Kolesterol

Kolesterol

Son dakika kolesterol haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kolesterol ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kolesterol haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kolesterol

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kolesterol gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.632 kolesterol haberi bulunmuştur. Tüm kolesterol haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar Kalp hastalıkları açısından önemli bir risk faktörünü oluşturan diyabetin özellikle 60 yaşından sonra kadınları erkeklerden daha çok etkilediğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, kadın hastalarda diyabetin kalp damar hastalıkları oranını üç ila yedi kat artırdığını söyleyerek “Buna karşın, diyabetli erkeklerin yalnızca iki ila üç kat artan kalp damar hastalıkları riski vardır. Diyabet ayrıca kalp yetmezliğinin gelişimi ile de ilişkilidir” dedi.
7.03.2024 Sağlık
Kafein ile ilgili yapılan açıklamalar için kritik uyarı geldi
Kafein ile ilgili yapılan açıklamalar için kritik uyarı geldi Son zamanlarda sağlık sektöründe online mecralar vasıtasıyla gündeme gelen, siyah ve yeşil çay arasında bir fark yok hatta kafeinin ilaç kullanılan hastalıklara bile iyi geldiği tarzda açıklamalara Prof. Dr. Okan Yıllar’dan “Medyatik olmak adına genel geçer sağlık açıklamaları sakıncalı sonuçlar doğurabilir” uyarısı geldi.
15.02.2024 Gündem
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi... Potasyum, vücut için birçok olumlu katkıları olan önemli bir elementtir. Genellikle hücre içi sıvılarda kendini gösteren potasyumun, vücut dengesinin sağlanması ve iskelet kas sistemine olan desteği nedeniyle insan sağlığına faydası bulunmaktadır. En önemli potasyum kaynağı, besinler yoluyla alınmaktadır. Bu sebeple uzmanlar tarafından potasyum içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.
25.01.2024 Sağlık
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi... Çoklu doymamış yağ asitlerinden biri olan omega 6 vücut tarafından üretilmediği için besinler yolu ile alınmalıdır. Özellikle kalp sağlığının korunması için omega 6 içeren besinlerin düzenli şekilde tüketilmesi gerekir.
25.01.2024 Sağlık
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi... Omega 3 hakkında her insanın az çok ilgi bilgisi bulunur. Özellikle günlük hayat içerisinde tüketilen çoğu besinin Omega 3 içerdiği görülür. Hücre zarının da önemli bir parçası olan Omega 3, kalp ve damar sağlığını kurumada etkin bir rol oynar. 
23.01.2024 Sağlık
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Bakır İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Bakır Barındıran Gıdalar Listesi...
Bakır İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Bakır Barındıran Gıdalar Listesi... Bakır, vücut sağlığını korumak için ihtiyaç duyulan bir mineraldir. Kemik, bağ dokusu, kırmızı kan hücreleri ve önemli enzimlerin oluşması için vücut tarafından bakıra ihtiyaç duyulur.
5.01.2024 Sağlık
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor! Şok eden analiz
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor! Şok eden analiz Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, 32 bin katılımcının beyin taramalarını ve sigara içme geçmişini analiz etti.
4.01.2024 Yaşam
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi...
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi... Sağlıklı beslenme ve diyet söz konusu olduğunda önemli olan beslenme listesinde bulunan yağın türüdür. Yeni yapılan araştırmalar az yağlı diyetler yerine sağlıklı yağlardan zengin beslenme listelerinin uygulanmasını tavsiye etmektedir.
3.01.2024 Sağlık
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Besinler, canlı organizmaların hayatta kalması için gereklidir. Günlük aktivitelerimizi gerçekleştirebilmemiz ve herhangi bir hasar durumunda vücut parçalarımızı geliştirebilmemiz, büyütebilmemiz ve onarabilmemiz için bize enerji sağlar. Bu nedenle doğru türde gıda tüketmenin önemini anlamak bir zorunluluk haline geliyor.
25.12.2023 Eğitim
Yağda Yumurta Kaç Kalori? Yağda Yumurta Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Yağda Yumurta Kaç Kalori? Yağda Yumurta Besin Değerleri Ve Kalorisi... Günümüzde yumurtalar kalori bakımından şimdiye kadar en çok tartışılan yiyeceklerden biri olmaktadır. Yumurtayı diyet yaparken bile bol bol yiyenler vardır. Aynı zamanda spor salonunda da mükemmel proteinli bir yiyecek olarak kabul edilirler.
25.12.2023 Sağlık
Tavuk Göğsü Kaç Kalori? Tavuk Göğsü Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Tavuk Göğsü Kaç Kalori? Tavuk Göğsü Besin Değerleri Ve Kalorisi... Tavuk göğsü, sütlü ve oldukça hafif tatlılardan biridir. Şeker oranı düşük olan bu tatlı kalori bakımından da düşüktür. Kalorisi düşük ve lezzetli tatlı arayanların başlıca tercihlerinden olan tavuk göğsü, çeşitli malzemeler ile daha zengin hale getirilerek de tüketilebilir. Eklenen her malzeme ile kalori ve besin değer miktarı da değişecektir.
21.12.2023 Sağlık
Sufle Kaç Kalori? Sufle Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Sufle Kaç Kalori? Sufle Besin Değerleri Ve Kalorisi... Sufle, herkesin bayılarak yediği en güzel tatlılardan bir tanesidir. Tatlı deyince akla ilk gelen ise kalorisidir. Sufle, kalori bakımından diğer şerbetli tatlılara göre daha düşüktür. Fransa kökenli olan bu güzel tatlı, bol kakaolu olup genellikle fincanlar porsiyon olarak tercih edilir. Ayrıca sufle de kullanılan farklı malzemeler kalorisini artırmaktadır.
21.12.2023 Sağlık
Şehriye Çorbası Kaç Kalori? Şehriye Çorbası Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Şehriye Çorbası Kaç Kalori? Şehriye Çorbası Besin Değerleri Ve Kalorisi... Şehriye çorbası, yaz kış tüketilebilen Türk mutfağı lezzetlerindendir. Domates soslu ya da yoğurt terbiyeli olarak iki çeşidi olsa da isteyen herkes farklı lezzetler ile de deneyebilir. Şehriye çorbası içeriğinde birçok farklı ürün olmasından dolayı yüksek kalorili ve besleyicidir. Şehriye çorbasını besin değerleri ve kalorisi, tüketme şekline, porsiyonuna göre değişebilir.
20.12.2023 Sağlık
Pide Kaç Kalori? Pide Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Pide Kaç Kalori? Pide Besin Değerleri Ve Kalorisi... Pide, Türk mutfak kültürünün başlıca ürünlerindendir. Farklı çeşitlerde ve sade olarak yapılır. En çok bilinenleri ise kıymalı, kuşbaşılı ve peynirli pidedir. Ayrıca ekmek olarak tüketilen pide de herkesi sevdiği beyaz unlu mamullerindendir. Pide tüketimi ise vücuda bol miktarda karbonhidrat ve kalori alımı sağlar. Bu nedenle dengeli miktarda tüketilmelidir.
20.12.2023 Sağlık
Omlet Kaç Kalori? Omlet Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Omlet Kaç Kalori? Omlet Besin Değerleri Ve Kalorisi... Omlet, kahvaltıların vazgeçilmezi olan bir yemektir. Yumurta ile yapılan omlet, isteğe göre çeşitlenebilir. Ana malzemesi yumurta olduğu için hem doyurucu hem de çok besleyicidir. Özellikle çocukların kahvaltısında mutlaka yer alması gerekir.
19.12.2023 Sağlık
Kuru Üzüm Kaç Kalori? Kuru Üzüm Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kuru Üzüm Kaç Kalori? Kuru Üzüm Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kuru üzüm, sonbaharda toplanan üzümlerin kurutulmasından elde edilen bir kuruyemiş türüdür. Besin değeri yüksek bir ürün olan kuru üzüm, aynı zamanda lif kaynağıdır. Sarılma özelliği bulunan asmalarda yetişen üzüm salkımları ayıklanarak kuru üzüm olarak üretilmektedir.
18.12.2023 Sağlık
Krep Kaç Kalori? Krep Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Krep Kaç Kalori? Krep Besin Değerleri Ve Kalorisi... Krep, un, süt, yumurta ve yağdan yapılan bir hamur işi olarak karşımıza çıkar. Krep bir porsiyon olarak ortalama 100 grama denk gelir ve toplamda 187 kaloridir.
18.12.2023 Sağlık
İçli Köfte Kaç Kalori? İçli Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...
İçli Köfte Kaç Kalori? İçli Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi... İçli köfte, temelde kıyma ve bulgurdan oluşan oldukça lezzetli bir yemektir. Orta Doğu mutfağına ait olan bu tarif Türk mutfağında da sıklıkla görülür. İçli köfte iki ayrı şekilde hazırlanır; Kızartma ve haşlama. Kızartma olarak tercih edilen içli köfte haşlamaya oranla daha yüksek kalorili ve yağlıdır. İç dolgusunda da kıyma yerine patates tercih edilebilir. Yine patatesli olan içli köfte kıymalı içe göre daha düşük kalorilidir.
17.12.2023 Sağlık
Filtre Kahve Kaç Kalori? Filtre Kahve Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Filtre Kahve Kaç Kalori? Filtre Kahve Besin Değerleri Ve Kalorisi... Günümüzde hızlı bir enerji artışı elde etmek istiyorsanız kahve uzun zamandır sağlıklı bir seçenek olarak görülüyor. Kahvede kalori var mıdır ve varsa kahve kaç kalori içerir? Kalori alımınızı azaltmak istiyorsanız kahve kaçınılması gereken bir içecek mi, yoksa kalori açığı vermek isteyenler veya tükettikleri kalori miktarını azaltmak isteyenler için ideal bir içecek mi? Bu kapsamda çok fazla bilgi içeriği olmaktadır. 
16.12.2023 Eğitim
Çubuk Kraker Kaç Kalori? Çubuk Kraker Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çubuk Kraker Kaç Kalori? Çubuk Kraker Besin Değerleri Ve Kalorisi... Çubuk kraker tüketimi küçük ve büyük yaştaki pek çok kişi tarafından gerçekleşmektedir. Bu besin tüketimi içerisinde pek çok farklı besin kaynağı da yer almaktadır. Çubuk kraker tüketiminde kalori dengesini oluşturmak ve buna uygun tüketim sağlamak da önemlidir.
16.12.2023 Sağlık
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu İstanbul'da 41 yaşındaki Mustafa Turan, göğsünden karnına doğru aniden başlayan şiddetli bir ağrı ile acile kaldırıldı. Tetkikleri normal çıktı, mide ağrısı sanılıp eve gönderildi. Sonraki 24 saat boyunca ağrısı hiç azalmadı, gece 02:00 sularında Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi aciline gitti ve nöbetçi doktorun dikkati sayesinde yapılan ileri tetkiklerle, aort damarında anevrizmaya (baloncuk) bağlı yırtık olduğu tespit edildi. Acilen ameliyata alınan Turan, şans eseri ölümden döndü. Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ebuzer Aydın, risk grubunda olanların düzenli kontrol yaptırması gerektiğini söyledi ve "Yırtığa bağlı acil ameliyatla, planlı ameliyatlar arasında ölüm riski açısından 4-5 kat fark var" dedi.
18.11.2023 Gündem
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor Tıbbi amaç dışında vücut geliştirme sporu için kullanılan ve sporcularda aşırı kas büyümesi sağlayan steroidler sağlığı tehdit ediyor.
7.11.2023 Yaşam
Şifa deposu 'Çin hurması' hünnap gelir kapısı oldu! Bağışıklık sisteminden kolesterole, obeziteden kemiklerin güçlenmesine kadar çok faydası var...
Şifa deposu 'Çin hurması' hünnap gelir kapısı oldu! Bağışıklık sisteminden kolesterole, obeziteden kemiklerin güçlenmesine kadar çok faydası var... Yaban hayvanlarına karşı bahçe kenarlarına dikilen, aynı zamanda şifa deposu olan 'hünnap' bazı üreticilerin gelir kaynağı oldu. Kilogramı 40 ile 50 TL arasında satılan hünnap meyvesinin obeziteden kemiklerin güçlenmesine kadar birçok faydası bulunduğu belirtildi.
25.10.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kolesterol ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kolesterol haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.