Gazete Vatan Logo

Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu?

Üniversite kayıtları sona erdi. YKS tercihlerine göre herhangi bir bölüme yerleşemeyen öğrenciler için ek tercih dönemi başlayacak. Gözler üniversite ek yerleştirmeleri için ÖSYM’den yapılacak açıklamaya çevrilirken adaylar ek kontenjanların açıklanacağı ve başvuruların yapılacağı tarihleri araştırmaya başladı. Peki, Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu? İşte YKS ek tercihler hakkında merak edilenler…

Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu?

 Üniversite kayıt dönemi sona erdi. Milyonlarca öğrenci üniversite kayıtlarını tamamlarken, herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme dönemi başlayacak. Herhangi bir nedenle kayıt olmamış öğrencilerden kalan boş kontenjanların ÖSYM’ye bildirilmesiyle birlikte YKS ek tercihleri alınmaya başlanacak. Gözler ÖSYM’den yapılacak açıklamaya çevrilirken başvuru tarihi ve boş kontenjanlar da merak konusu oldu. Peki, Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu? İşte YKS ek tercihler hakkında merak edilenler…

ÜNİVERSİTE EK TERCİHLERİ NE ZAMAN?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite kayıtları da 26 Ağustos’ta sona erdi. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından kontenjan sayısına göre yerleşemeyen adaylardan ek tercih başvurusu alınacak. ÖSYM’den YKS ek tercihlerinin başlayacağı tarih ve boş kontenjanların listesi ile ilgili açıklama bekleniyor. ÖSYM’den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

YKS EK TERCİH KILAVUZU VE BOŞ KONTENJANLAR NE ZAMAN YAYIMLANIR?

2022 YKS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. Üniversitelerin boş kontenjanlarını YÖK’e bildirmesi süreci tamamlanıp ÖSYM’ye bildirecek. ÖSYM de ek tercih dönemini başlatyacak. ÖSYM’nin ek yerleştirme tercihleri için önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE EK TERCİHLERİ NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na katılan adaylar, YKS ek tercihlerini ÖSYM'nin resmi internet sitesi https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

YKS boş kontenjanlar listesi göz önüne alınarak YKS ek yerleştirme işlemleri yapılacak.

YKS TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

YKS İkinci ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olarak belirlendi.

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

YKS’ye katılmış ve tercih hakkını kullanmış adaylar ek tercih başvurusu yapabilecek. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına giren adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.