Gazete Vatan Logo

Koronavirüs aşısının mucitlerinden dünyayı yerinden oynatacak bir başarı daha!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını bitirmek için yapılan aşı çalışmalarında çok önemli rol oynayan ve Biontech/Pfizer aşısının mucitleri Özlem Türeci ve Uğur Şahin, bir kez daha tüm dünyaya umut aşıladı. Ülkemizin gurur kaynağı bilim insanları bu kez de kanseri alt edecek bir başarıya imza attı.

Koronavirüs aşısının mucitlerinden dünyayı yerinden oynatacak bir başarı daha!

Türeci ve Şahin, uzun vadeli bağışıklık tepkisini artırabilecek kişiselleştirilmiş bir pankreas Kanseri tedavisi üzerindeki çalışmalarını tamamladılar. Pfizer/BioNTech'in Covid aşısının arkasındaki mucitler, pankreas kanserinin geri dönmesini durdurmak için Covid-19 aşısındaki aynı teknolojiyi kullandılar.

Her hasta için özel olarak hazırlanan aşı, bağışıklık sistemini tümör hücrelerine saldırması ve hastalığı başarılı bir şekilde uzak tutması için kullanılacak.

DOKTORLARLA BİR ARAYA GELDİLER

Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısının arkasındaki isimler Özlem Türeci ve Uğur Şahin, pankreas kanseri hastaları için geliştirdikleri aşı hakkında konuşmak üzere New York'taki doktorlarla bir araya geldi.

Türünün ilk örneği olan klinik çalışmasının I. Aşama sonuçları, bu hafta sonu Amerikan Klinik Onkoloji Derneği'nin (ASCO) Chicago'daki yıllık konferansında sunuldu. (Hürriyet)