Gazete Vatan Logo

Tercihler ne zaman açıklanacak 2023, YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2023?

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercih sonuç tarihi adaylar tarafından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Gözler YKS tercih sonuçları için ÖSYM duyurular sayfasına çevrildi. ÖSYM takvimi doğrultusunda tercihler sona eriyor. Değerlendirmelerin tamamlanmasıyla YKS tercih sonuçları açıklanacak. Peki, YKS tercih sonuçları açıklandı mı, üniversite tercih sonuçları saat kaçta açıklanır, ne zaman açıklanacak?

Tercihler ne zaman açıklanacak 2023, YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2023?

YKS tercih sonuçları üniversite adayları tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler ile öğrenciler birer üniversiteye yerleşecek ve 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanacak. YKS tercihleri geçtiğimiz yıl 7 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında alınmış, sonuçlar da 15 Ağustos 2023 tarihinde açıklanmıştı. Peki, bu yıl YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, saat kaçta açıklanır? ÖSYM üniversite tercih sonuçları açıklandı mı?

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının bu hafta açıklanması bekleniyor

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir.

Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bu yıl 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Haberin Devamı

ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listelerinin kabul edilmeyeceği, sadece elektronik ortamda yapılan tercihlerin işleme alınacağı duyuruldu.