Üniversite Kayıt

Üniversite Kayıt

Son dakika üniversite kayıt haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üniversite kayıt ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üniversite kayıt haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üniversite Kayıt

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üniversite kayıt gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.542 üniversite kayıt haberi bulunmuştur. Tüm üniversite kayıt haberleri aşağıda listelenmiştir.
E-Devlet’ten üniversite kaydına dev ilgi
E-Devlet’ten üniversite kaydına dev ilgi Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, üniversite kayıtlarının yüzde 53,7'sinin e-Devlet kapısı üzerinden yapıldığını açıkladı.
28.08.2023 Gündem
KYK yurtları kaç kişilik? 1, 2, 3, 4, 5, 6. TİP KYK yurdu kaç kişilik, TİP’lere göre KYK yurtlarında kaç kişi kalıyor? KYK yurtları kaç kişilik olacak? KYK tipleri ve ücretleri 2023
KYK yurtları kaç kişilik? 1, 2, 3, 4, 5, 6. TİP KYK yurdu kaç kişilik, TİP’lere göre KYK yurtlarında kaç kişi kalıyor? KYK yurtları kaç kişilik olacak? KYK tipleri ve ücretleri 2023 KYK yurt tipleri ve ücretleri ile ilgili aramalar üniversite tercih sonuçlarının açıklanıp yurt arayışına giren üniversite adayları tarafından araştırılıyor. Üniversite kayıt tarihlerinin yaklaşmaya başlamasıyla “KYK yurtları kaç kişilik?” sorusuna da yanıt aranmaya başlandı. Peki, 1, 2, 3, 4, 5, 6. TİP KYK yurdu kaç kişilik, TİP’lere göre KYK yurtlarında kaç kişi kalıyor? KYK yurtları kaç kişilik olacak? İşte KYK tipleri ve ücretleri 2023…
23.08.2023 Eğitim
ÖSYM YKS tercih sonuçlarını açıkladı! Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açıldı
ÖSYM YKS tercih sonuçlarını açıkladı! Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açıldı Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS tercih sonuçları açıklandı. Sonuçlar internet üzerinden erişime açıldı. Milyonlarca adayın merakla beklediği YKS tercih sonuçları duyurusu geldi. Adaylar, TC kimlik no ve aday şifresi ile hangi üniversite ve programa yerleştiğini görüntüleyebilecek. Ayrıca üniversite kayıt tarihleri de belli oldu. Buna göre tercih sonucuna göre bir üniversite ve programa yerleşen öğrenciler 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını gerçekleştirecek. Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ek tercih maratonu başlayacak. YKS tercih sonuçları ekranında adaylar yerleştikleri üniversitenin adı, bölüm, tercih sırası, yerleştirilme sırası ve puan türünü görüntüleyebilirler. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar hızlı sorgulama yapmak istiyor. Sistemde zaman zaman yoğunluk yaşanırken adaylar üniversite yerleştirme sonuçlarını mobil uygulama ile daha kolay öğrenebilirler.
19.08.2023 Eğitim
Üniversiteler ne zaman açılıyor, 2023-2023 üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversite açılış tarihi…
Üniversiteler ne zaman açılıyor, 2023-2023 üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversite açılış tarihi… Üniversiteler ne zaman açılacak, 2023-2024 ÖSYM üniversitelerin açılış tarihi ne? Üniversitelerin ders başı yapacağı tarih özellikle üniversiteye yeni girecek öğrenciler tarafından merak ediliyor. Yaz tatili nedeniyle kapalı olan üniversitelerin ne zaman açılacağı, kayıtların ne zaman başlayacağı şimdiden sorgulanmaya başlandı. Peki, Üniversiteler ne zaman açılıyor, 2023-2023 üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerin açılış takvimi açıklandı mı?
19.07.2023 Eğitim
Anadolu Üniversitesi duyurdu! Sınavsız İkinci Üniversite başvuruları başladı! İşte sınavsız başvuru ve kayıt işlemleri!
Anadolu Üniversitesi duyurdu! Sınavsız İkinci Üniversite başvuruları başladı! İşte sınavsız başvuru ve kayıt işlemleri! Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite başvuruları başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi tarafından sunulan “İkinci Üniversite” programlarına giriş sınavsız başvuru ve kayıt işlemleri alınmaya devam ediyor. İkinci Üniversite kapsamında herhangi bir ön lisans programına kayıtlı veya mezun olanlar bu kapsamdaki ön lisans programlarından birine, herhangi bir lisans programına kayıtlı veya mezun olanlar ise yine İkinci Üniversite kapsamında yer alan ön lisans veya lisans programlarından birine giriş sınavı olmaksızın kayıt yaptırabiliyor. Peki, Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite başvurusu nasıl yapılır? Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite kayıt nasıl yapılır? İkinci üniversite bölümleri hangileri? Sınavsız 2. Üniversite kayıt işlemleri hakkında merak edilenler…
12.10.2022 Eğitim
DGS ek tercih ne zaman, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS ek tercih var mı, boş kontenjanlar açıklandı mı?
DGS ek tercih ne zaman, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS ek tercih var mı, boş kontenjanlar açıklandı mı? DGS ek tercihler ne zaman, 2022 DGS ek tercih kılavuzu ve boş kontenjan listesi açıklandı mı? DGS ek tercih işlemlerine ilişkin detaylar sorgulanıyor. DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler ek tercih tarihlerine çevrildi. Üniversite kayıtlarının tamamlanması beklenirken ek tercih işlemlerine yönelik araştırmalar da hızlandı.
12.09.2022 Eğitim
DGS üniversite kayıtları! DGS üniversite nasıl yapılır, ne zaman 2022, nasıl yapılır, ek tercih boş kontenjanları ve taban puanları belli oldu mu?
DGS üniversite kayıtları! DGS üniversite nasıl yapılır, ne zaman 2022, nasıl yapılır, ek tercih boş kontenjanları ve taban puanları belli oldu mu? DGS üniversite kayıtları için yapılan aramalar yoğun bir şekilde devam ediyor. 7 Eylül’de DGS tercihlerinin belli olmasının ardından kayıt yaptıracaklar arama motorlarına yönelerek, DGS üniversite kayıtları nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte DGS üniversite kayıtları ve tarihleri hakkında merak edilenler…
9.09.2022 Eğitim
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldi
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldi ÖSYM’nin tercih sonuçlarını açıklaması ile milyonlarca öğrenci uygun fiyata kiralık ev ve yurt araştırmaya başladı. Uzmanlar, bu süreçte fiyatlarda herhangi bir düşüşün olmayacağını ifade ederek, öğrenciler arasında oda kiralama döneminin iyice yayıldığını belirtti. Yeni alışkanlığın aidat ve faturalarda bir dizi krizi de beraberinde getirebileceği uyarısında bulunan uzmanlar, fahiş fiyatların nasıl düşürülebileceğine ilişkin önemli tespitlerde bulundu. Öğrencilere rehber olacak tavsiyeler ve kira fiyatlarındaki son gelişmeler haberimizde...
9.09.2022 Ekonomi
YKS ek tercih ne zaman? Gözler YKS ek tercih kılavuzu için ÖSYM’de! YKS ek tercih boş kontenjanlar 2022 listesi belli mi, kılavuzu yayımlandı mı?
YKS ek tercih ne zaman? Gözler YKS ek tercih kılavuzu için ÖSYM’de! YKS ek tercih boş kontenjanlar 2022 listesi belli mi, kılavuzu yayımlandı mı? ÖSYM YKS ek tercihler ne zaman, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? soruları gündem olmayı sürdürüyor. Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala ilk tercihinde bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler gözlerini ek tercih tarihleri ve kılavuzuna çevirdi. Boş kontenjan listesiyle ikinci tercih hakkını kullanacak adaylar YKS ek tercihler ne zaman başlıyor, YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? diye soruyor. İşte YKS ek tercihlerde son durum…
2.09.2022 Eğitim
Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu?
Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu? Üniversite kayıtları sona erdi. YKS tercihlerine göre herhangi bir bölüme yerleşemeyen öğrenciler için ek tercih dönemi başlayacak. Gözler üniversite ek yerleştirmeleri için ÖSYM’den yapılacak açıklamaya çevrilirken adaylar ek kontenjanların açıklanacağı ve başvuruların yapılacağı tarihleri araştırmaya başladı. Peki, Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu? İşte YKS ek tercihler hakkında merak edilenler…
28.08.2022 Eğitim
Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor? Üniversite kayıtları saat kaça kadar alınacak? İşte üniversite kayıtları için son tarih ve üniversitelere teslim edilmesi gereken belgeler!
Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor? Üniversite kayıtları saat kaça kadar alınacak? İşte üniversite kayıtları için son tarih ve üniversitelere teslim edilmesi gereken belgeler! Üniversite kayıt işlemlerinde sona gelindi! Milyonlarca öğrenci kayıtlarını büyük oranda tamamladı. Belgelerini temin edemeyen adaylar da kayıt işlemlerini son güne bıraktı. Üniversiteli olma yolunda son adım olan kayıt takvimi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor? Üniversite kayıtları saat kaça kadar alınacak? İşte üniversite kayıtları için son tarih!
25.08.2022 Eğitim
2022 – 2023 AUZEF harç ücretleri! İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi AUZEF harç ücretleri ne kadar?
2022 – 2023 AUZEF harç ücretleri! İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi AUZEF harç ücretleri ne kadar? İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi 2022-2023 harç ücretleri listesi kayıt tarihleri sonrası araştırılmaya başlandı. AUZEF kayıtları yeni eğitim öğretim dönemi 16 Eylül arasında tamamlanacak. Peki, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) harç ücretleri ne kadar? 2022 – 2023 AUZEF harç ücretleri…
23.08.2022 Eğitim
Üniversiteye elektronik kayıt yeterli mi, e kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı?
Üniversiteye elektronik kayıt yeterli mi, e kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı? Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üniversite kayıtlarına çevrildi. Üniversite öğrencilerinin kayıtlarla ilgili aramaları devam ediyor. Peki, internet üzerinden üniversiteye kayıt yeterli mi? e kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı?
22.08.2022 Eğitim
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu mu? Ders kayıtları ne zaman?
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu mu? Ders kayıtları ne zaman? Üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte gözler ders kayıt ve derslerin başlayacağı tarihe çevrildi. Milyonlarca üniversite adayı kayıt işlemlerinin ardından üniversitelerin akademik takvimini merak ediyor. Peki, Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu mu? Ders kayıtları ne zaman? İşte detaylar…
22.08.2022 Eğitim
YKS 2. tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS ek tercihler için kontenjanlar ne zaman açıklanacak? Üniversite ek yerleştime ile ilgili detaylar!
YKS 2. tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS ek tercihler için kontenjanlar ne zaman açıklanacak? Üniversite ek yerleştime ile ilgili detaylar! YKS ek tercihler için bekleyiş devam ediyor. Herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar üniversite kayıtlarının tamamlanmasını ve boş kontenjanların açıklanmasını bekliyor. Gözler ÖSYM’ye çevrildi. Üniversite ek yerleştirme işlemleri, kayıtların tamamlanmasını takiben YÖK’ün ÖSYM’ye kayıt yaptırmayan öğrencilerin kontenjanlarını bildirmesi sonucunda belli olacak. Peki, YKS 2. tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS ek tercihler için kontenjanlar ne zaman açıklanacak? Üniversite ek tercih tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar…
22.08.2022 Eğitim
KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman? KYK başvuruları nasıl yapılır? KYK e-Devlet yurt başvuru ekranı!
KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman? KYK başvuruları nasıl yapılır? KYK e-Devlet yurt başvuru ekranı! Üniversite kayıtları bugün başlıyor. Yaşadıkları şehirden farklı bir şehirde eğitim görecek Üniversite adaylarının gözü Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelecek KYK burs ve kredi başvuru açıklamalarına çevrilmiş durumda. Peki, KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman? KYK başvuruları nasıl yapılır? KYK burs ve yurt başvuruları nasıl yapılacak? İşte detaylar…
22.08.2022 Eğitim
2022 Üniversite kayıtları başladı! Üniversite kayıtları nasıl yapılır? e-Devlet Üniversite kayıt ekranı!
2022 Üniversite kayıtları başladı! Üniversite kayıtları nasıl yapılır? e-Devlet Üniversite kayıt ekranı! Milyonlarca aday bekliyordu! Bugün başlıyor! YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üniversite kayıtlarının başlayacağı tarihe çevrilmişti. ÖSYM tarafından paylaşılan takvimde üniversite kayıtları elektronik ortamda alınacak. Öğrenciler, kayıt işlemleri ile ilgili detaylar da merak ediliyor. Peki, Üniversite kayıtları ne zaman, saat kaçta başlıyor? Üniversite kayıtları nasıl yapılır? e-Devlet Üniversite kayıt ekranı ve kayıt için gerekenler…
22.08.2022 Eğitim
İBB yurt başvuruları ne zaman başlıyor? İBB yurt başvurusu nereden yapılır? İBB yurt ücretleri ne kadar?
İBB yurt başvuruları ne zaman başlıyor? İBB yurt başvurusu nereden yapılır? İBB yurt ücretleri ne kadar? İBB yurt başvuruları başlıyor! Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte İstanbul’da öğrenim görecek öğrenciler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt başvurularını başlatıyor. 2022-2023 akademik yılında İBB 6’sı kız, 4’ü erkek 10 yükseköğrenim öğrenci yurdunda üniversiteli gençleri ağırlayacak. Peki, İBB yurt başvuruları ne zaman başlıyor? İBB yurt başvurusu nereden yapılır? İBB yurt başvurusu nasıl yapılır? İBB öğrenci yurtları nerede? İBB yurt ücretleri ne kadar? İşte detaylar…
21.08.2022 Eğitim
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yurtlarına başvurular başladı! TDV yurt başvurusu nasıl yapılır?
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yurtlarına başvurular başladı! TDV yurt başvurusu nasıl yapılır? Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yurt başvuruları başladı. 35 ilde 48 yurt ile hizment veren TDV yurtları üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını gideriyor. 1,3,4,5,6 kişilik odaları ile hizmet veren TDV yurtları üniversite öğrencileri için başvuru sürecini başlattı. Peki, TDV yurt başvurusu nasıl yapılır? TDV yurtlarında hangi imkanlar bulunuyor? İşte TDV yurtları ile ilgili detaylar…
20.08.2022 Eğitim
2. tercihler ne zaman? YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? YKS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı mı?
2. tercihler ne zaman? YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? YKS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı mı? YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar da umudunu 2. tercih dönemine bıraktı. Üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından herhalgi bir nedenle kayıt işlemi yapmayanlar ile boş kalan bölümler tekrar değerlendirilerek yeni kontejanlar açıklanacak. Tercih yapan adaylardan yerleşemeyenler için 2. tercih döneminin ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Peki, 2. tercihler ne zaman? YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? YKS ek tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar…
20.08.2022 Eğitim
Üniversite harç ücretleri ne kadar? İşte bölüm bölüm 2022-2023 üniversite harçları!
Üniversite harç ücretleri ne kadar? İşte bölüm bölüm 2022-2023 üniversite harçları! Üniversite kayıtları başlıyor! Milyonlarca öğrenci kayıt işlemleri için hazırlıklarını tamamlarkenn 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nda üniversitelerin harç ücretleri merak ediliyor. Üniversitelerin harç ücretleri Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Peki, Üniversite harç ücretleri ne kadar? irinci öğretim harç ücretleri ne kadar? İkinci öğretim harç ücretleri kaç lira? Üniversite harç ücreti ne zaman yatırılacak? İşte bölüm bölüm 2022-2023 üniversite harçları!
20.08.2022 Eğitim
Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Üniversite e-Kayıt nasıl yapılır? İşte 2022 üniversite kayıt tarihleri ve kayıt için gerekli belgeler!
Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Üniversite e-Kayıt nasıl yapılır? İşte 2022 üniversite kayıt tarihleri ve kayıt için gerekli belgeler! YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye yerleşen adayların gözü kayıt tarihlerine çevrilmişti. Öğrenciler için üniversite kayıtları başlıyor. Kayıtlara kısa bir süre kalırken üniversite kayıt işlemleri ile ilgili detaylar da merak ediliyor. Peki, Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Üniversite kayıtları için gerekli belgeler neler? İşte 2022 üniversite kayıt tarihleri!
20.08.2022 Eğitim
2022-2023 üniversite harç ücretleri ne kadar? Üniversite harçları ne zaman yatacak 2022, harç ücretleri kalktı mı?
2022-2023 üniversite harç ücretleri ne kadar? Üniversite harçları ne zaman yatacak 2022, harç ücretleri kalktı mı? Üniversite kayıt tarihleri araştırması devam ederken, üniversite harç ücretlerine yönelik sorgulamalar da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre üniversite öğrenim ücreti katkı paylarına bu yıl itibarıyla zam yapıldı. Üniversitelerin birinci öğretim programlarına kaydolan öğrenciler 2012'den beri harçlardan muaf tutulurken, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim programlarında eğitim alan öğrenciler harç ödemeye devam ediyor. Peki, 2022-2023 üniversite harç ücretleri ne kadar? Üniversite harçları ne zaman yatacak 2022? İşte 2022-2023 üniversite harç ücretleri...
19.08.2022 Eğitim
AÖF kayıt yenileme! Akademik takvimde 2022-2023 AÖF kayıtları ne zaman başlıyor, kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖF kayıt yenileme tarihleri!
AÖF kayıt yenileme! Akademik takvimde 2022-2023 AÖF kayıtları ne zaman başlıyor, kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖF kayıt yenileme tarihleri! AÖF kayıt yenileme tarihleri sorgulanmaya başlandı. YKS üniversite tercih sonuçlarının açıklanınca Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin açıköğretim fakültelerinin akademik takvimi sorgulanmaya başlandı. Peki, Akademik takvimde 2022-2023 AÖF kayıtları ne zaman başlıyor, kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte AÖF kayıt yenileme tarihleri hakkında merak edilenler…
15.08.2022 Eğitim
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversitelerde kayıtlar ne zaman başlıyor?
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversitelerde kayıtlar ne zaman başlıyor? Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite kayıt tarihleri ve üniversitelerin eğitime başlayacakları eğitim takvimi merak ediliyor. Üniversitelere kayıtlar 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Peki, Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversitelerde eğitim ne zaman başlıyor? Üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu mu? İşte detaylar…
15.08.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Üniversite Kayıt ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üniversite kayıt haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.