Uğur Şahin

Uğur Şahin

Son dakika Uğur Şahin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Uğur Şahin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Uğur Şahin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uğur Şahin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uğur şahin gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.035 uğur şahin haberi bulunmuştur. Tüm uğur şahin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kanser aşısında yeni gelişme! Uğur Şahin tarih verdi
Kanser aşısında yeni gelişme! Uğur Şahin tarih verdi Aşıların yardımıyla pandemiyi geride bırakan dünyanın umutla beklediği haber Uğur Şahin'den geldi. Koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı üreten şirketinin kanser çalışmaları hakkında konuşan Şahin, kanser aşısı için tarih verdi.
26.11.2023 Gündem
'Ankara Jitem' davasında tüm sanıklara beraat
'Ankara Jitem' davasında tüm sanıklara beraat ANKARA Bölge Adliye Mahkemesi'nin (BAM) bozma ilamı sonrası, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, bazı eski özel harekat polisleri ve 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın, 1990'lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayetle ilgili yeniden yargılandığı 'Ankara Jitem' davasında tüm sanıklar için beraat kararı verildi.
26.05.2023 Gündem
Beşiktaş Belediyesi'ndeki rüşvet soruşturmasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı
Beşiktaş Belediyesi'ndeki rüşvet soruşturmasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı Beşiktaş Belediyesi eski Başkanı Murat Hazinedar, eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'in tutuklandığı rüşvet operasyonunun detayları ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten savcılık, 14 ayrı rüşvet eylemi tespit etti. Ruhsat için başvuranlardan, belediyenin Beltaş Vakfı'na bağış adı altında para yatırmalarının istendiği, yatırmayanların ruhsat başvurularının ise sonuçsuz bırakıldığı iddia edildi.
16.12.2022 Gündem
Eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar cezaevine gönderildi
Eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar cezaevine gönderildi Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' soruşturması kapsamında yakalanarak adliyeye sevk edilen Eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da aralarında bulunduğu 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16.12.2022 Gündem
Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak? Kanser aşısı tarihi…
Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak? Kanser aşısı tarihi… Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci çifti kanser çalışmalarında geldikleri son durumu açıkladı. Koronavirüse karşı geliştirdikleri Biontech aşısıyla tarihe geçen Türk bilim insanları Özlem Türeci’yle Uğur Şahin, BBC’ye yeni bir röportaj verdi ve kanser aşısı tarihini açıkladı. Söz konusu açıklamanın ardından “Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Kanser aşısı tarihi…
17.10.2022 Sağlık
Aşıda yeni dönem! BioNTech’ten flaş açıklama geldi, bu ay başlıyor
Aşıda yeni dönem! BioNTech’ten flaş açıklama geldi, bu ay başlıyor 2 yılı aşkın süredir koronavirüsü ile mücadele eden dünya şimdi de Omicron alt varyantı BA.4 ve BA.5 için alarma geçmiş durumda. Dünya genelinde vaka sayıları artmaya devam ederken Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in sahibi olduğu BioNTech’ten beklenen açıklama geldi.
9.08.2022 Dünya
Koronavirüs geri mi dönüyor? Hindistan'dan gelen haberler bilim dünyasını alarma geçirdi...
Koronavirüs geri mi dönüyor? Hindistan'dan gelen haberler bilim dünyasını alarma geçirdi... 2019 yılının sonlarına doğru hayatımıza giren koronavirüs geri mi dönüyor? Hindistan'dan gelen haberler bilim dünyasını alarma geçirirken BA 2.75 için DSÖ'den de açıklama geldi.
12.07.2022 Dünya
Prof.Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'e 'İnsanlığa Üstün Hizmet' ödülü
Prof.Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'e 'İnsanlığa Üstün Hizmet' ödülü Koronavirüs salgınında ilk aşıyı duyuran ve geliştiren Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'e Vehbi Koç Vakfı tarafından 'İnsanlığa Üstün Hizmet' ödülü verildi. 
25.06.2022 Gündem
Omicron ile ilgili ürküten açıklama! Yeni bir alt türü...
Omicron ile ilgili ürküten açıklama! Yeni bir alt türü... Koronavirüs salgınında tüm dünyada normale dönüldü. Salgında farklı varyantlar ortaya çıksa da aşı uygulamasının yaygınlaştırılması ile yasaklar kaldırıldı. Ancak Omicron varyantı ile ilgili yeni bir açıklama geldi. BioNTech CEO'su Uğur Şahin tarafındanyapılan açıklamada "Omicron’un aşılardan kaçabilen yeni bir alt türü çıkabilir" vurgusu yaparak aşının güncellenmesi gerektiğini söyledi.
21.06.2022 Gündem
Kanser aşısı ile kanseri yenmek mümkün mü? Kanser aşısı kaç doz yapıldı? Birinci aşama sonuçları ortaya çıktı!
Kanser aşısı ile kanseri yenmek mümkün mü? Kanser aşısı kaç doz yapıldı? Birinci aşama sonuçları ortaya çıktı! Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci tarafından geliştirilen kanser aşısının ilk sonuçları ortaya çıktı. Yapılan çalışmada kanser aşısının ilk sonuçları başarılı çıktı. Ayrıca, kanser aşısının da hastalığı başarılı bir şekilde uzak tutabildiği belirtildi. Peki, Kanser aşısı ile kanseri yenmek mümkün mü? Kanser aşısı kaç doz yapıldı? Birinci aşama sonuçları ne? Biontech kanser aşısı ne zaman çıkacak? İşte detaylar…
8.06.2022 Sağlık
Koronavirüs aşısının mucitlerinden dünyayı yerinden oynatacak bir başarı daha!
Koronavirüs aşısının mucitlerinden dünyayı yerinden oynatacak bir başarı daha! Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını bitirmek için yapılan aşı çalışmalarında çok önemli rol oynayan ve Biontech/Pfizer aşısının mucitleri Özlem Türeci ve Uğur Şahin, bir kez daha tüm dünyaya umut aşıladı. Ülkemizin gurur kaynağı bilim insanları bu kez de kanseri alt edecek bir başarıya imza attı.
8.06.2022 Sağlık
Bakan Varank: Uzaya gidecek Türk vatandaşını testlerden geçireceğiz
Bakan Varank: Uzaya gidecek Türk vatandaşını testlerden geçireceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bilimleri Üniversitesi “Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane” ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Yeni Aziz Sancar'lar, Özlem Türeci'ler, Uğur Şahin'ler bu salondan, sizlerin arasından çıkacak. Gençlerin varlığı geleceğin aydınlık Türkiye’sinin en büyük teminatıdır” dedi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi 2022 yılı “Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane” ödülleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katıldığı törenle sahiplerini buldu. Bakan Varank "Yakın bir zamanda Türkiye'nin uzaya göndereceği insanları seçmek üzere duyuruya çıkacağız" dedi.
16.04.2022 Bilim ve Teknoloji
En zengin Türk belli oldu! Kârını 676 kat artırdı, işte serveti...
En zengin Türk belli oldu! Kârını 676 kat artırdı, işte serveti... Pandemiyle birlikte geliştirdiği aşılarla tanınan Alman biyoteknoloji firması BioNTech, 2021 yılının finansal sonuçları araştırmasını kamuoyuna sundu. Böylece, en zengin Türk de belli oldu. Tüm dünyanın tanıdığı bir isim olan ‘en zengin Türk’ün serveti ise 7,6 milyar dolar ile dudak uçuklattı. İşte son dakika haberinin detayları...
2.04.2022 Ekonomi
Scholz ilk kez Türkiye'ye geldi! İki liderden önemli mesajlar: 50 milyar dolara taşıyacağız!
Scholz ilk kez Türkiye'ye geldi! İki liderden önemli mesajlar: 50 milyar dolara taşıyacağız! Almanya Şansölyesi Scholz, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Scholz'u resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Scholz daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Scholz basın toplantısında, Ukrayna'da kalıcı ateşkesi vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gayretlerimiz sonucu Rus ve Ukrayna Dışişleri Bakanları Dışişleri Bakanımın da katılımıyla Antalya’da bir araya geldi. Savaşın devam ettiği bir ortamda bu toplantının düzenlenmesi bile diplomasinin hanesine kaydedilmiş önemli bir başarıdır. Kalıcı ateşkesin tesisi konusundaki çabalarımızı yılmadan sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
14.03.2022 Siyaset
17 Şubat koronavirüs tablosunu açıkladı! Bakan Koca'dan flaş uyarı: Endişeliyiz...
17 Şubat koronavirüs tablosunu açıkladı! Bakan Koca'dan flaş uyarı: Endişeliyiz... Son dakika haberi... Sağlık Bakanlığı 17 Şubat 2022 koronavirüs tablosu ve aşı haritasını açıkladı. Son 24 saatte 465 bin 563 Kovid-19 testi yapıldı, 92 bin 406 kişinin testi pozitif çıktı, 258 kişi yaşamını yitirdi. Bakan Koca, “Salgının Omicron döneminde, basit de olsa yeni bir hastalıkla mücadele gücü olmayan risk grubu açısından endişeliyiz” uyarısında bulundu.
17.02.2022 Gündem
Omicron aşısıyla ilgili flaş gelişme! Uğur Şahin duyurdu! Beklenenden daha yavaş...
Omicron aşısıyla ilgili flaş gelişme! Uğur Şahin duyurdu! Beklenenden daha yavaş... Koronavirüs salgını ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor, aşı ile ilgili gelişmeler art arda geliyor. Omicron ve alt varyantları endişe yaratmayı sürdürürken, Alman aşı üreticisi BioNTech'in CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin’den kritik açıklamalar geldi. ‘Önümüzdeki 10 yıl boyunca virüsle yaşamak zorunda kalacağımız gerçeğine alışmamız gerekecek' diyen Şahin, aşının birkaç hafta ertelenebileceğini duyurdu.
17.02.2022 Dünya
Almanya'da Steinmeier, ikinci kez cumhurbaşkanı seçildi
Almanya'da Steinmeier, ikinci kez cumhurbaşkanı seçildi Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’ın bugün yapılan Federal Seçiciler Kurulu'nun oturumunda yeniden seçilerek, ikinci dönem Cumhurbaşkanı oldu.
13.02.2022 Dünya
Kanser hastalarına umut veren gelişme! Uğur Şahin mRNA yönteminin detayları paylaştı: Kolon kanseri...
Kanser hastalarına umut veren gelişme! Uğur Şahin mRNA yönteminin detayları paylaştı: Kolon kanseri... Kanser tedavisi gören milyonlarca insana umut olacak gelişme! Koronavirüs aşı ile pandeminin seyrini değiştiren Prof. Dr. Uğur Şahin, mRNA yöntemiyle kolon kanserinin tedavisi için yürüttüğü çalışmanın detaylarını paylaştı. BioNTech'in kurucu ortağı Şahin, "mRNA tedavisinin zamanında kullanılmasıyla ilk etapta metastazların gelişmemesini ve kanserin tekrar ortaya çıkmamasını sağlamak istiyoruz. Şu anda klinik çalışmalarda bunu araştırıyoruz" dedi.
5.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Koronavirüs ile ilgili kötü haber! Pfizer CEO'su duyurdu
Koronavirüs ile ilgili kötü haber! Pfizer CEO'su duyurdu ABD'li ilaç şirketi Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla, Covid-19'un daha uzun yıllar devam edeceğini ancak Omicron'un bu denli kısıtlamalara gidilen son dalga olduğunu söyledi.
18.01.2022 Gündem
BioNTech'ten flaş hamle! Erken uyarı sistemi geliştiriyor
BioNTech'ten flaş hamle! Erken uyarı sistemi geliştiriyor BioNTech ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurduğu BioNTech'ten yeni varyantlar ile mücadele kapsamında çok önemli bir adım geldi. InstaDeep isimli yapay zeka şirketi ile güçlerini birleştiren BioNTech, yeni varyantlara karşı erken uyarı sistemi geliştiriyor.
16.01.2022 Gündem
Omicron aşısı var mı? Omicron aşıya dirençli mi?
Omicron aşısı var mı? Omicron aşıya dirençli mi? Omicron aşısı var mı? Koronavirüs salgını yeni varyantlarla sürerken, iki doz aşısının omicron varyantına karşı direnç sağlamadığı vurgulanıyor. 3. Doz aşının mutlaka yapılması gerektiği ifade edilirken, ABD'li Pfizer ile bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in Almanya'da kurduğu BioNTech, Omicron varyantına karşı bir aşı için kolları sıvadı.
11.01.2022 Sağlık
'Euro'ya Türeci ve Şahin'in resimleri basılsın' önerisi
'Euro'ya Türeci ve Şahin'in resimleri basılsın' önerisi Tedavüle sürülüşünün 20’inci yılında yeniden tasarlanmasına karar verilen euro banknotlarından birinde BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin fotoğrafının yer alması istendi.
1.01.2022 Dünya
BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve ‎Özlem Türeci Alman şehrinin kaderini değiştirdiler! Matbaanın icadından sonra...
BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve ‎Özlem Türeci Alman şehrinin kaderini değiştirdiler! Matbaanın icadından sonra... Uğur Şahin ve ‎Özlem Türeci'nin kurucuları olduğu BioNTech borç içinde yüzünden Alman şehrinin kaderini değiştirdi. İngiliz Guardian'ın haberine göre, Pfizer/BioNTech aşısı, bilim insanlarının aşıyı ilk geliştirdiği Alman kenti üzerinde beklenmedik bir yan etkiye sahip: Mainz şehri, şirketin küresel başarısından elde edilen vergi gelirleri sayesinde 30 yıldan beri ilk kez borçsuz olmayı umuyor. Alman siyasetçiler ise, bu etkinin diğer kentler üzerinde baskı yaratabilecek olmasından endişeli.
28.12.2021 Dünya
Omicron ile ilgili Bilim Kurulu üyesinden açıklama! 'Hücreye daha kolay girebiliyor'
Omicron ile ilgili Bilim Kurulu üyesinden açıklama! 'Hücreye daha kolay girebiliyor' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Omicron varyantının hücreye girmesinin daha kolay olabildiğini ancak Güney Afrika'dan gelen verilere göre hastalığın çok ağır seyretmediğini söyledi.
13.12.2021 Gündem
Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den flaş Omicron açıklaması: Çok farklı...
Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den flaş Omicron açıklaması: Çok farklı... Dünya omicron varyantıyla ilgili gelişmeleri anbean takip ediyor. Pfizer/BioNTech aşısını geliştiren bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin İngiliz Times gazetesine koronavirüs süreci ve Omciron varyantıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
11.12.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Uğur Şahin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uğur şahin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.