Gazete Vatan Logo

Orucu sigarayla açmak günah mı? Sigarayla oruç açılır mı?

Orucu sigarayla açmak günah mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayında iftar vaktini sabırsızlıkla bekleyen sigara tiryakileri ezan okunur okunmaz pakete hücum ediyorlar. Ancak iftar heyecanını sigarayla açan müslümanlar, "Sigarayla oruç açılır mı" sorusuna da yanıt arıyor. Tiryakilerin merakla araştıdığı sigara ve oruç hakkında Diyanet ne diyor?

Orucu sigarayla açmak günah mı? Sigarayla oruç açılır mı?

Ramazan orucunu tutan müslümanlar iftar vaktini sabırsızlıkla bekliyor. Oruçlarını hurma ya da zeytinle açanlar bir yana bir de sigarayla açanlar var. Gün boyu sigara içmeyen vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte bazen yemek yemeyi bile unutuyorlar. Peki orucu sigarayla açmak günah mı?

SİGARAYLA ORUÇ AÇILIR MI?

Sigarayla oruç açanlar için hemen belirtelim büyük bir sağlık sorunu tehlikesiyle karşı karşıyalar. Uzun süre aç ve susuz kalan vücuda bir anda sigarayla yüklenmek damar tıkanıklığının yanısıra kalp krizi riski de bekliyor. Öte yandan iftarla birlikte kan şekeri düşen vücuda sigarayla bir anda yüklenmek nabız yükselmesine de yol açıyor.

Orucu sigarayla açanlar mide sorunlarına da davetiye çıkarmaktadır. Ülser gibi önemli sağlık rahatsızlıklarının da başında sigarayla oruç açmak gelmektedir. Orucu sigarayla açanlar mide bulantısı ve kusma da yaşayabilmektedir.

Oruç ibadetinin feyiz ve bereketinden yararlanmak isteyenler orucu sigarayla değil hurma ya da suyla açmalıdırlar.