Kalp Sağlığı

Kalp Sağlığı

Son dakika kalp sağlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kalp sağlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kalp sağlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp Sağlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp sağlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.939 kalp sağlığı haberi bulunmuştur. Tüm kalp sağlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi Ankara'da nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran emekli Osman Çetin Düzgün, kalp pili takılarak sağlığına kavuştu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağatay Tunca, Türkiye'de 1,5 Milyon kalp yetmezliği hastası olduğunu söyledi.
9.04.2024 Gündem
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi...
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi... Folat, sekiz B vitamininden biri olan B9'un diğer bir adıdır. Folot birçok gıdada doğal olarak bulunur. Güçlendirilmiş gıdalarda folik asit formunda da bulunabilir. Yumurtalar, baklagiller, turunçgiller ve güçlendirilmiş tahıllar folat içeren gıdalardandır.
1.02.2024 Yaşam
Magnezyum Kullanım Alanları Nelerdir? Magnezyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Magnezyum Kullanım Alanları Nelerdir? Magnezyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Rengi gümüşümsü bir beyaz olan magnezyum tek başına kullanılabildiği gibi diğer metallerle alaşım şeklinde de tercih edilmektedir. Hafif bir metal olmasıyla beraber kolayca da alev alabilen bir maden olarak dikkat çekmektedir. Sembolü '' Mg '' olan magnezyumun atom numarası ise 12'dir. Alkalinler grubunda yer alan bu maden katımsı bir halde çıkarılmaktadır. Oksijenli bir ortamda az da olsa kararma yapabilmektedir.
31.01.2024 Yaşam
50 gramı kalbinizi saat gibi işletiyor! Bu formül, yüksek kolesterolü düşürmek için, düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) düzeylerini azaltmaya yardımcı oluyor!
50 gramı kalbinizi saat gibi işletiyor! Bu formül, yüksek kolesterolü düşürmek için, düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) düzeylerini azaltmaya yardımcı oluyor! Hayatınızda ve beslenme düzeninizde yapacağınız ufak değişiklikler damarlarınızı yeniler, iyileştirici etkiler sunabilir. İyi ve kötü kolestrol seviyelerini dengede tutan bu formül, kalp sağlığını yeni baştan yaratabilir. Kardiyolog Dr Neil Ruparelia , vücutta yenileyici etkiler sunan birkaç adımı paylaştı.
27.01.2024 Yaşam
Mercan Taşı Özellikleri Nelerdir? Mercan Taşının En Bilinen Faydaları...
Mercan Taşı Özellikleri Nelerdir? Mercan Taşının En Bilinen Faydaları... Mercan taşı Yunanca bir kelime olan mikri petra isminden adını alır. Kur'an-ı Kerim'de de geçen mercan kelimesi birçok inanca göre de savaş tanrısı ile bağlantılı olarak düşünülür.
16.01.2024 Yaşam
Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kolajen Barındıran Gıdalar Listesi...
Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kolajen Barındıran Gıdalar Listesi... Bilindiği üzere vücutta birçok farklı protein yer almaktadır. Bunlar içerisinde kolajen olduğu da bilinir. Özellikle vücutta bol miktarda kolajen görmek mümkündür. Özellikle dokulara esneklik sağlayan kolajen aynı zamanda cilt ve dolaşım sistemi için son önemlidir. Tabi sadece bunlarla kalmayan kolajen daha birçok faydası ile dikkat çekmeyi başarmaktadır. 
12.01.2024 Sağlık
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Akpınar, kardiyovasküler hastalıkları olanların grip ve zatürre aşılarını zamanında yaptırmalarının önemli olduğunu söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Gençlik iksiri! Günde bir bardak tüketmek 20 yaş gençleştiriyor
Gençlik iksiri! Günde bir bardak tüketmek 20 yaş gençleştiriyor  Herkesin hayali daha genç bir bedene sahip olmak. Sağlıklı yaş almak ise sağlıklı beslenme ile doğru orantılı. Günde sadece bir bardak tüketerek kalbinizi korumanız mümkün. Farkında olmadan yaşadığımız önemli bir gerçek bulunuyor: Dünya nüfusunun büyük bir bölümü olması gerekenden 7 yaş daha büyük bir kalp yaşına sahip. Tüm bedeninizin motor noktası olarak düşüneceğiniz kalbi, genç tutmak ise aslında tüm bedeni genç tutmak anlamına geliyor. Peki bunun için neler yapmalı? İşte çözümü...
5.10.2023 Sağlık
Yaz aylarının vazgeçilmez içeceklerinde büyük tehlike! Bağışıklık sistemini bozabilir, kalp sağlığını riske atabilir...
Yaz aylarının vazgeçilmez içeceklerinde büyük tehlike! Bağışıklık sistemini bozabilir, kalp sağlığını riske atabilir... Soğuk içeceklerin hızlı ve fazla miktarda tüketilmesinin kalp atış hızını düşürdüğünü söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hakani Hazar, “Bu durum ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Ritim problemi olanların soğuk içecek tüketmekten kaçınması gerekir. Soğuk içecekler, mide kaslarında kasılmaya ve yavaşlamaya neden olur. Mide asidinin üretimine engel olurlar ve midenin boşalmasını geciktirirler” dedi.
1.08.2023 Sağlık
Hurma Kaç Kalori? Hurma Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Hurma Kaç Kalori? Hurma Besin Değerleri Ve Kalorisi... Hurma yaş ve kuru olarak iki çeşittir. Genel olarak kurutulmuş haliyle görmeye alıştığımız hurma, yaş iken de tüketilir. Taze hurma, kalori değeri bakımından kuru hurmadan daha farklı değerlere sahiptir. Hurma her iki türlü de kalori yönünden uygun olduğu için birçok diyet ve tatlı tariflerinde tercih edilir. Folik asit, potasyum, kalsiyum, demir ve lif açısından iyi bir kaynaktır. Besin değerinin yüksek olmasının yanı sıra selenyum açısından da zengindir. Bu da hurmaya antioksidan etkisinin artırıcı bir özellik verir.
13.07.2023 Sağlık
Fındık Kaç Kalori? Fındık Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Fındık Kaç Kalori? Fındık Besin Değerleri Ve Kalorisi... Fındık herkesin tüketmesi gerektiği en önemli kuruyemiş çeşitleri içerisinde yer alır. Özellikle gün içerisinde bir avuç kadar tüketmek pek çok faydayı yanında getirmektedir. Ancak aynı zamanda fındık belirli bir kaloriye sahiptir. 100 gramı üzerinden bakıldığı zaman ise 628,3 kaloriye denk geldiğini söylemek gerekir. Gün içerisinde bunu ölçmek ve dikkat etmek suretiyle fındık tüketimi gerçekleştirilebilir. Vücut organları ve sağlığı ile birlikte birçok faydası üzerinden önemli kuruyemişler arasında öne çıkar.
13.07.2023 Sağlık
Kahve Kaç Kalori? Kahve Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kahve Kaç Kalori? Kahve Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kahve sıkça tüketilen bir içecektir. Farklı şekillerde tüketilen kahve herkes tarafından da çok seviliyor. Kahve tüketmenin pek çok faydası da uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Ancak aşırıya kaçmadan tüketilen kahvenin faydası olacaktır. Fazla tüketilen kahve farklı sağlık sorunlarına yol açabilir.
11.07.2023 Sağlık
Tansiyon, diyabet ve obeziteye karşı savaşıyor! İşte ödemden eser bırakmayan mucize besin
Tansiyon, diyabet ve obeziteye karşı savaşıyor! İşte ödemden eser bırakmayan mucize besin Tansiyonu düşürüyor, bağışıklığı güçlendiriyor. C vitamini açısından çok zengin, tiamin, riboflavin ve niasin gibi B grubu vitamin içeriği bakımından da oldukça zengin. Uzun süre tok tutan bu besin, güçlü bir kalsiyum kaynağıdır. Kabızlığı önlüyor, karaciğer hastalıkları, diyabet ve obezite gibi hastalıklara karşı da koruma sağlıyor.
26.01.2023 Sağlık
Kalbi durduruyor! Kritik uyarı geldi
Kalbi durduruyor! Kritik uyarı geldi Doç. Dr. Önder Doksöz, kalp kası iltihaplanmasına (miyokardit) en sık virüse bağlı enfeksiyonların yol açtığını söyledi. Soğuk algınlığı gibi viral enfeksiyon vakalarındaki artışa dikkat çeken Doç. Dr. Doksöz, “Hastalıkların hastalık doğurmaması için enfeksiyonlardan korunmak zorundayız. Virüs salgınlarında miyokardite dikkat” dedi.
12.01.2023 Sağlık
Kalp krizi ve kanserde doğru beslenme önemli
Kalp krizi ve kanserde doğru beslenme önemli Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde çevre eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları çerçevesinde Kalp Hastalıkları Uzmanı Mustafa Hakan Şahin tarafından ‘Toprak ve Kalp Sağlığı’ söyleşisi düzenlendi. Şahin, sağlıklı ve doğru beslenmenin obezite, kanser ve kalp hastalıklarını ciddi miktarda azaltabildiğini söyledi.
22.08.2022 Sağlık
Kan basıncını düşürerek kalbi koruyor, tip 2 diyabet riskini azaltıyor! Tam bir vitamin ve antioksidan deposu, dakikalar içinde...
Kan basıncını düşürerek kalbi koruyor, tip 2 diyabet riskini azaltıyor! Tam bir vitamin ve antioksidan deposu, dakikalar içinde... Kan basıncınızı düşürerek kalp ve damar sağlığınızı koruyor, tip 2 diyabet riskini azaltmada çok etkili oluyor. Tam bir vitamin ve antioksidan deposu, bağışıklık sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı oluyor, hastalıkların sebep olabileceği semptomları engelliyor. Sindirim sistemini düzenliyor, kabızlığa karşı müshil görevi görüyor. Ciltteki kolajenin zarar görmesini engelliyor, cildin pürüzsüz, daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlıyor. Flavanoller ve antisitler içeren bu meyvenin mucizevi faydaları...
17.05.2022 Sağlık
Testosteron düzeyini artırıyor, kellik tedavisinde kullanılıyor! Kalp sağlığında çok etkili, tam bir selenyum zengini, yüksek protein kaynağı...
Testosteron düzeyini artırıyor, kellik tedavisinde kullanılıyor! Kalp sağlığında çok etkili, tam bir selenyum zengini, yüksek protein kaynağı... Süper gıda kategorisinde yer alıyor, içerisinde glüten bulunmuyor. Günde 5-6 tane tüketmek yeterli oluyor, yüksek omega-3 barındırıyor, bu da kalp sağlığı üzerinde etkili oluyor. Tam bir selenyum deposu, antioksidan bakımından çok zengin. Stres, yorgunluk gibi sorunlara karşı canlandırıcı etkilere sahip, testosteron düzeyini artırıyor. Kanser riskini azaltıyor, saç sağlığı açısından olumlu etkileri bulunuyor, erkeklerin kellik tedavisinde etkili oluyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yüksek protein kaynağı olarak biliniyor, kilo vermede yardımcı oluyor. İşte mucize besinin saymakla bitmeyen faydaları....
7.05.2022 Sağlık
Gençlik iksiri! Günde sadece bir bardağı kalbi 20 yaş gençleştiriyor
Gençlik iksiri! Günde sadece bir bardağı kalbi 20 yaş gençleştiriyor Herkesin hayali daha genç bir bedene sahip olmak. Sağlıklı yaş almak ise sağlıklı beslenme ile doğru orantılı. Günde sadece bir bardak tüketerek kalbinizi korumanız mümkün. Farkında olmadan yaşadığımız önemli bir gerçek bulunuyor: Dünya nüfusunun büyük bir bölümü olması gerekenden 7 yaş daha büyük bir kalp yaşına sahip. Tüm bedeninizin motor noktası olarak düşüneceğiniz kalbi, genç tutmak ise aslında tüm bedeni genç tutmak anlamına geliyor. Peki bunun için neler yapmalı? İşte çözümü...
4.05.2022 Sağlık
Kan şekerini kontrol ediyor, kolesterolü düşürüyor, kalbi güçlendiriyor! Sapı tam bir antioksidan kaynağı! Vitamin, kalsiyum, potasyum...
Kan şekerini kontrol ediyor, kolesterolü düşürüyor, kalbi güçlendiriyor! Sapı tam bir antioksidan kaynağı! Vitamin, kalsiyum, potasyum... Kanı temizliyor, kolesterol seviyesini düşürüyor, kalbi güçlendiriyor. Sapı tam bir antioksidan kaynağı, bol miktarda A, C ve E vitamini, kalsiyum, potasyum, sodyum ve fosfor barındırıyor. İdrar yolu enfeksiyonunun tedavisine yardımcı oluyor, iltihap ve alerji önleyici özelliği bulunuyor. Metabolizmayı dengeliyor, kilo vermeye yardımcı oluyor. Sakinleştirici bir etkisi bulunuyor, antiseptik, sıkılaştırıcı, detoksifiye edici, diüretik ve laksatif etkileri bulunuyor. İnsülin üretiminin artmasına yardımcı oluyor, kan şekeri seviyelerini stabilize ediyor. İşte meyvesi kadar sapı ve çayı da şifa olan mucize meyve...
30.04.2022 Sağlık
Kalp ve damar sağlığını koruyor, cesaret verici etkiye sahip! Hem pazarda hem de eczanede satılıyor...
Kalp ve damar sağlığını koruyor, cesaret verici etkiye sahip! Hem pazarda hem de eczanede satılıyor... Olumsuz düşünceyi, siniri, gerginliği ve depresyonu azaltıyor, balgam söktürücü özelliği ile öksürüğe iyi geliyor. Romatizmaya şifa, böbrek üstü bezlerini uyararak cesaret verici etki yaratıyor. İçeriğindeki potasyum sayesinde kalp ve damar sağlığını koruyor ve tansiyonu dengeliyor. Regl ağrılarına iyi geliyor, tohumlarından elde edilen yağ sayesinde sivilce lekeleri, çatlaklar, yaralar gibi cilt problemlerinin giderilmesinde fayda sağlıyor. İdrar söktürücü özelliği bulunuyor, ödem atıcı etki sağlıyor.
27.04.2022 Sağlık
Kan şekerini düzenliyor, zihni açıyor! Diyabet, kanser, anemi, karaciğer ve kalp sağlığı...
Kan şekerini düzenliyor, zihni açıyor! Diyabet, kanser, anemi, karaciğer ve kalp sağlığı... Diyabet hastalığında kan şekeri düşüklüğüne iyi geliyor, karaciğer ve kalp sağlığını koruyor. Çok sayıda önemli besin değerine sahip bu besinin içeriğinde B1,B2 ve C vitaminleri ile yüksek miktarda kalsiyum, sodyum, çinko ve potasyum bulunuyor. Zihni açıyor, bağışıklık sistemi üzerinde de güçlendirici bir etkiye sahip. Kansızlık olarak bilinen anemi hastalığının tedavisinde kullanılıyor, içerisindeki niosin ve selenyum maddeleri kansere karşı büyük bir etkiye sahip, özellikle prostat kanseri riski olanlar için tavsiye ediliyor. İşte göz hastalıklarından da koruyan bu besinin saymakla bitmeyen faydaları...
26.04.2022 Sağlık
Kalp hastalıklarına yakalanma yaşı giderek düşüyor
Kalp hastalıklarına yakalanma yaşı giderek düşüyor Tüm dünyada kalp ve damar hastalıklarından ölüm oranları dikkat çekerken uzmanlar, kalp sağlığını korumak için zararlı alışkanlıkların değiştirilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Türk Kardiyoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan beslenme, hayat tarzı stres gibi faktörlerin kalp hastalıklarına etkisine dikkat çekerken, ''Kötü alışkanlıklar sigara, nargile, tütün ürünlerini, obeziteyi eklediğiniz zaman kalp hastalıklarına yakalanma yaşının düşmesi kaçınılmaz oluyor'' dedi.
14.04.2022 Sağlık
6 saatten az uyku kalp hastalıklarına zemin hazırlıyor
6 saatten az uyku kalp hastalıklarına zemin hazırlıyor Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Karabacak, zararlı yiyecekler ve alışkanlıkların kalp krizi yaşını düşürdüğünü söyleyerek, “20 yaş üstü gençler düzenli kalp taraması yaptırmalı” dedi. Dr. Karabacak, günde 6 saatten daha az ve kalitesiz uykunun da kalp hastalıklarına zemin hazırladığını söyledi.
14.04.2022 Yaşam
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor, 5 yıl boyunca....
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor, 5 yıl boyunca.... SGK tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Pek çok kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 5 yıl süre ile karşılanıyor. Ayrıca 65 yaş üzeri vatandaş için rapor şartı da bulunmuyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamında birçok hizmet tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Bu hizmetler kalp hastaları için hayati öneme sahip. Örneğin kalp hastalarının zatürre aşıları 5 yıl boyunca SGK tarafından karşılanıyor. Peki kalp hastaları için başka hangi hizmetler ücretsiz olarak sunuluyor? İşte merak edilen tüm detaylar...
12.04.2022 Çalışma Hayatı
Kalp sağlığı için 12 risk faktörüne dikkat!
Kalp sağlığı için 12 risk faktörüne dikkat! Kalp hastalıkları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölüm nedenleri açısından ilk sırada yer almaya devam ediyor. Son verilere göre 2030 yılında dünya genelinde 23 milyon kişinin kalp kaynaklı hastalıklardan hayatını kaybedeceği tahmin ediliyor. Ancak ciddi kalp hastalıklarının önemli bir çoğunluğu risk faktörlerinin kontrol altına alınabilmesi sayesinde önlenebiliyor. Kardiyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Deniz Şener, “10-17 Nisan Kalp Haftası” sebebiyle kalp sağlığını koruyucu önlemler hakkında bilgi verdi.
9.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Sağlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp sağlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.