Beslenme

Beslenme

Son dakika beslenme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan beslenme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını beslenme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Beslenme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan beslenme gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.479 beslenme haberi bulunmuştur. Tüm beslenme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?
Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?Kişiye etrafının döndüğünü hissettiren baş dönmesi rahatsızlığı, “vertigo” olarak biliniyor. Vertigonun sanılanın aksine bir hastalık değil, bazı hastalıkların belirtilerinden biri olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, vertigonun iç kulak, göz ve iskelet-kas sistemindeki organizasyonun iç kulak ve bağlantılarından kaynaklı bozulması ile ortaya çıktığını ifade ediyor. Vertigo şikayeti olan kişilerin öncelikli olarak bir Kulak, Burun, Boğaz (KBB) hekimine görünmeleri gerektiğini belirten uzmanlar, işitme ve denge testi yapıldıktan sonra odyolog tarafından önerilen egzersizlerin titizlikle uygulanmasını tavsiye ediyor.
26.07.2024Sağlık
Gözde Arpacık Nasıl Geçer? Gözde Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gözde Arpacık Nasıl Geçer? Gözde Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Arpacık, göz kapağının dışında meydana gelen, sivilceye benzer bir şişliktir. Sık sık gözünde arpacık çıkan kişiler bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilirler. Gözde arpacık çıkmasının bilinen en önemli nedeni ise, bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır. Ama başka nedenler de gözde arpacık çıkmasına neden olabilir.
26.07.2024Sağlık
Mutfağınızda altın var! Maden suyuna bir kaşık ekleyince faydası inanılır gibi değil
Mutfağınızda altın var! Maden suyuna bir kaşık ekleyince faydası inanılır gibi değilSağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak için bazı değişiklikler yapmak gerekir. Bunlardan birisi de mutfağınızda yer alan malzemelerle yapılıyor. Maden suyuna ekleyince karışımın etkileri inanılır gibi değil.
26.07.2024Yaşam
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi!
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi!Yaz ayları ile birlikte pek çok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen dondurma, besin değeri açısından oldukça zengin tatlı çeşitlerinden biri. Ancak uygun koşullarda üretilmediği ve saklanmadığı zaman dondurmada oluşan patojen bakteriler nedeniyle sağlığı tehdit edebiliyor. Dondurma tercih ederken dikkatli olunması konusunda uyaran . Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Betül Merd, dondurmanın nasıl tüketilmesi gerektiği anlattı ve evde yapılabilecek dondurma tarifini paylaştı.
26.07.2024Sağlık
Sağlıklı dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapımı
Sağlıklı dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapımıYaz aylarının vazgeçilmez besini dondurma, içeriğinde bulunan kalsiyum, potasyum, demir ve çinko gibi çok sayıda mineralle oldukça sağlıklı bir besin kaynağı. Ancak dondurma tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Uzmanlar, paketli dondurmada yer alan katkı maddeleri konusunda uyarıyor. Evde sağlıklı bir dondurma yapmanın mümkün olduğunu belirten Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, yaz aylarında rahatlıkla tüketilebilecek dondurma tarifini paylaştı.
26.07.2024Sağlık
Adanalı vatandaşlara hayati uyarı geldi! Kanser riskini maksimum seviyeye çıkarıyor!
Adanalı vatandaşlara hayati uyarı geldi! Kanser riskini maksimum seviyeye çıkarıyor!Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, hiçbir sıvının suyun yerini tutmadığını söyleyerek, "Çok fazla tüketilen çay ve kahve çarpıntı, kansızlık gibi sorunlara sebep olabilir. Hiçbir sıvı suyun yerini tutmaz. Bol bol su için" dedi.
26.07.2024Adana
Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır?
Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır?Kupa terapisi diğer bir adıyla hacamat, Orta Doğu ve Uzak Doğu’da 3 bin yıldır tıbbi tedavilerde kullanılan tedavi metotlarından biri. Uzmanlar tarafından önerilen ve hastalıklara karşı bağışıklık kazandırdığı bilinen hacamat, Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği hastanelerde yapılıyor. Koruyucu sağlık yöntemi olarak yılda 1 veya mevsim geçişlerinde kupa terapisi yani hacamat yaptırılabilir. Peki, Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır? İşte hacamat hakkında merak edilenler…
26.07.2024Sağlık
Adana'da vatandaşlar 5 yıl önce keşfetti hemen korumaya alındı! Gizli cennet herkesi büyülüyor
Adana'da vatandaşlar 5 yıl önce keşfetti hemen korumaya alındı! Gizli cennet herkesi büyülüyorAdana’nın Karataş ilçesindeki Akyatan Lagünü içerisinde bulunan ’Nergis Adası’ barındırdığı milyonlarca nergisle güzel görüntüler sunuyor. Karataş ilçesinde bulunan Akyatan Lagünü, göçmen kuşların Türkiye'deki en önemli dinlenme ve beslenme yerleri arasında yer alıyor
25.07.2024Adana
Adana'da bir doğa harikası: Yumurtalık Lagünü
Adana'da bir doğa harikası: Yumurtalık LagünüAdana’ya bağlı Yumurtalık ilçesinde, güneybatıdaki küçük bir bölümü ise Karataş ilçesinde bulunmaktadır...
20.07.2024Adana
AK Parti'den sokak köpekleri teklifi: 17 maddelik teklif hazırladık!
AK Parti'den sokak köpekleri teklifi: 17 maddelik teklif hazırladık!Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler kanun teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
12.07.2024Gündem
Özel üniversitelerde ikinci öğretim var mı? Vakıf Üniversitelerinde 2. öğretim kalktı mı?
Özel üniversitelerde ikinci öğretim var mı? Vakıf Üniversitelerinde 2. öğretim kalktı mı?Özel üniversitelerde ikinci öğretim var mı, kalktı mı? YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki 2’inci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Söz konusu gelişmenin ardından özel üniversitelerde ikinci öğretim olup olmadığı sorgulanmaya başlandı.
10.07.2024Gündem
YÖK'ten ikinci öğretim kararı! Artık sona erdi
YÖK'ten ikinci öğretim kararı! Artık sona erdi YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki 2’inci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı.
10.07.2024Gündem
30 yılda 27 milyar dolar yatırım sonrası yeni hedef: Türkiye’yi küresel veri üssü yapmak
30 yılda 27 milyar dolar yatırım sonrası yeni hedef: Türkiye’yi küresel veri üssü yapmakNew York Borsası (NYSE) piyasa kapanışı, Turkcell'in 30'uncu yılını kutladığı gong töreniyle dün gerçekleşti. İstanbul ve New York borsalarına aynı anda kote olan ilk şirket Turkcell'in 30'uncu yılı vesilesiyle düzenlenen törende konuşan Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Turkcell hisseleri yaklaşık çeyrek asırdır New York Borsası'nda işlem görüyor. Telekomünikasyon operatörü olarak çıktığımız yolda, bugün ‘uçtan uca teknoloji sağlayıcısı' kimliğimizle sektörümüzün lider şirketiyiz” dedi.
9.07.2024Ekonomi
Bakan Göktaş açıkladı: Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatıyor
Bakan Göktaş açıkladı: Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatıyorAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara aktarmaya başladık. Bu kapsamda 2.7 milyar lira yaşlı, 2.1 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 4.8 milyar lira tutarındaki aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz” dedi.
8.07.2024Ekonomi
Hürriyet İK Perspektifi ile Yetenek
Hürriyet İK Perspektifi ile Yetenekİş dünyasıyla ilgili güncel gelişmeleri geniş bir seçki ile sunan Hürriyet İK, 7 Temmuz tarihinde raflarda yerini alıyor. Yeni sayı, yenilikçi iş modelleri ve yapay zekâ ışığında iş dünyasında önem kazanan yetenek kavramını inceliyor.
Sıcaklık tetikliyor, ağrı günlerce sürüyor! Bu besinlerden uzak durun
Sıcaklık tetikliyor, ağrı günlerce sürüyor! Bu besinlerden uzak durunTürkiye'de yaklaşık 12 milyon migren hastası bulunuyor ve bu hastalar, stres, hatalı beslenme, uykusuzluk gibi faktörlerin yanı sıra sıcak yaz günlerinin de ataklarını tetiklediğini belirtiyorlar. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, migren ataklarının özellikle sıcaklık ve nem değişimlerinden, rüzgar ve havasız ortamlardan etkilendiğini, bu ortamlardaki düşük oksijen oranının migreni tetikleyebileceğini vurguluyor ve parlak güneş ışığında gözlerin kısılması sonucu yüz ve göz çevresi kaslarının gerilmesinin de migren ağrılarına yol açabileceğini belirtiyor.
6.07.2024Gündem
Milli Olimpiyat Komitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i Türkiye'nin ilk “Fair Play Annesi” seçti
Milli Olimpiyat Komitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i Türkiye'nin ilk “Fair Play Annesi” seçtiGaziantep'te örnek bir liderlik sergileyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'nin ilk "Fair Play Annesi" ünvanına layık görüldü.
4.07.2024Gaziantep
ABD'nin en yaşlı erkeğiydi, uzun yaşamın 3 sırrını verdi
ABD'nin en yaşlı erkeğiydi, uzun yaşamın 3 sırrını verdiSadece ABD'nin değil dünyanın en yaşlı insanlarından biri olan Morrie Markoff, 110 yaşına kadar hem fiziksel hem de zihinsel sağlığını korumayı başardı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Markoff'un sağlık sırlarını 83 yaşındaki kızı anlattı.
30.06.2024Gündem
Gaziantep'te 58 yaşındaki adam düşme sonucu hayatını kaybetti, aile ihmal iddiasında bulundu
Gaziantep'te 58 yaşındaki adam düşme sonucu hayatını kaybetti, aile ihmal iddiasında bulunduGaziantep'te yaşayan 58 yaşındaki Ramazan Avcı, banyoda düştükten sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Avcı'nın cenazesini adli tıpta teslim alan kardeşi ise kaldırıldığı hastanede 15 saat boyunca müdahale edilmediğini iddia ederek ölümün ihmal sonucu olduğunu söyledi.
27.06.2024Gaziantep
Selülit düşmannı, kaymak gibi cildin sırrı! Kahve, şeker ve zeytinyağı kurtarıyor
Selülit düşmannı, kaymak gibi cildin sırrı! Kahve, şeker ve zeytinyağı kurtarıyorBirçok kişinin rahatsız olduğu ve bir an evvel kurtulmak istediği selülit problemi genetik yatkınlık, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam gibi sebeplerle ortaya çıkar. Ancak selülite iyi gelecek bazı tüyolar var. Selüliti yok eden ve kaymak gibi bir cilde kavuştan peeling yöntemini araştırdık.
25.06.2024Yaşam
Aldığınız proteinler idrarla gidiyor olabilir! Beslenmedeki değişiklik böbreklerin işlevini yerine getirebilir
Aldığınız proteinler idrarla gidiyor olabilir! Beslenmedeki değişiklik böbreklerin işlevini yerine getirebilirBöbreklerin filtreleme işlevindeki aksaklıklar, vücut için hayati öneme sahip proteinlerin idrarla kaybına neden olabiliyor. "Protein kaçağı" olarak bilinen bu durum, bir sağlık sorununun belirtisi olsa da, beslenme alışkanlıklarında yapılacak değişikliklerle önlenebiliyor. Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, bu konuda bilgi verirken, protein kaçağını önlemeye yardımcı olacak beslenme önerilerini de paylaştı.
21.06.2024Yaşam
Adana'da obezite alarmı! Kırmızı et ve şerbetli tatlı tüketimi tehlike saçıyor
Adana'da obezite alarmı! Kırmızı et ve şerbetli tatlı tüketimi tehlike saçıyorTürkiye Obezite Araştırma Derneği'nin (TOAD) verilerine göre en obez il Adana olarak öne çıktı. Adana, aşırı kırmızı et, pide, beyaz ekmek ve şerbetli tatlı tüketimi ile dikkat çekiyor. Sabahları ciğerle başlayıp, şırdanla sonlanan beslenme rutinleri ve dışarıda tercih edilen yüksek yağlı yiyecekler, kentte obezite oranlarının artmasına neden oluyor. Dyt. Selva Oturakçıibogil, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak vatandaşları uyardı.
17.06.2024Adana
Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara 2 milyar 331 milyonluk ceza
Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara 2 milyar 331 milyonluk cezaTicaret Bakanlığı, İç Ticaret birimlerinin denetleme çalışmaları kapsamında, 2 milyar 331 milyon 949 bin 069 Türk Lirası idari para cezası uyguladı.
14.06.2024Ekonomi
Adanalı vatandaşlara Kurban Bayramı uyarısı yapıldı!
Adanalı vatandaşlara Kurban Bayramı uyarısı yapıldı!Sofra başında kontrolü elden bırakarak aşırı yemek yemenin sorunlara yol açıp bayram keyfine gölge düşürebileceğini söyleyen Medline Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, bayramda sağlıklı beslenmenin püf noktalarını anlattı.
14.06.2024Adana
Yavuz Yörükoğlu neden öldü? Hastalığı nedir, Yörükoğlu kimdir, kaç yaşında ve ne zaman öldü?
Yavuz Yörükoğlu neden öldü? Hastalığı nedir, Yörükoğlu kimdir, kaç yaşında ve ne zaman öldü?Sağlıklı yaşam ve beslenme alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, 69 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Yavuz Yörükoğlu neden öldü? Hastalığı nedir, Yörükoğlu kimdir, kaç yaşında ve ne zaman öldü?
13.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Beslenme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beslenme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.