Yerleşme

Yerleşme

Son dakika yerleşme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerleşme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerleşme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerleşme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerleşme gelişmeleri de dahil olmak üzere 545 yerleşme haberi bulunmuştur. Tüm yerleşme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Özdilek'ten Dominik Livakovic vurgusu! 'Kazanan haklıdır'
Özdilek'ten Dominik Livakovic vurgusu! 'Kazanan haklıdır' Süper Lig'in 24'üncü haftasında Fenerbahçe, Antalyaspor deplasmanından 2-0'lık skorla galip ayrıldı. Sarı-lacivertlilerin zaferini spor yorumcuları değerlendirdi.
4.02.2024 Şampiy10
Oba Nedir, Nereye Denir? Oba Kaç Kişiden Oluşur?
Oba Nedir, Nereye Denir? Oba Kaç Kişiden Oluşur? Eski Türk Devletlerinden günümüze kadar kullanılan kelimeler içerisinde Oba gelir. Hala Kırsal kesimde değerlendirilen ve taşıdığı anlam üzerinden kullanılan bir kelime olduğunu söylemek mümkün olur. Daha çok göçebe çadırları ya da göçebe ailelerin bulunduğu ve yerleştiği alanlar şeklinde ön plana çıkar.
19.12.2023 Eğitim
Mezra Nedir, Nereye Denir? Mezrayı Kim Yönetir?
Mezra Nedir, Nereye Denir? Mezrayı Kim Yönetir? Türkiye'nin birçok farklı bölgesinde Mezra bulunmaktadır. Aslına bakılırsa bu kelime dendiği zaman akla yanlış anlamlar gelir. Doğru anlamı ise bir yerleşim olarak öne çıkar. Köyden küçük ancak köy muhtarlığına bağlı bir yerleşik hayat olduğunu söylemek mümkündür.
18.12.2023 Eğitim
Fenerbahçe'den sürpriz transfer kararı
Fenerbahçe'den sürpriz transfer kararı Beşiktaş derbisinden 3-1'lik zaferle ayrılan Fenerbahçe'deki son gelişmeler değerlendirildi. Fenerbahçe'nin yeni transferleriyle ilgili açıklama geldi.
10.12.2023 Şampiy10
2 tıp öğrencisi, eğitim gördükleri üniversitede temizlik personeli olarak görev yapıyor
2 tıp öğrencisi, eğitim gördükleri üniversitede temizlik personeli olarak görev yapıyor Diyarbakır'da yaşayan Ahmet Selçuk Maral (21) ve Mehmet Caner Bahçivancı (21), 2 yıl önce Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. KPSS sınavına giren Maral 85, Bahçivancı ise 83 puan alarak hastanenin destek personel alımına başvurdu. Atanan Maral ve Bahçivancı, hem tıp fakültesinde öğrenim görüyor hem de hastanede temizlik görevlisi olarak çalışıyor. Öğrencilerden Mehmet Caner Bahçivancı, "Hem okuyup hem de ailemize destek olmaktan dolayı mutluyuz ve gururluyuz" dedi.
31.10.2023 Gündem
Depremzedelere konut kredisi ve hibe kararı Resmi Gazete'de
Depremzedelere konut kredisi ve hibe kararı Resmi Gazete'de Olağanüstü Hal Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
6.10.2023 Ekonomi
Adalet Bakanlığı CTE mülakat sonuçları sorgulama ekranı: CTE sözleşmeli personel alımı sonuçları nereden öğrenilir? Ceza İnfaz Kurumu (CTE) tercihleri ne zaman?
Adalet Bakanlığı CTE mülakat sonuçları sorgulama ekranı: CTE sözleşmeli personel alımı sonuçları nereden öğrenilir? Ceza İnfaz Kurumu (CTE) tercihleri ne zaman? Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumu (CTE) sözleşmeli personel alımı mülakat sonuçları açıklandı Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları'nda görevlendirilmek üzere 626 sözleşmeli personel alımı sözlü sınav sonuçları duyuruldu. Adaylar sınav sonuçlarını sorgu panelinden T.C. Kimlik Numarası ile sorgulamak suretiyle öğrenebileceklerdir. Peki, CTE sözleşmeli personel alımı sonuçları nereden öğrenilir? Ceza İnfaz Kurumu (CTE) tercihleri ne zaman? İşte Adalet Bakanlığı CTE mülakat sonuçları sorgulama ekranı…
27.09.2023 Personel Alımı
YÖK Başkanı Özvar tartışma konusu olan sistem hakkında bilgi verdi! "A’dan Z’ye artı 34 kadın kontenjanı"
YÖK Başkanı Özvar tartışma konusu olan sistem hakkında bilgi verdi! "A’dan Z’ye artı 34 kadın kontenjanı" YKS’de 166 puan alan bir adayın 34 yaş üstü kadınlar için ayrılan kontenjanla Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne girmesi tartışma yarattı. Daha başarılı bir öğrencinin hakkına girdiği yorumları yapıldı. Bu tartışmaları YÖK Başkanı Özvar’a sordum. Özvar, “Kimsenin hakkı yenmedi” dedi ve sistemi detaylarıyla anlattı...
26.08.2023 Eğitim
Uzmanından üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyeler
Uzmanından üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyeler 2023 YKS tercih işlemleri, 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek. Tercih döneminde öğrencilere yönelik tavsiyelerde bulunan İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik ve Tanıtım Koordinatörü Cihan Kuzgun, “Tercih yaparken sıralamalarınızı lütfen göz önüne alarak listenizi oluşturun. Puanınız tercih etmek istediğiniz bölüme yetebilir fakat sıralamanız uygun değilse yerleşme ihtimalinizin düşük olduğunu unutmayınız” dedi.
31.07.2023 Eğitim
YÖK Atlas sıralama 2023 || YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? Üniversite YÖK tercih robotu ile ön lisans-lisans üniversite taban puanları ve YÖK ATLAS EKRANI
YÖK Atlas sıralama 2023 || YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? Üniversite YÖK tercih robotu ile ön lisans-lisans üniversite taban puanları ve YÖK ATLAS EKRANI YÖK tercih robotu 2023, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. YKS sonuçları açıklanınca lisan ve ön lisans programlarından birini seçmek için adaylar YÖK Atlası kullanacak. Üniversite tercihlerinde başarı sıralaması, taban ve taban puanları baz alındığından tercih robotu 2 yıllık ve 4 yıllık tercihlerde kullanılacak. Peki, YKS ATLAS tercih robotu nasıl kullanılır? YÖK Atlas sıralaması ve üniversite tercih robotu…
20.07.2023 Eğitim
LGS adayları için son şans!  Üç gün sürecek  serbest kayıt dönemi başlıyor
LGS adayları için son şans! Üç gün sürecek serbest kayıt dönemi başlıyor LGS puanıyla öğrenci alan özel okulların kayıt takviminde sona gelindi. İkinci ve kesin kayıtlar tamamlandı, sırada üç gün sürecek serbest kayıt dönemi var. Özel okulların çoğu kontenjanlarını doldurdu ancak adaylar serbest kayıt döneminde boş kalan kontenjanlara yerleşme şansı yakalayabilecek.
12.07.2023 Eğitim
Büyük sınav maratonu başladı: Baraj yok tercih çok
Büyük sınav maratonu başladı: Baraj yok tercih çok 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu sınavda bu sene de geçen yıl olduğu gibi baraj puanı uygulanmayacak. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, “Barajın olmayışı çoğu adayı tercih bildiriminde bulunmaya yöneltiyor. Her adayın gücüne göre bir bölüm var. Dereceye giren adaylar için de 8-10 net ile düşük puanlar alan için de yerleşilecek programlar mevcut” diyor.
17.06.2023 Eğitim
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda yeni dönem! Kasapoğlu görevi Osman Aşkın Bak'a devretti
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda yeni dönem! Kasapoğlu görevi Osman Aşkın Bak'a devretti Yeni kabinede görev yapacak bakanların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından devir teslim törenleri devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlık'ta düzenlenen törenle görevi yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a teslim etti.
5.06.2023 Şampiy10
YÖK Üyesi Prof. Dr. Açıkgöz: Depremde 1605 öğrencimiz hayatını kaybetti
YÖK Üyesi Prof. Dr. Açıkgöz: Depremde 1605 öğrencimiz hayatını kaybetti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, "Depremde 1605 öğrencimiz vefat etmiştir. Bunlardan 121’i uluslararası öğrencidir. 135'i uluslararası öğrenci olmak üzere toplam 1609 öğrencimizin de hastanelerde tedavisi devam etmektedir. 56 bin 987 öğrencimiz de bu süreçte bulundukları illerden farklı illere tahliye edilmiştir" dedi.
5.04.2023 Gündem
Kentsel dönüşümde imar planı uyarısı! 'Değişebilir'
Kentsel dönüşümde imar planı uyarısı! 'Değişebilir' Uzmanlar, kentsel dönüşümlerde yıkılan bina ile bu çerçevede yapılacak yeni yapı açısından farklı hukuki durumların ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor. Yapıların hukuki statüsü hakkında bilgi veren Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Onur Kaplan, “Yıkılan veya riskli yapı olduğu tespit edilen binanın zemini incelenir. Yapılan inceleme çerçevesinde riskli yapının bulunduğu alan özelliklerine veya imar planında yapılan değişikliklere bağlı olarak o yerde aynen yapılaşma imkanı olmayabilir" dedi.
15.03.2023 Gündem
OHAL Kararnamesi Meclis’te
OHAL Kararnamesi Meclis’te Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
27.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da: Şehirleri 1 yılda ayağa kaldıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da: Şehirleri 1 yılda ayağa kaldıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen bölgelerde inceleme yapmak üzere gittiği Adıyaman'da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hava ve yol koşulları nedeniyle ilk günden gelemedik. Adıyaman’dan helallik istiyorum. Her şeyin farkındayız ve gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." dedi. Başka illere giden depremzedelere çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehrinize sahip çıkın, ata yurdunuzu asla kalıcı olarak terk etmeyin. Yıkılan her konutun yerine daha iyisini yapıp sizlere vereceğiz." ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, sarmalı kıyılmış tütündeki yüzde 55 olan ÖTV'nin yarı yarıya indirildiğini açıkladı. Erdoğan ayrıca, "Dünyada bu kadar geniş alanda, çok nüfusun etkilendiği büyük felakete maruz kalıp da bizim kadar hızlı toparlanabilecek bir başka ülke olmamıştır." diyerek 'Şehirleri 1 yılda ayağa kaldıracağız ' açıklamasında bulundu.
27.02.2023 Gündem
İstanbul'a getirilen yaralılar ile ilgili açıklama
İstanbul'a getirilen yaralılar ile ilgili açıklama İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki yıkıcı depremin ardından, İstanbul'a getirilen yüzlerce yaralı ve yakınları için yapılan planlamaları anlattı. Valilikle koordineli şekilde, yaralıların sadece tıbbi tedavilerinin değil, giyimden sosyal desteğe ve barınma ihtiyaçlarına kadar tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi. İstanbul'a getirilen yaralıların tedavi sonrası otellerde ve uygun tesislerde ağırlanacaklarını da duyurdu.
9.02.2023 Gündem
Rize'ye Güney Kore'den damat geldi! Müslüman olup adını değiştirdi
Rize'ye Güney Kore'den damat geldi! Müslüman olup adını değiştirdi Rizeli bedensel engelli Semanur Kutanis (21), 5 yıl önce dil geliştirmek için sosyal medyada tanışıp, arkadaşlık kurduğu Güney Koreli Koo Dongwan (25) ile hayatını birleştirmeye karar verdi. Ardeşen ilçesine 7 bin 300 kilometreden gelen ve Müslümanlığı seçip, Muhammet Ali adını alan Koreli genç, Kutanis ile nişanlandı.
14.12.2022 Yaşam
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor Anne adaylarını ilgilendiren açıklama! Çölyak hastalığının kadınların üreme sağlığını ve gebelik sonuçlarını olumsuz etkilediğini gösteriyor. Çölyak hastalığı olup glütensiz diyetle tedavi edilmeyen kadınlarda gebelik döneminde düşük ve erken doğum riskinin 1,5 ila 2 kat arttığı ortaya çıktı. Kısırlık problemi olan çiftler ile ilgili ortaya çıkan bulgular ise şoke etti.
13.12.2022 Sağlık
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile YÖK arasında iş birliği protokolü
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile YÖK arasında iş birliği protokolü Gençlik ve Spor Bakanlığı ile YÖK arasında gençlere yönelik faaliyetlere ve genç ofislerine dair iş birliği protokolü imzalandı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor bilimleri fakültelerinde toplamda 8 dönem eğitim gören öğrencilerin 6 dönem üniversitelerde, 2 dönem de bakanlıkta uygulama ve staj eğitimi yapacaklarını açıkladı.
29.11.2022 Eğitim
Sibel Can'dan Darülaceze’ye anlamlı ziyaret!
Sibel Can'dan Darülaceze’ye anlamlı ziyaret! Sibel Can, Darülaceze Başkanlığı’nı ziyaret etti. Sanatçıyı Darülaceze’de kalan 1968 Türkiye Güzeli Sevgi Can Danlı, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ve kurum çalışanları ellerinde çiçeklerle karşıladı.
14.11.2022 Magazin
İskan Politikası Nedir, Amaçları Nelerdir? İskan Politikasının Özellikleri Ve Sonuçları...
İskan Politikası Nedir, Amaçları Nelerdir? İskan Politikasının Özellikleri Ve Sonuçları... İskan, yerleştirme ya da yurt verme anlamlarına gelen bir kelimedir. Osmanlı döneminde fethedilen yerlerin Türkleşmesi için kullanılmış olan bir politikadır. 
12.11.2022 Eğitim
Oyuncu Neslihan Yeldan Londra'ya yerleşiyor!
Oyuncu Neslihan Yeldan Londra'ya yerleşiyor! Neslihan Yeldan, önceki gün bir televizyon programına konuk oldu. 14 yaşındaki oğlu Aslan Pollock'un babasının yanına Londra'ya gittiğini açıklayan oyuncu, "tek ailem" dediği oğlunun yurt dışına yerleşme süreciyle başlayan değişen hayatını anlattı.
26.10.2022 Magazin
Alanya Kalesi'nde büyük keşif sert dalgalarla ortaya çıktı
Alanya Kalesi'nde büyük keşif sert dalgalarla ortaya çıktı Helenistik dönemde inşa edilen ve 1221'de kenti fetheden Selçukluların yeniden inşa ettiği Alanya Kalesi'nde, Kızılkule önündeki sahilde, bu yıl sert geçen kış ve oluşturduğu dalgalar ilginç bir keşfe yol açtı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, "Bu sene şiddetli bir kış geçirdik ve dalgalar şanslı bir veriyi ortaya çıkardı. Kızılkule'nin önünde yosunlar ve kumulların altında olan Roma dönemine ait bir tersane, gemi çekek yerinin varlığı ortaya çıkartıldı" dedi.
17.10.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yerleşme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerleşme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.