Ülser

Ülser

Son dakika ülser haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ülser ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ülser haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ülser

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ülser gelişmeleri de dahil olmak üzere 351 ülser haberi bulunmuştur. Tüm ülser haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor!
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor! Türk kültürünün en önemli ve bilindik bitkilerinden birisini aslında Evliya Çelebi vaktiyle tarif etmiştir. Boğaz ağrısı, mide ülseri ve öksürük gibi problemlere iyi gelen meyan bu bitkinin söylenene göre 70 çeşit faydası yer alıyor.
29.02.2024 Yaşam
Peridot Taşı Özellikleri Nelerdir? Peridot Taşının En Bilinen Faydaları...
Peridot Taşı Özellikleri Nelerdir? Peridot Taşının En Bilinen Faydaları... Peridot taşı; ‘Zeberced’ ve ‘İletişim taşı’ olarak da bilinir. En eski mücevherler arasında yer alan Peridot taşı, Mısır uygarlığı ile yakından bağlantılı olan bir taştır. İlk örneklerine ise Kızıldeniz'de bulunan Topazios Adası’nda rastlanır. 
7.02.2024 Yaşam
İnci Taneleri büyük beğeni topladı! Dilber gözyaşlarını tutamadı
İnci Taneleri büyük beğeni topladı! Dilber gözyaşlarını tutamadı Başrollerini Yılmaz Erdoğan ve Hazar Ergüçlü'nün paylaştığı 'İnci Taneleri' dizisi, ikinci bölümüyle ekranlara geldi. Soluksuz izlenen bu bölümde; Azem, Zahir'in dükkanını bastı. Nusret içeride hasımlarının koğuşuna düştüğünü ifade etti. Dilber başkalarının ona karşı yaklaşımlarından ötürü gözyaşlarını tutamadı. Zahir'in eşiyle ilgili sözlerine dayanamayan Azem otele gitti. İşte detaylar...
1.02.2024 Magazin
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’ Psikiyatri Uzmanı Elif Küçük, stresin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyleyerek “Stresin tehdit ettiği önemli sistemlerden biri de sindirim sistemimizdir. Stres sindirim sisteminin dengesini bozarak fonksiyonel dispepsi, peptik ülser, reflü ve irritabl bağırsak sendromu gibi sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilir” dedi.
10.01.2024 Sağlık
Mide bulantısını ve hazımsızlığı anında bitiriyor! Cinsel gücü arttırıyor
Mide bulantısını ve hazımsızlığı anında bitiriyor! Cinsel gücü arttırıyor Cinsel gücü arttırıyor. Grip, nezle, yüksek ateş olmak üzere birçok hastalığa karşı savaşıyor, aynı zamanda lösemi tedavisinde etkili olduğu biliniyor. Çiğ ya da pişirerek tüketiliyor, bağırsak, mide ve sindirimi problemini yaşayan kişilerde gaz söktürücü özelliğe sahip. A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri yönünden çok zengin, iştah açıcı bir etkiye de sahip bu besin, Türkiye'de özellikle Elazığ'ın yanı sıra, Hakkari, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Muş ve Bitlis başta olmak üzere yüksek kesimlerde doğal olarak yetişiyor. Kilo almaya yardımcı oluyor, şeker ve tansiyon hastalıklarına deva oluyor. Afrodizyak özelliğine de sahip, astım, nefes darlığı, soğuk algınlığı, ishal, hemoroit, ülser gibi vakalara da iyi geliyor. Prof. Dr. Canan Karatay’ın ısrarla tüketin dediği bu bitki, tam bir C vitamini deposu ve kalp hastalıklarına da iyi geliyor...
29.08.2023 Sağlık
Işkın Otu Nedir? Işkın Otu Faydaları Nelerdir?
Işkın Otu Nedir? Işkın Otu Faydaları Nelerdir? Çeşitli isimlerle tanınan ışkın otunun bilimsel adı “Reun Ribes” olarak geçer. Aynı zamanda ışkın, rebez, uçkun, ohçun gibi isimleri de vardır. Anadolu’da genel olarak “yayla muzu” olarak isimlendirilir. Bu adı, ışkın otunun muz gibi soyularak yenmesi nedeniyle aldığı düşünülmektedir. Kuzukulağı familyasına ait olan bu bitki oldukça ekşimsi tadı ile kiviyi anımsatır. Aynı zamanda Türkiye’de yetişen ve yabani olan ilk ravent türüdür.
13.07.2023 Sağlık
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir?
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir? Kırlangıçotu, bahçede, atık zeminde ve çitlerde kolayca büyüyen çok yaygın bir bitkidir. Bir ot olarak kabul edilir, ancak küçük, sarı çiçekler ve böcekler için nektar sağlayan bitkilerdendir.
9.07.2023 Sağlık
Turp Otu Nedir? Turp Otu Faydaları Nelerdir?
Turp Otu Nedir? Turp Otu Faydaları Nelerdir? Turp otu antioksidan kaynağı olan besinlerden biridir. Sağlıklı kalmak isteyen herkesin sıkça tükettiği besin grubu içerisinde yer almaktadır. Turp otu hastalıklara şifa kaynağı olarak da bilinmektedir. Günümüzde oldukça fazla kişinin bunu tüketmesi hücrelerin yenilenmesine ve sağlıklı hareket edebilmeye de faydalıdır. Turp otu bitkisi yemeklerde ve salatalarda sıkça tercih edilen ot çeşitlerinden biridir. Sindirim sistemini düzenlemede etkisi bulunan turp otu aynı zamanda karaciğer dostudur. Karaciğerin daha aktif ve temiz bir şekilde çalışmasını destekler.
18.06.2023 Sağlık
Havuzda 45 dakikalık dehşet! Katil balina eğitmenini yüzlerce kişinin önünde katletti
Havuzda 45 dakikalık dehşet! Katil balina eğitmenini yüzlerce kişinin önünde katletti Okyanuslarda yaşayan ve Orka adıyla bilinen katil balinalar yunus ailesinin en iri üyeleridir. Tilikum isimli katil balina, İzlanda kıyılarında başlayan hayatını ABD'de akvaryumlarda esaret altında geçirdi ve pek çok kişinin korku filmlerinde izlediği sahneleri yüzlerce kişiye yaşattı. Yıllarca bağ kurduğu eğitmenini bile 45 dakika boyunca vahşice öldüren Tilikum'un hikayesi ise tüm ülkenin kanını dondurdu.
14.06.2023 Dünya
Acillik eden gizli tehlike! Ağzına kadar dolu ilaç torbaları
Acillik eden gizli tehlike! Ağzına kadar dolu ilaç torbaları Tansiyon düşürücüler, kolesterol hapları, ağrı kesiciler, kan sulandırıcılar… Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Vahide Aslıhan Durak, yaşlılarda çok sayıda ilaç kullanımı nedeniyle aşırı düşük tansiyon, kanama, hatta bilinç kaybı ile acil başvurularının sık yaşandığını söyledi. Doç. Dr. Durak, sarı kantaron ve gingko biloba gibi takviyelerin de tehlikeyi katladığını kaydederek bazen ölümcül bile olabilen bu tehlikeyi önlemenin yolunun ise literatüre de giren "İlaç torbanı bana göster" ilkesinden geçtiğini vurguladı. Doç. Dr. Durak, "Eczanelerin verdiği ilaç çantalarını çok sever bu hasta grubumuz. İçinde bir dolu ilaç ve şeker ölçüm çubuklarıyla günlere giderler hatta. Bu hastalarımızın 6 ayda bir, onları düzenli takip eden aile hekimlerine bu torbalarını açıp göstermeleri gerekiyor" dedi.
11.06.2023 Sağlık
Kanser, ülser ve diyabete karşı şifa deposu! İşte çörek otunun 9 önemli faydası
Kanser, ülser ve diyabete karşı şifa deposu! İşte çörek otunun 9 önemli faydası Kansere, diyabete ve ülser gibi bir çok hastalık ve rahatsızlığa karşı şifa deposu Çörek otu. İnsan sağlığı üzerine neredeyse her konuda faydası var örek otunun. Diyetisyen Pınar Demirkaya çörek otunun kullanımı ve faydaları hakkında önemli bilgiler verdi.
31.05.2023 Yaşam
Yeniden çıkabiliyor ve tedavisi yok! Ciddi hastalıkların belirtisi olabilir
Yeniden çıkabiliyor ve tedavisi yok! Ciddi hastalıkların belirtisi olabilir Geçse de yeniden çıkabiliyor. Bir tedavisi yok. İyi huylu ve bulaşıcı değildir. Halk arasında ağız yaraları olarak da bilinen aft, yaygın olan ve birçok insanı etkileyebilen bir hastalık. Nadir de olsa birkaç ciddi hastalığın olası bir belirtisi olabilir. Peki aftöz ülser belirtileri ve çeşitleri nelerdir? Aftöz ülserlerinden ne zaman korkmalıyız? İşte uzman isimden önemli açıklamalar...
12.05.2023 Sağlık
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi Sahur sofrasında 4 yiyecek grubunu bulundurarak tokluğu artırmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Duygu Yıldırım Sökmen, “Yumurta hem düşük kalorisi hem de protein kalitesinin yüksek olması sebebiyle uzun süre tokluk sağlar. Tam buğday ürünleri sindirim problemlerini önleyerek tokluğu artırır. Süt de uzun süre tokluğu artıran bir içecektir. Tarçın ise kan şekerini dengede tutup, tatlı ihtiyacını baskılamayı sağlar” dedi.
8.04.2023 Ramazan Sofrası
Orucu sigarayla açmak günah mı? Sigarayla oruç açılır mı?
Orucu sigarayla açmak günah mı? Sigarayla oruç açılır mı? Orucu sigarayla açmak günah mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayında iftar vaktini sabırsızlıkla bekleyen sigara tiryakileri ezan okunur okunmaz pakete hücum ediyorlar. Ancak iftar heyecanını sigarayla açan müslümanlar, "Sigarayla oruç açılır mı" sorusuna da yanıt arıyor. Tiryakilerin merakla araştıdığı sigara ve oruç hakkında Diyanet ne diyor?
31.03.2023 Gündem
Sahurdan hemen sonra yatmak reflü ataklarını tetikleyebilir
Sahurdan hemen sonra yatmak reflü ataklarını tetikleyebilir İlk teravih namazı 22 Mart Çarşamba günü kılınacak, çarşambayı perşembeye bağlayan gece de ilk oruç için sahura kalkılacak. Ramazan ayına sayılı saatler kala iftarda ve sahurda fazla yemek yenmesinin ve sahurda yemekten hemen sonra yatılmasının reflü ataklarını tetikleyeceği uyarısında bulunan Gastroenteroloji Uzm. Dr. Sibel Tetik, midelerinde gastrit veya ülser sorunu olanların oruç tutmaya başlamadan önce tedavilerini tamamlamasını tavsiye etti.
20.03.2023 Ramazan Haberleri
Tansiyon ve kolesterole iyi geliyor, doğal antibiyotik! Enfeksiyonu bitiriyor, kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor
Tansiyon ve kolesterole iyi geliyor, doğal antibiyotik! Enfeksiyonu bitiriyor, kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor Enfeksiyonu bitiriyor, kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor, bilinen en güçlü antibiyotik! Kanser oluşturan etkenleri engelliyor, probiyotik özelliği sayesinde sindirim sistemine şifa oluyor. Sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluğa karşı da fayda sağlıyor. Ülser yüksek tansiyon, bronşit ve astım hastalarının tedavisinde de kullanılıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor; tam bir A, B, C ve E vitamini ile kalsiyum, magnezyum zengini. Kolesterolü düşürüyor, ağrı kesici özelliği bulunuyor. İşte her biri insansa sağlığı için mucize etkileri olan besinler...
24.02.2023 Sağlık
İshal ve karın ağrısı bu iki hastalığın habercisi olabilir
İshal ve karın ağrısı bu iki hastalığın habercisi olabilir Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Fatma Seçil Kırdök, ülseratif kolit ve Crohn hastalıklarının semptomlarının birbirine çok benzediğine dikkat çekerek, karın ağrısı ve ishale yol açan bu hastalıkların stres ve kötü beslenmeyle tetiklendiğini söyledi.
4.12.2022 Sağlık
Mavi dil hastalığı nedir, insana bulaşır mı? Mavi dil hastalığı belirtileri nelerdir, tedavisi var mı?
Mavi dil hastalığı nedir, insana bulaşır mı? Mavi dil hastalığı belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? Mavi dil hastalığı nedir, belirtileri nelerdir, insanlara bulaşır mı, tedavisi var mı? Adana, Iğdır, Kars ve Ardahan’dan sonra mavi dil hastalığı bu kez Aydın'da görüldü. Hayvanlarda görülen "mavi dil hastalığı" nedeniyle 28 mahalle karantina altına alındı. Bölge halkı panik yaşarken hastalık hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Peki, Mavi dil hastalığı nedir, insana bulaşır mı? Mavi dil hastalığı belirtileri nelerdir, tedavisi var mı?
3.11.2022 Sağlık
Damla sakızı neden üretiliyor? Damla sakızı zayıflatır mı? Damla sakızı faydaları nelerdir?
Damla sakızı neden üretiliyor? Damla sakızı zayıflatır mı? Damla sakızı faydaları nelerdir? Şarkıcı Ebru Polat’ın sadece sakıza 900 lira ödemesi sosyal medyada gündem oldu. Doğal olarak elde edilen damla sakızının pek çok faydası bulunuyor. Türk mutfağında tatlı ve kurabiyelerde de sıklıkla kullanılan damla sakızının akciğeri temizleyici, hipertansiyonu düşürücü ve böbrekleri çalıştıran yönüyle faydaları saymakla bitmiyor. Peki, Damla sakızı neden üretiliyor? Damla sakızı işe yarar, ne için kullanılır? Damla sakızı zayıflatır mı? Damla sakızı faydaları nelerdir? Damla sakızı fiyatı ne kadar? İşte detaylar…
17.10.2022 Sağlık
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün 'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
12.08.2022 Sağlık
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı?
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Dünyaca ünlü aktör Ashton Kutcher’in 2 yıldır vaskülit hastalığı ile mücadele ediyor. Nadir görülen bir hastalık olan vakülit ile ilgili mücadelesini National Geographic’te yayınlanan “Running Wild With Bear Grylls: The Challenge” adlı programda anlatan ABD’li oyuncu Ashton Kutcher “Görme, duyma ve dengemi sağlama yetimi etkilendi” dedi. Peki, Vaskülit hastalığı nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Vaskülit tanısı nasıl konur? Vaskülit tedavisi nasıl yapılır? İşte Vaskülit hastalığı hakkında bilmeniz gerekenler…
10.08.2022 Sağlık
Ağız yarası korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı? Yeni belirtiler ortaya çıktı!
Ağız yarası korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı? Yeni belirtiler ortaya çıktı! Ağızda yara korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı? Koronavirüs yeniden yükselişe geçti. Günlük vaka sayıları dünyanın dört bir yanında arttı. Yeni varyantların belirtileri değişirken, hangi belirtinin korona olduğu yönündeki araştırmalar da arttı.
25.07.2022 Sağlık
Yılan zehrine panzehir, tam bir enerji deposu! Kalp sağlığında çok etkili, terleme sorununu da çözüyor...
Yılan zehrine panzehir, tam bir enerji deposu! Kalp sağlığında çok etkili, terleme sorununu da çözüyor... Enerji veriyor, insanı gün içerisinde daha zinde tutuyor. Mide rahatsızlıklarına iyi geliyor, gastrit ve ülser hastalıklarını tedavi ediyor. Hücre yenileyici özelliği bulunuyor, ciltteki kırışıklıkları yok ederek cildin yenilenmesine yardımcı oluyor. Diş ve diş eti hastalıklarına iyi geliyor, kan dolaşımını düzene sokuyor, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor. İşte düzenli olarak tüketildiğinde terlemeyi azaltan bu meyvenin bilinmeyen faydaları...
24.07.2022 Sağlık
Şeker, tansiyon, kanser için şifa! Mide bulantısını ve hazımsızlığı anında bitiriyor! Cinsel gücü arttırıyor
Şeker, tansiyon, kanser için şifa! Mide bulantısını ve hazımsızlığı anında bitiriyor! Cinsel gücü arttırıyor Cinsel gücü arttırıyor. Grip, nezle, yüksek ateş olmak üzere birçok hastalığa karşı savaşıyor, aynı zamanda lösemi tedavisinde etkili olduğu biliniyor. Çiğ ya da pişirerek tüketiliyor, bağırsak, mide ve sindirimi problemini yaşayan kişilerde gaz söktürücü özelliğe sahip. A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri yönünden çok zengin, iştah açıcı bir etkiye de sahip bu besin, Türkiye'de özellikle Elazığ'ın yanı sıra, Hakkari, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Muş ve Bitlis başta olmak üzere yüksek kesimlerde doğal olarak yetişiyor. Kilo almaya yardımcı oluyor, şeker ve tansiyon hastalıklarına deva oluyor. Afrodizyak özelliğine de sahip, astım, nefes darlığı, soğuk algınlığı, ishal, hemoroit, ülser gibi vakalara da iyi geliyor. Prof. Dr. Canan Karatay’ın ısrarla tüketin dediği bu bitki, tam bir C vitamini deposu ve kalp hastalıklarına da iyi geliyor...
9.07.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ülser ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ülser haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.