Yargı Reformu

Yargı Reformu

Son dakika yargı reformu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yargı reformu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yargı reformu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yargı Reformu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yargı reformu gelişmeleri de dahil olmak üzere 647 yargı reformu haberi bulunmuştur. Tüm yargı reformu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek yargıda ihtilafı gidermek zorundayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek yargıda ihtilafı gidermek zorundayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek yargı kurumları arasındaki tartışmalarda taraf değil, hakem olma rolümüzü hala muhafaza ediyoruz" dedi.
20.02.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan net mesaj: Vekiller terörü desteklerse konu yargıya gelir
Bakan Tunç'tan net mesaj: Vekiller terörü desteklerse konu yargıya gelir Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecek. Vekiller terörü desteklerse konu yargıya gelir.' dedi.
26.12.2023 Gündem
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesini ve İnsan Hakları Eylem Planını önümüzdeki aylar içerisinde açıklayarak, oradaki hedefler doğrultusunda yine hızlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
21.12.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan sporda şiddet açıklaması!
Bakan Tunç'tan sporda şiddet açıklaması! 'Yedinci Yılında İstinaf Kanun Yolu Değerlendirme Toplantısı'na katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Türkiye yüzyılında, herkes için daha güven veren, herkes için daha erişilebilir olan güçlü bir adalet sistemini hayata geçireceğiz“ ifadelerine yer verdi.
14.12.2023 Gündem
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Müslümanlara yönelik saldırılar arttı. İslam düşmanlığı Batı'yı zehirli sarmaşık gibi sardı. Fikir özgürlüğü bahanesi ile İslam düşmanı eylemleri meşrulaştırdılar.' dedi. Öte yandan BM'nin reforme edilmesinin şart olduğunu belirten Erdoğan, 'Bu BM ile insanlığın bir yere varması mümkün değil. Adil bir dünya mümkün ama Amerika'yla değil.' dedi. Erdoğan, başıboş köpek sorununa ilişkin de net mesajlar verdi. "Başıboş köpek sorununu çözeceğiz" diyen Erdoğan, " Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız" açıklamasında bulundu.
9.12.2023 Gündem
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışı nedeniyle kiracı- ev sahibi anlaşmazlıklarıyla ilgili “Kira uyuşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sı anlaşmayla sonuçlandı. Bu ne demek; 20 bin ev sahibinin ve kiracının, adliye kapısına düşmemesi demek. 20 bin insan önemli'' dedi.
3.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının önündeki en büyük engelin darbe ürünü mevcut anayasa olduğunu belirterek, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını darbe anayasasıyla karşılamış olmayı açıkçası içimize sindiremiyoruz. Yargı alanında 2002'den beri yürüttüğümüz zorlu mücadeleyi inşallah sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasa ile taçlandırmak istiyoruz. 28'inci Yasama Dönemi'nde önceliklerimizin en başında Meclisimizin de takdiri ile Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak vardır" dedi.
25.07.2023 Gündem
İsrail basını: Netanyahu, Erdoğan ile görüşmeye çalışıyor
İsrail basını: Netanyahu, Erdoğan ile görüşmeye çalışıyor İsrail basını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme ayarlamak için uğraştığını yazdı. İşte İsrailli başbakanın verdiği yoğun çabanın arkasındaki dikkat çeken neden.
16.06.2023 Dünya
Adalet Bakanı Tunç: Atalay'ın davası dokunulmazlık kapsamı dışında
Adalet Bakanı Tunç: Atalay'ın davası dokunulmazlık kapsamı dışında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gezi Davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan ve Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın durumuyla ilgili, "Gezi Davası anayasal düzenle ilgili bir konu. Anayasanın 14'üncü maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan. Tabii ki bunun takdiri Meclis Başkanlığımız ile Yargıtay arasında yapılacak yazışmalar sonrası ortaya çıkacaktır" dedi.
7.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında resmen duyurdu: Faizi düşürmeye devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında resmen duyurdu: Faizi düşürmeye devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları canlı yayında açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kamu çalışanlarının ek göstergesinin 600 puan artırıldığını duyurdu ve 3600 ek göstergenin yılbaşından itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti. Erdoğan enflasyon ve faiz ile ilgili olarak, "Kimse bizden şunu beklemesin bu iktidar faizi artırmayacaktır. Tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz." dedi.
6.06.2022 Gündem
Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlık için arabuluculuk zorunlu mu olacak?
Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlık için arabuluculuk zorunlu mu olacak? Son aylarda kira fiyatlarındaki artış ev sahipleri ile kiraları karşı karşıya getiriyor. Kira uyuşmazlıklarında çoğu kişi mahkemenin yolunu tutarken, artan şiyayet ve davalar nedeniyle duruşmalar için taraflara 8-9 ay sonrasına gün veriliyor. Hal bölye olunca Adalet Bakanlığı’ndan ababuluculuk çözümü geldi. Peki, Kira uyuşmazlıkları nasıl çözülecek? Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlık için arabuluculuk zorunlu mu olacak? Arabuluculuk nedir? İşte detaylar…
30.05.2022 Ekonomi
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye tepki! 'Külliyen reddediyoruz'
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye tepki! 'Külliyen reddediyoruz' Dışişleri Bakanlığınca, "ABD Dışişleri Bakanlığının 12 Nisan 2022 tarihinde yayımladığı 2021 İnsan Hakları Raporu'nda ülkemiz hakkında yer verilen asılsız iddiaları talihsiz buluyor ve külliyen reddediyoruz" açıklaması yapıldı.
14.04.2022 Siyaset
Sağlık çalışanları ile ilgili flaş gelişme! Meclis'e geliyor, yargı paketi...
Sağlık çalışanları ile ilgili flaş gelişme! Meclis'e geliyor, yargı paketi... Doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarını ilgilendiren gelişme! Yeni yargı reformu geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kadına şiddetle mücadelede yeni reform paketinin, "sağlıkçılara yönelik şiddet" düzenlemesini de kapsayacak şekilde genişletilerek "acil yargı paketi" adı altında önümüzdeki hafta Meclis'e sunulması bekleniyor.
6.03.2022 Gündem
Dolandırıcılık mağduru, Çocuk Adalet Merkezi'nde uzman desteğiyle ifade verdi
Dolandırıcılık mağduru, Çocuk Adalet Merkezi'nde uzman desteğiyle ifade verdi Adalet Bakanlığı tarafından ilk kez Erzurum'da açılan Çocuk Adalet Merkezi’nde (ÇAM), suç mağduru çocuklar stres ve kaygı yaşamadan uzmanların desteğiyle ifade veriyor. Erzurum'da internette oyun oynarken bir kişi tarafından dolandırıldığı gerekçesiyle şikayetçi olan M.E.A. (16), 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya ÇAM'da katıldı. Uzman tarafından Erzurum Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri’ne ait araçla evinden alınarak ÇAM'a getirilen M.E.A., adlı görüşme odasından duruşma salonuna bağlanarak adli görüşmeci aracılığı ile ifade verdi.
11.02.2022 Gündem
Adalet Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Bekir Bozdağ görevi Abdulhamitgül'den devraldı
Adalet Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Bekir Bozdağ görevi Abdulhamitgül'den devraldı Adalet Bakanlığı görevini Abdulhamit Gül'den devralan Bekir Bozdağ, "Rehberimiz hukuk olacaktır. Anayasa'ya sadakat içinde, kanunlara bağlı biçimde vazifemizi yerine getireceğiz" dedi.
29.01.2022 Gündem
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı: AB, Türkiye'ye karşı ayrımcılık yapmasın
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı: AB, Türkiye'ye karşı ayrımcılık yapmasın Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı, ''Türkiye yargı reformu stratejisi, insan hakları eylem planı ve 2021-2023 döneminin tamamını kapsayan Avrupa Birliği'ne (AB) katılım eylem planıyla önümüzdeki 1-2 yıllık yol haritasını hazırlamış durumda. Yeter ki Avrupa üsteliği bu dönemde teşvik edici rol oynasın ve aday ülke Türkiye'ye karşı ayrımcılık yapmasın" dedi.
18.01.2022 Siyaset
Bakan Gül: Binaya 'hukuk fakültesi' tabelası asılması onu hukuk fakültesi yapmaz
Bakan Gül: Binaya 'hukuk fakültesi' tabelası asılması onu hukuk fakültesi yapmaz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk eğitiminin önemine vurgu yaparak "Güncel hukuk vizyonunun ve eser üretme çabasının kapısından içeri girmediği, akademik kadrosu yetersiz bir binaya 'hukuk fakültesi' tabelası asılması onu hukuk fakültesi yapmaz. Sadece tabelayla olan bir değer değildir" dedi.
13.01.2022 Siyaset
Kıskançlık krizi sonrası dayak çay ile tatlıya bağlandı
Kıskançlık krizi sonrası dayak çay ile tatlıya bağlandı Ankara'da Meral C., kendisini iş yerinde çalışma arkadaşı ile aldattığı gerekçesiyle tartıştığı kocası Halil C. tarafından darp edildiğini öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Meral C., eşi Halil C. ile aynı iş yerinde çay içmesi şartıyla uzlaştı.
10.01.2022 Yaşam
E-tebligat ile 2021’de 40 milyon tebligat elektronik ortamda gönderildi
E-tebligat ile 2021’de 40 milyon tebligat elektronik ortamda gönderildi Yargısal süreçlerin hızlanmasını, kağıt tasarrufu ve doğanın korunmasını sağlayan e-tebligat ile sadece 2021 yılında 40 milyondan fazla ileti muhataplarına elektronik ortamda ulaştırıldı.
10.01.2022 Gündem
Bakan Gül: Türkiye'de artık darbe anayasasına son vermenin vakti gelmiştir
Bakan Gül: Türkiye'de artık darbe anayasasına son vermenin vakti gelmiştir Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye'deki demokratik kazanımların yeni bir anayasa ile güvenceye alınması ihtiyacı bulunduğunu belirterek "Türkiye'de herkesin 'evet bu benim anayasam' diyebileceği bir anayasaya ihtiyaç var. Ülkemiz yeni yüzyılına, 2023'e girerken inanıyorum ki; Türkiye'de artık darbe anayasasına son vermenin vakti gelmiştir" dedi.
9.01.2022 Siyaset
Nöbetçi noterlik uygulamasında 2021 yılında 301 bin 737 işlem yapıldı
Nöbetçi noterlik uygulamasında 2021 yılında 301 bin 737 işlem yapıldı Yargı Reformu Strateji Belgesiyle (YRS) daha etkin ve güvenli hale getirilen nöbetçi noterlik uygulamasında 2021 yılında 301 bin 737 işlem yapıldı.
2.01.2022 Ekonomi
E-duruşma 81 ilde 2 bin 37 hukuk mahkemesinde uygulanıyor
E-duruşma 81 ilde 2 bin 37 hukuk mahkemesinde uygulanıyor Adalet Bakanlığı'nca büyükşehirlerdeki adliyelerde kurulumu tamamlanan 637 mahkemenin sisteme dahil edilmesiyle 81 ilde toplam 2 bin 37 hukuk mahkemesinde e-duruşma uygulaması yapıldığı duyuruldu.
31.12.2021 Gündem
Bakan Gül, TBB Başkanı Erinç Sağkan'ı kabul etti
Bakan Gül, TBB Başkanı Erinç Sağkan'ı kabul etti Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Erinç Sağkan ve beraberindeki heyeti kabul etti.
22.12.2021 Siyaset
Bakan Gül: Adli yardım için 153 milyon TL harcadık
Bakan Gül: Adli yardım için 153 milyon TL harcadık Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 2021 yılında adli yardımdan 850 bin kişinin faydalandığını belirterek "Bu yıl, hukuk davalarında adli yardım için 153 milyon TL harcama yaptık" dedi.
17.12.2021 Siyaset
Bakan Gül: Cumhurbaşkanımızın tekrar seçilmesiyle daha adil bir dünya kuracağız
Bakan Gül: Cumhurbaşkanımızın tekrar seçilmesiyle daha adil bir dünya kuracağız Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 2023 ve sonraki yıllarda Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, "Sadece Türkiye'deki 84 milyonun değil, bütün dünyadaki mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Daha adil bir dünya gece gündüz çalışma ile mümkün, daha adil bir dünyayı 2023'te Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesiyle hep beraber kuracağız" dedi.
10.12.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Yargı Reformu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yargı reformu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.