Sahur

Sahur

Son dakika sahur haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sahur ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sahur haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sahur

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sahur gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.666 sahur haberi bulunmuştur. Tüm sahur haberleri aşağıda listelenmiştir.
Poğaça yaparken süt yerine bunu ilave edin; Kabarması yetmiyor 1 ay taze kalıyor
Poğaça yaparken süt yerine bunu ilave edin; Kabarması yetmiyor 1 ay taze kalıyor Sahur için poğaça hazırlıyorsaanız süt yerine yoğurt ekleyin. Hem daha lezzetli oluyor hem de yoğurt poğaçanın bayatlamasını önlüyor.
15.04.2024 Yaşam
Adanalılara uzmandan bayram sofraları için dikkat çeken uyarı geldi
Adanalılara uzmandan bayram sofraları için dikkat çeken uyarı geldi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
10.04.2024 Adana
Bayram sofralarında porsiyona dikkat!
Bayram sofralarında porsiyona dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
10.04.2024 Gündem
Ramazan'ın son gününde tezgahlarda yerini aldı! Adanalılar akın edecek
Ramazan'ın son gününde tezgahlarda yerini aldı! Adanalılar akın edecek Ramazan ayında özellikle Adana'da satılmaya başlanan Ramazan Gülü Pidesi, Ramazan'ın son gününde tezgahlarda yerini aldı.
10.04.2024 Adana
Adanalı Örümcek Adam davul çalarak vatandaşları sahura kaldırdı! Gören şaşkına döndü
Adanalı Örümcek Adam davul çalarak vatandaşları sahura kaldırdı! Gören şaşkına döndü Adana'da 'Örümcek Adam' kostümü giyen bir kişi davul çalarak sahurda vatandaşları kaldırdı. Sahurda davul sesine uyanıp Örümcek Adam'ı gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.
9.04.2024 Adana
Hayatını kaybetti! 700 liralık malzeme hayatını kurtarabilirdi
Hayatını kaybetti! 700 liralık malzeme hayatını kurtarabilirdi Zonguldak’ta maden ocağında elektrik panosunda çalışan işçi Soner Korkut, elektrik panolarında kaçak akım rölesi ve topraklama bulunmadığı için akıma kapılarak hayatını kaybetti. Maden ocağının işletme müdürü maden mühendisi Yusuf Çavdar tutuklandı.
5.04.2024 Gündem
Geleneksel hale geldi! 'Sahur halayı' etkinliğinde buluştular
Geleneksel hale geldi! 'Sahur halayı' etkinliğinde buluştular Elazığ'da ramazan ayının 23’üncü gününde geleneksel hale getirilen ve bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘sahur halayı’ etkinliğinde toplanan yüzlerce kişi aynı anda halaylar çekti, çiftetelli oynadı. Etkinliğe katılanlar, o anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti.
3.04.2024 Vatan TV
Murat Kurum'un ailesi bilinmeyen yönlerini anlattı: Evliliğimiz hep gurbetle geçti; ben sabırla, şükürle bekledim
Murat Kurum'un ailesi bilinmeyen yönlerini anlattı: Evliliğimiz hep gurbetle geçti; ben sabırla, şükürle bekledim AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, kameraların karşısına bu kez bir eş ve bir baba olarak çıktı. “Murat Kurum ile 24 Saat” belgeselinde, Kurum’un, seçim kampanyasının son günlerinde bir gününü nasıl geçirdiği, yoğun çalışma temposunun aile bireyleriyle ilişkilerine nasıl yansıdığı soruları yanıt buldu.
29.03.2024 Gündem
Murat Kurum hayalindeki İstanbul'u anlattı! '1 Nisan'dan itibaren talepleri karşılayacağız'
Murat Kurum hayalindeki İstanbul'u anlattı! '1 Nisan'dan itibaren talepleri karşılayacağız' AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Küçükçekmece’de düzenlenen Caferiler ile Sahur programına katıldı.
29.03.2024 Gündem
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
AK Parti İBB Adayı Kurum: 'Yetimin hakkıdır’ demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar
AK Parti İBB Adayı Kurum: 'Yetimin hakkıdır’ demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bahçelievler'de düzenlenen sahur programında CHP'deki para sayma soruşturmasına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Kurum, İstanbul'la ilgili yapacakları adımlar paylaşarak, "Biz İstanbul’umuzu asla ve asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Milletimizin her anında hep yanında olacağız. Bu söz, onların verip de tutmadıkları sözlere benzemez" ifadelerine yer verdi.
27.03.2024 Gündem
İBB Başkan Adayı Kurum: 76 bin konutun bir yıl gibi kısa bir sürede anahtarlarını teslim ettik
İBB Başkan Adayı Kurum: 76 bin konutun bir yıl gibi kısa bir sürede anahtarlarını teslim ettik  İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Üsküdar’da düzenlenen ‘Kahramanmaraşlılar İle Sahur Sofrası’ programında vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Kurum “Yeni acılar yaşamak istemiyoruz. Başka evlatlarımızı, yavrularımızı toprağa vermek istemiyoruz. İstanbul’a hizmet etmek için yola çıktığımız ilk günden itibaren şunu söyledik; 'İstanbul’u depreme hazırlıklı hale getirmek zorundayız'” dedi.
24.03.2024 Gündem
Bakan Fidan ve Murat Kurum gençlerin sorularını yanıtladı
Bakan Fidan ve Murat Kurum gençlerin sorularını yanıtladı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Rami Kütüphanesi’nde gerçekleşen Türkiye Gençlik STK’ları Platformu sahur programında, gençlerin sorularını yanıtladı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Eğer İstanbul depremine millet olarak sahici bir hazırlık yapmak istiyorsak, devlet olarak refleksimizi önceden var gücümüzle göstermek istiyorsak, şu ana kadar yaşadığımız tüm felaketlerden ders aldığımızı göstermek istiyorsak, Murat Kurum'un Büyükşehir Belediye Başkanı olması gerekiyor" ifadelerini kullandı
23.03.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulumuzun fetret devrini bitireceğiz
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulumuzun fetret devrini bitireceğiz İstanbul AK Parti İl Başkanlığı'nda sahur programında gençlerle bir araya gelen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması bizim milli güvenlik meselemiz, beka meselemiz. O yüzden bu çalışmaları yapmak zorundayız. Geleceğimize, çocuklarımıza bu kutlu şehri emanet etmek durumundayız dedi. Kurum, "Sadece İstanbul diyerek İstanbul'un sorunlarına odaklanıyor ve bunları çözmek için 5 yıldaki fetret dönemini bitirecek adımları atmak istiyoruz. İnşallah 9 gün sonra İstanbul'un bu kötü gidişatına son vereceğimiz bir seçime gidiyoruz" ifadelerini kullandı.
23.03.2024 Gündem
Uzmanı, Ramazan ayında günde kaç litre su tüketilmesi gerektiğini açıkladı
Uzmanı, Ramazan ayında günde kaç litre su tüketilmesi gerektiğini açıkladı Bugünlerde vücudunun susuz kalmaması için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede tüketilecek su miktarı büyük önem taşırken, Doç. Dr. Ramazan Danış, “Bir kişinin günde en az 2,5 litre su alması gerekiyor” diyerek uyarıda bulundu.
19.03.2024 Vatan TV
Ramazanda su tüketimi uyarısı! Uzman isim kritik miktarı açıkladı
Ramazanda su tüketimi uyarısı! Uzman isim kritik miktarı açıkladı Bugünlerde vücudunun susuz kalmaması için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede tüketilecek su miktarı büyük önem taşırken, Doç. Dr. Ramazan Danış, “Bir kişinin günde en az 2,5 litre su alması gerekiyor” diyerek uyarıda bulundu.
19.03.2024 Sağlık
Mustafa Varank ve Alinur Aktaş vatandaşlarla sahurda buluştu
Mustafa Varank ve Alinur Aktaş vatandaşlarla sahurda buluştu AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ile Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, Abdal Meydanı'nda vatandaşlarla sahur yaptı. Seçim döneminde verdikleri sözleri 1 Nisan itibariyle yerine getirmek için çalışacaklarını belirten Varank, “Biz, söz verince sözünde duranlardanız. İnşallah en güzel şekilde 31 Mart akşamından sonra, 1 Nisan'dan itibaren aynı hızla, aynı heyecanla, aynı coşkuyla yolumuza devam edeceğiz. Yeter ki, sizler bizim yanımızda olun." dedi.
17.03.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya ve Murat Kurum sahur programına katıldı: Bu işin partisi, siyaseti yok!
Bakan Yerlikaya ve Murat Kurum sahur programına katıldı: Bu işin partisi, siyaseti yok! AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Bahçelievler'de düzenlenen 'Gaziantepliler ile Sahur Sofrası' programına katıldı. Buradaki konuşmasına, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenleri anarak başlayan Kurum, "Rabbim depremde kaybettiğimiz, tüm şehitlerimize rahmet eylesin, bizi onların aziz hatıraları için çalışmaktan, evlatlarına sahip çıkmak için koşmaktan bir an bile ayırmasın."dedi. Kurum'un ardından söz alan bakan Yerlikaya ise 31 Mart Yerel Seçimleri'ne ilişkin, "Şehrin eminini 5 yıl boyunca sizi gözetecek, ayrım yapmayacak, riyakarlık yapmayacak, sorunların çözerken yanında az kişi bile kalsa doğru olduğuna inandığında kavga yapacak." ifadelerini kullandı.
16.03.2024 Gündem
Ne yufka gerekiyor ne hamur! Sahurda tava böreğine herkes bayılır: İftardan sonra dolaba atın, sahurda pişirin
Ne yufka gerekiyor ne hamur! Sahurda tava böreğine herkes bayılır: İftardan sonra dolaba atın, sahurda pişirin Bir börekte olmazsa olmaz ya hamurdur ya da yufka. Ancak bu ikisinin olmadığı tavada börek en az onlar kadar lezzetli en az onlar kadar doyurucu. İftardan sonra dolaba atıp sahurda pişirip yiyebileceğiniz tavada börek tarifi, yumurtası, peyniri, pidesi ve domatesiyle tam bir öğünü çıkartabiliyor.
14.03.2024 Yaşam
Ramazanda hurma tokluk sağlıyor, hafızayı güçlendiriyor
Ramazanda hurma tokluk sağlıyor, hafızayı güçlendiriyor Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez meyvesi hurma, vitamin deposu olma özelliği ile talep görüyor. Diyetisyen Merve Sena Nazlı, hurmanın birçok faydasını sıralarken, sadece Ramazan ayında değil normal zamanlarda da hurmanın tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.
14.03.2024 Gündem
Sahurda çay hazır olana kadar: Patatesi acıktırmaz, fırında değil hemen tavada yapılır! Patatesli tuzlu kek tarifi
Sahurda çay hazır olana kadar: Patatesi acıktırmaz, fırında değil hemen tavada yapılır! Patatesli tuzlu kek tarifi Sahurluk tarif arayanlara çok pratik, çok besleyici bir önerimiz var. Üstelik fırın da gerektirmiyor. Çayı ocağa koyup geri dönene kadar tuzlu kekiniz hazır oluyor. Gelin en eşsiz sahur yiyeceğine birlikte bakalım.
14.03.2024 Yaşam
Sahurda tok tutan hamur işi tarifi: Zahmetsiz börek tavada kolayca yapılır; mide yakmaz susatmaz!
Sahurda tok tutan hamur işi tarifi: Zahmetsiz börek tavada kolayca yapılır; mide yakmaz susatmaz! Ramazan'ın gelişiyle birlikte sahurda ne yiyeceğiz telaşı da başladı. Özellikle tok tutması ve susatmaması açısından yiyecekler tercih edilir. Ailece oturulan sahur sofrasına kolayca yapılacak, tavada uzun süre bekletilmeyecek hamur işi tarifleri lezzet katar. Besin değeri yüksek yiyecekler arasında zahmetsiz börek de tercih ediliyor. Biz de sahurda tok tutacak hamur işi tariflerini araştırdık.
14.03.2024 Gündem
Ramazanda fırınlar sahurda açık mı, fırınlar saat kaça kadar açık mı? Ramazan ayı fırın çalışma saatleri 2024
Ramazanda fırınlar sahurda açık mı, fırınlar saat kaça kadar açık mı? Ramazan ayı fırın çalışma saatleri 2024 Sahurda fırınlar açık mı, sorusu Ramazan ayıyla birlikte en çok sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. 11 ayın sultanı Ramazan ayı 11 Mart Pazartesi günü başladı. Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu yıl da fırınlara yoğun ilgi var. Ramazan pidesini özleyenler fırınların kapısında kuyruk oluyor. Sahurunu sıcak pide ya da ekmekle almak isteyenler ise sahurda fırınların çalıp çalışmadığını merak ediyor. Peki, Ramazan ayında sahurda fırınlar açık mı, çalışıyor mu? İşte Ramazan ayı fırın çalışma saatleri 2024…
13.03.2024 Gündem
Sahurda uyuya kalmak günah mı? Sahura kalkmadan oruç tutulur mu, sahura kalkmadan oruç tutmak günah mıdır?
Sahurda uyuya kalmak günah mı? Sahura kalkmadan oruç tutulur mu, sahura kalkmadan oruç tutmak günah mıdır? Sahura kalkmadan niyetlenmeden oruç tutulur mu, sahura kalkmamak günah mı? Ramazan ayıyla birlikte sahur ve iftar ile ilgili sorular bu senenin de gündemindeydi. Sahurun oruca dayanma gücü verdiğini, maddî-manevî bereketlere vesile olacağı bildirilmiştir. Peki, sahurda uyuya kalmak günah mı?
13.03.2024 Dini Bilgiler
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları Ramazan ayında insanların yaygın şikâyetlerinden birinin sindirim sisteminin düzenli çalışmaması sebebiyle oluşan hazımsızlık problemleri olduğunu söyleyen Diyetisyen Cansu Özçelik, “Hurma, mide asidini dengeleyerek midede oluşabilecek sorunları önlemektedir. Aşırıya kaçmamakla birlikte tüketilen hurma, mide problemlerini olumlu yönde etkileyebilir” dedi.
13.03.2024 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sahur ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sahur haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.