Yurtdışı

Yurtdışı

Son dakika yurtdışı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yurtdışı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yurtdışı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yurtdışı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yurtdışı gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.134 yurtdışı haberi bulunmuştur. Tüm yurtdışı haberleri aşağıda listelenmiştir.
MİT'ten nokta operasyon: Saim Çakmak yakalandı
MİT'ten nokta operasyon: Saim Çakmak yakalandı MİT ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü PKK/KCK Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak'ı İstanbul’da yakaladı.
24.04.2024 Gündem
Güngören'den Almanya'ya sahte 103 milyon dolar! Koli koli paralar yakalandı
Güngören'den Almanya'ya sahte 103 milyon dolar! Koli koli paralar yakalandı Almanya'nın Danimarka sınırına yakın bir kasabada yapılan baskında, 75 kutunun içinde 103 milyon dolar bulundu. Nihai rotası ABD olan sahte paraların arkasındaki isim ise, Talip G. olduğu ortaya çıktı.
8.04.2024 Gündem
İş insanlarını dolandırdılar! Aralarında polislerde var
İş insanlarını dolandırdılar! Aralarında polislerde var İstanbul'un Esenyurt İlçesinde Suriye uyruklu iş insanlarını tehdit ederek dolandırdığı iddia edilen aralarında polis memurlarının da olduğu 6 kişiye yönelik operasyon yapıldı. Kimlik bilgileri tespit edilerek gözaltına alınan 6 şüpheliden mahkemeye sevk edilen Suriyeli 2 kişi tutuklandı.Olayda adı geçen 2 polis adli kontrol şartıyla serbest kalırken açığa alındı. Diğer 2 polis ise serbest bırakıldı. Polis ekiplerinin şüphelileri suçüstü yakaladığı an ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yakalandı.
7.04.2024 Gündem
MİT’ten sonra Dışişleri’nde Hakan Fidan reformu
MİT’ten sonra Dışişleri’nde Hakan Fidan reformu MİT Başkanlığı döneminde kurumu yeniden yapılandıran Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı’nda da reform başlattı. İlk adım olarak genel müdürlükler artırıldı. Her coğrafyaya özel ve hatta Türkiye’nin gelişen-değişen ilişkilerini gözetmek amacıyla bazı ülkeler için ayrı genel müdürlükler oluşturuldu.
7.04.2024 Gündem
YÖK'ten denklik kararı! Yeni düzenleme geliyor
YÖK'ten denklik kararı! Yeni düzenleme geliyor Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı.
29.03.2024 Gündem
Yurtdışından telefon alanlar dikkat! Bu detayları kaçıranlar mağdur oluyor
Yurtdışından telefon alanlar dikkat! Bu detayları kaçıranlar mağdur oluyor Telefon harcı, yurtdışından getirilen telefonların Türkiye’de kullanılabilmesi için ödenmesi gereken zorunlu bir harç. Bu harç, IMEI kayıt ücreti olarak da biliniyor. Yani bir anlamda harç ödemek suretiyle bu telefon yerlileştiriliyor ve yurt içinde kullanıma uygun hale getiriliyor. Harcı ödememeniz halinde ise telefonunuz yasal sürecin ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kapatılıyor. Hatırlarsanız, cep telefonu harcı 7 Temmuz 2023’te 6 bin 91 TL’den 20 bin liraya çıkarıldı. Yılbaşında ise yeniden değerleme oranı paralelinde 2024 yılında yüzde 58.46 oranında zamlanarak 31 bin 692 TL’ye ulaştı.
22.03.2024 Gündem
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdi
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdi Ramazan bayramı tatilinin 9 gün olmasının ardından vatandaşlar bayramı ara tatil ile birleştirirken turizm bölgelerinde de hareketlilik başladı.
21.03.2024 Ekonomi
YÖK'ten YKS kararı: Puan şartı getirildi
YÖK'ten YKS kararı: Puan şartı getirildi "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.
15.03.2024 Gündem
Türkiye bu vahşeti konuşuyor! Kedi Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu
Türkiye bu vahşeti konuşuyor! Kedi Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu Başakşehir'de yılbaşı gecesi eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından yeniden yargılama bugün başladı. Duruşma için hayvanseverler adliyeye akın etti. Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanığın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti. Duruşmaya katılmak isteyenlerin izdiham oluşturması nedeniyle Mahkeme Başkanı duruşmanın konferans salonunda yapılmasına karar verdi. İbrahim Keloğlan ifadesinde, "Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insan içine çıkamayacak hale geldi" dedi. Sanık Keloğlan'a iyi hal indirimi ile 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi, sanığa yurt dışına çıkma yasağı getirildi.
13.03.2024 Gündem
Paypal Türkiye’ye dönecek mi? Paypal Apple Pay Türkiye'ye ne zaman gelecek, 2024 Apple Pay Türkiye'ye gelecek mi?
Paypal Türkiye’ye dönecek mi? Paypal Apple Pay Türkiye'ye ne zaman gelecek, 2024 Apple Pay Türkiye'ye gelecek mi? KVKK'da yapılan değişikliğe göre, yurtdışı kuruluşlu global şirketler, bünyelerinde tuttukları kullanıcılara ait kişisel verileri kendi ülkelerinde barındırabilecek. Resmi Gazete 12 Mart 2024 sayısında yayınlanan yeni KVKK değişiklikleri yurtdışında faaliyet gösteren firmaların müşteri verilerini yurt dışına aktarmalarına imkân veriyor. Bu değişiklikten sadece yeterlilik kararı bulunan firmalar yararlanacak. Peki, Apple Pay Türkiye'ye ne zaman gelecek 2024, Paypal Türkiye’ye dönecek mi? Paypal Apple Pay Türkiye'de açılacak mı? İşte Apple Pay Türkiye kullanımı…
12.03.2024 Gündem
Bahar Öztan'dan kötü haber! Yoğun bakımda tedavisi devam ediyor
Bahar Öztan'dan kötü haber! Yoğun bakımda tedavisi devam ediyor Yeşilçam'ın göz bebeği Bahar Öztan, geçtiğimiz ekim ayında sağlık durumunu sosyal medya hesabında takipçilerine paylaşarak dualarınıza ihtiyacım var demişti. Dördüncü kez kansere yakalanan Öztan'ın tedavisine yoğun bakımda devam ediliyor.
12.03.2024 Magazin
Vize başvurularında yeni dönem! Almanya'dan resmi duyuru geldi: İki aşamalı olacak
Vize başvurularında yeni dönem! Almanya'dan resmi duyuru geldi: İki aşamalı olacak Almanya, vize randevularında değişikliğe gidiyor. Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği (ABD) üyesi ülkelere girişi için gerekli olan Schengen vizesine ilişkin başvurularda yaşanan sorunlar sıklıkla gündem olurken, Almanya randevu almayı kolaylaştıracağı belirtilen 2 aşamalı bir sisteme geçtiğini resmi olarak duyurdu. İşte yeni randevu sisteminin detayları...
5.03.2024 Dünya
Yurtdışı öğretmenlik sınav sonuçları 2024! MEB yurtdışı öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı mı? Yurtdışı öğretmenlik 2024 sonuçları sorgulama
Yurtdışı öğretmenlik sınav sonuçları 2024! MEB yurtdışı öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı mı? Yurtdışı öğretmenlik 2024 sonuçları sorgulama Yurt dışında görevlendirilecek okutman ve öğretmenlerin mesleki yeterlilik sınavına ilişkin sonuçlar MEB tarafından açıklandı. İşte Yurt dışı öğretmenlik sınavı sonuçları sorgulama ekranı…
26.02.2024 Gündem
Organize suç örgütleri çökertildi: 47 kişi gözaltına alındı
Organize suç örgütleri çökertildi: 47 kişi gözaltına alındı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa'da düzenlenen operasyonda 2 örgüt elebaşının da içerisinde bulunduğu 47 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
24.02.2024 Gündem
İstanbul'da KAFES-42 operasyonu! 12 şüpheli yakalandı
İstanbul'da KAFES-42 operasyonu! 12 şüpheli yakalandı Organize suç örgütüne yönelik yapılan "Kafes-42" operasyonunda 12 kişi yakalandı.
18.02.2024 Gündem
Boran Kuzum’un hayali yurtdışı! ‘Her sene bir ülkede farklı bir gözden eğitim alıyorum’
Boran Kuzum’un hayali yurtdışı! ‘Her sene bir ülkede farklı bir gözden eğitim alıyorum’ 'Bihter' filminin Behlül'ü Boran Kuzum, Paris'ten gelir gelmez Cemal Reşit Rey’de sahnelenen 'Köroğlu' balesinin prömiyerine yetişti. Tarzıyla dikkatleri üzerine çeken oyuncu, yurt dışına açılmak için elinden gelen çabayı gösterdiğini söyledi.
13.02.2024 Magazin
Büyük fiyat avantajı sağlıyor! 7 bin liralık ürün 5 bin liraya geliyor, rağbet giderek artıyor
Büyük fiyat avantajı sağlıyor! 7 bin liralık ürün 5 bin liraya geliyor, rağbet giderek artıyor Pandemi ile birlikte alışveriş alışkanlıkları da değişti. Mağazalardan alışveriş yapmanın çok mümkün olmadığı günlerde internet alışverişlerinde hızlı bir yükseliş görüldü. Online alışveriş günümüzde pek çok kişinin vazgeçilmez alışkanlıkları arasına girerken artı sadece yurt içi değil yurt dışı internet alışveriş platformları da tüketicilerin radarında. Yurtiçinde etiket fiyatı 7 bin lirayı aşan markalı bir mont, online platformlardaki yurtdışı satıcılarda 4-5 bin liraya; markalı bir ayakkabı 7 bin 600 liradan 3 bin 600 liraya ya da 6 bin liraya satılan bir bilgisayar parçası 5 bin liraya düşünce yurtdışından yapılan online alışverişler bir yılda 48.8 milyar TL’den 115 milyar TL’ye fırladı.
8.02.2024 Ekonomi
Suç örgütü çökertildi! Bakan Yerlikaya paylaştı
Suç örgütü çökertildi! Bakan Yerlikaya paylaştı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'Kafes-36' operasyonlarında yurtdışı bağlantılı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda örgüt elebaşının da içerisinde olduğu 18 kişinin yakalandığı belirtildi.
5.02.2024 Gündem
Tan Kodu Nedir, Ne İşe Yarar? E Nabız Tan Kodu Nasıl Alınır?
Tan Kodu Nedir, Ne İşe Yarar? E Nabız Tan Kodu Nasıl Alınır? Tan kodu, işlem doğrulama numarası demektir. Tan kodu aynı zamanda sağlık pasaportu olarak da ifade edilebilmektedir. İşlem doğrulama sistemi olarak E-Devlet üzerinden yapılması gereken işlemlerde kullanılan bir güvenlik sistemidir. Elektronik araştırmalarda sıklıkla karşılaşılan tan kodu araştırmalarında işlem doğrulama sistemi olduğu görülmektedir.
4.02.2024 Gündem
TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet”in galası gerçekleşti
TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet”in galası gerçekleşti Yunanistan’daki Batı Trakyalı Müslüman Türklerin hakları için yıllarca mücadele veren merhum Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filminin galası gerçekleşti.
1.02.2024 Vitrin
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
CHP’li Karabat'ın Kolombiya iftirasına dava
CHP’li Karabat'ın Kolombiya iftirasına dava CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, 400 milyon TL’lik Milli Piyango’nun yılbaşı ikramiyesinin Kolombiya’ya çıktığına dair yaptığı açıklamayla büyük bir skandala imza atmıştı. Gerçek dışı bu açıklama Sisal Şans tarafından yalanlandı. İkramiyenin İstanbul’a çıktığı açıklandı.  Ancak gerçek ortaya çıkmasına rağmen Karabat açıklamasına dair düzeltme yapmadığı gibi özür de dilemedi. Bunun üzerine konu yargıya taşındı.
4.01.2024 Gündem
Fatih Terim ile Seçil Erzan arasındaki mesajlaşmalar ortaya çıktı! Dikkat çeken detaylar
Fatih Terim ile Seçil Erzan arasındaki mesajlaşmalar ortaya çıktı! Dikkat çeken detaylar Yüksek kar getirili özel fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan davasında bilirkişi raporu hazırlandı. Erzan'ın telefon ve sim kartının incelenmesiyle hazırlanan raporda, Fatih Terim ile arasındaki mesaj kayıtları yer aldı.
2.01.2024 Gündem
MİT, Mossad'ı nasıl durdurdu? İsrail istihbaratına 8 ilde yapılan operasyonun şifreleri
MİT, Mossad'ı nasıl durdurdu? İsrail istihbaratına 8 ilde yapılan operasyonun şifreleri İsrail İstihbarat Servisi için Türkiye'de yabancı uyruklulara yönelik casusluk faaliyetleri içinde olabilecekleri değerlendirilen kişilere yönelik İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonun ayrıntıları da belli oldu.
2.01.2024 Gündem
Emekli olmak isteyenler için son fırsat! e-Devlet üzerinden yapılıyor
Emekli olmak isteyenler için son fırsat! e-Devlet üzerinden yapılıyor Emekli olmak isteyen vatandaşlara son fırsat uyarısı yapıldı. Yeni asgari ücretle birlikte 1 Ocak 2024 itibarıyla doğum, yurtdışı ve askerlik borçlanmalarının maliyeti de artacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'na gelecek yıl borçlanma yapmayı planlayanlar 31 Aralık 2023 tarihine kadar başvuruda bulunursa maliyet artışından etkilenmeyecek. Borçlanma başvuruları doğrudan sosyal güvenlik müdürlüklerine yapılabildiği gibi e-Devlet üzerinden de yapılabiliyor.
27.12.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Yurtdışı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yurtdışı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.