Hatırlatma Dozu

Hatırlatma Dozu

Son dakika hatırlatma dozu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hatırlatma dozu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hatırlatma dozu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hatırlatma Dozu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hatırlatma dozu gelişmeleri de dahil olmak üzere 142 hatırlatma dozu haberi bulunmuştur. Tüm hatırlatma dozu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim Kurulu Üyesi Şener'den 'üçlü virüs' uyarısı
Bilim Kurulu Üyesi Şener'den 'üçlü virüs' uyarısı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, solunum yollarında seyreden 'üçlü virüs' artışına dikkat çekerek, "Bu sene maske ve mesafe kurallarına uyduğumuz için 2 yıldır unuttuğumuz rinovirüs, influenza ve RSV'de tırmanış başladı. Bu tırmanış trendine henüz Covid-19 katılmadı. Aralık ayından itibaren viral hastalıklardaki tırmanış trendi devam ederse Covid-19 vakaları artacaktır" dedi.
10.11.2022 Yaşam
Bakan Koca: Kovid-19 artık bir korku unsuru olmamalı
Bakan Koca: Kovid-19 artık bir korku unsuru olmamalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kovid-19 ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, "Avrupa'da vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Bu durumun bize yansıması genellikle 3-4 hafta sonra oluyor. Bizde de vaka sayılarında artışlar olabilir. Dediğim gibi artık Kovid ile yaşamayı öğrendik. Önemli bir tedbirimiz de aşılar. İleri yaştaki tüm vatandaşlarımızın hatırlatma dozu aşılarını olması son derece önemli. Kovid-19 artık bir korku unsuru olmamalı." dedi.
27.09.2022 Gündem
Vaka sayılarıyla ilgili flaş açıklama! Merak edilen soru cevabını buldu
Vaka sayılarıyla ilgili flaş açıklama! Merak edilen soru cevabını buldu İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs döneminde yaz aylarındaki normalleşme sonrası vaka sayılarında ciddi anlamda düşüşler yaşandığına dikkat çekerek, “Özellikle kış dönemi Kasım-Aralık ayı solunum yolu virüslerinin yeniden aktif hale geçtiği dönem. Dolayısıyla koronavirüs dışındaki diğer solunum yolu virüsleri aktif hale geçecek. Buna eşlik eden bir Covid-19 ya da yeni bir varyant olmadığı sürece bu kış dönemi rahat geçiririz diye düşünüyorum” dedi.
11.09.2022 Yaşam
Koronavirüste yeni dalga uyarısı! 'Toplumsal hareketlilik hızlandırıyor'
Koronavirüste yeni dalga uyarısı! 'Toplumsal hareketlilik hızlandırıyor' Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, "Dünyanın saygın tıp dergilerinde yapılan çalışmalarda, hatırlatma dozunda inaktif virüs aşısı yaptıranlar ile hatırlatma dozu olarak mRNA grubu virüs aşısı olanlar kıyaslandığında; mRNA aşısı yaptırılan gruplarda ağır hastalık tablosu, ölüm ve hastaneye yatış oranları daha düşük olduğu ve daha koruyucu olduğu için bu yönde bir bilimsel kanıt var" dedi.
18.08.2022 Sağlık
Covid-19 vakaları ciddi oranda azaldı
Covid-19 vakaları ciddi oranda azaldı Sinop’ta yaşanan Kurban Bayramı döneminde artış gösteren korona virüs vakalarının son haftada önemli ölçüde azaldığı kaydedildi. İl Sağlık Müdürlüğü aşılanmanın önemine vurgu yaptı.
12.08.2022 Sağlık
Maymun çiçeği virüsü ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Koca duyurdu
Maymun çiçeği virüsü ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Koca duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ana kadar Türkiye’de 5 maymun çiçeği hastası tespit edildiğini belirterek, “Ülkemiz açısından bir endemi ya da küresel anlamda bir pandemi riski taşımamaktadır” dedi.
2.08.2022 Sağlık
Korkutan vaka artışı: Risk haritası yeniden kızardı
Korkutan vaka artışı: Risk haritası yeniden kızardı Sağlık Bakanlığı'nın "Hayata Eve Sığar" uygulamasındaki Covid-19 yoğunluk haritasında Kırıkkale'nin büyük bir bölümü, "yüksek risk" anlamına gelen kırmızı renge döndü.
28.07.2022 Yaşam
Konut satışları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 31.4...
Konut satışları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 31.4... TÜİK rakamları bir defa daha gösterdi ki, vatandaşlar en güvenli yatırım olarak konutu görüyor. verilere göre yılın ilk altı ayında konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 31,4 oranında artış gösterdi. Bu dönemde 726 bin 398 konut satıldı. Sektör temsilcileri tüketicilerin konut sektörüne güvendiğini belirterek rekor gelebileceğini belirtiyor.
24.07.2022 Ekonomi
Aşı olmayanlar ile ilgili son dakika açıklaması! Hatırlatma dozu...
Aşı olmayanlar ile ilgili son dakika açıklaması! Hatırlatma dozu... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19'un çok yaygınlaştığını belirterek, "Gençseniz ve bağışıklık sisteminiz sağlamsa, yeterli doz aşı olduysanız; tekrar hatırlatıcı doz yaptırmaya bilirsiniz. 'Hatırlatıcı dozu yaptırın' diye ısrar etmiyorum illa. Fakat risk grubundaysanız ve son aşı dozundan itibaren en az 6 aylık bir süre geçmişse; hemen gidin ve aşınızı yaptırın" dedi.
24.07.2022 Gündem
MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın sözde sorumlusu öldürüldü
MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın sözde sorumlusu öldürüldü Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK-YPG'nin sözde Aynularab sorumlusu 'Kendal Ermeni' kod adlı Şahin Tekintanğaç'ı etkisiz hale getirdi.
24.07.2022 Gündem
Hatırlatma aşısını yaptırmayana kritik uyarı!
Hatırlatma aşısını yaptırmayana kritik uyarı! Ankara'da kalp krizi geçirince kaldırıldığı hastanede anjiyo yapılan Turgut Erdoğmuş'un (73) Covid-19 testinin de pozitif olduğu ortaya çıktı. 3'üncü doz aşısını 8 ay önce yaptıran; ancak hatırlatma dozunu yaptırmayan Erdoğmuş, yoğun bakımda gördüğü tedaviyle hastalığı yendi. Erdoğmuş, "Vatandaşlarımız mutlaka hatırlatma dozlarını olsunlar. Buralarda yatmak gerçekten çok zor. Herkes aşısını olsun" dedi.
22.07.2022 Yaşam
Fırsatçılar harekete geçti! Yüzde 300 zam geldi
Fırsatçılar harekete geçti! Yüzde 300 zam geldi Maske fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Kovid vakalarındaki artış fırsatçıları harekete geçirdi. Maske fiyatlarına yaklaşık yüzde 300 zam yapıldı. Maske zorunluluğunun kaldırılmasının ardından 10 liraya kadar inen maskelere zam geldi. Maskeler 40 liraya çıktı.
22.07.2022 Ekonomi
Prof. Dr. Demirhan: Bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde artış var
Prof. Dr. Demirhan: Bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde artış var Koronavirüs vaka sayılarındaki artış, hatırlatma dozu ve eksik aşı konusunu gündeme getirdi. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, "Toplumun tüm kesimlerini aşılamamız gerekiyor. Hastanemizde aşısızları çok fazla hasta olarak görüyoruz. Eksik doz aşılanmış olanlar da koronavirüse yakalanabiliyor. Aşılarını yaptırsınlar ki sonbahara rahat ve korunaklı bir şekilde girelim" dedi.   Demirhan,  bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde vaka sayısında artış olduğunu belirtti.
21.07.2022 Gündem
Koronavirüsten yoğun bakımlara yatışlar başladı
Koronavirüsten yoğun bakımlara yatışlar başladı Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, koronavirüs vaka sayılarının artışa geçmesiyle birlikte yoğun bakımlara yatışların da başladığını belirterek, “Şu an yoğun bakımlarımızda Covid-19 tanısıyla yatan 10 hastamız var. Bu sayı artacak, çünkü biz bir pikin, bir alevlenmenin henüz başlangıç aşamalarındayız” dedi.
18.07.2022 Yaşam
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladı
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladı Koronavirüs salgınında yeni dalganın yaşandığı Türkiye’de vaka ve ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastaneye yatışların başladığını belirtirken, Kovid tablosunun bu ayın sonunda daha da kötüleşebileceği uyarısı yapıyor.
16.07.2022 Yaşam
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac...
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac... Son haftalarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Kovid-19 vaka sayısı artışa geçti. Salgında 2.5 yıl geride kaldı ancak virüs tehdidi halen devam ediyor. Türkiye'de pazar gününden itibaren BioNTech aşısı yaptırmış ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilere hatırlatma dozu tanımlandı. Mevcut aşıların yeni varyantlara karşı etkili olup olmadığı da merak edilen konular arasında. Peki hatırlatma dozunu kimler olmalı? İşte detaylar...
13.07.2022 Gündem
Kovid aşısı hatırlatma dozları yapılmaya başladı
Kovid aşısı hatırlatma dozları yapılmaya başladı   Kovid vakalarının artması üzerine, Kovid-19 aşıları hatırlatma dozları için aşı randevuları da açıldı. Bayramda İstanbul’da olanlar aşı olmak için hastanelerin yolunu tuttu. 
12.07.2022 Gündem
Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu yoğunluğu
Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu yoğunluğu Sağlık bakanlığı tarafından koronavirüs aşılarına yeni hatırlatma dozu randevularının tanımlanmasının ardından Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu aşıları için bir yoğunluk oluştu.
12.07.2022 Sağlık
Aşı kuyrukları yeniden başladı! Hastaneler doldu taştı
Aşı kuyrukları yeniden başladı! Hastaneler doldu taştı Eskişehir'de 'hatırlatma' dozu sisteminin açılması ile randevu alıp gelenler, hastane önlerinde kuyruk oluşturdu. Bugün 1000 kişinin randevu alıp, aşı olduğu belirtildi.
11.07.2022 Yaşam
Hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır? Hatırlatma dozu kaç ay sonra yapılmalı, ne zaman vurulur, antikor üretip ne kadar sürede korumaya başlar?
Hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır? Hatırlatma dozu kaç ay sonra yapılmalı, ne zaman vurulur, antikor üretip ne kadar sürede korumaya başlar? Hatırlatma dozu ne zaman yapılır, hatırlatma dozu aşı randevusu nasıl alınır? Yeni hatırlatma dozu randevuları e-Nabız sistemi üzerinden tanımlandı. Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden 10 Temmuz’dan itibaren randevuların alınarak Kovid-19'a karşı hatırlatma dozlarının yaptırabileceğini duyurdu. Peki, hatırlatma dozu ne zaman vurulur, doz ne zaman antikor üretir, dozun koruyuculuğu ne zaman başlar, hatırlatma dozu ne zaman korur?
11.07.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! e- Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır?
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! e- Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! Son yaptırdığı aşının üzerinden 6 ay geçenler için aşı randevusu randevu e-nabız sistemine tanımlandı. Peki, Covid aşı randevusu nasıl alınır? e-Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır? İşte Aşı randevusu alma ekranı!
10.07.2022 Sağlık
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı!
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı! Son zamanlarda Kovid-19 vakalarında hızlı artış görülmesine rağmen vatandaşların rahat davrandığına dikkat çeken uzmanlar, 2.5 aydır kimsenin aşı yaptırmaya gelmediğini belirtiyor.
10.07.2022 Gündem
Bakan Koca'dan 50 yaş üstü için kritik uyarı: Israrla öneriyoruz
Bakan Koca'dan 50 yaş üstü için kritik uyarı: Israrla öneriyoruz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 50 yaş üstü ile risk grubundakiler için kritik bir uyarı geldi. Bakan Koca açıklamasında "50 yaş üstüyle risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir." dedi. Öte yandan Bakan Koca "Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz." diyerek önemli bir noktaya da dikkat çekti. İşte son dakika haberinin detayları...
8.07.2022 Gündem
Bilim Kurulu üyesi Turan'dan 'hatırlatma dozu' uyarısı
Bilim Kurulu üyesi Turan'dan 'hatırlatma dozu' uyarısı Covid-19 vaka sayısı 57 bin 113'e yükselirken, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, kısıtlamaların şu anda gündemde olmadığını söyledi. Turan, vaka sayılarının servislere ve yoğun bakıma yansımadığını belirterek, "Hatırlatma dozu çok önemli. Yaz sonuna doğru hatırlatma dozlarının tamamlanmış olması gerekir" dedi.
5.07.2022 Sağlık
Koronavirüs tamamen ne zaman yok olacak? Uzman isim tarih verdi...
Koronavirüs tamamen ne zaman yok olacak? Uzman isim tarih verdi... Koronavirüs tamamen ne zaman yok olacak? Flaş açıklama geldi ve tarih verildi... Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, havaların ısınmasıyla dünyada koronavirüsün tamamen yok olacağını belirterek, “Benim beklentim, mayıs ayında; inşallah ‘Pandemi bitti’ deriz” dedi.
17.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hatırlatma Dozu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hatırlatma dozu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.