Üniversite Kayıtları

Üniversite Kayıtları

Son dakika üniversite kayıtları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üniversite kayıtları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üniversite kayıtları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üniversite Kayıtları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üniversite kayıtları gelişmeleri de dahil olmak üzere 503 üniversite kayıtları haberi bulunmuştur. Tüm üniversite kayıtları haberleri aşağıda listelenmiştir.
DGS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI (Ösym.gov.tr)! T.C. kimlik no ile DGS yerleştirme sonucu sorgula
DGS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI (Ösym.gov.tr)! T.C. kimlik no ile DGS yerleştirme sonucu sorgula DGS tercih sonuçları açıklandı. Sonuçların erişime açılmasıyla ÖSYM sonuç açıklama sistemi ekranını yoğunluk kazandı. Üniversite eğitimini 4 yıla tamamlamak isteyen adayların katılım sağladığı Dikey Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçları sonuc.osym.gov.tr üzerinden TC kimlik/ YU numarası ve aday şifresi ile görüntülenebilecek. İşte DGS tercih sonuçları sorgulama…
11.09.2023 Eğitim
Ek tercihler ne zaman 2023? EK TERCİH KILAVUZU 2023: YKS ek tercih ne zaman başlıyor ve bitiyor, ek tercih kimler yapabilir, ek tercihler nasıl yapılır?
Ek tercihler ne zaman 2023? EK TERCİH KILAVUZU 2023: YKS ek tercih ne zaman başlıyor ve bitiyor, ek tercih kimler yapabilir, ek tercihler nasıl yapılır? YKS ek tercih tarihleri ve kılavuzu için gözler Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak duyuruya çevrildi. 2023 YKS tercih sonuçları 19 Ağustos 2023 tarihinde ilan edildi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023 YKS) tercih sonuçlarına göre üniversite kayıtları yapmaya başlandı. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıt işlemleri 30 Ağustos, bireysel kayıtları ise 1 Eylül tarihinde sona erecek. Kayıtların sona ermesiyle ek tercih kılavuzu ile üniversitelerin boş kontenjanları ve taban puanlarına göre 2. Tercih süreci başlayacak. Peki, YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı, Ek tercihler ne zaman?Üniversite YKS ek tercih (2. yerleştirme) kılavuzu ile ek tercihler ne zaman başlıyor? YKS ek tercih ücreti ne zaman yatırılacak 2023?
1.09.2023 Eğitim
KYK yurt başvuruları başladı
KYK yurt başvuruları başladı  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlığa bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenci yurtları için yeni dönem başvurularının başladığını açıkladı.
29.08.2023 Gündem
Lise diploması olmadan üniversite kaydı olur mu? 2023 üniversite kaydı için lise diplaması şart mı?
Lise diploması olmadan üniversite kaydı olur mu? 2023 üniversite kaydı için lise diplaması şart mı? Üniversite kayıtları başlıyor. YKS tercih sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrencileri kayıt telaşı sardı. Milyonlarca öğrenci, "Lise diploması olmadan üniversite kaydı olur mu?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Lise diplomasını henüz almayan ya da kaybedenler için kayıt işlemleri nasıl oluyor? Bazı öğrencilerin kabusu haline gelen konuyla ilgili detayları araştırdık. 2023 üniversite kaydı için lise diploması şart mı?
25.08.2023 Gündem
YKS tercih sonuçları neden açıklanmadı 2023, YKS tercih sonuçları neden açıklanmıyor? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2023?
YKS tercih sonuçları neden açıklanmadı 2023, YKS tercih sonuçları neden açıklanmıyor? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sürecini atlatan öğrenciler şimdi hayalindeki üniversiteye kavuşmak için gün sayıyor. Sınavın ardından aldıkları puanlar ve başarı sıralamalarına göre üniversite tercihlerini yapan adaylar, heyecanla ÖSYM'den gelecek tercih sonuçları açıklandı, duyurusunu bekliyor. Peki, 2023 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları neden açıklanmadı?
19.08.2023 Eğitim
Tercihler ne zaman açıklanacak 2023, YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2023?
Tercihler ne zaman açıklanacak 2023, YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2023? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercih sonuç tarihi adaylar tarafından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Gözler YKS tercih sonuçları için ÖSYM duyurular sayfasına çevrildi. ÖSYM takvimi doğrultusunda tercihler sona eriyor. Değerlendirmelerin tamamlanmasıyla YKS tercih sonuçları açıklanacak. Peki, YKS tercih sonuçları açıklandı mı, üniversite tercih sonuçları saat kaçta açıklanır, ne zaman açıklanacak?
16.08.2023 Eğitim
Anadolu Üniversitesi duyurdu! Sınavsız İkinci Üniversite başvuruları başladı! İşte sınavsız başvuru ve kayıt işlemleri!
Anadolu Üniversitesi duyurdu! Sınavsız İkinci Üniversite başvuruları başladı! İşte sınavsız başvuru ve kayıt işlemleri! Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite başvuruları başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi tarafından sunulan “İkinci Üniversite” programlarına giriş sınavsız başvuru ve kayıt işlemleri alınmaya devam ediyor. İkinci Üniversite kapsamında herhangi bir ön lisans programına kayıtlı veya mezun olanlar bu kapsamdaki ön lisans programlarından birine, herhangi bir lisans programına kayıtlı veya mezun olanlar ise yine İkinci Üniversite kapsamında yer alan ön lisans veya lisans programlarından birine giriş sınavı olmaksızın kayıt yaptırabiliyor. Peki, Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite başvurusu nasıl yapılır? Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite kayıt nasıl yapılır? İkinci üniversite bölümleri hangileri? Sınavsız 2. Üniversite kayıt işlemleri hakkında merak edilenler…
12.10.2022 Eğitim
Ek tercih ile üniversiteye yerleşenler ne zaman ders başı yapacak? Ek tercih ile gelenlerin dersleri ne zaman başlayacak? Ders seçimi ne zaman?
Ek tercih ile üniversiteye yerleşenler ne zaman ders başı yapacak? Ek tercih ile gelenlerin dersleri ne zaman başlayacak? Ders seçimi ne zaman? 2022 YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Ek tercih sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek. YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılabilecek. Ek yerleştirme ile üniversiteyi kazananların akademik takvime göre ne zaman ders başı yapacakları merak ediliyor. Peki, Ek tercih yapanlar ne zaman okula başlayacak 2022? Ek yerleştirme ile üniversitelere yerleşenler için ders seçimi ne zaman? Dersler ne zaman başlayacak? İşte detaylar…
20.09.2022 Eğitim
3. ek tercih var mı, YKS 3. ek tercih olacak mı? ÖSYM YKS 3. ek tercih tarihleri açıklandı mı, ne zaman?
3. ek tercih var mı, YKS 3. ek tercih olacak mı? ÖSYM YKS 3. ek tercih tarihleri açıklandı mı, ne zaman? YKS 3. ek tercih var mı, 3. ek tercih olacak mı? YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından 3. ek tercih olup olmayacağı sorgulanıyor. YKS ek yerleştirme sonuçlarında da bir yere yerleşemeyen öğrenciler ÖSYM duyuru sayfasını sık sık ziyaret ediyor. Pek, ek tercih var mı 2022?
20.09.2022 Eğitim
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! Ek yerleştirme üniversite kayıtları ne zaman? İşte üniversite ek yerleştirme sonuç ekranı!
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! Ek yerleştirme üniversite kayıtları ne zaman? İşte üniversite ek yerleştirme sonuç ekranı! ÖSYM duyurdu! 2022 YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. YÖK’ten yapılan açıklamada Baraj puanı uygulamasının kaldırılmasıyla üniversite kontenjanlarının yüzde 99'unun dolduğu bildirildi. Peki, Üniversite ek yerleştirme kayıtları ne zaman? Elektronik kayıtlar ne zaman? Üniversite ek yerleştirme sonuç ekranı…
20.09.2022 Eğitim
DGS üniversite kayıtları! DGS üniversite nasıl yapılır, ne zaman 2022, nasıl yapılır, ek tercih boş kontenjanları ve taban puanları belli oldu mu?
DGS üniversite kayıtları! DGS üniversite nasıl yapılır, ne zaman 2022, nasıl yapılır, ek tercih boş kontenjanları ve taban puanları belli oldu mu? DGS üniversite kayıtları için yapılan aramalar yoğun bir şekilde devam ediyor. 7 Eylül’de DGS tercihlerinin belli olmasının ardından kayıt yaptıracaklar arama motorlarına yönelerek, DGS üniversite kayıtları nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte DGS üniversite kayıtları ve tarihleri hakkında merak edilenler…
9.09.2022 Eğitim
2022 DGS yerleştirme sonuçları açıklandı! DGS okul kayıtları ne zaman? İşte ÖSYM DGS tercih sonuç ekranı!
2022 DGS yerleştirme sonuçları açıklandı! DGS okul kayıtları ne zaman? İşte ÖSYM DGS tercih sonuç ekranı! ÖSYM, 2022-DGS yerleştirme sonuçları açıklandığını duyurdu. Adaylar DGS tercih sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. DGS üniversite kayıtları da 9- 14 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek. Peki, DGS üniversite e-Kayıt nasıl yapılır? İşte 2022-DGS yerleştirme sonuç ekranı!
8.09.2022 Eğitim
ÖSYM duyurdu! YKS ek yerleştirme tercih başvuruları başladı! YKS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı!
ÖSYM duyurdu! YKS ek yerleştirme tercih başvuruları başladı! YKS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı! ÖSYM, 2022-YKS ek yerleştirme tercih başvurularının başladığını duyurdu. Ek yerleştirme başvurusu yapacak adaylar için 2022-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu da yayınlandı. Peki, Ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2. ek tercihler boş kontenjanlar açıklandı mı? Ek yerleştirme başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…
7.09.2022 Eğitim
Ek tercihler başladı mı? ÖSYM ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2022 YKS ek tercih ücreti ne kadar?
Ek tercihler başladı mı? ÖSYM ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2022 YKS ek tercih ücreti ne kadar? Üniversite kayıtlarının sona ermesinin ardından gözler ek tercih dönemine çevrildi. YKS tercih sürecinde herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar üniversite ek yerleştirme döneminin ne zaman başlayacağını merak ediyordu. YÖK, ek tercih dönemi ile ilgili açıklama yaptı, tercih tarihlerini duyurdu. Peki, Ek tercihler başladı mı? ÖSYM ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2022 Ek tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? Ek tercih başvurusu nasıl yapılır? 2022 YKS ek tercih ücreti ne kadar? İşte üniversite ek tercih süreci ve detayları…
6.09.2022 Eğitim
YKS ek tercih ne zaman? Gözler YKS ek tercih kılavuzu için ÖSYM’de! YKS ek tercih boş kontenjanlar 2022 listesi belli mi, kılavuzu yayımlandı mı?
YKS ek tercih ne zaman? Gözler YKS ek tercih kılavuzu için ÖSYM’de! YKS ek tercih boş kontenjanlar 2022 listesi belli mi, kılavuzu yayımlandı mı? ÖSYM YKS ek tercihler ne zaman, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? soruları gündem olmayı sürdürüyor. Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala ilk tercihinde bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler gözlerini ek tercih tarihleri ve kılavuzuna çevirdi. Boş kontenjan listesiyle ikinci tercih hakkını kullanacak adaylar YKS ek tercihler ne zaman başlıyor, YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? diye soruyor. İşte YKS ek tercihlerde son durum…
2.09.2022 Eğitim
YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? Üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zaman başlıyor? Ek tercih boş kontenjanlar açıklandı mı?
YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? Üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zaman başlıyor? Ek tercih boş kontenjanlar açıklandı mı? Üniversite kayıtları sona erdi. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilk yerleştirmede herhangi bir programa yerleşemeyenler için ek tercih dönemi başlayacak. Gözler ÖSYM tarafından açıklanacak boş kontenjanlara çevrildi. Peki, YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? Üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zaman başlıyor? Ek tercih boş kontenjanlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…
31.08.2022 Eğitim
YKS ek tercih başladı mı, YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor, ek tercih ne zaman başlıyor? ÖSYM ek tercih takvimi 2022!
YKS ek tercih başladı mı, YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor, ek tercih ne zaman başlıyor? ÖSYM ek tercih takvimi 2022! Ek tercih ne zaman başlıyor, YKS ek tercih başladı mı? ÖSYM ek tercih takvimi 2022 üzerinden YKS ek tercih tarihleri sorgulanıyor. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar YKS ek tercihlerin başlayacağı tarihi beklemeye başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak tarihi durusu merakla bekleniyor. Peki, YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı, Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor?
30.08.2022 Eğitim
Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu?
Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu? Üniversite kayıtları sona erdi. YKS tercihlerine göre herhangi bir bölüme yerleşemeyen öğrenciler için ek tercih dönemi başlayacak. Gözler üniversite ek yerleştirmeleri için ÖSYM’den yapılacak açıklamaya çevrilirken adaylar ek kontenjanların açıklanacağı ve başvuruların yapılacağı tarihleri araştırmaya başladı. Peki, Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu? İşte YKS ek tercihler hakkında merak edilenler…
28.08.2022 Eğitim
ÖSYM ek tercih kılavuzu 2022 yayınlandı mı, ÖSYM ek tercih nasıl yapılır? YKS ek tercih yapma ekranı açıldı mı?
ÖSYM ek tercih kılavuzu 2022 yayınlandı mı, ÖSYM ek tercih nasıl yapılır? YKS ek tercih yapma ekranı açıldı mı? YKS ek tercih ne zaman, bu ay başlıyor mu? YKS ek tercih yapma ekranı ile tercihlerini yapacaklar arama motorlarına ve ÖSYM AİS sayfasına yöneldi. Ek tercih tarihleri ve kılavuzun yayınlanıp yayınlandığı merak ediliyor. Peki, ÖSYM ek tercih kılavuzu 2022 yayınlandı mı, ÖSYM ek tercih nasıl yapılır? YKS ek tercih yapma ekranı açıldı mı?
27.08.2022 Eğitim
Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor? Üniversite kayıtları saat kaça kadar alınacak? İşte üniversite kayıtları için son tarih ve üniversitelere teslim edilmesi gereken belgeler!
Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor? Üniversite kayıtları saat kaça kadar alınacak? İşte üniversite kayıtları için son tarih ve üniversitelere teslim edilmesi gereken belgeler! Üniversite kayıt işlemlerinde sona gelindi! Milyonlarca öğrenci kayıtlarını büyük oranda tamamladı. Belgelerini temin edemeyen adaylar da kayıt işlemlerini son güne bıraktı. Üniversiteli olma yolunda son adım olan kayıt takvimi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor? Üniversite kayıtları saat kaça kadar alınacak? İşte üniversite kayıtları için son tarih!
25.08.2022 Eğitim
2022 – 2023 AUZEF harç ücretleri! İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi AUZEF harç ücretleri ne kadar?
2022 – 2023 AUZEF harç ücretleri! İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi AUZEF harç ücretleri ne kadar? İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi 2022-2023 harç ücretleri listesi kayıt tarihleri sonrası araştırılmaya başlandı. AUZEF kayıtları yeni eğitim öğretim dönemi 16 Eylül arasında tamamlanacak. Peki, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) harç ücretleri ne kadar? 2022 – 2023 AUZEF harç ücretleri…
23.08.2022 Eğitim
Gelir belgesi nasıl alınır? Gelir durumunu gösteren belge nereden alınır? e-Devlet gelir belgesi sorgulama ekranı!
Gelir belgesi nasıl alınır? Gelir durumunu gösteren belge nereden alınır? e-Devlet gelir belgesi sorgulama ekranı! Üniversite kayıtları başladı. Öğrenciler kayıt işlemlerini tamamlarken, yurt ve burs işlemleri için başvurularını gerçekleştiriliyor. Bazı belediyelerin yurt başvuru sürecinde istenen gelir durumunu gösteren belgenin nereden temin edileceğini araştırıyor. Peki, Gelir belgesi nasıl alınır? Gelir durumunu gösteren belge nereden alınır? e-Devlet gelir belgesi sorgulama ekranı!
23.08.2022 Ekonomi
KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak, başvuru tarihileri açıklandı mı? 2022 GSB KYK burs ve kredi başvurusu
KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak, başvuru tarihileri açıklandı mı? 2022 GSB KYK burs ve kredi başvurusu KYK burs ve yurt başvurusu için heyecanla Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek açıklama bekleniyor. Üniversiteyi kazanan öğrenciler kayıtlara yönelik çalışmalarına devam ederken KYK yurt başvurularına yönelik de araştırmalarını hızlandırdı. Peki KYK yurt başvuru tarihleri açıklandı mı, KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?
23.08.2022 Eğitim
Üniversiteye elektronik kayıt yeterli mi, e kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı?
Üniversiteye elektronik kayıt yeterli mi, e kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı? Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üniversite kayıtlarına çevrildi. Üniversite öğrencilerinin kayıtlarla ilgili aramaları devam ediyor. Peki, internet üzerinden üniversiteye kayıt yeterli mi? e kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı?
22.08.2022 Eğitim
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu mu? Ders kayıtları ne zaman?
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu mu? Ders kayıtları ne zaman? Üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte gözler ders kayıt ve derslerin başlayacağı tarihe çevrildi. Milyonlarca üniversite adayı kayıt işlemlerinin ardından üniversitelerin akademik takvimini merak ediyor. Peki, Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu mu? Ders kayıtları ne zaman? İşte detaylar…
22.08.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Üniversite Kayıtları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üniversite kayıtları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.