Üniversite Sınavı

Üniversite Sınavı

Son dakika üniversite sınavı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üniversite sınavı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üniversite sınavı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üniversite Sınavı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üniversite sınavı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.154 üniversite sınavı haberi bulunmuştur. Tüm üniversite sınavı haberleri aşağıda listelenmiştir.
12. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 12. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
12. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 12. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular Matematik konuları açısından en zorlu dönem içerisinde 12. sınıf matematiğe gelmektedir. Ancak özellikle öğrenciler bu dönem içerisinde üniversite sınavı ile beraber diğer yıllarda kullanabilecekleri temel bilgileri öğrenir. Bunlar içerisinde logaritma, fonksiyon, trigonometri, integral ve benzeri gibi en zorlu konular bulunmaktadır. Aynı zamanda Analitik ve Analitik üzerinden geometri konuları da bu dönem içerisinde ele alınır. 2023-2024 Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı içerisinde bu konular detaylı şekilde ağırlıklı olarak öne çıkar.
24.12.2023 Eğitim
11. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 11. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
11. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 11. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular Trigonometri ve analitik geometri ile birlikte denklemler ya da eşitsizlikler gibi konular bu dönem içerisinde öğrencilere sunulur. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı kapsamında 11. sınıf matematik konuları, gelecek adına da önemli yer taşınmaktadır. Başta üniversite sınavı olmak üzere pek çok alanda kullanılacak ağır konulardır.
24.12.2023 Eğitim
10. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 10. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
10. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 10. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular 10 sınıf matematik konuları içerisinde hem geometri hem de lisenin ağır konuları yer almaktadır. Bu bağlamda dörtgenler ve çokgenler ile katı cisimler üzerinden detaylı bir konuya giriş yapılır. Aynı zamanda sayma, olasılıklar, polinom ve 2. dereceden denklem gibi konular değerlendirilmektedir.
24.12.2023 Eğitim
9. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 9. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
9. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 9. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular Bu dönem aynı zamanda liseye giriş olarak matematik konuları üzerinden ele alınmaktadır. 2023 2024 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı üçgenler ile trigonometri üzerinden ağırlıklı şekilde bu dönemi sunar. Tabii bunlar içerisinde ilk dönem olarak mantık, kümeler, denklem ve eşitsizlikler gibi konularda yine giriş şeklinde ele alınır. Bu konuların önemli bir kısmı aynı zamanda üniversite sınavında çıkar. O yüzden öğrencilerin 9. sınıf itibariyle matematik konularını öğrenme noktasında ağırlık vermesi önemlidir.
24.12.2023 Eğitim
YKS değişecek mi, 2024 sınav sistemi nasıl olacak? 2024 YKS (üniversite sınavı) nasıl zor mu olacak?
YKS değişecek mi, 2024 sınav sistemi nasıl olacak? 2024 YKS (üniversite sınavı) nasıl zor mu olacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce her yıl üniversiteye giriş sınavı olan Yükseköğretim Kurumları sınavı bu yıl haziran ayının son haftası yapılacağı tahmin ediliyor. Sosyal medyada dolanan sınav sistemi değişecek iddialarının ardından öğrenciler “YKS değişecek mi, 2024 sınav sistemi nasıl olacak? 2024 YKS (üniversite sınavı) nasıl zor mu olacak?” sorularına yanıt aranıyor.
28.09.2023 Eğitim
YKS tercih sonuçları neden açıklanmadı 2023, YKS tercih sonuçları neden açıklanmıyor? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2023?
YKS tercih sonuçları neden açıklanmadı 2023, YKS tercih sonuçları neden açıklanmıyor? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sürecini atlatan öğrenciler şimdi hayalindeki üniversiteye kavuşmak için gün sayıyor. Sınavın ardından aldıkları puanlar ve başarı sıralamalarına göre üniversite tercihlerini yapan adaylar, heyecanla ÖSYM'den gelecek tercih sonuçları açıklandı, duyurusunu bekliyor. Peki, 2023 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları neden açıklanmadı?
19.08.2023 Eğitim
YKS tercihlerinde sona gelindi! Uzmanlar uyardı: Bu hataları yapmayın
YKS tercihlerinde sona gelindi! Uzmanlar uyardı: Bu hataları yapmayın Hayal ettikleri üniversitede okumak isteyen adaylar için tercih süreci yarın sona eriyor.. Ancak pek çok adayın kafası hâlâ karışık... Uzmanlar, öncelikle ÖSYM’de son gün yoğunluğuna dikkat çekerken tercihte ‘yapılmaması gereken’ 7 hatayı sıraladı. Öte yandan Türkiye'nin en iyi devlet üniversiteleri 2023 listesi de açıklandı. İşte Türkiye'nin en iyi 20 devlet üniversitesi ve taban puanları…
7.08.2023 Eğitim
Türkiye'de en iyi 20 devlet üniversitesi belli oldu! YKS tercihleri yaklaşıyor: İlk 5 sıra şaşırtmadı!
Türkiye'de en iyi 20 devlet üniversitesi belli oldu! YKS tercihleri yaklaşıyor: İlk 5 sıra şaşırtmadı! YKS tercihleri yaklaşıyor, gözler üniversite sonuçlarına çevrilmişken Türkiye'nin en iyi devlet üniversiteleri 2023 listesi açıklandı. İşte Türkiye'nin en iyi 20 devlet üniversitesi ve taban puanları…
20.07.2023 Eğitim
YKS 17 Temmuz’da mı açıklanacak? YKS ne zaman açıklanacak, üniversite sınavı saat kaçta açıklanır?
YKS 17 Temmuz’da mı açıklanacak? YKS ne zaman açıklanacak, üniversite sınavı saat kaçta açıklanır? YKS sonuçları, üniversite sınavına katılan 3 milyondan fazla aday tarafından sorgulanıyor. 17 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran'da Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavları uygulanmıştı. TYT, AYT ve YDT olmak üzere toplamda 3 oturumda gerçekleştirildi. Adaylar ÖSYM'den gelecek haberi heyecanla bekliyor. YKS sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek. Peki, YKS erken açıklanır mı, bu sene YKS ne zaman açıklanacak? YKS (üniversite sınavı) sonuçları kaç günde açıklanıyor?
17.07.2023 Eğitim
YKS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA 2023 | Üniversite sınavı (YKS) sonuçları bugün açıklanır mı, ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı 2023?
YKS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA 2023 | Üniversite sınavı (YKS) sonuçları bugün açıklanır mı, ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı 2023? YKS sonuçları açıklandı mı, bugün açıklanır mı? YKS sonuçları açıklandı, duyurusu adaylar tarafından merakla bekleniyor. 17-18 Haziran'da TYT AYT ve YDT sınavlarına katılan adaylar üç oturum olarak yapılan üniversite sınavını geride bırakırken, ÖSYM sonuçları açıklayacağı tarihe gözlerini çevirdi. 3 milyondan fazla aday YKS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Sorularına yanıt arıyor. sonuç.osym.gov.tr üzerinden ilan edilecek sınav sonucu için nefesler tutuldu. Peki, YKS sınav sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak, bugün açıklanır mı, YKS erken açıklanır mı?
17.07.2023 Eğitim
Polis uyarısından 3 dakika sonra kaza yapmıştı! Son yolculuğuna uğurlandı
Polis uyarısından 3 dakika sonra kaza yapmıştı! Son yolculuğuna uğurlandı Ordu'nun Altınordu ilçesinde geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybeden Eda Toru, Büyükçekmece'de son yolculuğuna uğurlandı. 
25.06.2023 Yaşam
Üniversite sınavı kalkacak mı, YKS kalkıyor mu? 2024 üniversite sınavı yapılmayacak mı, Bahçeli üniversite sınavı kaldırılsın açıklaması nedir?
Üniversite sınavı kalkacak mı, YKS kalkıyor mu? 2024 üniversite sınavı yapılmayacak mı, Bahçeli üniversite sınavı kaldırılsın açıklaması nedir? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün partisinin grup toplantısında "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzakta değildir." açıklamasında bulundu. Söz konusu açıklamanın ardından Üniversite sınavı kalkacak mı, 2024 üniversite sınavı olmayacak mı?
20.06.2023 Eğitim
YKS zor muydu, kolay mıydı? YKS soruları nasıldı, üniversite sınavı nasıl geçti? TYT 2023 soruları
YKS zor muydu, kolay mıydı? YKS soruları nasıldı, üniversite sınavı nasıl geçti? TYT 2023 soruları YKS sınavı yorumları, üniversite sınavının ilk oturumunu geride bırakan öğrenciler tarafından merakla sorgulanıyor. TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturum şeklinde düzenlenen üniversite sınavının ilk oturumu 17 Haziran bugün yapıldı. TYT'de adaylara toplam 120 soru soruldu. Sosyal medya hesapları üzerinden YKS sınavının zor olup olmadığı paylaşımları ise sınavın ardından en çok merak edilen konu başlığı oldu. Peki, YKS soruları nasıldı, zor muydu kolay mıydı? İşte 2023 YKS sınav yorumları ile AYT-YDT, TYT soruları zorluk ve kolaylık durumları…
17.06.2023 Eğitim
Üniversite sınavına girecek öğrenci için okunacak dua! İsra 80. Ayet okunuşu ve anlamı: Sınava giren çocuğun arkasından okunacak dua hangisi, sınavın iyi geçmesi için hangi dua okunmalı? Rabbim kolaylaştır zorlaştırma duası
Üniversite sınavına girecek öğrenci için okunacak dua! İsra 80. Ayet okunuşu ve anlamı: Sınava giren çocuğun arkasından okunacak dua hangisi, sınavın iyi geçmesi için hangi dua okunmalı? Rabbim kolaylaştır zorlaştırma duası Rabbim kolaylaştır zorlaştırma duası, YKS sınavıyla birlikte sorgulanmaya başlandı. Sınav duası YKS sınavlarına katılacaklar tarafından araştırılıyor. Üniversite sınavı 17 ve 18 Haziran'da gerçekleştirilecek. Sınava girecek adaylar ve velileri “sınavlarda başarılı olmak için okunacak dualar” ile "sınav duası" aramalarını hızlandırdı. Peki, Üniversite sınavına girecek öğrenci için okunacak dua hangisi? Sınavın iyi geçmesi için hangi dua okunmalı? İşte sınav ve başarı duası ile İsra 80. Ayet okunuşu…
17.06.2023 Eğitim
YKS’ye sayılı günler kaldı! İşte netleri artırmanın 10 yolu
YKS’ye sayılı günler kaldı! İşte netleri artırmanın 10 yolu Rekor sayıda adayın başvurduğu YKS’ye 45 gün kaldı. Kalan sürede farklı soru tiplerini inceleyin, sosyal medyayı daha az kullanın, eski YKS sorularını çözün.
3.05.2023 Eğitim
Bilgi Sarmal Türkiye Geneli deneme cevap anahtarı 2023 yayınlandı mı? TYT 23-24-25 Kasım A-B kitapçığı Türkiye Geneli bilgi sarmal deneme cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?
Bilgi Sarmal Türkiye Geneli deneme cevap anahtarı 2023 yayınlandı mı? TYT 23-24-25 Kasım A-B kitapçığı Türkiye Geneli bilgi sarmal deneme cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? Bilgi Sarmal Türkiye Geneli TYT Deneme cevap anahtarı için araştırmalar devam ediyor. YKS'ye hazırlanan öğrenciler, 23-24-25 Kasım'da gerçekleştirilen Bilgi Sarmal Türkiye Geneli TYT Deneme sınavına katıldıktan sonra Bilgi Sarmal Türkiye Geneli TYT Deneme cevap anahtarı açıklandı mı? 25-26-27 Kasım cevap anahtarları nasıl ve nereden görüntülenir? Sorularına yanıt arama başladı. Peki, Bilgi Sarmal Türkiye Geneli deneme cevap anahtarı 2023 yayınlandı mı? 23-24-25 Kasım A-B kitapçığı Türkiye Geneli bilgi sarmal cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?
29.11.2022 Eğitim
MHP lideri Bahçeli'den flaş başörtüsü açıklaması: Destek vereceğiz
MHP lideri Bahçeli'den flaş başörtüsü açıklaması: Destek vereceğiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başörtüsü için Anayasa değişikliğiyle ilgili, "TBMM'de 'Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin istişareleri sonucu bir metin TBMM'ye Anayasa değişikliği olarak sunulduğu vakit MHP, bunun gerçekleşmesi için elden gelen gayreti gösterecek. Meclis'te oluşan bütün siyasi partilerin de bu hayırlı teşebbüsü ortaya koymuş olan Sayın Cumhurbaşkanı'mıza da onun yönetimine de saygı duyarak destek vermelerini de talep etmekte olduğumuzu burada belirtirim" dedi.
8.10.2022 Siyaset
Tarsus Belediyesi hangi parti, Tarsus belediye başkanı kim? 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus il mi olacak?
Tarsus Belediyesi hangi parti, Tarsus belediye başkanı kim? 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus il mi olacak? Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümünde Tarsus'un il olabilmesi için bir mücadele başlattıklarını söyledi. Ayrıca Bozdoğan, belediyeye ait makam aracının plakasını da 82 NK 001 olarak değiştirdi. Söz konusu gelişmenin ardından Tarsus Belediyesi hangi parti, 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus Belediye başkanı kim? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.08.2022 Gündem
YKS sınav sonuçları açıklandı, tercih uyarısı geldi! Bu bölümlerden mezun olanların hepsi kolay iş buluyor...
YKS sınav sonuçları açıklandı, tercih uyarısı geldi! Bu bölümlerden mezun olanların hepsi kolay iş buluyor... ÖSYM YKS sınav sonuçlarını açıkladı, TYT ve AYT’ye giren öğrencileri şimdi de tercih heyecanı sardı. Üniversite baraj puanı kalktı, sınavdaki yığılma YKS sıralamalarını ve puanlarını büyük oranda etkiledi. Tercih yapacak öğrencilere ise uyarı geldi, en kolay iş bulan meslekler tek tek açıklandı. Bu meslek arasında herkesin malumu olduğu gibi tıp fakültesi mezunları geliyor. Araştırmadan şaşırtan bölümler de çıktı. İş eczacılıktan fizyoterapiye ve mühendisliklere kadar bitirildiğinde en kolay iş bulan mesleklerin tam listesi ve avantajları...
27.07.2022 Eğitim
250 puanla hangi üniversiteye girebilirim 2022? 250 TYT puanı ile alan bölümler hangileri, 250 puanla 4 yıllık bölümler ne? YKS 250 puanla alan üniversite ve bölümler
250 puanla hangi üniversiteye girebilirim 2022? 250 TYT puanı ile alan bölümler hangileri, 250 puanla 4 yıllık bölümler ne? YKS 250 puanla alan üniversite ve bölümler 250 puanla nereye girebilirim 2022, 250 puanla hangi üniversiteye girebilirim 2022? sorularına yanıt YKS sonuçlarının açıklanmasıyla arttı. 3 oturum şeklinde yapılan üniversite sınavı için tercihler 27 Temmuz'da başlayacak. Tercihlerden önce 250 TYT puanı ile alan bölümler hangileri, 250 puanla 4 yıllık bölümler ne? sorularının yanıtı merak ediliyor. İşte YKS 250 puanla alan üniversite ve bölümler…
18.07.2022 Eğitim
YKS tercih kılavuzu 2022 yayınlandı mı, YKS tercihleri ne zaman? Tercih robotu çalışıyor mu?
YKS tercih kılavuzu 2022 yayınlandı mı, YKS tercihleri ne zaman? Tercih robotu çalışıyor mu? YKS tercih kılavuzu 2022 ne zaman açıklanacak, tercih kılavuzu yayınlandı mı? YKS 2022 sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 18-19 Haziran'da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarının kurumun web sitesinden açıklandığını duyurdu.
18.07.2022 Eğitim
YKS sınav sonuçları açıklandı mı? YKS tercihleri ne zaman başlayıp, ne zaman bitecek?
YKS sınav sonuçları açıklandı mı? YKS tercihleri ne zaman başlayıp, ne zaman bitecek? Milyonlarca aday, 2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarını bekliyor. Üniversite sınavı sonuçları için gözler ÖSYM’ye çevrildi. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte YKS tercih kılavuzunun yayınlanması ve tercih martonunun da başlaması bekleniyor. ÖSYM YKS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi daha önce duyurmuştu. Peki, YKS sınav sonuçları açıklandı mı? YKS tercihleri ne zaman başlayıp, ne zaman bitecek? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar…
17.07.2022 Eğitim
YKS sonuçları açıklandı mı? 2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları sorgulama, TYT, AYT, YDT 2022 YKS sonuçları...
YKS sonuçları açıklandı mı? 2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları sorgulama, TYT, AYT, YDT 2022 YKS sonuçları... 2022 YKS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ÖSYM tarafından Haziran ayında TYT, AYT ve YDT olmak üzere toplamda 3 oturumda yapılan YKS sonuçları için geri sayım başladı. Sınava giren yüz binlerce öğrenci YKS sonuçları açıklandı mı? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı? sorusunun cevabını merak ediyor. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih işlemleri başlayacak. Adaylar; YKS puanları, üniversitelerin taban ve tavan puanları ile branş sıralamalarına göre tercihlerini yapacak. Bu noktada TYT sonuçları ile AYT sonuçları büyük önem taşırken üniversite sınavı sonuç tarihi, ÖSYM takvimiyle belli oldu. İşte son dakika haberinin detayları...
14.07.2022 Eğitim
YKS açıklandı mı, 2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanıyor? ÖSYM üniversite sınavı YSK sonuçlarını erken mi açıklayacak?
YKS açıklandı mı, 2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanıyor? ÖSYM üniversite sınavı YSK sonuçlarını erken mi açıklayacak? YKS sonuçları için araştırmalar hızlandı, öğrenciler gözlerini ÖSYM'den gelecek açıklamalara çevirdi. Haziran ayında, üç oturum şeklinde gerçekleştirilen 2022 YSK’nin sonuçları merakla bekleniyor. ÖSYM YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi paylaşmıştı. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, sonuçları açıklandı mı, nasıl sorgulanır?
14.07.2022 Eğitim
YKS sonuçları açıklandı mı, 2022 üniversite sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM TYT - AYT -YDT sonuç sorgulama!
YKS sonuçları açıklandı mı, 2022 üniversite sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM TYT - AYT -YDT sonuç sorgulama! YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, üniversite sınavı YKS sonuçları açıklandı mı? YKS sonuçları için yapılan aramalar devam ediyor. TYT, AYT, YDT sınavlarının tamamlanmasının ardından adaylar YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihe yöneldi. ÖSYM'nin 2022 sınav takviminde YKS sonuçları tarihi netleşti. Peki, YKS (TYT-AYT-YDT) sonuçları açıklandı mı, üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte TYT - AYT -YDT YKS sonuç sorgulama….
28.06.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Üniversite Sınavı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üniversite sınavı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.