaketin alt yapısını hazırladığı iddiası vardır. Bilirkişi raporunu tekrar ele alması akla en uygun seçenektir." dedi.
20.02.2024 Gündem
Murat Kurum'dan maden ocağı açıklaması: Bakanlığımız döneminde ÇED sıkı bir şekilde yapıldı
Murat Kurum'dan maden ocağı açıklaması: Bakanlığımız döneminde ÇED sıkı bir şekilde yapıldı AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Sarıyer'de katıldığı programda Erzincan'da yaşanan maden faciası hakkında konuştu. Kurum, "21 Haziran 2022'de işletmeye Çevre Kanunu'ndaki en üst sınırdan idari para cezası verildi. İşletmenin faaliyetinde çevre mevzuatı kapsamında görülen eksiklikler nedeniyle; işletme men edildi ve 3 ay kapısına mühür vuruldu. Bununla da kalınmayıp; işletmenin çevreyi kirletmesi nedeniyle; Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Özet olarak; biz, kanunda öngörülen bütün cezai süreçleri hiçbir müsamaha göstermeksizin kararlılıkla uyguladık. İşletmenin, tüm tedbirleri aldığı bilirkişi raporlarıyla tespit edilince faaliyetine tekrar başladı" dedi.
14.02.2024 Gündem
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde, istiflenen tonlarca siyanürlü toprak sel olup aktı. İlk tespitlere göre 9 kişi toprak altında kaldı. 400 kişiyle arama kurtarma çalışması başlatılırken bölgede çevre felaketi yaşanmasından endişesi ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan toprak kaymasıyla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da “Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık” açıklamasını yaptı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da gerekli incelemeleri yapmak üzere 3 başmüfettiş ile 1 müfettişin görevlendirildiğini söyledi.
14.02.2024 Gündem
Yılbaşı öncesi sahte içki uyarısı: Ölüme götürebilir
Yılbaşı öncesi sahte içki uyarısı: Ölüme götürebilir Tekirdağ'da, sahte içkiden zehirlenen 12 kişinin öldüğü, 20 kişinin tedavi edildiği Çorlu Devlet Hastanesi'nin Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, yılbaşı öncesi sahte içki kullanımının ölüme götürebileceğini söyleyerek, "Kişiler sahte alkolün oluşturduğu toksik etkiler ile sarhoşluğu birbirine karıştırabiliyorlar. Baş dönmesi, görmede bulanıklık gibi nedenlerden dolayı alkol tüketen kişinin bunu ayırt etmesi zor, ancak çevresindeki kişiler bunu algılayabilir" dedi.
27.12.2023 Gündem
Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Mevsimler, dünyanın dönüş hareketine bağlı olarak değişen hava hareketleridir. Dünya hem kendi hem de güneş etrafında dönmektedir. Kendi çevresinde dönüşü sayesinde gece ve gündüz oluşmaktadır. Güneşin etrafında dönüşüne bağlı olarak da mevsimler meydana gelmektedir. Güneş ışınlarının dünyaya ulaşımı sırasında ışın açıları değişmektedir. Bu durumda ısı farklılıkları da oluştuğundan mevsimler meydana gelmektedir.
18.12.2023 Eğitim
Fenerbahçe, Sarunas Jasikevicius'u resmen açıkladı
Fenerbahçe, Sarunas Jasikevicius'u resmen açıkladı Fenerbahçe, erkek basketbol takımı başantrenörlüğüne Sarunas Jasikevicius'un getirildiğini açıkladı.
14.12.2023 Basketbol
TSK'nın Libya'daki görev süresi 2 daha uzatıldı
TSK'nın Libya'daki görev süresi 2 daha uzatıldı Türk askerinin Libya’daki görev süresinin 24 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.
30.11.2023 Gündem
Bayraktar AKINCI 30 bin uçuş saatini tamamladı
Bayraktar AKINCI 30 bin uçuş saatini tamamladı Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, 30 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı.
15.09.2023 Ekonomi
Marmaris'te yanan ormanlar yeni haliyle görüntülendi
Marmaris'te yanan ormanlar yeni haliyle görüntülendi Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınlarında küle dönen Bördübet ve Değirmenyanı bölgeleri, 1 yıl sonra Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) çalışması ile yeniden yeşillendi.
6.08.2023 Yaşam
Tarihi savunma anlaşması! Suudi Arabistan Türkiye'den satın alacak
Tarihi savunma anlaşması! Suudi Arabistan Türkiye'den satın alacak Baykar ile Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı arasında Bayraktar AKINCI TİHA ihracatı ve iş birliği sözleşmesi imzalandı. Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, Suudi Arabistan Krallığı Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde görev yapacak. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, bunun Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi olduğunu duyurdu. CNN Türk'e özel açıklamalar yapan Bayraktar, 'Milli teknoloji hamlesi ile geldiği noktadan mutluyuz' dedi.
18.07.2023 Ekonomi
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar...
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar... Bolu'nun Yuva köyünde, geçen yıl Kurban Bayramında sudan kaynaklı bir kişinin öldüğü, 148 kişinin de zehirlendiği olayla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü M.A.A. (48), İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ü.B. (60) ve köy muhtarı M.E. (60) hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla 15 yıl hapis istenirken, 2 hemşire hakkında ise 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla dava açıldı.
14.07.2023 Gündem
Bursluluk parası ne kadar oldu 2023? İOKBS bursuna zam geldi mi, İOKBS bursu ne kadar 2023 Temmuz?
Bursluluk parası ne kadar oldu 2023? İOKBS bursuna zam geldi mi, İOKBS bursu ne kadar 2023 Temmuz? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen İOKBS bursluluk sınavının yapılacağı tarih belli oldu. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıfların katılım sağladığı bursluluk sınavı başvuruları 21 Haziran itibarıyla sona erdi. Başvuru sürecinin sona ermesiyle gözler bursluluk sınavına çevrilmişti, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı tarihi açıklandı. Peki, Bursluluk parası ne kadar oldu 2023? İOKBS bursuna zam geldi mi, İOKBS bursu ne kadar 2023 Temmuz?
12.07.2023 Eğitim
THY pilotunun ölümüne neden olan taşın sırrı çözüldü
THY pilotunun ölümüne neden olan taşın sırrı çözüldü Ankara’da Türk Hava Yolları'nda kaptan pilot Saygın Doğan'ın, feci bir kazada can verdi. Seyir halindeki otomobilinin ön camına isabet ederek ölümüne neden olan taşın sırrı ise yeni çözülebildi.
8.07.2023 Yaşam
Yeni gelin Eda Ece eşi Buğrahan Tuncer ile balayında!
Yeni gelin Eda Ece eşi Buğrahan Tuncer ile balayında! Ünlü oyuncu Eda Ece ile 2019 yılından beri aşk yaşadığı basketbolcu Buğrahan Tuncer 21 Haziran’da görkemli bir düğünle evlenmişti. Oyuncu Eda Ece ve basketbolcu eşi Buğrahan Tuncer balayında görüntülendi. Eda Ece'nin bikinisi dikkat çekti.
3.07.2023 Magazin
F-16 dosyası masada! Washington’da kritik buluşma
F-16 dosyası masada! Washington’da kritik buluşma Türkiye ile ABD arasındaki sorunlara rağmen diyalog sürüyor. Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması kapsamında yapılan toplantının güncel ve sıcak gündem maddesini, Vilnius Zirvesi öncesinde İsveç’in NATO’ya üyeliği konusu oluşturdu.
24.06.2023 Gündem
21 Haziran en uzun gündüz mü, 21 Haziran ne günü, ekinoks tarihleri nelerdir? Yılın en uzun gecesi hangi gün, günler ne zaman kısalmaya başlar, 21 Hazirandan sonra geceler uzar mı?
21 Haziran en uzun gündüz mü, 21 Haziran ne günü, ekinoks tarihleri nelerdir? Yılın en uzun gecesi hangi gün, günler ne zaman kısalmaya başlar, 21 Hazirandan sonra geceler uzar mı? 21 Haziran en uzun gece mi, gündüz mü, günler ne zaman kısalmaya başlar? Yılın en uzun gündüzü ve gecesi Kuzey Yarımküre’de yaz gündönümünün başlamasıyla vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 21 Haziran tarihinde güneşin yükseklik açısının en yüksek olduğu zamandır. Güney Yarımküre'de ise 21 Haziran tarihinde kış gündönümü yaşanır ve günler kısalır. Peki, 21 Haziran ne günü, ekinoks tarihleri nelerdir? Yılın en uzun gecesi hangi gün?
21.06.2023 Gündem
Dünya Endüstriyel Tasarımcılar Günü, Tasarım Parkı'nda kutlanacak
Dünya Endüstriyel Tasarımcılar Günü, Tasarım Parkı'nda kutlanacak Dünya Endüstriyel Tasarımcılar Günü “en uzun gün” olan 21 Haziran Çarşamba günü “The Future We Want’’/ İstediğimiz Gelecek” teması kapsamında ETMK(Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu) İstanbul şubesi işbirliği ile Tasarım Parkı’nın Moda’daki yeni adresinde kutlanacak.
21.06.2023 Kültür Sanat
Suriye Konulu Yüksek Düzeyli Toplantı Astana’da gerçekleşecek
Suriye Konulu Yüksek Düzeyli Toplantı Astana’da gerçekleşecek Dışişleri Bakanlığı, Astana formatındaki Suriye konulu yüksek düzeyli toplantıların yirmincisinin Astana’da düzenleneceğini açıkladı.
19.06.2023 Gündem
Emekli aylığı ve emekli bayram ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı
Emekli aylığı ve emekli bayram ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ödemelerinin başladığını duyurdu.
17.06.2023 Emekli
Şam ile normalleşmede yeni adım atılıyor
Şam ile normalleşmede yeni adım atılıyor Türkiye ile Suriye rejimi arasında 2011 yılında kopan siyasi ve diplomatik ilişkilerin yeniden kurulması için yeni dönemde önemli adımların atılması bekleniyor.
16.06.2023 Gündem
Sacha Boey'un hayali yarıda kaldı
Sacha Boey'un hayali yarıda kaldı Fransa U21 kadrosuna seçilen Galatasaray'ın yıldız sağ beki Sacha Boey sakatlandı ve kadrodan çıkarıldı.
14.06.2023 Galatasaray
Okan Buruk 4 yıl daha Galatasaray'da! Pazarlık bile yapmadı
Okan Buruk 4 yıl daha Galatasaray'da! Pazarlık bile yapmadı Galatasaray'ı 23.şampiyonluğuna ulaştıran başarılı teknik adam Okan Buruk'la yeni sözleşme imzalanacak. Dursun Özbek'in Buruk'a 4 yıllık kontrat teklifinde bulunduğu öğrenildi.
1.06.2023 Galatasaray
Yaz konserleri başlıyor!
Yaz konserleri başlıyor! Haziran ayı boyunca yıldız isimler İstanbullulara müzik zevki yaşatacak. Kenan Doğulu’dan, Gazapizm’e, Yıldız Tilbe’den Murda’ya, Monolink’ten, Tom Odell’a uzanan dev isimler açıkhavada sahne alacak.
24.05.2023 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

21 Haziran ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 21 haziran haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.