Gazete Vatan Logo

Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor? Üniversite kayıtları saat kaça kadar alınacak? İşte üniversite kayıtları için son tarih ve üniversitelere teslim edilmesi gereken belgeler!

Üniversite kayıt işlemlerinde sona gelindi! Milyonlarca öğrenci kayıtlarını büyük oranda tamamladı. Belgelerini temin edemeyen adaylar da kayıt işlemlerini son güne bıraktı. Üniversiteli olma yolunda son adım olan kayıt takvimi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor? Üniversite kayıtları saat kaça kadar alınacak? İşte üniversite kayıtları için son tarih!

Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor? Üniversite kayıtları saat kaça kadar alınacak? İşte üniversite kayıtları için son tarih ve üniversitelere teslim edilmesi gereken belgeler!

Üniversite kayıtları sona eriyor! Milyonlarca öğrenci kazandıkları üniversiteler için kayıt işlemlerini tamamlamaya çalışıyor. Belge temini, kayıt için gerekli işlemleri tamamlayamayan ve son güne bırakan adaylar için süre doluyor. Peki, Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor? Üniversite kayıtları saat kaça kadar alınacak? İşte üniversite kayıtları için son tarih!

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BİTİYOR?

YKS sonucuna göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar üniversite kayıtlarını 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında tamamlayacak. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınmıştı. Elektronik kayıtlarını tamamlayan adaylar üniversiteler belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde başvurmaları gerekiyor. Kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek. Üniversite kayıt işlemleri 26 Ağustos tarihinde son bulacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

Haberin Devamı

b) Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecek.

c) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazıyor)

ç) Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri