Biontech

Biontech

Son dakika BioNTech haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan BioNTech ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını BioNTech haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Biontech

haberleri sayfasında son dakika yaşanan biontech gelişmeleri de dahil olmak üzere 795 biontech haberi bulunmuştur. Tüm biontech haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı?
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı? Yönetmen Sadullah Celen’in pıhtı atması nedeniyle hayatını kaybetmesi, avukat Celal Ülgen beynine pıhtı atması sonucu felç geçirmesi,  Milletvekili Sırrı Süreyya Önder pıhtı atması sonrası rahatsızlanmasının ardından sosyal medyada pıhtı atma salgını iddiaları dolaşıma girdi. Vatandaşlar Pıhtı atma salgını nedir, sorusuna yanıt ararken yeni bir salgın mı var mı sorusuna sormaya başladı.
4.01.2024 Sağlık
Kanser tedavisinde umut veren gelişme! Birkaç ay ömür biçilen hasta hayata tutundu
Kanser tedavisinde umut veren gelişme! Birkaç ay ömür biçilen hasta hayata tutundu İngiltere’de bir kanser hastası üzerinde denenen mRNA aşısı umut verdi. Baş ve boyun kanseri teşhisi konulan ve birkaç aylık ömür biçilen Adrian Taylor, kendisine özel hazırlanan mRNA aşısı sayesinde hayata tutundu.
6.09.2023 Sağlık
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı Koronavirüs pandemisinde milyarlarca insana umut olan Pfizer ve Moderna'dan son dakika kararı geldi. İki firma aşı sonrası sorun yaşadığını iddia eden hastalar için kritik bir adım attı.
15.11.2022 Sağlık
Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak? Kanser aşısı tarihi…
Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak? Kanser aşısı tarihi… Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci çifti kanser çalışmalarında geldikleri son durumu açıkladı. Koronavirüse karşı geliştirdikleri Biontech aşısıyla tarihe geçen Türk bilim insanları Özlem Türeci’yle Uğur Şahin, BBC’ye yeni bir röportaj verdi ve kanser aşısı tarihini açıkladı. Söz konusu açıklamanın ardından “Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Kanser aşısı tarihi…
17.10.2022 Sağlık
Moderna, BioNTech ve Pfizer’ı dava ettiğini açıkladı
Moderna, BioNTech ve Pfizer’ı dava ettiğini açıkladı Kovid-19 aşısı üreticilerinden Moderna, bugün yaptığı basın açıklamasında Pfizer ve BioNTech aleyhine ABD ve Almanya’da patent ihlali davaları açtığını duyurdu. Moderna, iki firmanın kendilerine ait olan mRNA teknolojisini izinsiz kullanıp yasa dışı kopyalayarak Kovid-19 aşısını ürettiğini ileri sürdü.
26.08.2022 Dünya
Aşıda yeni dönem! BioNTech’ten flaş açıklama geldi, bu ay başlıyor
Aşıda yeni dönem! BioNTech’ten flaş açıklama geldi, bu ay başlıyor 2 yılı aşkın süredir koronavirüsü ile mücadele eden dünya şimdi de Omicron alt varyantı BA.4 ve BA.5 için alarma geçmiş durumda. Dünya genelinde vaka sayıları artmaya devam ederken Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in sahibi olduğu BioNTech’ten beklenen açıklama geldi.
9.08.2022 Dünya
Korkutan vaka artışı: Risk haritası yeniden kızardı
Korkutan vaka artışı: Risk haritası yeniden kızardı Sağlık Bakanlığı'nın "Hayata Eve Sığar" uygulamasındaki Covid-19 yoğunluk haritasında Kırıkkale'nin büyük bir bölümü, "yüksek risk" anlamına gelen kırmızı renge döndü.
28.07.2022 Yaşam
Prof. Dr. Demirhan: Bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde artış var
Prof. Dr. Demirhan: Bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde artış var Koronavirüs vaka sayılarındaki artış, hatırlatma dozu ve eksik aşı konusunu gündeme getirdi. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, "Toplumun tüm kesimlerini aşılamamız gerekiyor. Hastanemizde aşısızları çok fazla hasta olarak görüyoruz. Eksik doz aşılanmış olanlar da koronavirüse yakalanabiliyor. Aşılarını yaptırsınlar ki sonbahara rahat ve korunaklı bir şekilde girelim" dedi.   Demirhan,  bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde vaka sayısında artış olduğunu belirtti.
21.07.2022 Gündem
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac...
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac... Son haftalarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Kovid-19 vaka sayısı artışa geçti. Salgında 2.5 yıl geride kaldı ancak virüs tehdidi halen devam ediyor. Türkiye'de pazar gününden itibaren BioNTech aşısı yaptırmış ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilere hatırlatma dozu tanımlandı. Mevcut aşıların yeni varyantlara karşı etkili olup olmadığı da merak edilen konular arasında. Peki hatırlatma dozunu kimler olmalı? İşte detaylar...
13.07.2022 Gündem
Kovid aşısı hatırlatma dozları yapılmaya başladı
Kovid aşısı hatırlatma dozları yapılmaya başladı   Kovid vakalarının artması üzerine, Kovid-19 aşıları hatırlatma dozları için aşı randevuları da açıldı. Bayramda İstanbul’da olanlar aşı olmak için hastanelerin yolunu tuttu. 
12.07.2022 Gündem
Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu yoğunluğu
Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu yoğunluğu Sağlık bakanlığı tarafından koronavirüs aşılarına yeni hatırlatma dozu randevularının tanımlanmasının ardından Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu aşıları için bir yoğunluk oluştu.
12.07.2022 Sağlık
Hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır? Hatırlatma dozu kaç ay sonra yapılmalı, ne zaman vurulur, antikor üretip ne kadar sürede korumaya başlar?
Hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır? Hatırlatma dozu kaç ay sonra yapılmalı, ne zaman vurulur, antikor üretip ne kadar sürede korumaya başlar? Hatırlatma dozu ne zaman yapılır, hatırlatma dozu aşı randevusu nasıl alınır? Yeni hatırlatma dozu randevuları e-Nabız sistemi üzerinden tanımlandı. Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden 10 Temmuz’dan itibaren randevuların alınarak Kovid-19'a karşı hatırlatma dozlarının yaptırabileceğini duyurdu. Peki, hatırlatma dozu ne zaman vurulur, doz ne zaman antikor üretir, dozun koruyuculuğu ne zaman başlar, hatırlatma dozu ne zaman korur?
11.07.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! e- Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır?
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! e- Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! Son yaptırdığı aşının üzerinden 6 ay geçenler için aşı randevusu randevu e-nabız sistemine tanımlandı. Peki, Covid aşı randevusu nasıl alınır? e-Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır? İşte Aşı randevusu alma ekranı!
10.07.2022 Sağlık
Omicron ile ilgili ürküten açıklama! Yeni bir alt türü...
Omicron ile ilgili ürküten açıklama! Yeni bir alt türü... Koronavirüs salgınında tüm dünyada normale dönüldü. Salgında farklı varyantlar ortaya çıksa da aşı uygulamasının yaygınlaştırılması ile yasaklar kaldırıldı. Ancak Omicron varyantı ile ilgili yeni bir açıklama geldi. BioNTech CEO'su Uğur Şahin tarafındanyapılan açıklamada "Omicron’un aşılardan kaçabilen yeni bir alt türü çıkabilir" vurgusu yaparak aşının güncellenmesi gerektiğini söyledi.
21.06.2022 Gündem
Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu?
Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu? ABD sağlık yetkilileri, ilaç şirketi Pfizer-BioNtech tarafından üretilen Covid-19 aşısının 5 yaş altı çocuklarda kullanımına dair analiz sonuçlarını paylaştı. En küçük yaş grubunu aşılamak için uzun süredir onay bekleyen aşı için gelen sonuçlar umut verici. Peki, Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu? İşte detaylar…
14.06.2022 Sağlık
Kanser aşısı ile kanseri yenmek mümkün mü? Kanser aşısı kaç doz yapıldı? Birinci aşama sonuçları ortaya çıktı!
Kanser aşısı ile kanseri yenmek mümkün mü? Kanser aşısı kaç doz yapıldı? Birinci aşama sonuçları ortaya çıktı! Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci tarafından geliştirilen kanser aşısının ilk sonuçları ortaya çıktı. Yapılan çalışmada kanser aşısının ilk sonuçları başarılı çıktı. Ayrıca, kanser aşısının da hastalığı başarılı bir şekilde uzak tutabildiği belirtildi. Peki, Kanser aşısı ile kanseri yenmek mümkün mü? Kanser aşısı kaç doz yapıldı? Birinci aşama sonuçları ne? Biontech kanser aşısı ne zaman çıkacak? İşte detaylar…
8.06.2022 Sağlık
Koronavirüs aşısının mucitlerinden dünyayı yerinden oynatacak bir başarı daha!
Koronavirüs aşısının mucitlerinden dünyayı yerinden oynatacak bir başarı daha! Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını bitirmek için yapılan aşı çalışmalarında çok önemli rol oynayan ve Biontech/Pfizer aşısının mucitleri Özlem Türeci ve Uğur Şahin, bir kez daha tüm dünyaya umut aşıladı. Ülkemizin gurur kaynağı bilim insanları bu kez de kanseri alt edecek bir başarıya imza attı.
8.06.2022 Sağlık
Bakan Koca'dan 'maymun çiçeği virüsü' açıklaması! 'Benzer belirtiler gösteren...'
Bakan Koca'dan 'maymun çiçeği virüsü' açıklaması! 'Benzer belirtiler gösteren...' Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maymun çiçeği virüsüne ilişkin, "Salgın, pandemi ve benzeri olabilecek durum söz konusu değil. Lüzumsuz gündem yapmayalım, vatandaşı tedirgin etmeyelim. Halen de bizde görülmedi ama maymun çiçeğine benzer belirtiler gösteren birçok virüs var. Her benzer görüntü için 'maymun çiçeği' demeyelim" dedi.
7.06.2022 Gündem
En zengin Türk belli oldu! Kârını 676 kat artırdı, işte serveti...
En zengin Türk belli oldu! Kârını 676 kat artırdı, işte serveti... Pandemiyle birlikte geliştirdiği aşılarla tanınan Alman biyoteknoloji firması BioNTech, 2021 yılının finansal sonuçları araştırmasını kamuoyuna sundu. Böylece, en zengin Türk de belli oldu. Tüm dünyanın tanıdığı bir isim olan ‘en zengin Türk’ün serveti ise 7,6 milyar dolar ile dudak uçuklattı. İşte son dakika haberinin detayları...
2.04.2022 Ekonomi
Koranavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Kalp krizini tetikliyor mu?
Koranavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Kalp krizini tetikliyor mu? Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çetin Gül, koronavirüse karşı en önemli silah olan aşıların, kalp krizini tetiklediği yönündeki söylemlerin kulaktan kulağa yayılan abartılmış bir durum olduğunu belirterek, "Pandeminin getirdiği birtakım sıkıntıların koroner arter hastalığı sıkıntılarını arttırdığını söyleyebiliriz ama aşıların direkt bunu yaptığına dair elimizde bir bulgu yok. O yüzden biraz kulaktan kulağa bazı şeyler abartılıyor" dedi.
28.03.2022 Sağlık
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Pandemi bitmedi ama hastalık sıradanlaştı
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Pandemi bitmedi ama hastalık sıradanlaştı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Akın Kaya ile Prof. Dr. Tevfik Özlü, Antalya'da düzenlenen Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, "Şu aşamada pandemi bitti demek çok yanlış. Virüs halen dolaşımda. Ama aşılar ve Omicron'la beraber önemli ölçüde bir bağışıklık oluştu. Bu da hastalığın artık sıradanlaşmasına tehdit olmaktan çıkmasına neden oldu. Artık pandemide günlük vaka sayıları değil, hastaneye yatan hastaların kriter olarak izlenmesi gerekiyor" dedi. 
17.03.2022 Gündem
'Ceza' diye saç kesme ile ilgili flaş karar! İşkence sayıldı, cezası var
'Ceza' diye saç kesme ile ilgili flaş karar! İşkence sayıldı, cezası var Zorla saç kesme ile ilgili flaş karar! ‘Ceza’ diye yapılan uygulama işkence sayıldı yapan kardeşe ceza verildi. Evden kaçan kız kardeşinin makasla saçını rastgele kesen genç, ‘kötü muamele’ suçundan mahkum edildi. Yıllar süren dava sürecine son noktayı koyan Yargıtay Ceza Genel Kurulu, kız kardeşinin saçını kesmeyi işkence saydı.
17.03.2022 Gündem
DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge: Göçmenler topluma yük değildir
DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge: Göçmenler topluma yük değildir Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'nın ardından konuşan DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, "Göçmenler bütün ülkelerin toplumlarına esasen bir yük değil tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda büyük katkılar sunan bireylerdir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dile getirdiği üzere sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin göçmen sağlığı olmadan gerçekleştirilmesi mümkün değildir" dedi.
17.03.2022 Gündem
Bakan Koca'dan göç sorunu ile ilgili açıklama! 'Bu kabul edilebilir bir durum değildir'
Bakan Koca'dan göç sorunu ile ilgili açıklama! 'Bu kabul edilebilir bir durum değildir' Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı’nda konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sığınmacıların zaman zaman geldikleri ülkeye göre değerlendirildiğini üzülerek müşahede etmekteyim. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Hele ki bu konuya sadece güvenlikçi perspektifle bakmak ise asla kabul edilebilir değildir. Belki iddialı bir söylem olacak ama pasaportuna göre göçmenlere politika belirlemek bu yüzyılın tedbir kisvesine bürünmüş ırkçılığıdır da diyebiliriz" dedi.
17.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Biontech ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki biontech haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.