Vuslat

Vuslat

Son dakika vuslat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vuslat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vuslat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vuslat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vuslat gelişmeleri de dahil olmak üzere 309 vuslat haberi bulunmuştur. Tüm vuslat haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti İBB Adayı Murat Kurum: İstanbul'umuzu gerçek kimliğine kavuşturacağız
AK Parti İBB Adayı Murat Kurum: İstanbul'umuzu gerçek kimliğine kavuşturacağız İBB Başkan Adayı Murat Kurum Ataşehir’de Uluslararası Vuslat Platformu tarafından düzenlenen ‘Ufuktaki Yeni Türkiye Buluşmaları’ programına katıldı. Programda konuşan Kurum “Sinesinden çıktığımız aziz milletimizin sesine asla yabancı kalmadık. Milletimizin üslubuyla siyasetimizin üslubu hep aynı oldu. Siyaseti, kimin için ve ne için yaptığımızı asla unutmadık. Bize oy versin ya da vermesin tüm kesimlerin hukukunu hiçbir ayrım yapmadan vicdani bir hassasiyetle koruduk” dedi.
18.02.2024 Gündem
Deniz kazasında yaralanan Ali Sabancı taburcu oldu
Deniz kazasında yaralanan Ali Sabancı taburcu oldu Eşi Vuslat Doğan Sabancı ile birlikte deniz kazası geçirerek ağır yaralanan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu.
13.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sabancı çiftine ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sabancı çiftine ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde deniz kazası geçiren Sabancı çiftini hastanede ziyaret etti.
3.09.2023 Gündem
Ali Sabancı yoğun bakımdan çıktı
Ali Sabancı yoğun bakımdan çıktı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, evlilik yıl dönümlerini kutlamak için gittikleri Yunanistan’da geçirdikleri bot kazasında yaralanmıştı. Ali Sabancı yoğun bakımdan çıktı.
31.08.2023 Ekonomi
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın tedavileri sürüyor
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın tedavileri sürüyor Yunanistan’da tatilde olan Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, denizde zodyak botla kaza geçirdi. Yaralanan çift ilk müdahalenin ardından önce Muğla’nın Bodrum ilçesine getirildi, ardından da İstanbul’daki özel hastaneye sevk edildi. Akşam saatlerinde hastaneye gelen İstanbul Valisi Davut Gül "Sağlık durumlarıyla ilgili aile mutlaka açıklama yapıyordur. Bildiğimiz, gördüğümüz kadarıyla iyi" açıklamasını yaptı.
27.08.2023 Ekonomi
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı deniz kazası geçirdi. Sağlık durumlarıyla ilgili yeni açıklama
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı deniz kazası geçirdi. Sağlık durumlarıyla ilgili yeni açıklama Ali Sabancı'nın kullandığı Zodyak bot Yunan adası Lipsi'de kayalıklara çarptı. Kendisi ve eşi Vuslat Doğan Sabancı yaralandı. Yaralanan çift ilk müdahalenin ardından önce Muğla’nın Bodrum ilçesine getirildi, ardından da İstanbul’daki özel hastaneye sevk edildi.
26.08.2023 Ekonomi
Ev almak isteyenlere konut kredisi müjdesi! Detaylar ortaya çıktı
Ev almak isteyenlere konut kredisi müjdesi! Detaylar ortaya çıktı BDDK, ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketicilerin ikinci ev alımında şartlar değiştirildi. İşte ev almak isteyen vatandaşları ilgilendiren detaylar...
26.08.2023 Ekonomi
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı deniz kazası geçirdi
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı deniz kazası geçirdi Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'ın Leros Adası'nda denizde kaza geçirdi. Kaza sonucu iki isim de ağır yaralandı.
25.08.2023 Haber
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı deniz kazası geçirdi
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı deniz kazası geçirdi Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'ın Leros Adası'nda denizde kaza geçirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sn. Ali Sabancı, eşi Sn. Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul'a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul'a sevki planlanmıştır" dedi.
25.08.2023 Ekonomi
Vuslat’ın “Emanet” Adlı kişisel sergisi Baksı Müzesi’nde ziyarete açıldı
Vuslat’ın “Emanet” Adlı kişisel sergisi Baksı Müzesi’nde ziyarete açıldı Baksı Müzesi, 13 Haziran- 30 Kasım tarihleri arasında sanatçı Vuslat’ın müze bünyesindeki ilk kişisel sergisi “Emanet”e, Chus Martinez küratörlüğünde ev sahipliği yapıyor. Vuslat, kendi köklerine geri döndüğü topraklardaki bu yeni kişisel sergisi için hazırladığı eserler (metin, heykel, çizim, ses, enstalasyon) çevresinde, güven, bağlılık, derin bir sadakat ve koruyuculuğun değerini ifade eden “emanet” kavramının tezahürlerini keşfetmeye davet ediyor.
26.06.2023 Kültür Sanat
Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler!
Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler! Mevlana anma törenleri Konya’da başlıyor. Asırlardır "düğün gecesi" anlamına gelen "Şeb-i Arus" adıyla anılan Mevlana’nın ölüm yıldönümü için etkinlikler düzenleniyor. Allah’a kavuşma olarak tanımlanan vuslat yıl dönümü, hem Türkiye’de hem de dünyada takip ediliyor. Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin tasavvufi öğretileri ve eserleriyle insanlığa yüzyıllardır yol gösteriyor. Pek çok kişi de, Hz. Mevlâna'nın Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) için Konya’ya akın ediyor. Peki, Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana Şems ilişkisi nasıldı? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler!
5.12.2022 Kültür Sanat
2022 Şeb-i Arus ne zaman? Şeb-i Arus ne demek? Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar?
2022 Şeb-i Arus ne zaman? Şeb-i Arus ne demek? Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar? Mevlana, 749. Vuslat Yıldönümü nedeniyle Konya'da düzenlenen 'Şeb-i Arus' törenleriyle anılıyor. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyadan milyonlarca kişinin törenlere katılması beklenirken tören programı, bilet fiyatları ve Mevlana ile Şeb-i Arus ile ilgili bilgiler de sıklıkla araştırılıyor. Peki, 2022 Şeb-i Arus ne zaman? Konya Şeb-i Arus törenleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar? Şebi Arus ne demek, ne anlama geliyor? Mevlana’yı Anma Etkinlikleri ve Şeb-i Arus tören programı hakkında tüm bilgiler…
7.12.2022 Kültür Sanat
Tozlu Yaka dizisi konusu ne, Tozlu Yaka uyarlama mı? Oyuncuları kimler?
Tozlu Yaka dizisi konusu ne, Tozlu Yaka uyarlama mı? Oyuncuları kimler? FOX TV'de yayınlanmaya başlayan Tozlu Yaka dizisinin konusu ve oyuncuları merak ediliyor. Yapımcılığını NTC Medya'nın ve yönetmenliğini Semih Bağcı'nın üstlendiği Tozlu yaka dizisinde Emre Kınay, Nilsu Berfin Aktaş, Tayanç Ayaydın, Dolunay Soysert gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Peki, Tozlu Yaka dizisi konusu ne, Tozlu Yaka uyarlama mı? Oyuncuları kimler?
27.06.2022 Televizyon
Maymun çiçeği virüsü kapıya dayandı! Şimdi de komşuya sıçradı
Maymun çiçeği virüsü kapıya dayandı! Şimdi de komşuya sıçradı Maymun çiçeği virüsü ile ilgili son dakika gelişmesi! Hızla yayılıyor, Türkiye’nin sınırına kadar dayandı. Virüs, bazı Avrupa ülkelerinin ardından Brezilya, ABD, Kanada ve Avustralya'da da tespit edildi. Son olarak ise yeni vaka tespitine dair açıklama Gürcistan’dan geldi.
16.06.2022 Dünya
Pandemi sonrası ilk hacı adayları Üsküdar’da düzenlenen törenle uğurlandı
Pandemi sonrası ilk hacı adayları Üsküdar’da düzenlenen törenle uğurlandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 2022 yılının İstanbul’daki ilk hac kafilesi yola çıktı. Uzun yıllar kutsal topraklara gitmek için bekleyen hacı adayları gözyaşlarına hakim olamadı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Hac, sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde bulunduran mübarek bir yolculuk, kutlu bir ibadet, büyük bir arınma mevsimi, tövbe ve dua zamanı, rahmet ve marifet iklimidir” dedi.
6.06.2022 Gündem
Hasret ile ilgili sözler... Özlem ve hasret içeren güzel sözler
Hasret ile ilgili sözler... Özlem ve hasret içeren güzel sözler Yokluğa hissedilen birine ya da bir şeye karşı duyulan yoğun isteğe özlem denir. Özlem, Türkiye'de kullanılan en popüler 50 isimden biridir.
25.05.2022 Gündem
Ahmet Ağaoğlu en fazla zorlandığı 2 transferi açıkladı
Ahmet Ağaoğlu en fazla zorlandığı 2 transferi açıkladı Süper Lig'in şampiyon başkanı Ahmet Ağaoğlu, sezon başında en çok zorlandığı iki transferi açıkladı ve 3 futbolcuyla da görüştüklerini duyurdu.
18.05.2022 Trabzonspor
Bahçeli'den Ramazan Bayramı mesajı: Türk milletini incitenleri unutmayacağız
Bahçeli'den Ramazan Bayramı mesajı: Türk milletini incitenleri unutmayacağız Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
30.04.2022 Siyaset
Kadir Gecesi edilen dualar kabul olur mu? Kadir gecesinde duaların kabul olması için hangi dua okunmalı, dua nasıl edilir?
Kadir Gecesi edilen dualar kabul olur mu? Kadir gecesinde duaların kabul olması için hangi dua okunmalı, dua nasıl edilir? Kadir Gecesi duaları ve ibadetleri yoğun ilgi görüyor. Bin geceden daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gece'si ile ilgili araştırmalar devam ederken “Kadir Gecesi edilen dualar kabul olur mu?” sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Peki, Kadir gecesinde dua nasıl yapılır, nasıl edilir? Kadir gecesinde duaların kabul olması için okunacak dua hangisidir?
27.04.2022 Dini Bilgiler
Antidepresanlar antibiyotik direncine neden oluyor
Antidepresanlar antibiyotik direncine neden oluyor ANKARA Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Doç. Dr. Müjde Eryılmaz ve Uzman Eczacı Suna Sibel Gürpınar ile Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden Doç. Dr. Didem Kart, TÜBİTAK destekli projede antidepresanların antibiyotik direncine neden olduğunu ortaya koydu. Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel halk sağlığı tehdidi olarak nitelendirilen antibiyotik direncine antidepresanların da yol açtığını ortaya koyan araştırma, mikrobiyoloji alanında dünyanın saygın hakemli dergilerinden Archives of Microbiology'de yayımlandı.
12.04.2022 Sağlık
Mevlana, 748’inci vuslat yıldönümünde Gelibolu Mevlevihanesi’nde anıldı
Mevlana, 748’inci vuslat yıldönümünde Gelibolu Mevlevihanesi’nde anıldı Çanakkale'deki Gelibolu Mevlevihanesi’nde, Mevlana Celaleddin Rumi'nin 748'incı vuslat yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus töreni, balkan ülkelerinin temsilcilerini buluşturdu. Gecede, Mesnevi okumasını ve sema gösterisi gerçekleştirildi.
26.12.2021 Gündem
Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Törenleri ne zamana kadar sürecek? Şebi Arus töreni ne zaman?
Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Törenleri ne zamana kadar sürecek? Şebi Arus töreni ne zaman? Tüm dünyada öğretileriyle ilgi uyandıran mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 748'inci yılında törenlerle anılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nca icra edilen "Mevlevi Ayini Şerifi" ve Sema ayini gerçekleştiriliyor. Peki, Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Törenleri ne zamana kadar sürecek? Şebi Arus töreni ne zaman? İşte detaylar…
8.12.2021 Gündem
Mevlana sözleri! Mevlana'yı Anma Haftası 2021’e özel en güzel, özlü Mevlana Şebi-i Arus sözleri ve Mevlana Celaleddini Rumi Öğütleri
Mevlana sözleri! Mevlana'yı Anma Haftası 2021’e özel en güzel, özlü Mevlana Şebi-i Arus sözleri ve Mevlana Celaleddini Rumi Öğütleri Hazreti Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü bugün idrak ediliyor. Konya'da, 7-17 Aralık tarihlerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyeleri, günün belli saatlerinde sema töreni gerçekleştirecek. Siz de Mevlana’yı sosyal medya hesapları üzerinden anmak isterseniz derlediğimiz en güzel, özlü Mevlana Şebi-i Arus sözlerine, Mevlana Celaleddini Rumi Öğütlerine göz atabilirsiniz.
7.12.2021 Gündem
Mevlana Haftası (Şeb-i Arus) ne zaman başlıyor? Şeb-i Arus törenleri nerede yapılır, hangi şehirde düzenlenir? Mevlana'yı anma haftası 2021!
Mevlana Haftası (Şeb-i Arus) ne zaman başlıyor? Şeb-i Arus törenleri nerede yapılır, hangi şehirde düzenlenir? Mevlana'yı anma haftası 2021! Mevlana'yı anma haftası ne zaman başlıyor? Hazreti Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyelerince icra edilecek sema ayin-i şerifleri için son hazırlıklar tamamlandı. Peki, Mevlana Haftası ne zaman başlıyor? Şeb-i Arus törenleri nerede yapılır, hangi şehirde düzenlenir?
6.12.2021 Gündem
Emine Erdoğan'dan kadınlara ‘sürdürülebilir dünya inşa edelim’ çağrısı
Emine Erdoğan'dan kadınlara ‘sürdürülebilir dünya inşa edelim’ çağrısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, erkek egemen ve kar odaklı iş dünyasının, tabiata sadece kaynak olarak bakan hakim anlayışını dönüştürmenin kadınların elinde olduğunu söyledi.
22.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Vuslat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vuslat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.